Jump to content

ati overdrive σε sapphire radeon 5850..αξιζει???

bi171184

Recommended Posts

καλησπερα!ειπα να ασχοληθω με ενα ελαφρυ overclocking τοσο σε cpu οσο και σε gpu στο συστημα της υπογραφης μου..το σκεπτικο ηταν να κερδισω ενα ποσοστο αυξησης σε frames στα παιχνιδια +10 χωρις ωστοσο να ζορισω ουτε τον επεξεργαστη αλλα ουτε και την καρτα γραφικων μου..προσφατα εκανα ενα oc στον επεξεργαστη της ταξεως των 3.33ghz(με turbo on=3.50ghz) και πετυχα σε καποια παιχνιδια εως και +7 frames..θα ηθελα να ρωτησω αν θα εχω καποιο προβλημα αν ενεργοποιησω το ati overdrive απο τον catalyst control center για χρηση 24/7..και τι κερδος εχω σε frames με αυτο το (πολυ)ελαφρυ oc????

Δεν έχεις πρόβλημα.

Θα το δείς μέχρι που αντέχει, πόσο ζεστή πάει η κάρτα, και αν σε ενοχλεί ο θόρυβος απο τον ανεμιστήρα.

Το πόσο θα κερδίσεις εξαρτάτε απο το πόσο o/c θα κάνεις, την ανάλυση που παίζεις και όλο το σύστημα.

Γενικά δεν θα πας απο τα 20 στα 50 καρέ με κανένα θεό, αλλά το o/c ΔΙΝΕΙ καρέ.

Πάντως με ελαφρύ Oc Που λες δεν θα έχει θέμα η κάρτα.

εχω i7-920 OC,msi x58 pro και την εν λογω καρτα.

απλα δεν θελω να ασχοληθω με ρευματα..και απο την στιγμη που εκτος απο μικρο oc,εμπεριεχεται και στον catalyst control center της ati,θα πρεπει να ειναι κ αξιοπιστο!

η αλλη σκεψη υστερα απο καποιο ψαξιμο σε διαφορα forums ειναι η εξης:

δεν πειραζω ρευματα και παω για oc με stock.καποιοι απ'οτι ειδα μιλανε για χρονισμους 850/1200 με stock ρευματα!αν ισχυει κατι τετοιο θα ηθελα να το δοκιμασω..τι παρενεργειες θα μπορουσαν να υπαρξουν ετσι??? frame drops,μεγαλες θερμοκρασιες κτλ.???

επισης για την παραπανω περιπτωση,το oc δεν θα ειναι μονιμο..με save profile settings απο το προγραμμα(δεν ξερω αν γινεται βεβαια με amd gpu clock) και load μονο καθε φορα που θα θελω να παιξω ενα παιχνιδι...τι λετε??

απλα δεν θελω να ασχοληθω με ρευματα..και απο την στιγμη που εκτος απο μικρο oc,εμπεριεχεται και στον catalyst control center της ati,θα πρεπει να ειναι κ αξιοπιστο!

δεν πειραζω ρευματα και παω για oc με stock.καποιοι απ'οτι ειδα μιλανε για χρονισμους 850/1200 με stock ρευματα!αν ισχυει κατι τετοιο θα ηθελα να το δοκιμασω..τι παρενεργειες θα μπορουσαν να υπαρξουν ετσι??? frame drops,μεγαλες θερμοκρασιες κτλ.???

επισης για την παραπανω περιπτωση,το oc δεν θα ειναι μονιμο..με save profile settings απο το προγραμμα(δεν ξερω αν γινεται βεβαια με amd gpu clock) και load μονο καθε φορα που θα θελω να παιξω ενα παιχνιδι...τι λετε??

Eιναι αξιοπιστο και 100% safe αφου δεν εχεις προβλημα με εγγυηση κλπ

Παρενεργεια καμια εκτος απο λιγο ανεβασμενες θερμοκρασιες σε LOAD.

To OC θα μπαινει αυτοματα οταν τρεχεις 3D εφαρμογη και στα ρολογια που εδωσες απο Overdrive.

Σε IDLE τα ρολογια πανε 157/300.

να προσθεσω οτι παιζω σε αναλυση 1680χ1050(σε οθονη samsung 23') γυρω στα 7-8 παιχνιδια(βαρια παιχνιδια και καινουργια),περιπου 1-2 ωρες την ημερα...για την ρυθμιση του fan ειναι καθαρα δικο μου θεμα..δεν ξερω ομως τις ανωτερα επιτρεπτες τιμες στην θερμοκρασια της καρτας(η και προτεινομενες) στην περιπτωση που προβω σε oc της

Ακόμα δεν μου ειπες τι ανάλυση παίζεις :)

Μετά, όσο κάνεις κάτι απο CCC ΜΟΝΟ, ΔΕΝ έχεις θέμα.

Ασε τα ρεύματα όπως είναι, εγω έχω 5870 απο sapphire και η κάρτα ανεβαίνει σχεδόν όσο η Lightnihg σε αέρα...

Ανέβασε απο το CCC σιγά σιγά, και βάζε και παίζε κάποιο βαρύ παιχνίδι, ή κάποιο μετροπρόγραμμα. Αν δείς artifacts στην οθόνη σε κάποια φάση θα είναι πολά τα Mhz για την κάρτα και κατέβασε τα λιγο.

Θερμοκρασία θα ανέβει αλλά θα ανέβει αυτόματα και η ταχύτητα περιστροφής του ανεμηστήρα οπότε δεν θα έχεις θέμα, απλά μπορεί να έχεις λίγο πιο πολύ θόρυβο.

Γενικά αν δεν αγκίξεις ρεύματα και μέσω CCC δεν μπορείς να κάνεις ζημιά.

απλά κάνε ότι κάνεις με μικρά βήματα , μην πας να κάρφώσεις +200 mhz στον πυρήνα με την μια.

και έχει επιλογή και τα σώζει τα settings και όποτε ξεκινάς το πι-σι το έχει το o/c μην σε νοιάζει.

Βαλε ενα stress tool π.χ OCCT GPU, Furmark κτλπ και τεσταρε τα ρολογια. Πρωτα την μνημη, μεχρι να βρεις το μεγιστο stable, και μετα τον πυρηνα. Το overdrive θα σε αφησει να πας μεχρι τα 775/1125 αν δεν κανω λαθος, επειδη εχεις sapphire οποτε και το bios της που θετει αυτα τα ορια. Για να περασεις αυτα τα ορια πρεπει να φλασαρεις την καρτα με το bios εκ'των ASUS ή MSi που εχουν πολυ μεγαλυτερα ορια. Το φλασαρισμα παρ'ολο που με τον τροπο του ATIMAN ειναι μια απλη διαδικασια, γινεται με δικη σου ευθυνη. Τελος με στοκ ρευμα δεν προκειται να δεις μεγαλη διαφορα απο τις νορμαλ θερμοκρασιες ακομα και αν μπορεις να εισαι stable στα 850/1200.

Eιναι αξιοπιστο και 100% safe αφου δεν εχεις προβλημα με εγγυηση κλπ

Παρενεργεια καμια εκτος απο λιγο ανεβασμενες θερμοκρασιες σε LOAD.

To OC θα μπαινει αυτοματα οταν τρεχεις 3D εφαρμογη και στα ρολογια που εδωσες απο Overdrive.

Σε IDLE τα ρολογια πανε 157/300.

δηλαδη για την πρωτη περιπτωση,με ρυθμιση απο ati overdrive στις ανωτερες τιμες του(775/1125),ειμαι καλυμμενος με εγγυηση???επισης σε idle κατασταση θα πεφτουν οι χρονισμοι στις τιμες που προειπες ανεξαρτητα με το αν ρυθμισω το oc να ειναι μονιμα με καθε windows start up???

την δευτερη περιπτωση που σκεπτομαι πως την βλεπεις??

Ναι, είναι όπως σου είπε.

Οταν δεν τρέχεις κάτι 3δ τα ρολόγια πέφτουν στο 157/300.

Σε 775/1125 είσαι καλυμμένος απο εγγύηση ναι.

Θα κάνει το overclock απο μόνη της, όταν τρέχεις 3δ, δεν θα είναι όσο εισαι στο desktop πχ.

δηλαδη για την πρωτη περιπτωση,με ρυθμιση απο ati overdrive στις ανωτερες τιμες του(775/1125),ειμαι καλυμμενος με εγγυηση???επισης σε idle κατασταση θα πεφτουν οι χρονισμοι στις τιμες που προειπες ανεξαρτητα με το αν ρυθμισω το oc να ειναι μονιμα με καθε windows start up???

την δευτερη περιπτωση που σκεπτομαι πως την βλεπεις??

Nαι εισαι καλυμμενος.

Και ναι οι χρονισμοι και volts πεφτουν οταν εισαι σε 2D περιβαλλον για χαμηλοτερη καταναλωση.

"Δευτερη περιπτωση" δεν καταλαβα σε ποια αναφερεσαι.

Nαι εισαι καλυμμενος.

Και ναι οι χρονισμοι και volts πεφτουν οταν εισαι σε 2D περιβαλλον για χαμηλοτερη καταναλωση.

"Δευτερη περιπτωση" δεν καταλαβα σε ποια αναφερεσαι.

δευτερη περιπτωση ειναι:"δεν πειραζω ρευματα και παω για oc με stock.καποιοι απ'οτι ειδα μιλανε για χρονισμους 850/1200 με stock ρευματα!αν ισχυει κατι τετοιο θα ηθελα να το δοκιμασω..τι παρενεργειες θα μπορουσαν να υπαρξουν ετσι??? frame drops,μεγαλες θερμοκρασιες κτλ.???

επισης για την παραπανω περιπτωση,το oc δεν θα ειναι μονιμο..με save profile settings απο το προγραμμα(δεν ξερω αν γινεται βεβαια με amd gpu clock) και load μονο καθε φορα που θα θελω να παιξω ενα παιχνιδι...τι λετε?"

Φιλε μου ακου να δεις για να καταλαβεις.

1)Ολες οι εταιρειες εκτος απο τις Asus και MSi (αν δεν κανω λαθος μονο αυτες οι 2) , εχουν κλειδωμενα ορια... που σημαινει οτι δεν μπορεις να πας πανω απο 775/1225. Εσυ εχεις Sapphire οπως λες οποτε το ταβανι σου ειναι το 775/1125.

2)Για να πας 850/1200 πρεπει να αλλαξεις το bios της καρτας, που θελει μια διαδικασια. Εδω ειναι ενας απλος και ευκολος οδηγος http://www.thelab.gr/showthread.php?t=78026/showthread.php?t=78026 . Αλλα και παλι αυτο δεν ειναι στανταρ γιατι δεν πανε ολες οι καρτες τοσο με στοκ ρευμα. Ειναι και θεμα τυχης του κομματιου.

3)Οπως ειπα, ακομα και αν εισαι τυχερος και πας 850/1200 με στοκ ρευμα, θα δεις 2-3 βαθμους διαφορα προς τα πανω.

4)Οταν κανεις overclock κερδιζεις frames. Τα framedrops θα προκυψουν αν τα ρολογια που εχεις βαλει δεν ειναι stable η λογω λογισμικου.

Τα πράγματα είναι απλά. Αν βάλεις κάποιο ξεκλειδωμένο BIOS, η 5850 χωρίς voltmod φτάνει σχεδόν μια stock 5870. Οι υπογραμμίσεις είναι όλο το ζουμί. Από την μία, αν δώσεις και ρεύμα θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα ρολόγια αλλά και οι θερμοκρασίες. Από την άλλη, δεν θα καταφέρει να πιάσει την 5870 αλλά σίγουρα είναι πιο αξιοπρεπής λύση σαν τιμή/απόδοση. Για παραπάνω, παίρνεις την 5870.

επειδη μπερδευτηκα τωρα λιγο....

ωραια,το θεμα με τον ccc το καταλαβα,με το ati overdrive μπορω να ανεβω σταδιακα και με μετρησεις σταθεροτητας παραλληλα,μεχρι 775/1125..θεμα με την εγγυηση δεν θα εχω,το oc θα ενεργοποιειται μονο σε 3d εφαρμογες(σε παιχνιδια στην δικη μου περιπτωση) και απο αποψη θερμοκρασιων ειμαι καλυμμενος λογικα μιας και δεν προκειται και για μεγαλης ταξεως oc

αυτο που δεν καταλαβα ειναι: σε περιπτωση που θελησω να περασω αυτα τα ορια απο ccc,με την χρηση αλλου προγραμματος(amd gpu clock),χωρις ομως να πειραξω παλι volt(καποιοι κανουν λογω κ για 850/1200 τιμες με stock ρευματα) ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ λογω περιορισμου flash της καρτας μου???γιατι δεν μπαινω σε τετοια διαδικασια φλασαρισματος αν ειναι,καθομαι με τις max τιμες του ati overdrive!

οκ,το καταλαβα το σκηνικο..πανω απο τις max τιμες του overdrive δεν μπορω να παιξω χωρις flashαρισμα του bios...ευχαριστω και για το link για το φλασαρισμα,κατατοπιστικοτατο!απλα δεν θελω να μπλεξω σε τετοιου ειδους αβεβαιες(για εμενα) διαδικασιες,μιας και με το συστημα μου στο συνολο του,δεν εχω κανενα παραπονο για τις επιδοσεις στα εκαστοτε παιχνιδια...ισως ανεβω τωρα στα 775/1125 για αρχη και αργοτερα(αν δω οτι με την παροδο του χρονου η αγαπημενη μου(:)) 5850 δεν "τραβαει" πια) προχωραω σε φλασαρισμα................................................η παιρνω αλλη μια για cf :dance3:!!!!!!!!!!!!!!!!!

κατι τελευταιο.....τι τιμες να δινω για να αυξησω σταδιακα core και memory μεχρι να φτασω τα επιθυμητα ορια 775/1125?? επισης να αυξανω παραλληλα η πρωτα πυρηνα και μετα μνημη??τελος,ποση ωρα πρεπει να τρεχω stability tests καθε φορα που αυξανω τις τιμες?? εχω το OCCT

Τα βηματα που θα ανεβαινεις ειναι 5-10Mhz καθε φορα. Αν κολησει η σου βγαλει error to OCCT τοτε πας 5-10Mhz προς τα πισω. Πρωτα δοκιμαζεις την μνημη και μετα τον πυρηνα. Τα 775/1125 νομιζω τα σηκωνει 100% χωρις προβληματα, οποτε βαλτα κατευθειαν απο το Overdrive.

Δοκιμασε με το Afterburner για να ανεβεις πιο ψηλα απο 775/1125

Δεν γινεται τα ορια ειναι κλειδωμενα ετσι κι αλλιως. Ειπαμε μονο με bios flash στις καρτες αυτων των εταιρειων.

Νομιζω εξαιρεση σε αυτο ειναι το AMD GPU Tool και το Rivatuner, που μπορουν να κανουν bypass τα κλειδωμενα ορια, αλλα δεν ειμαι σιγουρος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.