Jump to content

απορίες....

DarkSaga

Recommended Posts

ποιος ο ρόλος του ρεζερουαρ στο κύκλωμα?

υπάρχει λόγος να είναι μεγάλο?

η απλά συμπληρώνει το νερό του κυκλώματος?

σκεφτόμουνα να βάλω κανα δοχείο 40λίτρα ώστε συνολικά στο κύκλωμα να έχω :

1. μργαλ΄τερη μάζα νερου ==>μικρότερες μεταβολές θερμοκρασίας με ίσα ποσα θερμότητας

2.τη δυνατότητα να πετάξω μέσα παγοκυψέλη για να πέσει πολυ η λίγο η temp του νερού

ποιο εινια το οριο της υγροποιησης ? σε σχέση πάντα με τη θερμοκρασία δωματίου?

αν υποθέσουμε πως το δωματιο μου δεν πέφτει κάτω απο τους 21 και είναι συνήθως στους 23-25 και οτι το νερο της υδρόψυξης ειναι στους 35-39 καλα είναι ειμαι η είμαι αισιόδοξος???

πόσο μπορει να πέσει η τεμπ του χωρις υγροποίηση?

εγω λέω μεχρι +4 απο το δωματιο δεν θα δω υγρασια...

εχει δοκιμάσει κανείς?

κατι που πρεπει να ετοιμάσω μεχρι να έρθει το μπλοκ του 11?

το ψυγειο ειναι απο κάποιο FIAT/LANCIA 26x16cm και αντλία η HYDOR SELZ 30 II

η συνολική ποσότητα νερού στο τανκ εππηρεάζει την αντλία?

Το οριο της υγροποιησης φιλε μου συνηθως ειναι 15-18 βαθμους. Δηλαδη αν το νερο σου ειναι στους 1-2 βαθμους και το περιβαλλον στους 22-23 τοτε θα εχεις υγροποιηση ακομα και πανω στους σωληνες σου. Ποσο μαλλον πανω στο block και την CPU.

Αυτο που λες για την θερμοκρασια του δωματιου στους 23-25 και το νερο στους 35-39 δεν ειναι αισιοδοξια αλλα ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ. Το νερο σου συνηθως θα ειναι 1-2 βαθμους πανω απο την θερμοκρασια περιβαλλοντος αν και εφοσον το κυκλωμα σου(block+ψυγειο+ανεμιστηρες) μπορουν να αφαιρουν την θερμοκρασια του επεξεργαστη. Αν δεν μπορουν τοτε σιγα-σιγα η θερμοκρασια του νερου θα ανεβαινει. Βεβαια με το τανκ που λες να χρησιμοποιησεις θα ανεβαινει αλλα τοσο αργα που δεν θα το παρατηρησεις ευκολα.

Για θερμοκρασια χωρις υγροποιηση βλεπε παραπανω. Συνηθως μεχρι 10-12 βαθμους κατω απο το περιβαλλον εισαι καλα.

Για ετοιμασιες τωρα, καθαρισε καλα το ψυγειο, μετρα τους σωληνες που χρειαζεσαι και φυσικα αγορασες τους.

Η συνολικη ποσοτητα του νερου μεσα στο τανκ δεν επιρρεαζει καθολου την αντλια οσον αφορα την λειτουργια της. Οσον αφορα την θερμοκρασια της ομως ΝΑΙ. Θα ειναι συνεχεια κρυα και ετσι δεν θα επιρρεαζει και την θερμοκρασια στο κυκλωμα σου.

σκεφτόμουνα μια εργαλειοθήκη πλαστική διάφανη με το καπάκι της με όλα τα καλούδια μαζεμένα αν υποθέσουμε πως είναι 30cm X 20cm X 10 =6 λιτρα

είναι υπερβολή?

ήθελα το σύστημα να είναι απολύτως αθόρυβο και για να είναι βυθισμένη η αντλία αλλα να μην ανεβαίνει η θερμοκρασία του νερου σκέφτηκα να τη βυθίσω σε νεράκι σε δοχείο δεύτερο που να μην έρχεται σε επαφή με το vερο του κυκλώματος,υπάρχει λόγος πιστεύετε?

αν η ιδέα του να αυξήσεις το νερό του συστήματος ώστε να αποροφα θερμότητα αλλα να μην μεταβάλεται εύκολα η θερμοκρασια του ωστε να βοηθα στον επεξεργαστη γιατι δεν ακολουθείτε και απο άλλους? λόγω χώρου?

το σκηνικο με τις παγοκυψέλες είναι απίθανο να μου δημουργήσει πρόβλημα?

εχω πάρει θερμομετράκι ενυδρείου για να μετράω κατευθείααν μέσα στο νερο τη θερμοκρασια του και έχω και δεύτερη ένδειξη (χωρου) εννοειται οτι τα δυο αισθητηρια συμβαδίζουν στην κλίμακα

Αρχική απάντηση από DarkSaga [Σήμερα, στις και 00:48]

σκεφτόμουνα μια εργαλειοθήκη πλαστική διάφανη με το καπάκι της με όλα τα καλούδια μαζεμένα αν υποθέσουμε πως είναι 30cm X 20cm X 10 =60 λιτρα!!!!!

είναι υπερβολή?

ήθελα το σύστημα να είναι απολύτως αθόρυβο και για να είναι βυθισμένη η αντλία αλλα να μην ανεβαίνει η θερμοκρασία του νερου σκέφτηκα να τη βυθίσω σε νεράκι σε δοχείο δεύτερο που να μην έρχεται σε επαφή με το ερο του κυκλώματος,υπάρχει λόγος πιστεύετε?

αν η ιδέα του να αυξήσεις το νερό του συστήματος ώστε να αποροφα θερμότητα αλλα να μην μεταβάλεται εύκολα η θερμοκρασια του ωστε να βοηθα στον επεξεργαστη γιατι δεν ακολουθείτε και απο άλλους? λόγω χώρου?

το σκηνικο με τις παγοκυψέλες είναι απίθανο να μου δημουργήσει πρόβλημα?

εχω πάρει θερμομετράκι ενυδρείου για να μετράω κατευθείααν μέσα στο νερο τη θερμοκρασια του και έχω και δεύτερη ένδειξη (χωρου) εννοειται οτι τα δυο αισθητηρια συμβαδίζουν στην κλίμακα

Μόλις έδωσες στην υπερβολή νέα όρια.!!!!! Επόμενο στάδιο είναι κανένα βαρελάκι κρασιού ή ξεκινάνε και τα μικρά (ρακής-τσίπουρου) ;

Ένα δοχειάκι το πολύ 600-800ml είναι μιά χαρά! Και η αντλία δεν είναι ανάγκη να είναι βυθισμένη, καλύτερα εξωτερικά γιατί αυτή που έχεις βγάζει και αρκετή ζέστη, να μην την περνάει στο νερό καθόλου. Με ένα δοχείο όσο ανέφερα και ένα καλό ψυγείο θα έχεις θερμοκρασία νερού +2-3 βαθμούς από το περιβάλλον το πολύ. Με 60 λίτρα δοχείο πάλι στα ίδια θα είσαι περίπου, το πολύ να κερδίσεις 1-2 βαθμούς, είναι άχρηστο. Δεν ξέρω το ψυγείο που ανέφερες, δεν το έχω δει ή ακούσει οπότε δεν λέω.

Αυτό με τις παγοκυψέλες, αν κρατάς την θερμοκρασία νερού μέχρι διαφορά 8-12 βαθμών από το περιβάλλον (εξαρτάται από που είσαι, μάλλον την υγρασία εκεί που είσαι) δεν θα έχεις πρόβλημα. Αφού έχεις θερμόμετρο νερού θα σου είναι εύκολο (λέω τώρα) να υπολογίσεις. Αλλά αυτό είναι καλό για μερικά benchmarks κτλ, δεν είναι λογικό να είσαι με τα παγάκια από πάνω όλη την ώρα.

καθε βαρελακι ειναι για ειδική χρήση....

η αλκοόλη και τα παράγωγα αυτης δεν παιζει να μπλεξουν με το νερο θα πάνε χαμένα!

υπερβολλη τα 60 λίτρα?

ο φιλος κοντοπύθαρος ομως που κατέβηκε στο διαγωνισμο μηπως εχει κανει παραπανω τεστ και ανακάλυψε κατι απο αυτα η μ@λ@κ???

post-130-1416070747,0488_thumb.jpg

Ασε που άμα το αφήσεις έτσι και έχεις και κανά πιτσιρίκι στο σπίτι..........................

Αυτό με την εργαλειοθήκη το είχαμε σκεφτεί και εμείς (Παρη θυμάσαι εκείνο το μαματο κουτάκι απο το Πράκτικερ .Αν βρείς κάτι μαζεμένο και στά μέτρα σου χτύπα το.Μπορείς να τα΄βάλεις όλα εκεί μέσα και ξενιάζεις

Ακόμα και βυθιζόμενη η αντλία μπορεί να κάνει θόρυβο, το θέμα είναι από κάτω που πατά. Σε σειρά με λίγο ηχομονωτικό υλικό από κάτω, δεν ακους τίποτα. Η σκέψη μου για το μεγάλο τανκ, το πως θα τα βολέψεις κλπ. προφανώς είναι κάτι που εσύ θα το ζυγίσεις, απλά σκέφτομαι όσο η θερμοκρασία του νερού αργεί να ανέβει, θα αργεί και να πέσει μέχρι το ψυγείο να ψύξει τόσο νερό. Ακόμα και παγοκυψέλες να βάζεις, θέλεις πολλές παγοκυψέλες για τόσο νερό, άλλωστε για bench θα είναι οχι μόνιμα. Επειδή είχα μεγάλο τανκ, οχι 40 λίτρα αλλά ήταν, καταντά κουραστικό μετά από λίγο, μυρίζει το νερό επειδή έρχεται αρκετό σε επαφή με τον αέρα και πρέπει να είσαι με τα φάρμακα ανα χείρας..

έκανα ένα πείραμα

σε λεκάνη με 9λίτρα νερό (βρύσης) 15C αρχικά

δούλευε η αντλία με πίεση μόνο απο τα λάστιχα εισόδου εξόδου (χωρίς φορτίο)

για 240+ minutes

και παρατήρησα ότι το νερο ανεβαίνει μεν αλλα αργά δε!

βρίσκεται απαραίτητο να βγέι εκτός νερού η αντλία?

post-130-1416070750,5334_thumb.jpg

επίσης ελέυθερη έχει ενα flow rate 880 lt/hr

ενώ με το ψυγείο έχει ενα flow rate 540 lt/hr

ε καλα τώρα μιλάμε για ακρίβεια....

eleven,,,,,, γυάλισε το και στείλτο δεν την παλέυω .....

τι άλλο να δοκιμάσω πια για να περάσει η ώρα?

ρακορ η πως τα λένε αυτα που έχει καρφωμένα το μπλοκ που θα βρω για να βάλω στο τανκ?

σσσ grace μη λες τέτοια.....

απα πα πα.......

η δικια μου είναι αθήνα εγω χανια εξεταστική......

και δεν πρεπει να βγαίνω με ξένο κόσμοσ :)

στείλτε μου το μπλοκ πριν δραπετεύσω για παράδεισο**

**ως γνωστον 60χλμ ανατολικά βρίσκεται ο παράδεισος κάθε άντρα

(ΡΕΕΕΕΕθυμνόοοοοοο!!!)

Eτοιμος είσαι ............:)

Μολις το πάρεις θα έχεις πολλα για να ασχοληθείς Αλλ'α τωρα που το λές εχεις εξεταστική και μάλον θα πρέπει να διαβάζεις

Χμ .............λέω να σε προφυλάξω και να στο στειλω σε καμια 15 μερες..............Καλά ειναι????

Υ.Γ Γιατί το Ρεθυμνο έτσι ???????

σόρρυ τώρα το είδα ρώτα με στα κρυφά δε λέω εδώ :)

θα πέσει μέσα στη δπλή ετσι που λες αλλα θα το παλ'εψουμε να μείνει κλειδωμένο στο ντουλάπι :) όλοι οι άλλοι έχετε τελειώσει απο σχολές κλπ κλπ

απλα γυρνάτε απο τη δουλειά και ....... πάτε στο pc?

den 8a to parousiaza etsi allwste syni8ws 8es ayto pou den exeis.

egw px. twra ti 8elw?

OLA ta PC tou foroum sto saloni mou na peranw sto plai an ginetai isa na xwraw kai na dokimazw setarismata :)

mou ti spaei pou pernw "douleia" KAI gia to spiti enw o normal 8a itan i ekei i spiti

kai stin teliki fragko de blepoume

3efyge to thread

ante na sas epanaferw 6 pagakia metriou mege8ous+sklirotitas se 9 litra nero rixnoun tin temp -1,5C

episis otan i lekani tank akoumpage sto patwma i diafora tou nerou me to peribalon de mporouse na yperbei ton 1 ba8mo se leitourgia kai.....

-2 apo to periballon otan itan se se iremia,kalo? tosi 8ermoxwritikotita ta plakakia?

kai to spiti mou einai apo ta pio zesta tis perioxis :)

• 1 year later...

... άσχετος μεν, αλλά... η τεχνολογία έχει προχωρίσει και μήπως αντί για νερό βρύσεις που προκαλεί και ένα κάρο φθορές να έβαζε κανείς νερό για ψυγεία αυτοκινήτων που ζεσταίνεται δυσκολότερα (και κρυώνει επίσης δυσκολότερα) και έχει και ωραίο φωσφοριζέ χρωματάκι;

αν είπα βλακεία συγχωρέστε με...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.