Jump to content

προβλημα κατα το bootarisma...HELP!!

sstefoss

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας αντρες και γυναικες...

Εχω ενα prob..λοιπον,τα πραγματα ειναι απλα..ειχα xp sp2 στο pc μου,για καποιον λογο ( για να παιξω μερικα καινουργια παιχνιδια ) αναγκαστηκα να βαλω τα sp3..αρχικα πηγα να κανω install αλλα το μετανιωσα και λεω,δεν γ***ται?θα βαλω τα 7..και ετσι σταματησα το install..ok..τα βαζω..Απο την στιγμη που εβαλα τα 7 ο boot manager των windows μου εβγαζε καθε φορα να επιλεξω με ποιο λειτουργικο να ξεκινησω και μου ειχε 1)windows 7 2)select earlier version of windows 3)setup xp sp3 , ετσι καθε φορα επρεπε να επιλεγω windows 7 για να bootarei τα 7..οκ..αλλα επειδη βαρεθηκα να το κανω αυτο καθε φορα που ανοιγα το pc μου,αποφασισα να να βρ τροπο να το αλλαξω..οποτε,παταω το pc μου->ιδιοτητες->(νομιζω "για προχωρημενους") και απο εκει επιλεγω να ξεκιναει παντα τα windows 7 και να μην εχει αντιστροφη μετρηση μεχρι να τα bootarei(για την ακριβεια πατησα να γινεται boot σε 0 δευτερολεπτα..)..ε και μετα απο δυο μερες ανοιγω το pc,μου πεταει τον boot manager για πολυ λιγο στην οθονη και ξεκιναει εγκατασταση τα windows xp sp3..οποτε εγω καθε φορα που ανοιγω το pc ετοιμαζεται η εγκατασταση..

μπορει καποιος να helparei λιγο γιατι δεν μπορω να μπω στα 7?..

Υ.Γ 1 δεν εχω χρονο για να πατησω με το βελακι να επιλεξει αλλο λειτουργικο παρολο που μου εμφανιζεται ο manager για καποια στιγμη.

2.προσπαθησα με f8 να μπω σε ασφαλη λειτουργια αλλα...τιποτα..μηνπως στα 7 εχει αλλο πληκτρο για την ασφαλη λειτουργια?

Ευχαριστιες:να ναι καλα το 9.04 live ubuntu που μπορω ακομα να επικοινωνω με τον εξω κοσμο...

PLZ HEEEEEELP!!....(asap ε...:triniti:.)

Δεν κάνεις ένα καλό format και delete any partition να ησυχάσεις?

καποιος τροπος να μπω σε safe mode?...φορματ που εκανα με πηρε 10 μερες να κατεβασω τα προγραμματα κτλπ...και δεν αντεχω παλι.....

Γεια σας αντρες και γυναικες...

Εχω ενα prob..λοιπον,τα πραγματα ειναι απλα..ειχα xp sp2 στο pc μου,για καποιον λογο ( για να παιξω μερικα καινουργια παιχνιδια ) αναγκαστηκα να βαλω τα sp3..αρχικα πηγα να κανω install αλλα το μετανιωσα και λεω,δεν γ***ται?θα βαλω τα 7..και ετσι σταματησα το install..ok..τα βαζω..Απο την στιγμη που εβαλα τα 7 ο boot manager των windows μου εβγαζε καθε φορα να επιλεξω με ποιο λειτουργικο να ξεκινησω και μου ειχε 1)windows 7 2)select earlier version of windows 3)setup xp sp3 , ετσι καθε φορα επρεπε να επιλεγω windows 7 για να bootarei τα 7..οκ..αλλα επειδη βαρεθηκα να το κανω αυτο καθε φορα που ανοιγα το pc μου,αποφασισα να να βρ τροπο να το αλλαξω..οποτε,παταω το pc μου->ιδιοτητες->(νομιζω "για προχωρημενους") και απο εκει επιλεγω να ξεκιναει παντα τα windows 7 και να μην εχει αντιστροφη μετρηση μεχρι να τα bootarei(για την ακριβεια πατησα να γινεται boot σε 0 δευτερολεπτα..)..ε και μετα απο δυο μερες ανοιγω το pc,μου πεταει τον boot manager για πολυ λιγο στην οθονη και ξεκιναει εγκατασταση τα windows xp sp3..οποτε εγω καθε φορα που ανοιγω το pc ετοιμαζεται η εγκατασταση..

μπορει καποιος να helparei λιγο γιατι δεν μπορω να μπω στα 7?..

Υ.Γ 1 δεν εχω χρονο για να πατησω με το βελακι να επιλεξει αλλο λειτουργικο παρολο που μου εμφανιζεται ο manager για καποια στιγμη.

2.προσπαθησα με f8 να μπω σε ασφαλη λειτουργια αλλα...τιποτα..μηνπως στα 7 εχει αλλο πληκτρο για την ασφαλη λειτουργια?

Ευχαριστιες:να ναι καλα το 9.04 live ubuntu που μπορω ακομα να επικοινωνω με τον εξω κοσμο...

PLZ HEEEEEELP!!....(asap ε...:triniti:.)

ίδιο είναι το πλήκτρο, αλλά πρέπει να το πατήσεις μετά την επιλογή του λειτουργικού (windows 7)

Υπάρχουν κάτι δισκάκια Linux (έχω ένα Mandriva 9) που εάν κάνεις boot από το cd και πας στο rescue system υπάρχει η επιλογή restore windows boot manager.

Νομίζω θα σε φτιάξει.

Βαλε το δισκακι των windows και bootαρε απο αυτο, πηγαινε στο recovery console.. (αφου scannαρει, πας πισω και σου βγαινει το menu με τα tools)

Εκει μεσα θα γραψεις και θα εκτελεσεις ενα-ενα αυτα:

bcdedit /export C:\BCD_Backup

c: (ή το αντιστοιχο γραμματακι στο οποιο ειναι εγκατεστημενα τα 7)

cd boot

attrib bcd -s -h -r

ren c:\boot\bcd bcd.old

bootrec /RebuildBcd

Αυτο θα σου φτιαξει ενα καινουργιο bcd/loader για τα λειτουργικα σου.. (Δεδομενου οτι θα αναγνωρισει και τα XP - Αν θελεις να εισαι extra σιγουρος, μπορεις να τρεξεις και ενα bootrec /ScanOs πριν κανεις /RebuildBcd)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.