Jump to content

Official Lian Li [V Series] Thread.

Nephiλiμ

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

θα ποσταρω και γω συντομα φωτοz κλπ.

GO.

Edit:

Μια "παναρχαια"

edited3xx8.jpg

Με απλη TRUE (οχι extreme) , 8800GT και μπολικο καλωδιο να κρεμεται.

New ones coming soon.

• Replies 47
  • Created
  • Last Reply

Μπορεί να είναι παλιά η φωτο, αλλά σκιζει...

Τέλειο Παράθυρο...Απο κοπριτη?

Επίπτωση στο θόρυβο από το ανοιγμα και τη σιτα στο κάτω διαμερισμα?

Μπορεί να είναι παλιά η γωτο, αλλά σκιζει...

Τέλειο Παράθυρο...Απο κοπριτη?

Επίπτωση στο θόρυβο από το ανοιγμα και τη σιτα στο κάτω διαμερισμα?

Κοπριτης ναι!

Επιπτωση στο κατω διαμερισμα "εξτρα σκονη" στο PSU (το οποιο "φυσαω και πιο τακτικα") και ακουγονται λιιιιιιγο παραπανω οι 7 δισκοι που χει μεσα ,αλλα ειναι πιο δροσεροι.

Χθες το βράδυ τέλειωσα το στήσιμο του υπολογιστή στο νέο κουτί...(θα ακολουθήσει επεξεργασια με φωτογραφίες)...όλα ωραία και καλά, το κουτί είναι πιο ήσυχο από το Chieftec και με μια μόνωση θα γινόταν σαφώς πιο ήσυχο, ΑΛΛΑ οι θερμοκρασίες των σκληρών έχουν φτάσει τη στιγμή που μιλάμε στους 52 βαθμούς!!! Βοήθεια!!

Αλλη μια αποτυχημένη αγορά κουτιού...το κέρατό μου...τσάμπα τα λεφτά, τσάμπα ο κόπος...

Το μόνο που μένει είναι να περιμένω εκείνο το νέο full tower κουτί από Fractal Design (που από -εμπιστευτικές- φωτογραφίες που μου έστειλαν απο την εταιρεία, θα μοιάζει κάπως στο Corsair Obsidian)...

Φτού! πάει για πούλημα κι αυτό...

Ανεβασε photos απο το setup.

Και γω πολλους εχω αλλα μαξ (σημερα σε θερμοκρασια ambient 24) πανε 41.

ωραίο φαίνεται , αναμένω φώτος με ολόκληρο το case

asus? κρίμα και σε είχα για έξυπνο παιδί :p

και σκεφτόμουνα να αλλάξω case :fie:

Χθες το βράδυ τέλειωσα το στήσιμο του υπολογιστή στο νέο κουτί...(θα ακολουθήσει επεξεργασια με φωτογραφίες)...όλα ωραία και καλά, το κουτί είναι πιο ήσυχο από το Chieftec και με μια μόνωση θα γινόταν σαφώς πιο ήσυχο, ΑΛΛΑ οι θερμοκρασίες των σκληρών έχουν φτάσει τη στιγμή που μιλάμε στους 52 βαθμούς!!! Βοήθεια!!

Τσέκαρε αν έχεις συνδέσει τον 14αρη ανεμιστήρα στον ελεγκτή των ανεμιστήρων...Είναι ξεσύνδετο αρχικά. Και εγώ είχα κάνει το ίδιο λάθος στην αρχή...τώρα ακόμη και ο ραπτορ δεν ξεπερνά τους 36 βαθμους κελσίου

ωραίο φαίνεται , αναμένω φώτος με ολόκληρο το case

asus? κρίμα και σε είχα για έξυπνο παιδί :p

και σκεφτόμουνα να αλλάξω case :fie:

Τωρα ειμαι στο ραψε ξήλωνε.

Εχει πολυ δουλιτσα.

Με την Asus τι θεμα εχεις?

Μια χαρουλα mobo βγηκε.

Έλα ρε Neph έκανες κίνηση mat!!!!!!

Εδώ ευτυχής κάτοχος V1010b κ΄ V2010b.

Τις επόμενες που θα στηθεί το WC setup στο 2010, θα έχω (ελπίζω δηλαδή) και φωτογραφικό υλικό.

Φαν-μπόιδες της Lian li ενωθείτε.

Τωρα ειμαι στο ραψε ξήλωνε.

Εχει πολυ δουλιτσα.

Με την Asus τι θεμα εχεις?

Μια χαρουλα mobo βγηκε.

μια χαρά για όλους αλλά όχι για τις μαυρογατες σαν εμένα

πριν 2 χρόνια 4 asus είχα αλλάξει σε 2 μήνες(η μια από αυτές με ειχε κάψει μνήμες απο υπέρταση) και με είχε κάτσει καλά μονό μια φτηνή, η p5k!

αλλα και αυτη την τέζαρε ο samael που με έσπασε pins στο cpu socket :clap:

και όταν με την χάλασε είχα γενέθλια και με πήρε μια δώρο lol

Τσέκαρε αν έχεις συνδέσει τον 14αρη ανεμιστήρα στον ελεγκτή των ανεμιστήρων...Είναι ξεσύνδετο αρχικά. Και εγώ είχα κάνει το ίδιο λάθος στην αρχή...τώρα ακόμη και ο ραπτορ δεν ξεπερνά τους 36 βαθμους κελσίου

:to_pick_ones_nose:

Τελικά, αυτό που είχα ξεχάσει ήταν να συνδέσω το ρυθμιστή με το τροφοδοτικό...κι έλεγα, μωρέ μπράβο ήσυχος ο 14άρης της Lian Li...

Ωστόσο, από την απογοήτευσή μου, χρησιμοποίησα αμέσως το κιτ Cooltek που είχα στο Chieftec, άρχισα να αποσυνδέω καλώδια από το Lian Li και κοντά στο τέλος είδα εκείνο το καλωδιάκι που είχα τυλίξει για να μην πέσει πάνω στον ανεμιστήρα εξόδου αέρα...

Τώρα που λειτουργούν κι όλοι οι ανεμιστήρες, το κουτάκι δεν είναι συνολικά τόσο ήσυχο (παρόλο που εχω χρησιμοποιήσει ελαστικά στηρίγματα στον πίσω 12άρη κι έχω αφαιρέσει τη γρίλια)...για την ακρίβεια οι κραδασμοί των δίσκων δυναμώνουν ανά περιόδους...αλλά όταν υποχωρούν, είναι πολύ ήσυχο...αν μπορώ να το σταθεροποιήσω σε αυτό το επίπεδο με μόνωση (κ ίσως αναδιάταξη των δίσκων στις θήκες, μοιράζοντας τους πιο θορυβώδεις), θα είναι άριστο...

Τώρα η θερμοκρασία των σκληρών δεν έχει ανέβει τόσο πολύ, αλλά επειδή είναι κανά 45λεπτο που άνοιξα το μηχάνημα, δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη...μετά από μερικές ώρες θα ενημερώσω σχετικά...είναι πάντως σαφώς υψηλότερες σε σχέση με το άλλο κουτί (αυτή τη στιγμή μεταξύ 36-40, και 36 είναι ο Seagate LP που στο Chieftec δεν έχει ποτέ ανέβει πάνω από 34 με το σύστημα ανοιχτό για πολλά 24ωρα)...και δεν είναι και ζεστή μέρα...

Αν σταθεροποιηθούν πάνω από 40 βαθμούς, τότε πράγματι το κουτί θα πάρει τον δρόμο της πώλησης...

Επίσης, παρά το μέγεθός του, το κουτί μού φαινόταν μικρό..πράγματι σε σύγκριση με το Chieftec και το Lian Li των 62εκ ύψους μοιάζει κάπως σαν μπέμπης...

http://yfrog.com/g0p1000218jx

To V1000 που είχα πριν από 2+χρόνια ήταν epic απογοήτευση... :tomato:

Φοβερό μεν σαν ποιότητα αλλά το συγκεκριμένο μοντέλλο είχε χοντρό θέμα με τον διαθέσιμο χώρο για το PSU και η σχεδίαση του γενικότερα ήταν πολύ dust friendly. :(

Δεν το μετάνοιωσα που το ξεφορτώθηκα πριν κλείσει χρόνο. :suicide2:

Απογοήτευση όχι, δεν νιώθω πλέον...δεν έχει νοημα εξάλλου να αντιπαραβάλλει κανείς δύο αρκετά διαφορετικά μοντέλα...

Επίσης η απογοήτευση κρίνεται με βάση τις ανάγκες και τις συνήθειες...

Το Chieftec που με συντρόφεψε αρκετό καιρό, με έχει καλομάθει σε κάποια πράγματα...ένα είναι οι χώροι...άλλο είναι ο τρόπος που φαίνεται ταχτοποιημένο και μαζεμένο χωρίς να κάνω την παραμικρή προσπάθεια να το συμμαζέψω...άλλο είναι η δροσερή λειτουργία του, ακόμη και χωρίς λειτουργικό ανεμιστήρα εξόδου (ο πίσω ανεμιστήρας, ρυθμιζόμενος από την μητρική, μένει το 90% του χρόνου ανενεργός)...

με έχει καλομάθει επίσης ως προς την στιβαρότητα κατασκευής...αν δεν είχε αυτόν τον τρόπο στήριξης των δίσκων, θα ήταν αρκετά πιο ήσυχο...

Αλλά ψάχνω ένα κουτί με μεγάλη χωρητικότητα σκληρών δίσκων, που να μην έχει γρίλλιες ακριβώς δίπλα από τους σκληρούς, γιατί ακούγονται πολύ περισσότερο...ένα κουτί με πιο ελεγχόμενη εισαγωγή αέρα, για την αποφυγή τόσο της σκόνης, όσο και του θορύβου...ένα κουτί πιο κλειστό, αλλά με ελεγχόμενη ροή με μεγάλους ανεμιστήρες και σύστημα "decoupling" για τους δίσκους...

Το Lian Li V2010 έχει τον τέλειο σχεδιασμό...είναι ευρύχωρο, έχει διαμερίσματα για τον διαχωρισμό θερμικών και ηχητικών ζωνών, μεγάλο ανεμιστήρα εισαγωγής, στιβαρή και πολύ όμορφη κατασκευή από αλουμίνιο, αφαιρούμενη μητρική, πρακτικό και εύκολο σχεδιασμό για την στήριξη των δίσκων και μερικά παλιομοδίτικα αλλά αναντικατάστατα, δυστυχώς, στοιχεία, όπως η κλασική χρήση βιδών για στήριξη των οπτικών συσκευών...το καλό είναι ακριβώς ότι μπορείς εύκολα να στηρίξεις προσαρμογείς, που στηρίζονται σωστά από όλες τις πλευρές κι όχι μόνο από τη μια και χωρίς "tool-less" χαρακτηριστικά, που είναι πρακτικά ιδιαίτερα ιδιοσυγκρασιακά και περιοριστικά...

Η μόνη κύρια λειτουργική αδυναμία του είναι η έλλειψη εξόδου για αέρα στο κάτω μέρος - σε αντίθεση με το ν2000...πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως το σκέφτηκαν και το άφησαν χωρίς εξαγωγή...πρακτικά το τροφοδοτικό εκτελεί χρέη εξαγωγής ζεστού αέρα, αλλά με ιδιαίτερα αναποτελεσματικό τρόπο, καθότι βιδώνει στο κουτί γυρισμένος προς το πλαϊνό, με ένα εκατοστό περίπου χώρο αναπνοής...αν το γύριζαν ανάποδα τουλάχιστον, τότε θα ρουφούσε καλύτερα τον ζεστό αέρα από τους δίσκους...

Μικρότερες αδυναμίες είναι το μέτριο πλάτος και η σχετικά αδιάκριτη δίοδος για τα καλώδια

Με ήσυχο ανεμιστήρα εξαγωγής, λίγο φαρδύτερο και με πιο διακριτικό σύστημα διαχείρισης των καλωδίων θα ήταν απλά το τέλειο κουτί...

Και να πώ την αλήθεια σκέφτομαι να βγάλω το αφαιρούμενο (αλλά χωρίς "επιστροφή", άπαξ και δια παντός) κάλυμμα για το δεύτερο τροφοδοτικό που μπορεί να μπεί δίπλα στο πρώτο -ο σχεδιασμός υποστηρίζει δύο...όμως, δεν μπορώ να στηρίξω σίτα εκεί ή να βάλω ανεμιστηράκι...

Κι αν τελικά το κάνω και δεν βελτιωθούν επαρκώς τα πράγματα, τότε μπορεί να δυσκολευτώ να το πουλήσω, ενώ τώρα βρίσκεται σε άριστη ακόμη κατάσταση "παρθένο" πρακτικά...

Οι άλλοι κάτοχοι, τί θερμοκρασίες έχουν στους σκληρούς;

Εγώ μετά από αρκετές ώρες, έχω 38, 39, 37, 40, 41, 35 (ένας δίσκος έχει παει στο eshop για αντικατάσταση) στη ρύθμιση low, που δεδομένων των εξωτερικών θερμοκρασιών, δεν το βρίσκω τόσο επαρκές...δλδ τον Αύγουστο τί θερμοκρασίες θα μου ανεβάζει;τώρα ανέβασα σε ταχύτητα medium και περιμένω να δώ βελτίωση, αλλά ακούω πλέον λίγο τον ανεμιστήρα...στο high δεν αντέχεται πάντως...

Καμία σχέση το v1000 με το v1010b.

v1000

Dimensions: 490 (L) x 208 (W) x 490mm (D)

v1000zq3.jpg

v1010b

Dimensions: 210 x 543 x 560 mm ( W, H, D)

lian_li_pc_v1010.jpg

vgiozo βαλτους ανα 3αδες.

Ασε το "μπροστα" rack καποιο κενο να δωσει δροσουλα και στα πισω.

Εναλλακτικα σε βλεπω για αλλαγη ανεμιστηρα....

Καμία σχέση το v1000 με το v1010b.

Να φανταστείς ότι το μοντέλο που είχα ήταν ακόμα ΠΟΙΟ παλιό από αυτό που παρουσιάζεις στην φωτό στο οποίο όπως βλέπω είχαν διορθώσει κάπως το πρόβλημα του PSU... (το 1/3 του τροφοδοτικού όπως φαίνεται βγαίνει έξω από το κουτί :p )

Δεν έγραψα πάντως για να τρολάρω στο νήμα, απλά αναφέρεται σε v series οπότε μπορούσα να καταθέσω την άποψη μου.

Ευτυχώς το v1000 δεν παράγεται πλέον και έχει αντικατασταθεί από το 1010 στο οποίο διόρθωσαν τα θέματα που ανέφερα.

Το ότι η lian li είναι μεγάλη εταιρεία ΔΕΝ σημαίνει απαραίτητα πως ότι κυκλοφορεί στο εμπόριο είναι 100% απροβλημάτιστο.

Αυτό το διαπίστωσα προσωπικά μετά τα 220ευρά που είχα σκάσει για το v1000.:sick:

vgiozo βαλτους ανα 3αδες.

Ασε το "μπροστα" rack καποιο κενο να δωσει δροσουλα και στα πισω.

Εναλλακτικα σε βλεπω για αλλαγη ανεμιστηρα....

οι τρεις σκληροί μπροστά είναι οι 1,5ΤΒ Seagate που γενικά ζεσταίνονται περισσότερο συν ο 320gb του λειτουργικού...πίσω έχω τον 2ΤΒ και 1ΤΒ Seagate που ζεσταίνονται σαφώς λιγότερο...αυτή η διάταξη που προτείνεις 3-3 έτσι κι αλλιώς δεν θα κρατήσει γιατί περιμένω τον άλλο Seagate από αντικατάσταση...

Βασικά, επειδή ακριβώς η αποθήκευση και οι καλές θερμοκρασίες στους σκληρούς είναι ιδιαίτερα σημαντικές, δεν βλέπω το λόγο να ξοδεψω παραπάνω σε ένα κουτί που δεν με ικανοποιεί ακριβώς ως προς κρίσιμα μελήματα (από τη στιγμή που έχω κουτί εννοείται)...

Βασικά έχω απογοητευτεί τελείως από τη βιομηχανία κουτιών...κάνουν δύσκολο το απλό...

• 4 weeks later...

Teaser photo.

dsc0103l.jpg

Περιμενω απο RMA τις μνημες για να μπει sleeving στον ολοκαινουριο (και εκπληκτικο) Arctic Cooling fan,καθαρισμα εξωνυχιστικο και τελικη τοποθετηση των SMD.

Εχει ακομα μερικα πραγματακια στο queue αλλα σιγα σιγα θα γινουν και αυτα!:)

Teaser photo.

Περιμενω απο RMA τις μνημες για να μπει sleeving στον ολοκαινουριο (και εκπληκτικο) Arctic Cooling fan,καθαρισμα εξωνυχιστικο και τελικη τοποθετηση των SMD.

Εχει ακομα μερικα πραγματακια στο queue αλλα σιγα σιγα θα γινουν και αυτα!

Οφτοπικ : Ο πισω ανεμιμστηρας σου βγαζει προς τα εξω η μου φαινεται?

Οφτοπικ : Ο πισω ανεμιμστηρας σου βγαζει προς τα εξω η μου φαινεται?

ναι ειναι 2 μαζι.

Εβαλα και αλλον εισαγωγης .

Χανει για 1-2 βαθμους σε load αντι με το mounting της corsair (σαν intake)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.