kallileo Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2004 Κυριε eleven ή οποιος αλλος ξερει θελω να μου σχολιασετε τα εξης waterblock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Ιανουάριος 24, 2004 Author #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2004 Ολοκληρωμενο: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιανουάριος 24, 2004 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2004 Να ρωτησω εγω απλα γιατι θελεις αυτης της σχεδιασης μπλοκ??πιστευεις οτι θα αποδιδει καλυτερα απο τα υπολοιπα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Ιανουάριος 24, 2004 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2004 Και αυτο: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Ιανουάριος 24, 2004 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2004 Επειδη εχω καλλιτεχνικες ανησυχιες και δεν εχω τι να κανω λεω να δοκιμασω να κανω κανενα.Και περιμενω να προτεινεται καποια σχεδιαση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleven Ιανουάριος 24, 2004 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2004 Αν και τα 2 μου φαίνονται ιδια θα προτιμούσα το δεύτερο λογω τις διαμορφωσης ( τα 4 μικρά τετραγωνάκια ) που έχει στο κέντρο .Θα χρειαστεί ομως να φτιαξεις και κάτι για να το πιασεις πάνω στην μητρικήΟπως είπε και ο Ζαχος δεν είναι και η καλυτερη σχεδίαση αυτή Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Ιανουάριος 24, 2004 Author #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2004 Κατι θα σκεφτουμε να το παισουμε στο σοκετ. Μαλλον με plexi-glass.Τα τετραγωνακια γιατι είναι τοσο σημαντικα???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeadams Ιανουάριος 24, 2004 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2004 Ο σκοπός μας πρέπει να είναι να έρθει όσο το δυνατόν περισσότερο κρύο νερό σε επαφή με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια χαλκού, στο κέντρο του Block (στο πιό ζεστό κομμάτι του) και αμέσως μετά το ζεστό αυτό νερό να απομακρυνθεί από εκεί όσο το δυνατόν συντομότερα. Τα τετραγωνάκια στο κέντρο βοηθούν στην αύξηση της επιφάνειας του χαλκού που έρχεται σε επαφή με το νερό. Αντίθετα, η μεγάλη διαδρομή του νερού μέσα στο block (το σπιροειδές αυλάκι που ξεκινά από το κέντρο και πάει γύρω-γύρω μέχρι την έξοδο του νερού στη γωνία) δυσκολεύει τη γρήγορη απομάκρυνση του ζεστού νερού. Για παράδειγμα υποδειγματικής σχεδίασης, ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=491 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Ιανουάριος 24, 2004 Author #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2004 Κατι εχω ακουσει οτι οι επιφανιες μεσα στο block δεν πρεπει να είναι και πολυ λειες. Ισχυει αυτο??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleven Ιανουάριος 24, 2004 #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2004 ισχυει πρέπει να δημιουργούνται στροβιλισμοι (tyrbulance) μεσα στο μπλόκ για να σπαει η επιφανιακη τάση του νερου και να γίνεται καλύτερη μεταφορά της θερμότητας Προσοχη να μην το παρακανεις ομως και μειώσεις την ροη του νερου μεσα στο μπλοκgeorgeadams Σωστός Οσο για την σχεδίαση δεν ξερω αν ειναι υποδειγματικη η οχι Παντως καλα τα παει Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιανουάριος 25, 2004 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2004 Επειδη ειναι κυριακη και με επιασε κι εμενα η μ@λ@κια μου ειπα να δοκιμασω κατι που το σκεφτομουνα απο καιρο. Δεν ξερω αν 8α δουλεψει και ουτε και με ενδιαφερει. Απλα ετσι απο περιεργια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιανουάριος 25, 2004 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2004 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιανουάριος 25, 2004 #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2004 ακομη μια Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιανουάριος 25, 2004 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2004 , Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιανουάριος 25, 2004 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2004 αυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιανουάριος 25, 2004 #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2004 Περιμενω τη γνωμη σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Ιανουάριος 25, 2004 Author #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2004 Τι είναι αυτο σπιραλ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιανουάριος 25, 2004 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2004 χαλκοσωληνας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Ιανουάριος 25, 2004 Author #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2004 Χρησιμευει για την ψυξη???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elpis Ιανουάριος 25, 2004 #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2004 απο οτι καταλαβα πρεπει να ειναι ψυγειο η κατι τετοιο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.