Jump to content

Ubuntu 10.4 ή Fedora 12 ή κτλ ....

ARMAGEDDON

Recommended Posts

Δες εδώ,

Άποψη ενός ΑΣΧΕΤΟΥ, μέχρι στιγμής έχω διαβάσει κάποια κείμενα για τις διάφορες διανομές Linux και απλός έχω εγκαταστήσει κάποιες σε virtual box (mandriva-linux-one-2010.0-GNOME, openSUSE-11.2-DVD, slackware-13.0, archlinux-2009.08, debian-live-503-i386-lxde, kubuntu-9.10, monomaxos-4.0.gr, pclinuxos-lxde, ubuntu-9.10) και τις έχω δει πολύ λίγο, όπως καταλαβαίνεται δεν έχει πολύ σημασία η άποψη μου, εδω και λίγες εβδομάδες έχω mint (βγήκε από το virtual box επιτέλους :p)..

Από γραφικό περιβάλλον Gnome vs kde, να πω ότι αν και το kde ήταν πιο ωραίο ήταν επίσης και μια “άβολη” έκδοση τον win, το gnome μου άρεσε περισσότερο και βρήκα ότι επιλογές ήθελα πιο εύκολα, πάντως αν μου έλεγε κάποιος που ξέρει ότι το kde είναι πιο σταθερό από το gnome θα το ξαναδοκίμαζα, σε πιο ελαφριά κατηγορία βρήκα να αναφέρονται το Lxde vs Xfce, νομίζω ότι από ομορφιά νικάει το lxde (έχει κάποια θεματάκια με το wifi είχα διαβάσει), πάντως είναι εξίσου αν όχι πιο ελαφρύ από το xfce.

Τώρα περί διανομών, η πιο USER FRIENDLY ήταν τα Ubuntu,mint και ο Μονομάχος, από SECURITY OpenBSD (καλύτερη για routers / firewall και γενικά σε συστήματα που χρειάζονται ασφάλεια ) και FreeBSD όπου έχει εξίσου πολύ καλό επίπεδο ασφάλειας, είναι επίσης πολύ σταθερή το πλεονέκτημα που εμφανίζεται να έχει είναι ότι το OpenBSD καθυστερεί περισσότερο να ενσωματώσει διάφορα πακέτα και drivers λόγο τεστ. Σε SERVER Red hat και Centos, με το Debian να αναβαθμίζεται πολύ αργά και fedora να είναι το “πειραματόζωο” τις redhat. Τέλος κάποιος που θέλει να μάθει (εις βάθος) unix έχει τρεις επιλογές Gentoo, Slackware, Arch (δυσκολότερο-->ευκολότερο), αν θέλει να μάθει για server τότε Centos και μετά Debian με Fedora, για τις διανομές,Suse, Pclinuxos και Mandrake δεν ξέρω πολλά.

Οταν λες "και με πιο μπορώ να έχω καλά προγράμματα για ήχο και για βίντεο free" όλα free είναι, τα θες για να βλέπεις video ή για επεξεργασία?

Οι πιο φιλικές διανομές για τους αρχάριους είναι το ubuntu, suse, mandriva. Το fedora λόγο ότι έχει τελευταία πράγματα αρκετές φορές μπορεί να προβληματίσει κάποιον αρχάριο και δεν δουλεύουν τα πάντα out of the box όπως γίνετε με το ubuntu.

Για μένα ξεκίνα με ubuntu και όταν μάθεις καλά το linux μπορείς να πας αν θέλεις σε κάποια άλλη διανομή.

Το fedora λόγο ότι έχει τελευταία πράγματα αρκετές φορές μπορεί να προβληματίσει κάποιον αρχάριο και δεν δουλεύουν τα πάντα out of the box όπως γίνετε με το ubuntu.

Τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης έχουν και τα δύο, δύο διανομές το χρόνο. Και το fedora πάντως θεωρείται εύκολη διανομή, και το βάζω άνετα δίπλα στο ubuntu.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.