Jump to content

ΑΠΟΡΙΕΣ...

Elpis

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους... θελω να βαλω "νερο" στο pc μου αλλα εχω καποιες αποριες...

το pc αποτελιτε απο:

CPU:AMD ATHLON XP 2600+ (FSB 333MHZ 2.08GHZ thounderberg-B)

MOTHERBOARD:MICROSTAR MSI K7N2D-L RETAIL (nFORCE 2 ULTRA 400)

RAM:2x256MB DDR 400MHZ DUAL CHANNEL (μια samsung και μια jetway)

VGA:MSI VGA FX5900 VTD 128MB

HDD:MAXTOR 120GB , UDMA ATA 133 , 8 MB CACHE , 7200rpm

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ:350W

1)η μητρικη μου δεν εχει τρυπες στη cpu γυρω απο το socket... :( μπορω να βαλω μπλοκ και πως.. μαλλον απο 11

2)μπορειτε να μου πειτε καπιο καλο ψυγειο... σκοπευω να παρω μεταχιρισμενο απο αυτοκινητο αλλα δεν θελω να ειναι πολυ μεγαλο... πωσ περιπου να ειναι?

3)τι αντλια να παρω? αρχικα θα βαλω μλοκ μονο στη cpu μετα βλεπουμε

4)τανκ χρειαζετε? (τι ακριβως κανει?)

5)μενω κρητη και δεν υπαρχουν και πολλα μαγαζια πληροφορικης ξερει κανεις κανενα μαγαζι στο ηρακλειο η κοντα για να παρω αντλια,σοληνεσ(τι να παρω και απο που),σφυκτιρες η κανενα καλο online-shop στην ελλαδα?

6)η συνδεσμολογια πως να ειναι?

θα εβαζα και φοτο του pc οπως ειναι τωρα αλλα απο το sharp gx 20 μου δεν τις περνει... δεν ξερω γιατι... :(

ακομα απο οτι εχω διαβασει οταν βαζεις αποσταγμενο νερο πρεπει να βαλεις και κατι προσθετο για να μην υπαρχει διαβρωση... τι ακριβως ειναι αυτο και απο που το βρισκεις? ακομα αν δεν βαλεις τανκ πωσ ρο βαζεις στο νερο? (στη λεκανη πριν το γεμισεις?(υπερβολικα μεγαλη δεν ειναι ?))

οσο για τις τριπες no problem μπορεις να το στηριξεις με πολους τροπους

αντλια μπορεις να βαλεις L30 ή eheim 1250 η eheim ειναι κατα πολυ ποιο ακριβη αλλα ειναι για μενα ποιο αξιοπιστη

το τανκ ειναι για να συμπληρωνει νερο και για να γινετε εξαερωση ευκολα(δεν ειναι απαρετιτο εγω δεν εχω :) )

το ψυγειο απλα να ειναι χαλκινοι οι σωληνες και αν μπορεις και τα fins και να βολευει εσενα στο μεγεθος

1) μπορεις να βαλεις μπλοκ. φτανει να βρεις καποιο που πιανει στα δοντακια του socket

2) εαν δε θελεις να παρεις κατι απο εξω, κοιτα για ψυγειο απο cadett. ειναι γυρω στα 20*20 με 5 ποντους παχος, το οποιο ειναι παλι ζορικο για καποια κουτια. κοιτα πρωτα τι χωρο εχεις στο κουτι σου και αποφασισε που θα το βαλεις, και μετα αρχισε να ψαχνεις για διαστασεις του ψυγειου.

3) αντλια το λιγοτερο 600 λιτρα την ωρα. L20 ή την αντιστοιχη ΕΗΕΙΜ (που ειναι και πιο ακριβη)

4) δεν ειναι απαραιτητο, χρειαζεται για την εξαερωση του κυκλωματος την πρωτη φορα. μετα απλα υπαρχει και ομορφαινει (κατα περιπτωση) το κουτι

5) ψαξε στα καταστηματα με κατοικιδια. και αντλιες θα εχουν, και λαστιχα της ΕΗΕΙΜ (οχι οτι καλυτερο, αλλα φτηνα). σφηκτηρες στα καταστηματα με οικοδομικα υλικα

6) αντλια - ψυγειο - μπλοκ - τανκ (αν υπαρχει). αυτο προσωπικα εχω δει να δουλευει καλυτερα σε μενα. καποιοι σιγουρα διαφωνουν.

αν βαλεις απεσταγμενο νερο, δε χρειαζεται (θεωρητικα) να βαλεις κανενα προσθετο μεσα. αν βαλεις παλι, να προσεχεις γιατι υπαρχει περιπτωση τα καταλοιπα που αφηνει να σταματησουν την αντλια. απεσταγμενο δεν ξερω που θα βρεις και αν πουλανε, απιονισμενο (νερο για ατμοσιδερα) ομως που βαζουν οι πιο πολλοι θα βρεις σε ολα τα supermarket.

αν δε βαλεις τανκ, βαζεις ειτε το το μπλοκ ειτε την αντλια μεσα στον κουβα, βγαζεις το λαστιχο απο την εισαγωγη του μπλοκ/αντλιας αλλα το κρατας μεσα στον κουβα, βαζεις την αντλια μπροστα, κι οταν σταματησει να βγαινει αερας απο το λαστιχο, το βαζεις πανω στο μπλοκ/αντλια και ειναι ετοιμο.

το ψυγειο πρεπει να μπει αναγκαστικα μεσα στο tower... αν το δει η μητερα μου την εχω κατση..... το ταουερ εχει χωρο (για το ψυγειο): 21*19 19 παχος μπορει να μου πει καποιος απο τι αμαξι θα κανει? αν βρω με τι να το καθαρισω? αν δεν βρω ψυγειο μηπως ξερετε κανενα online shop που να εχει καλα? hac εχει δυο αλλα νομιζω οτι δεν μου κανουν.... (κανενα μαγαζι ΚΟΝΤΑ στο συνταγμα που να μπορω να παρω.. ειτε ψυγειο ειτε καλους σωληνες ειτε αντλια? παω σε μερικες μερες τριημερη και αν εχει να παρω απο εκει) αναμεσα σε μπλοκ και cpu πρεπει να βαλω παστα? αν ναι.... artic silver 3 κανει? τι, ποσους, και πως να βαλω τα φαν αν δεν εχει στηριγμα το ραντ (εχω διαβασει κατι αντιστιχω στο site αλλα δεν ξερω αν τα καταφερω)...

κατι ασχετο... γιατι δεν μπορω να βαλω φοτο απο το sharp gx 20 μου? ειναι σε μορφη jpg...

Ευτυχως που βρηκα αυτο το κορυφαιο σιτε γιατι απο καιρο ηθελα να βαλω αλλα κατι τα γελια των φιλων μου οταν τους ελεγα οτι θελω να ψυξω με νερο το πισι κατι οτι δεν ηξερα τπτ... το μετανιωνα..!!!

Αλλα οταν δουν το πισι μου οταν το τελιωσω θα θελουν να βαλουν και αυτοι αλλα εγω δε θα τους βοηθησω... :devil:

Υ.Γ ελπιζω οταν τελειωσω να λειτουργει το πισι γιατι θα τα κανω μονος μου ολα... :whistling

τελικα το προβλημα με το μπλοκ το εχω λυσει (εχω π[αραγγειλει απο 11) τωρα το προβλημα ειναι πιο πολυ στο ψυγειο και στην αντλια... ξερει κανεισ απο τι αμαξι (μηχανης κανει?) θα βρω ψυγειο 20*20..?

Αρχική απάντηση από .38-.45 [Χθες, στις και 17:52]

2) εαν δε θελεις να παρεις κατι απο εξω, κοιτα για ψυγειο απο cadett. ειναι γυρω στα 20*20 με 5 ποντους παχος, το οποιο ειναι παλι ζορικο για καποια κουτια. κοιτα πρωτα τι χωρο εχεις στο κουτι σου και αποφασισε που θα το βαλεις, και μετα αρχισε να ψαχνεις για διαστασεις του ψυγειου.

τι ακριβως ειναι το cadett :o και που θα το βρω? (χωραει!!! :devil: )

μπαινουν ευκολα ανεμιστηρες αν οχι πως να τουσ βαλω? (εχω διαβασει σχετικα αλλα.....)

ποσα watt ειναι; καποια απο αυτα περνανε στο νερο και το ζεσταινουν, κατι που δε θελεις. βασικα ουτε και τα 2800 λιτρα χρειαζονται, ειναι υπερβολικα πολλα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.