takis-pa Δημοσιεύτηκε Μάϊος 2, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 2, 2010 Στο υπολογιστη μου με τις 2 5970 εχω προσεξει το εξης:Αλαζει θεση ο πρωτευων πυρηνας της 2ης καρτας. Δηλαδη: Με Win 7 64 αρια προχθες οι πρωτοι πυρηνες ηταν στη θεση 1-4.Χθες εκανα καινουργια εγκατασταση λειτουργικου (το ιδιο) και μετα απο το install των drivers ( Του Ατιμαν οι τελευταιοι και αυτους ειχα και πριν ) η θεση πλεον ειναι 1-2. ( Των πρωτων )( Ο πρωτος εχει το ρολοϊ του ανεμιστηρα )Εχει τυχει σε καποιον αλλον το ιδιο ρε παιδια.Να ανησυχω για κατι; Ο Ατιμαν αν διαβαζει τι εχει να πει γι αυτο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
atiman Μάϊος 2, 2010 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2010 Τι ειναι εκεινο που σε κανει να ανησυχεις?Στην 5970 δεν υπαρχει πρωτος και δευτερος πυρηνας, με την εννοια του πρωτευοντος η του δευτερευοντος. Και οι δυο ειναι ιδιοι με την διαφορα οτι ο ενας μονο ελεγχει τους σενσορες και τους εμφανιζει.Οι catalyst κατα την εγκατασταση τους "περνανε" πρωτα τον πυρηνα που εχει το card information, στην 5970 αυτος ειναι ο slave (απλη ονομασια) και του δινουν εναν αυξοντα αναγνωριστικο αριθμο. Ο αριθμος αυτος δεν εχει καμια σχεση με τον φυσικο αριθμο του πυρηνα μεσα στην καρτα, ειναι απλα ενας αριθμος.Στην crossfire κατασταση τα πραγματα ειναι λιγο διαφορετικα. Ο καλυτερος τροπος εγκαταστασης ειναι και ο πιο δυσκολος, συνηθως. Δηλαδη,, πριν την εγκατασταση αφαιρουμε την γεφυρα που ενωνει τις δυο καρτες. Κανουμε εγκατασταση και φορτωνεται η μια καρτα (αυτη του PCIE 1).Στο πρωτο restart διαβαζει απο την ηδη περασμενη information database την δευτερη καρτα. Καθε πυρηνας καθε καρτας εχει ηδη παρει εναν αριθμο καταχωρησης...Βασικο ειναι να μην ξεχναμε οτι σε καθε εγκατασταση πρεπει να κανουμε ενα restart ανα πυρηνα (οτι καρτα και να εχουμε), αρα 2 για απλη 5970 και 4 για την διπλη.Αφου βεβαιωθουμε οτι και οι δυο καρτες (μεσω του device manager) εχουν εγκατασταθει σωστα, βαζουμε την γεφυρα και ενεργοποιουμε το crossfire. Μετα απο αυτο οι αριθμοι καταχωρησης δεν αλλαζουν. Δεν μας ενδιαφερει λοιπον ποιος ειναι ο αριθμος που εχει δοθει σε καθε εναν απο τους 4 πυρηνες.Ο driver ξερει πως να τους αναγνωρισει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis-pa Μάϊος 2, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2010 Δεν ανησυχησα με την καθαυτην εννοια, πιο πολυ απορια ηταν.4 restart ε !!, και χωρις την γεφυρα επανω στην αρχη,Να κατι που δεν το ειχα υπ οψιν μου.Ευχαριστω πολυ για την απαντηση θα ακολουθησω αυτα που εγραψες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim@kiS Μάϊος 2, 2010 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2010 εγω εχω 3χ5870 και επειδη η μια δεν ειναι ιδια με τις αλλες (2χlighting+asus απλη) δεν μπορουσα να τις ρυ8μισω στα ιδια ρολογια!! απο afterburner εκανε τα δικα του και ετρωγα μπλε ο8ονες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasNK Μάϊος 3, 2010 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2010 Τί γίνεται αν έχεις ρυθμισμένα διαφορετικά ρολόγια σε κάθε κάρτα; Δεν το έχω δοκιμάσει...Κολλάει το σύστημα,βγάζει μπλε οθόνες, ή απλά όλες παίζουν σε κατάσταση crossfire με την συχνότητα της κάρτας με τα χαμηλότερα clocks; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim@kiS Μάϊος 3, 2010 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2010 8εωρητικα πεφτουν οι καρτες στα χαμηλωτερα clocks!!!αλλα εγω εφαγα και μπλε ο8ονη! με το afterbunrner που ρυ8μιζα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
deNordic Μάϊος 3, 2010 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2010 Τί γίνεται αν έχεις ρυθμισμένα διαφορετικά ρολόγια σε κάθε κάρτα; Δεν το έχω δοκιμάσει...Κολλάει το σύστημα,βγάζει μπλε οθόνες, ή απλά όλες παίζουν σε κατάσταση crossfire με την συχνότητα της κάρτας με τα χαμηλότερα clocks;8εωρητικα πεφτουν οι καρτες στα χαμηλωτερα clocks!!!αλλα εγω εφαγα και μπλε ο8ονη! με το afterbunrner που ρυ8μιζα!Επειδη το επαθα, ναι θεωρητικα παιζουν στα χαμηλοτερα ρολογια, αλλα η κινηση δεν ειναι ομαλη. Πηγαινει σαν να κολλαει. Αν δεν μπορεις να δωσεις σε ολες τις καρτες τις ιδιες μεγιστες τιμες τοτε ριχτες ολες στα ρολογια που παιζει η χαμηλοτερη. Μην περιμενεις να το κανει αυτοματα γιατι υπαρχει προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim@kiS Μάϊος 3, 2010 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2010 εγω με 2xlighting και εβαλα και μια asus απλη πανω δεν μπορουσα να ρυ8μισω τα ρολογια δεν με αφηνε το afterburner και μετα απο λιγο freeze και bleu screen!οταν βεβαια το εβγαλα και ημουν απλα με CC ηταν μια χαρα αλλα λογικα πρεπει να επεσαν τα ρολογια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
atiman Μάϊος 3, 2010 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2010 Αντε παλι αυτο το afterburner.........!!!Δεν ειναι coca cola... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim@kiS Μάϊος 3, 2010 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2010 επειδη ρε atiman περιζεις fans σε κα8ε καρτα και clokia με το CC δεν γινεται!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
atiman Μάϊος 3, 2010 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2010 Θα ηθελα ομως να ακουσω εναν κατοχο καρτας να βαζει ενα ερωτηματικο για την χρηση του afterburner στα προβληματα που του παρουσιαζονται. Εχω πει παρα πολλες φορες για το τι κανει και τι μπορει να συμβει απο την χρηση του. Δεν παυει να ειναι η γνωμη μου, αλλα πρεπει να γινει σαφες οτι ειναι προβληματικο, η εστω να το λαμβανουμε υπ οψιν μας στα ευτραπελα..Θα το λεω γιατι πρεπει να το λεω. Αλλο να το βαλεις για ενα τεστακι να βγαλεις ενα σκορ και αλλο να το δουλευεις συνεχως σε καθε εφαρμογη, ακομα κι εκει που δεν χρειαζεται.Ολα γινονται με αλλους τροπους (και με το CCC και με profiles), θελουν ομως περισσοτερη δουλεια και γνωσεις. Το afterburner ειναι ο πιο ευκολος τροπος.........να καταστρεψεις την καρτα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.