Akyriak Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29, 2010 Παιδια χρειαζομαι βοηθεια πανω σε καποια θεματα... Αν εχω ενα αρχειο που περιεχει γραμματα ( π.χ ενα κρυπτολεξο ) πως μπορω να βρω ποσες γραμμες και στειλες εχει? παραδειγμα κειμενου στο αρχειο: asdsupace seusupera utgpsgrhy /* < εχει τον ιδιο αριθμο γραμματων σε καθε γραμμη μην το βλεπετε ετσι */ phtyertyt esrgtrhjy rhrhryjui Εφτιαξα ενα προγραμμα ειδικα για αυτο το αρχειακι ισα ισα για να το εκχωρισω σε πινακα και να το τυπωσω, αλλα δεν μου δουλευει ( δουλευω σε gcc δεν ξερω αν εχει διαφορα απλα το λεω να μην μπερδευομαστε ) ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// #include <stdio.h> char pinakas[100][100]; int i=1,j=1,c; int main( ) { FILE *kryptole3o; kryptole3o = fopen("text1.txt","r"); if (kryptole3o == NULL) { printf("File does not exist\n"); return 1; } while ((c=getc(kryptole3o)) != EOF ) { pinakas[j]=c; i++; if (i==10) { i=1; j++; } } fclose(kryptole3o); for (i=1;i<=9;i++) for (j=1;j<=6;j++) printf("%c",pinakas[j]); return 0; } ///////////////////////////////////////////////////////////////////////// Προσπαθω να λυσω μια ασκηση της σχολης και αυτο ειναι το πρωτο βηματακι, οποιος μπορει να βοηθησει παιδια ! ! ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akyriak Απρίλιος 29, 2010 Author #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2010 για οσους διαβασαν ηδη το ποστ... εκανα καποιες αλλαγες στο προγραμμα, τωρα ειναι λιγακι σωστοτερο απο πριν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akyriak Απρίλιος 29, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2010 To προγραμματακι το παραπανω το ολοκληρωσα οριστε:#include <stdio.h>char pinakas[100][100];int i=1,j=1,a=1,c;int main( ){ FILE *kryptole3o; kryptole3o = fopen("text1.txt","r"); if (kryptole3o == NULL) { printf("File does not exist\n"); return 1; }while ((c=getc(kryptole3o)) != EOF ){ pinakas[j]=c; i++; if (i==10) /* apla thelw na kserw to megethos twn grammatwn /* /*seiras, gia na valw anti gia "10" mia metavlhth */ { i=1; j++; }}fclose(kryptole3o);for (a=1;a<=j;a++) for (i=1;i<=9;i++) printf("%c",pinakas[a]);return 0;}//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////μηπως καποιος θα μπορουσε να με βοηθησει στο πως μπορω να μετρησω τα γραμματα μιας σειρας ?? .... με την fgets μηπως ???Ειδηκοτερα ψαχνω καποιοω να μου δωσει ενα προγραμματακι το οποιο να εκχωρει σε array ΜΙΑ μονο γραμμη ωστε να μετρησω τα γραμματα με ενα counter. pls help Link to comment Share on other sites More sharing options...
BStath Απρίλιος 29, 2010 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2010 Ψάξε για τον "χαρακτήρα" \n, λικε :if (c=='\n')..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akyriak Απρίλιος 29, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2010 lol ναι φιλε μου το θυμηθηκα πριν καμια ωρα δουλευει τζι τζι :jump1:τωρα αρχιζουν τα δυσκολα ομως, αντε και καλη μου τυχη !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akyriak Μάϊος 1, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2010 παιδια επειδη εχω πεθανει στα errorθελω καποιος να μου δωσει ενα παραδειγμα συναρτησης (void ασ πουμε ) που να παιρνει ορισμα εναν δισδιαστατο πινακα και απλως να τον τυπωνει pls παιδες τα χω παιξει!!!:hang3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inglor Μάϊος 5, 2010 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2010 void main() {...float matrix_a[10][10];...// Afou gemiseis ton pinaka me stoixeia kaleis tin sinartisiMatrixPrint(10,10,matrix_a);}// Sinartisi gia tipwma pinaka me i grammes kai j stiles.void MatrixPrint(int ROW, int COL, float *a) { for(i=0;i<ROW;i++) { for(j=0;j<COL;j++) { print("%f ", a[i][j]); } print("\n"); }} Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akyriak Μάϊος 5, 2010 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 5, 2010 ωραια αυτο με τα row kai ta col θα με βοηθησει πολυ αργοτερα ty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.