Jump to content

PSU για 3-fire 5870

Dolly

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πολύ απλή και straightforward ερώτηση που απαντήθηκε ουσιαστικά από φίλους το Σάββατο που τέθηκε επί τάπητος.

Έχω ένα Corsair 620, i7@4,0 , και μια 5870 ελαφρός o/c’ed.

Κάτι «έπαιξε» και με το καλό θα βρεθώ, με +1 5970, οπότε θα πάω «αναγκαστικά» για tri-fire.

Εικάζω πως αν και καλό, και δυνατό, και σκυλί το corsair, θα τα δει λίγο κωλυόμενα με 3χ5870 ουσιαστικά, και τον ι7…

Τι θα πρέπει να αναμένω ενεργειακά για το επόμενο τροφοδοτικό που θα κληθώ να πάρω?

Αν πάω σε 800-820 είμαι καλά ή να φλερτάρω με κανένα 1000άρι?

Και ιδανικά τι μοντέλα κοιτάω?

Ευχαριστώ.

Προσωπικά, όταν ήθελα να παίξω με crossfire με τις 5870, ήμουν στο ίδιο δίλημμα... τελικά επειδή τα διλλήματα με κουράζουν ψυχολογικά και με φθείρουν, αποφάσισα να πάρω το Thermaltake ToughPower 1500, οπότε ότι και να κάνω στο μέλλον δεν θα έχω πρόβλημα και η τιμή του ήταν τίμια για τα κυβικά του... Επίσης είναι υπερπλήρες όσων αφορά καλώδια και είναι και modular, πράγμα το οποίο εμένα μου αρέσει γιατί δεν θέλω καλούμπες μέσα στο κουτί, αλλά μόνο ότι χρειάζεται...

μέχρι στιγμής, μετά από 5-6 μήνες δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί του και ας παίζει σχεδόν στα 400-500W... τέλος μπορεί να τροφοδοτήσει και quad-fire, για μελλοντικά...

Φίλε Dolly εγώ σου λέω να πας με την μία στο Toughpower 1000 με 100 ευρώ στο pc1 και ησύχασες (μια και αποφασίσανε το 1200άρι να το πάνε από 102 ευρώ στα 130).

Δεν υπάρχει λόγος να δίνεις περισσότερα χρήματα όταν μπορείς να βρεις το συγκεκριμένο σε αυτή την τιμή.

EDIT: johnnyguru review link.

The Good:

* Lots of power

* Great voltage regulation

* Very efficient

* Active Power Factor Correction

* Quiet 140MM fan

The Bad:

* Nothing bad to say about this beast

Πολύ απλή και straightforward ερώτηση που απαντήθηκε ουσιαστικά από φίλους το Σάββατο που τέθηκε επί τάπητος.

Έχω ένα Corsair 620, i7@4,0 , και μια 5870 ελαφρός o/c’ed.

Κάτι «έπαιξε» και με το καλό θα βρεθώ, με +1 5970, οπότε θα πάω «αναγκαστικά» για tri-fire.

Εικάζω πως αν και καλό, και δυνατό, και σκυλί το corsair, θα τα δει λίγο κωλυόμενα με 3χ5870 ουσιαστικά, και τον ι7…

Τι θα πρέπει να αναμένω ενεργειακά για το επόμενο τροφοδοτικό που θα κληθώ να πάρω?

Αν πάω σε 800-820 είμαι καλά ή να φλερτάρω με κανένα 1000άρι?

Και ιδανικά τι μοντέλα κοιτάω?

Ευχαριστώ.

με ενα καλο 850 θα εισαι κομπλε! Εγω στο δικο μου επαιζα με 2χ5970

Εγώ θα πρότεινα ένα OCZ Z series 850W. Πιστεύω θα σε καλύψει :lock:

Για πολλούς λόγους εγώ προτείνω να μην πάει σε λιγότερο από χιλιάρι.

Ένα 850άρι ακόμα και αν έχει DC-2-DC conversion, θα είναι κοντά στο max. Αυτό σημαίνει πως δεν θα είναι στο καλύτερο φάσμα efficiency (που συνήθως είναι μεταξύ 70-80% load), θα ζεσταίνετε αρκετά και regulation, ripple, κ.λ.π. θα είναι ανεβασμένα (προσοχη: ΔΕΝ εννοώ σε σχέση με κάποιο άλλο μεγαλύτερο, ΔΕΝ συγκρίνω).

Από την άλλη ένα 850άρι θα κοστίσει περισσότερα από τα 100 ευρώ που ζητάει το toughpower 1000, το οποίο στα 100 ευρώ είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ η καλύτερη επιλογή.

Μην ξεχνάμε πως η 5870 τρώει περί τα 190-200w σε full load. Αν υπολογίσουμε και cpu wattage, δίσκους, fans, (μην γελάτε, αν έχει κανείς πολλά η κατανάλωση τους δεν είναι καθόλου αμελητέα), κ.λ.π. καταλαβαίνετε γιατί τα 850 είναι οριακά κατά τη γνώμη μου.

Τέλος μην ξεχνάμε και τον παράγοντα o/c που ανεβάζει την κατανάλωση. Γιατί να ρισκάρει κανείς πληρώνοντας περισσότερα για μικρότερο psu? Παράλογο...

Επίσης καλό θα είναι όταν προτείνουμε κάτι να εξηγούμε και γιατί το προτείνουμε ή έστω να παραθέτουμε και κανα review από σοβαρό site.

Και εγώ νομίζω πως το 850 πχ θα τις σηκώνει αν και πιστεύω οριακά.

Η αλήθεια είναι πως το Toughpower του Candy ακόμα και σε τιμή μόνο να το πάρεις, δεν έχει αντίπαλο. Είναι και καλό on top of that οπότε δεν νομίζω και εγώ να αξίζει να πάω σε 850 με τα ίδια λεφτά.

Αν ήταν απλά 1000άρι αλλά «χρέπι» να το συζητήσω σίγουρα, αλλά αν είναι το ίδιο ποιοτικά (ξαναλέω ΔΕΝ ξέρω και δεν μπορώ να κρίνω ποιότητες τροφοδοτικών, μόνο «καλές» μάρκες ξέρω), με τα 850άρια που παίζουν νομίζω πως είναι πιο λογικό να πάω σε 1000άρι αντί για 850άρι για να έχω και την καβάτζα της απόδοσης (αν είναι το 850 να δουλεύει τσίτα) και να μην έχω άγχος αν ξαφνικά οι 3 5870 γίνουν 2 480 (λέω τώρα δεν ξέρω) ;)

Το gold Που λες Διονύση σφάζει αλλά καινούργιο έχεις δει πόσο κάνει ε? :D :D

Και εγώ νομίζω πως το 850 πχ θα τις σηκώνει αν και πιστεύω οριακά.

Η αλήθεια είναι πως το Toughpower του Candy ακόμα και σε τιμή μόνο να το πάρεις, δεν έχει αντίπαλο. Είναι και καλό on top of that οπότε δεν νομίζω και εγώ να αξίζει να πάω σε 850 με τα ίδια λεφτά.

Αν ήταν απλά 1000άρι αλλά «χρέπι» να το συζητήσω σίγουρα, αλλά αν είναι το ίδιο ποιοτικά (ξαναλέω ΔΕΝ ξέρω και δεν μπορώ να κρίνω ποιότητες τροφοδοτικών, μόνο «καλές» μάρκες ξέρω), με τα 850άρια που παίζουν νομίζω πως είναι πιο λογικό να πάω σε 1000άρι αντί για 850άρι για να έχω και την καβάτζα της απόδοσης (αν είναι το 850 να δουλεύει τσίτα) και να μην έχω άγχος αν ξαφνικά οι 3 5870 γίνουν 2 480 (λέω τώρα δεν ξέρω) ;)

Σου έχω δώσει review από johnnyguru το οποίο προφανώς και διάβασες, σωστά;

Όταν σου λέει αυτό στα conclusions δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να το σκέφτεσαι:

The Performance score is 40% of the total score...

For performance, I give the Thermaltake Toughpower 1000W a 10. It's a lot of power with good voltage regulation, acceptable ripple and noise, it's very efficient, has active PFC, runs cool, is quiet. I can honestly say that the performance is just about perfect.

To ΟCZ που προτάθηκε σαφώς και είναι καλύτερο (κυρίως σε ripple με 30mV έναντι 50mV του Tt και με περίπου 5% καλύτερο efficiency) αλλά σε αυτό το κόστος είναι σχεδόν στα ίδια χρήματα με το εξαιρετικό Antec SG 850. Γενικά για εμένα δεν αξίζει τα διπλά λεφτά που ζητάει...

Αυτά. :)

αν το budget δεν σε περιορίζει πήγαινε σε Enermax Revo 1250Watt...στα 100 ευρω όμως το 1000αρι του candyman θα επέλεγα και εγώ

θα πάς τελικά σε 2χ5970, 3χ5870 ή 2χ480;

Όσο το signature αλλά ρε φίλε δεν είναι το ίδιο καλό. Σε ripple ακόμα και το silverpower του ρίχνει τρελά. Απλά έχει καλό efficiency.:mamba:

Candyman νομίζω δεν έχει 50mv το 1000άρι κοντά στο όριο είναι.

But even during the rigorous load of test 9, ripple and noise did not exceed 90mV on any of the +12V rails.

Θα είμαι με μια 5970 και 1 5870.

3 χ 5870 ουσιαστικά.

Το 2χ480 το είπα σαν παράδειγμα πως better safe than sorry για μελλοντικές αναβαθμίσεις που ξαφνικά μπορεί και το 800άρι να μην ανταποκρίνεται.

Γενικά το budget θα ήθελα να το περιορίσω όσο μπορώ για ευνόητους λόγους. Η 5970 είναι «μπονους» από φίλο, και «αναγκαστικά» αλλάζω PSU για να μπορέσω να την βάλω πάνω.

Το Enermax βλέπω πως πάει στα ~280 ευρώ που νομίζω πως είναι πολλά για εμένα στην παρούσα φάση (δεν αμφισβητώ πως τα αξίζει λογικά – έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια για το εν λόγο).

Οπότε το 100άρικο του Toughpower είναι λουκούμι!

Όσο το signature αλλά ρε φίλε δεν είναι το ίδιο καλό. Σε ripple ακόμα και το silverpower του ρίχνει τρελά. Απλά έχει καλό efficiency.:mamba:

Candyman νομίζω δεν έχει 50mv το 1000άρι κοντά στο όριο είναι.

Περίπου 50mV εκτός από τα τεστ 6 ως 9 που έπιασε 90mV. Αλλά σε αυτά τα test το load είναι πάνω από 700w (το λέει και ο johnny ειδικά για το test 9 "rigorous load test").

Όπως και να 'χει σε ripple είναι κατώτερο αλλά αυτό δεν έχει και τόσο σημασία αφού μέχρι 120mV δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Και ειλικρινά για τέτοιες διαφορές -κατά την γνώμη μου, το ξεκαθαρίζω- δεν αξίζει τα σχεδόν διπλάσια χρήματα που ζητάει. Εκτός αυτού το OCZ βγάζει ως 850w, και το Toughpower σε Load ως 850w στέκεται σχεδόν στα ίδια επίπεδα (δηλαδή μέχρι το τεστ 7 του johnnyguru).

Tα πάντα είναι συνάρτηση του κόστους. Αν το Toughpower έκανε 150 ευρώ δεν θα το συζητάγαμε πιστεύω τώρα, αλλά με τιμή στα 100 ευρώ οι ισορροπίες αλλάζουν δραματικά υπέρ του.

Δεν διαφωνώ σε αυτό που λές γιατί 100 είναι 100. Τπτ για 1000 βατ. Το θέμα είναι όμως οτι αν θές ποιότητα πάς σε SG ή OCZ για efficiency. Και τα δύο είναι ικανά να δώσουν καθαρά 850W οπότε καλύπτουν και 3πλό xfire. ΙΜΗΟ πάντα :)

Πάντως σε oced σύστημα με 750 @ 4 και 5870 τράβηξα Peak 500 watt AC Οπότε, do the math

@NoDSL (σε φιλικό και χαλαρό ύφος μιλάω):

85% efficiency έχει το Tοughpower βρε παληκάρι μου (με 593.3w φορτίο) και 91% το OCZ με 336w φορτίο (σε αμφότερα αυτή είναι η μέγιστη τιμή του efficiency). Σε περίπου ίδιο φορτίο (875w vs 833w) έβγαλε 83% το Tt και 87% το OCZ, και μάλιστα με τεράστιες διαφορές σε θερμοκρασίες στο Hotbox load test. To Tt είχε θερμοκρασία εξόδου 48c και το OCZ είχε.. 67c (μιλάω για τα συγκεκριμένα test)!

Τα απαραίτητα links:

Thermaltake 1000w

OCZ 850w

Ξέρεις κάτι, έτσι που λες τα παραπάνω παρουσιάζεις το Toughpower σαν μετριότητα, κάτι που δεν ισχύει. Δεν λέω ότι το έκανες με υστεροβουλία, απλά δώθηκε μια εντύπωση...

Για το noise τα είπαμε πριν, αν και δεν είναι τόσο σημαντικός παράγοντας για να επηρεάσει την τελική απόφαση του αγοραστή, τουλάχιστον όταν είναι εντός ATX specs.

Είναι ένα από τα καλύτερα Psu's που μπορεί κανείς να αγοράσει, ανεξάρτητα με το σε τι τιμή το βρίσκεις. Τώρα, με 100 ευρώ κιόλας είναι σχεδόν.. σαν να κλέβεις την Thermaltake, είναι τζάμπα!

Εν πάσει περιπτώσει... προσωπική άποψη εκφράζω, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. :)

Ούτε έχω συμφέρον αν αγοράσει το Tt ο Dolly, αντιθέτως θεωρώ πως το συμφέρον του Dolly είναι να το αγοράσει το Tt.

Η βλακεία είναι πως δεν είμαι σε φάση (οικονομική) για το καλύτερο αυτή την στιγμή.

Αν το χτύπαγα όσο εσύ το είχα πάρει χωρίς να το σκεφτώ 100%, αλλά τώρα δεν μπορώ.

Ούτε με νοιάζει (αν δεν κάνει θόρυβο) να με «χρεώνει» τον μήνα 3 ευρώ πάνω για το 80->85% efficiency, όσο με νοιάζει να είναι καλό και να μην μου ψήσει ένα ωραίο πρωί τα πάντα :D

Το ρεβιου από τον Τζονι, δεν μπορώ να το διαβάσω γιατί μου το κόβει το τοίχος της φωτιάς στην τράπεζα…

Ξέρεις κάτι, έτσι που λες τα παραπάνω παρουσιάζεις το Toughpower σαν μετριότητα, κάτι που δεν ισχύει.

Για το noise τα είπαμε, αν και δεν είναι τόσο σημαντικός παράγοντας για να επηρεάσει την τελική απόφαση του αγοραστή.

Ρε συ απόψεις αναφέρουμε δεν έχουμε κέρδος προσωπικό οπότε μη μου αγχώνεσαι :p

Imho το ripple είναι το μέγιστο στοιχείο ποιότητας ενός τροφοδοτικού. Και κατασκευαστικά και ποιότητας τροφοδοσίας. Έχεις διαβάσει σχόλια για το πόσα λίγα τροφοδοτικά μπορούν να κλοκάρουν καλά τον Χ980? Το 1000άρι το antec quatro πατάει κάτω 1200άρια και 1200άρια... Δεν είναι τυχαίο. Μικρό ripple τροφοδοσίας => καλύτερο ενδεχόμενο OC στα όρια. Έτσι πιστευω τουλάχιστον.

Είναι ένα από τα καλύτερα Psu's που μπορεί κανείς να αγοράσει, ανεξάρτητα με το σε τι τιμή το βρίσκεις. Τώρα, με 100 ευρώ κιόλας είναι σχεδόν.. σαν να κλέβεις την Thermaltake, είναι τζάμπα!

Εν πάσει περιπτώσει... προσωπική άποψη εκφράζω, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. :)

Ούτε έχω συμφέρον αν αγοράσει το Tt ο Dolly, αντιθέτως θεωρώ πως το συμφέρον του Dolly είναι να το αγοράσει το Tt.

100% μαζί σου.

Mε wattομετρο στο δικο μου pc τσιτωμενο παντου, πανω απο ~630w δεν εχω δει σε οτι game υπαρχει... Σε vantage καμια 100αρια παραπανω! Οποτε με 1000αρι εισαι υπερκαλυμενος...:fun:

Mε wattομετρο στο δικο μου pc τσιτωμενο παντου, πανω απο ~630w δεν εχω δει σε οτι game υπαρχει... Σε vantage καμια 100αρια παραπανω! Οποτε με 1000αρι εισαι υπερκαλυμενος...:fun:

λίγο offtopic και excuse me ,

csaris, παίζεις με ΗΤ on ?

Παντα off φιλε! Εκτος αν τρεξω vantage, τωρα βεβαια τα +100w που βλεπω πρεπει να παιζει και καποιο ρολο το ΗΤ.

Μη δίνεται και πολύ σημασία στα watt-meters τα φτηνά ιδίως όταν έχεις να κάνεις με επαγωγικό/χωρητικό φορτίο (όπως είναι το PC). Βλέπεις επεμβαίνει το APFC και τρελαίνει τα πιο πολλά φτηνά kill-a-watts. Χτες διάβαζα κανά 2-3 ώρες περί αυτού του θέματος σχετικά άρθρα. Επίσης έπεσε το μάτι μου σε ένα Seventeam 1200αρι PSU (σαν και του Hipro) το οποίο ο Guru δεν μπορούσε με τίποτα να καταλάβει γιατί του έδινε τρελά νούμερα efficiency (>97.5%) και στο τέλος μετά από άπειρες δοκιμές κατέληξε στο APFC. Εδώ το APFC μπορεί να ξεγελάσει μέχρι και μεσαίας τάξης (200-300$) wattmeters (πχ. Brand 4-1850).

Τέλος πολύ καλό για τα λεφτά του το Thermaltake το 1000αρι, αλλά αν υπήρχε αυτή τη στιγμή το SilverPower 750 διαθέσιμο στα 120 χωρίς δεύτερη σκέψη θα πήγαινα σε αυτό. Βλέπετε το Thermaltake ήταν καλό για την εποχή που βγήκε, αλλά τώρα πια έχει ξεπεραστεί για τα καλά και το ripple του μπορεί να είναι εντός ορίων αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο υπάρχει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.