Jump to content

Atiman Bios Flashing Tool (5ΧΧΧ Series)

atiman

Recommended Posts

Ναι, αν και καλο θα ηταν να κανεις κατι καλυτερο αν μπορεις.
EK full cover wc block(έχω ελέγξει αν έχει τοποθετηθεί καλά)

Σε παιχνίδια δεν ανεβαίνει πάνω απο 80

Με stress tool όμως...

[Θερμοκρασίες πυρήνα πάνω από 50 δεν έχω δει ακόμη και με stress tool]

• Replies 350
  • Created
  • Last Reply
thanks για τις απαντήσεις atiman, το stock ρεύμα των μνημών στις 5970 πόσο είναι ?

1.1 volt +/- 2%

Τελικα καταφερα να ξεκλειδωσω την ROM με μια εντολη που εψαχνα και να περασω το AS585H.bin (1,5v asus bios) που εδωσες ατιμαν. Γραφω την διαδικασια για οσους εχουν ιδιο προβλημα.

Περασα το atiflash και το .bin σε bootable flashaki

και εγραψα στο DOS

atiflash -unlockrom 0

λοιπόν σήμερα μου ήρθε η καρτούλα hihi...

πέρασα το C1 με τα λίγο τσιμπιμένα ρεύματα, όχι τα 1,2 . Εδώ ένα vantage είναι 850/850/850/1200/1200/1200

δηλαδή stock 5870.

trifire.th.png

Παρατηρίσεις:

-Κάνουν πολύ θόρυβο, σαν ηλεκτρικές σκούπες lawl, ειδικά στο vantage στο πρότο test εκει που απογειώνεται είναι σαν να είσαι μέσα στο video lol σκέτη τουρμπινοκόλαση...

-34.1k είναι normal? περίμενα κανά 35αρι .

-το περίεργο είναι ότι στην 5870 στο gpuz δίχνει τα ρολόγια τις 5970 και δεν είναι tickarismeno το direct compute :hmm: , θα έπρεπε?

-άραγε τα 900 core τα έχω? το test custom settings του CCC είναι αξιόπιστο για να πω ότι έχω σταθερό o/c ?

Σημερα το αποφασισα και εγω και φλασαρα τις καρτουλες μου με το bios του Ατιμαν αυτο με το μεσαιο ρευμα (1.16).

Με παιδεψε λιγο αλλα τελικα οκ.

Να και 2 φωτο.

post-9802-1416074430,2762_thumb.jpg

post-9802-1416074430,3041_thumb.jpg

Πολυ καλα..

Ανεβαζε σιγα σιγα μεχρι τα 900. Η ταση που εχουν ειναι αρκετη για να ανεβουν εκει πανω.

Ο θορυβος που λες προερχεται απο την σωστοτερη ρυθμιση των ανεμιστηρων της 5970 που παρεχει αυτο το bios.

Ειναι επιταχτικη η αναγκη αυτη αν θελουμε να κρατησουμε την θερμοκρασια μεταξυ 60 - 70 βαθμων.

Αλλιως η 5970 ζεσταινεται αρκετα.

-το περίεργο είναι ότι στην 5870 στο gpuz δίχνει τα ρολόγια τις 5970

Δεν βλεπω κατι τετοιο..τι ρυθμισεις εχεις κανει.

Το test custom settings του CCC ειναι αξιοπιστο αλλα δεν εχεις λογο να το τρεξεις. Θα κρασαρει οταν τερματισει.

@takis_pa, τι παιδεμα ειχες?

Ενω μεσα απο το διαδικαστικο μερος αν και εβαλα το "4" και μου εγραψε οτι ολα ενταξει και να βγω, οταν μπηκα στα win μετα απο ωρα και αφου εφαγα 2-3 παγωματα πηρα χαμπαρι οτι ειχε γινει μονο η μια απο τις δυο. Κουλο ε;

-το περίεργο είναι ότι στην 5870 στο gpuz δίχνει τα ρολόγια τις 5970

ναι όντως άκυρο.

βασικά και κάτι άλλο, τα crossfire bridges είναι πολύ μικρά , και έτσι η 5870 είναι ακριβώς από κάτω από την 5970 και δεν ξέρω αλλά ίσως επιβαρύνει τη θερμοκρασία + το ότι αν ήταν ποιό μακρύ το bridge θα έπαιζε @16χ που είναι το άλλο pcie. υπάρχουν ποίο μακριά cf bridges at all ?

υπάρχουν ποίο μακριά cf bridges at all ?

Υπαρχουν.Εγω βρηκα ενα.:happy2:

Ψαξτο

Σε λιγο ανεβαινει ενα ακομα update και αφορα μονο 5970.

Υψηλες συχνοτητες με πιο σφιχτες μνημες.

Επισης, για να μην μπλεκομαστε συνεχεια με patch θα ξανανεβει ολοκληρο το tool απ την αρχη με ολα να συμπεριλαμβανονται.

Προτεινεις να το βαλω και εγω;

Επισης θαθελα σε παρακαλω να δεις λιγο τα ρολογια μου και να μου πεις την γνωμη σου ή αν εχεις να προτεινεις κατι αλλο.

Με ενδιαφερει λογικο oc για καθε μερα.

Σε 5850 σε idle το VDDC είναι 0,9500V και σε full load 1,0875V .

Ευχαριστω για την επισημανση της παραλειψης.

Τα bios ειναι ξεκλειδωτα με αυξημενο εως εκει που πρεπει το οριο των συχνοτητων που βλεπει το CCC και με ανεβασμενες τις τασεις οσο ειναι απαραιτητο.

θέλω να ρωτήσω τι vcore θα έχουμε σε idle και full load?

βασικά έχω πρόβλημα με θερμοκρασίες, από ότι φαίνεται κάνει throttling λόγο ζέστης 100αρια βλέπω από το CCC , και ουσιαστικά υπάρχει πτώση στα fps... φταίει ότι και οι δύο κάρτες είναι κολυτά? που θα βρω βρε παιδιά μακρύ cf bridge ?

Σε 5850 σε idle το VDDC είναι 0,9500V και σε full load 1,0875V .

θέλω να ρωτήσω τι vcore θα έχουμε σε idle και full load?

To vcore ιδιες τιμες δεν εχει;

Με το ASUS 1,15V για 5850 ειμαι σταθερος καπου στα 880-885 core 1180-1185 μνημες. Δεν μπορω ακομα να βρω με απολυτη βεβαιοτητα το max. Απο οτι εχω καταλαβει τεστακια τυπου furmark, ΟCCT δεν ειναι και πολυ αξιοπιστα για να βρεις τα max ρολογια των μνημων. Δεν ξερω αν εχετε να πειτε κατι σε αυτο.

To vcore ιδιες τιμες δεν εχει;

Αυτο ρώτησα, απο τα bios που περιλαμβάνονται στο bios tool για 5850 ποιο είναι το vcore σε idle και full load.

π.χ στο bios της sapphire που έχω τώρα έχει idle 0.9500V και σε full load 1,0875V.

Νεο patch για την 5970.

www.mediafire.com/atiman HD5970_patch.exe . Στο extraction γραφουμε το γραμμα του USB drive.

Διατηρει τα ιδια χαρακτηριστικα με τα προηγουμενα σε memory max clock αλλα με καλυτερη αποδοση αφου οι μνημες εχουν πιο σφιχτα timings. Προτεινω την χρηση του ακομη και σε οσους εχουν "φλασαρει" ηδη τις καρτες τους.

Πληρες πακετο με ολα τα μεχρι σημερα updates. Ο τροπος εγκαταστασης περιγραφεται στην πρωτη σελιδα και δεν αλλαζει.

www.mediafire.com/atiman Atiman_Bios_Tool_V.2.1.exe

βασικά έχω πρόβλημα με θερμοκρασίες, από ότι φαίνεται κάνει throttling λόγο ζέστης 100αρια βλέπω από το CCC , και ουσιαστικά υπάρχει πτώση στα fps... φταίει ότι και οι δύο κάρτες είναι κολυτά? που θα βρω βρε παιδιά μακρύ cf bridge ?

/bump , παιδιά πραγματικά καίγομαι που θα βρω το καλώδιο ? =( προβληματάρα =/

atiman στο 2.1 patch και στην επιλογη C1 (5970+5870 CF) υπαρχει και το patch για τα πιο σφιχτα timings στις μνημες της 5970;

Επισης για να flasharo και τις δυο στα 1.162 το κανω ξεχωριστα; Γιατι στην C1 επιλογη η 5970 παιρνει 1.162 και η 5870 1.2

atiman στο 2.1 patch και στην επιλογη C1 (5970+5870 CF) υπαρχει και το patch για τα πιο σφιχτα timings στις μνημες της 5970;

Επισης για να flasharo και τις δυο στα 1.162 το κανω ξεχωριστα; Γιατι στην C1 επιλογη η 5970 παιρνει 1.162 και η 5870 1.2

Φυσικα και ειναι αυτονοητο...

Αν θελεις την 5870 στα 1.1625 δεν χρειαζεται να την φλασαρεις, τοση ειναι απο στοκ.

Η C1 εχει 3 επιλογες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.