Jump to content

Atiman Bios Flashing Tool (5ΧΧΧ Series)

atiman

Recommended Posts

• 5 weeks later...
  • Replies 350
  • Created
  • Last Reply

να επαναφερω λιγο το θεμα για μια "παλιοκαρτα"..

Θα μπορουσε να ειναι bios limited το oc μιας ..-μη γελασει κανεις- 4890??

Ανεβαινει σχεδον χωρις ταση* και χωρις κανενα προβλημα μεχρι τα 1000 ο πυρηνας αλλα απο κει και μετα το χαος.

*(απο 1.313 default σε 1.325 την οποια τυχαια την εβαλα καπου στα 970-980)

Απο θερμοκρασιες σιγουρα δεν ειναι.

Το συγκεκριμενο bios ειναι original ATI και εχει max clock/mem 1000/1000 με ταση 1.313 volts.

Δεν ανεβαζει ταση οσο και να "γραψει" παραπανω, θα πρεπει να βρεις ενα unlock bios για να ανεβεις κι αλλο, αλλα λιγο.

Κοιταξε μηπως βρεις πουθενα το 011.022.003.007.033735 και θα κοιταξω κι εγω το αρχειο μου.

βρηκα ενα της asus (απο XS νομιζω αν και με τοσα tabs ανοιχτα παιζει να ειναι απο οπουδηποτε) .033215

Μου κανει??

Επεξηγηματικη εικονα πιστευω η παρακατω..

(με winflash φλασαρω σε vista64bit?? ή παιζει να κολλησει?)

attachment.php?attachmentid=41823

edit

Το βρηκα..msi soc..

Σιγουρα κανει στο δικο μου board??

Για αρχη δινει λιγοτερη ταση απο αυτη που εχει μαμα η δικια μου..(1.26 αντι για 1.31)

post-699-1416074740,5004_thumb.jpg

Εψαξα στο αρχειο μου και το βρηκα , σιγουρα κανει για την καρτα σου, ειναι unlock οπως πρεπει, αλλα δεν μπορω να σου υποσχεθω για το αποτελεσμα..

Σε καθε περιπτωση πριν κανεις οτιδηποτε, βεβαιωσου οτι εχεις backup απο το original bios σου.

Θα προτιμουσα flashing απο καθαρο DOS περιβαλον και οχι με καποιο αλλο προγραμμα μεσα απο τα windows.

κανοντας προχθες τις δοκιμες..(χθες ελειπα ολη μερα/βραδυ)

η καρτουλα μου δεν γουσταρε κανενα Bios..

Μονο με force flashed μπαινει ..βγαζει subsytem id error /bios checksum error .

Aπο κει και επειτα φορτωνεται επιτυχως...-οπως λεει απο dos- αλλα στα win δεν αναγνωριζει/ζεται απο κανενα driver.

Kαι δεν εννοω την πρωτη φορα που boot-αρω..αλλα και ολες τις επομενες φορτωνοντας διαφορους drivers...Δεν καθισα να ψαξω λεπτομερειες επι του συγκεκριμενου προβληματος (περα απο drivers) καθως νομιζα οτι εφταιγε το βιος και απλα δοκιμαζα διαφορα.Στο τελος ξαναεβαλα το οριτζιναλ.

Σημερα/αυριο θα κανω και αλλες δοκιμες/troubleshooting..αν καποιος το εχει συναντησει το παραπανω προβλημα ας πει και τη λυση (αν εχει) μπας και σωσω λιγο χρονο :p

Aλλιως με βλεπω να πειραζω το original.

(ελπιζω το unlocking να μην ειναι απλα το ξεκλειδωμα οριων 1000/1200 που εχει στο rbe.. αλλα κατι πιο εσωτερικο που δεν φαινεται).

Κανενα bios που δεν ειναι Board version B79002 δεν μπορεις να περασεις στην καρτα σου.

Απο rbe δεν ξερω τι γραφει, παντως αυτο που σου εδωσα πρεπει να ειναι 1200/1500 απ οτι θυμαμαι.

Δεν εχω χρονο να το δοκιμασω ο ιδιος σε καρτα, αλλα αν εχεις καποιο θεμα τοτε να το κανω για να δουμε τι παρουσιαζει.

• 2 weeks later...

εχω βαλει το bios της asus σε μια 5850.μπορει να παει παραπανω απο 950-1115,μετα απο εκει μου κολλαει στο 3d mark 11,θελω να την παω κι αλλο,ειναι με υδροψυξη.

εχω βαλει το bios της asus σε μια 5850.μπορει να παει παραπανω απο 950-1115,μετα απο εκει μου κολλαει στο 3d mark 11,θελω να την παω κι αλλο,ειναι με υδροψυξη.[/

ουτε με το msi after burner εκανα δουλεια.

• 2 weeks later...
εχω βαλει το bios της asus σε μια 5850.μπορει να παει παραπανω απο 950-1115,μετα απο εκει μου κολλαει στο 3d mark 11,θελω να την παω κι αλλο,ειναι με υδροψυξη.[/

ουτε με το msi after burner εκανα δουλεια.

αδυνατον να παει πιο πανω,δοκομασα και τα τεσσερα bios,περιεργο:hmm:,απο θερμοκασια ειναι ενταξει.

να φταιν οι drivers(10.12)?

• 4 weeks later...

Θέλω να Flashάρω την 6970.... Να θυμάται το παραπάνω ρεύμα και να βάλω τις συχνότητες από Default 880/1375 περίπου στα 1000/1500... Και θέλω να αυξήσω τις τάσεις... Το AfterBurner μου δίνει την τάση του πυρήνα αλλά θέλω να αλλάξω και των μνημών.. Και ξεχνάει τις ρυθμίσεις με κάθε επανακίνηση..

Και επίσης θέλω να ρυθμίσω το FAN να συμπεριφέρεται εντελώς αθόρυβα κάτω από 50C

Έκανα μια δοκιμή και χάλασε το Bios... Kαι έπρεπε να Flashάρω το αρχικό πάλι..

• 2 weeks later...

εχω τις 5970 και 5870 τησ gigabyte μηπως υπαρχει bios ωστε να τρεχουν και οι δυο στα 1000/1300 οι καρτες ειναι οι εξης....Gigabyte 5970 R597D5-2GD-B (PCI-Express) - Κάρτες Γραφικών - plaisio.gr και Gigabyte ATI Radeon HD 5870 - Kάρτα γραφικών - Radeon HD 5870 - 1 GB | Multirama ειναι και οι δυο σε υδροψυξη...ευχαριστω

atiman σου εχω στειλει πμ με τους χρονισμους...αυτην τη στιγμη τρεχουν 980/1280 1.250 η 5970 1.35 η 5870 αν υπαρχει bios που να ειναι κοντα σε αυτα τα νουμερα ωστε να σταματησω να χρησιμοποιω msi..ευχαριστω

καλησπέρα σε όλους.

έχω 2 6850 της sapphire reference version.

θέλω να περάσω ένα bios που να μου επιτρέπει να ξεπεράσω το όριο των 850 στον πυρίνα από ccc.

Αλλιώς λόγω crossfire είμαι αναγκασμένος να μοντάρω τους driver κάθε φορά και να κλείνω το ulps, ενώ όταν κλοκάρω με afterburner μετά το gaming οι χρονισμοί δεν πέφτουν αυτόματα, κάτι το οποίο θέλω να αποφύγω.

έχω βρεί 2

1) ASUS VER013.007.000.002.038735 C2230100.102

2) MSI VER013.009.000.004.000000

AC88500H.BIN

είναι κατάλληλο κάποιο από τα 2; υπάρχει κάποιο άλλο κατάλληλο;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.