atiman Σεπτέμβριος 5, 2010 Author #241 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2010 Οριστε,, 1000/1300 με τις τασεις σωστα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Σεπτέμβριος 5, 2010 #242 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 5, 2010 Οριστε,, 1000/1300 με τις τασεις σωστα..Ευχαριστω περαστηκε χωρις κανενα προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElGreco Σεπτέμβριος 18, 2010 #243 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2010 @ATIMAN,θα μπορουσες να ριξεις μια ματια στο παρακατω BIOS και να μου πεις εαν ειναι καταλληλο για την καρτα μου?Το βρηκα προεγγατεστημενο σε καινουρια XFX5970BE same part number with me:XFX BLACK EDITION BIOS :Download : http://db.tt/Jft95fOBios/date/time : 07/13/10 23:35Bios Version : 113-HD5970-104Hardware Spec String : HEMLOCK MASTER XT BIOS UCODEV:126Atom Bios Version : ATOMBIOSBK-ATI VER012.020.000.028.037492 Το τελευταιο Original bios XFX που υπαρχει στο site τους (και ειχα παλιοτερα και εγω) λεει:Bios/date/time : 12/02/09 02:20Bios Version : 113-HD5970-102Hardware Spec String : HEMLOCK MASTER XT BIOS UCODEV:120 Atom Bios Version : ATOMBIOSBK-ATI VER012.013.000.002.034996Θα σου ηταν ευκολο να μου πεις και τις διαφορες -ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ- μεταξυ των παραπανω bios και του Sapphire 5970OC bios που χρησιμοποιω το τελευταιο καιρο? Αναφερομαι ΚΥΡΙΩΣ στα memory timings και ο,τι αλλο εσυ βρισκεις "ενδιαφερον".Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
atiman Σεπτέμβριος 18, 2010 Author #244 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2010 Το bios της Sapphire ειναι πιο σωστο και πιο πληρες σε ολους τους ενδιαφεροντες τομεις.Σε καθε περιπτωση να το προτιμησεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElGreco Σεπτέμβριος 18, 2010 #245 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2010 Το bios της Sapphire ειναι πιο σωστο και πιο πληρες σε ολους τους ενδιαφεροντες τομεις.Σε καθε περιπτωση να το προτιμησεις.Ναι, αυτο μου ειχες πει και σαν γενικοτερο κανονα, αλλα το ερωτημα παραμενει... 1. Σχετικα με τα timings των μνημων, ποιες οι διαφορες μεταξυ των biosXFX5970BE original Bios found in site (has cold bug issues) downloadXFX5970BE latest original Bios found only pre-installed in new cards downloadSapphire 5970OC bios (solves cold bug issue) downloadκαι2. Το "νεο" bios που βρισκεται ΜΟΝΟ σαν προεγκατεστημενο στις νεες καρτες XFX και οχι στο site της XFX, ειναι ΟΚ για τη δικη μου καρτα, τι καινοτομιες/διαφορες παρουσιαζει (αν γνωριζεις/μπορεις να δεις)?Θα ηθελα αν μπορεις να "ανοιξεις" τα παραπανω bios με τα εγαλεια σου, να δεις τι παιζει και να μου πεις... Ειναι ακετος ο κοσμακης που την εχει πατησει με το bios της XFX (κατα τα αλλα η καρτα σαν ποιοτητα κατασκευης και επιδοσεις OC σκιζει), ασε που αν θελησω να πουλησω την καρτα (εν οψη της 6xxx) δεν ειναι ο,τι καλυτερο να τη δωσω με Bios αλλης εταιριας!Εχω ηδη στειλει support ticket στην XFX για το θεμα, αλλα ουδεποτε πηρα απο εκει απαντησεις σε βαθος, οπως πηρα απο εσενα. Αν θες, δες το λιγο βαθυτερα οπως μου ειχες πει και παλιοτερα οτι θα εκανες και ενημερωσε με.Thanks A LOT! Link to comment Share on other sites More sharing options...
atiman Σεπτέμβριος 18, 2010 Author #246 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2010 Αυτα που ειπα, τα ειπα αφου τα "ανοιξα".Το νεο bios της XFX δειχνει αρκετα στοιχεια (εκτος των απολυτως βασικων) ομοια με της Sapphire, κατι που μου λεει οτι πιθανον να ειναι βασισμενο πανω του.Διορθωνει κι αυτο το προβλημα του παλαιοτερου bios της XFX με ομοιο τροπο οπως η Sapphire.Τα memory timings, ειναι λιγο διαφορετικα (πιο "σφιχτα" στης XFX).Της Sapphire ομως ειναι, πως να το πω, πιο πληρες, πιο σωστο, πιο "ασφαλες"...για μενα.Εαν πουλησεις την καρτα εννοειται οτι θα βαλεις το νεο της XFX για να την δωσεις.Απο κει και περα, σου ειπα οτι προτιμω το Sapphire... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElGreco Σεπτέμβριος 18, 2010 #247 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2010 Αυτα που ειπα, τα ειπα αφου τα "ανοιξα".Το νεο bios της XFX δειχνει αρκετα στοιχεια (εκτος των απολυτως βασικων) ομοια με της Sapphire, κατι που μου λεει οτι πιθανον να ειναι βασισμενο πανω του.Διορθωνει κι αυτο το προβλημα του παλαιοτερου bios της XFX με ομοιο τροπο οπως η Sapphire.Τα memory timings, ειναι λιγο διαφορετικα (πιο "σφιχτα" στης XFX).Της Sapphire ομως ειναι, πως να το πω, πιο πληρες, πιο σωστο, πιο "ασφαλες"...για μενα.Εαν πουλησεις την καρτα εννοειται οτι θα βαλεις το νεο της XFX για να την δωσεις.Απο κει και περα, σου ειπα οτι προτιμω το Sapphire...Σε ευχαριστω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ...Ρε συ atiman... τι ειναι τελικα αυτο το cold bug και με απλα λογια ποιος ειναι αυτος ο τροπος που αναφερεις που χρησιμοποιει η sapphire αλλα και η XFX τωρα για τη λυση του? Καλυτερο / delayed transition στα clocks ή κατι αλλο?Επισης μπορεις να μας δωσεις μια ιδεα που κυμαινονται τα timings των μνημων των 5970? π.χ.7-7-7-20 (οπως των κλασικων μνημων ή καμια σχεση)...και παλι ευχαριστω!Σημ: Εχω στειλει εδω και 2 μηνες ticket στην XFX με Link για το Bios της Sapphire που λυνει το προβλημα του cold bug και δεν αποκλειω το ενδεχομενο οπως λες και εσυ πραγματι να "πηραν" αρκετα πραγματα απο το Bios αυτο... Απλα με "χαλαει" το γεγονος οτι δεν το δινουν επισημα μεσω του site τους στον κοσμακι που σπαζοκεφαλιαζεται με μια καρτα των 700+ ευρω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
atiman Σεπτέμβριος 18, 2010 Author #248 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2010 Οταν μια καρτα ξεκινα, στο self test ανεβαζει τα ρολογια στο max 3D clock μεχρι να ακουστει το πρωτο μπιπ.Μετα πεφτει στα normal οσο διαρκει το booting.Στο bios της Sapphire παραμενουν σε max 3D clock περισσοτερο χρονο με αποτελεσμα οταν μπουν στα windows κι αρχιζει να τις διαχειριζεται ο driver να εχουν μια λιγο υψηλοτερη θερμοκρασια. Δεν ειναι κακη σκεψη, αρκετα εξυπνο θα ελεγα. Τα memory timings δεν ειναι και πολυ διαφορετικα απο αυτα των ram. Ram ειναι κι αυτες.Οι διαχειρισιμες - χρησιμες παραμετροι ειναι τεσσερις και οι τιμες που παιρνουν ειναι οι κατωθι,,CAS latency > 5 to 36 tCK WRITE latency > 1 to 7 tCK CRC READ latency > 0 to 3 tCK CRC WRITE latency > 7 to 14 tCKΑν θελεις σε ΠΜ να σου πω τις τιμες της 5970.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElGreco Σεπτέμβριος 19, 2010 #249 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2010 Οταν μια καρτα ξεκινα, στο self test ανεβαζει τα ρολογια στο max 3D clock μεχρι να ακουστει το πρωτο μπιπ.Μετα πεφτει στα normal οσο διαρκει το booting.Στο bios της Sapphire παραμενουν σε max 3D clock περισσοτερο χρονο με αποτελεσμα οταν μπουν στα windows κι αρχιζει να τις διαχειριζεται ο driver να εχουν μια λιγο υψηλοτερη θερμοκρασια. Δεν ειναι κακη σκεψη, αρκετα εξυπνο θα ελεγα. ...Αν θελεις σε ΠΜ να σου πω τις τιμες της 5970..Ναι, εξυπνο ακουγεται,... ...πως ομως οι watercooled καρτες δεν εξακολουθουν να εχουν το προβλημα (αν ειναι ΜΟΝΟ αυτο που λες το "τεχνασμα" των νεων bios) αφου οι θερμοκρασιες τους οπως και να εχει παραμενουν χαμηλες καθ'ολη τη διαρκεια λειτουργιας τους. Επισης -εχοντας ζησει εντονα το cold bug- να πω πως το προβλημα ουδεποτε προεκυψε κατα τη διαρκεια του boot-up, αλλα ακριβως οταν υπηρχε ο συνδυασμος windows (εχει ήδη αναλαβει ο driver) και χαμηλων θερμοκρασιων (στη δικια μου περιπτωση σε ΑΠΟΛΥΤΑ συγκεκριμενη θερμοκρασια).Που θελω να καταληξω... μηπως υπαρχουν και αλλα "καλουδια" στα νεα bios περαν της προθερμανσης της καρτας, η οποια προθερμανση οπως και να εχει αντισταθμιζεται και με το παραπανω ειτε απο ενα δυνατο aircondition ή ακομα και απο τη χρηση watercooling module της καρτας?Οπως και να εχει (αρκετες αποριες μου εχεις λυσει ηδη...) το προβλημα εχει βρει τη λυση του απο οτι φαινεται και ευελπιστω η XFX να βγαλει και officially το νεο bios στο site της.Αν μπορεις στειλε μου τα timings των μνημων μεσω Π.Μ. των Bios της Sapphire και της τελευταιας version XFX.Thank you!:worship: Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaris Σεπτέμβριος 19, 2010 #250 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2010 Atiman θελω να μου πεις ποιο ειναι κατα την αποψη το καλυτερο/σωστοτερο Bios για 5870? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PasxosC Σεπτέμβριος 19, 2010 #251 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2010 αλλαγή και απο μένα στο Bios της ASUS 5970 σε αυτο της Sapphire λόγω cold Bug,μεχρι τώρα πάντως όλα καλά......αντε να δούμε μην το ματιάσουμε κιόλας.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overclocker Οκτώβριος 11, 2010 #252 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2010 Καλησπέρα και απο μενα.καταρχην ενα μπραβο για την πολυ καλη δουλεια του Atiman!Προσφατος αγορασα μια Asus 5850 DirectCU (οχι την TOP)Eπειδη μου εχει σπασει τα νευρα αυτο το @#!@$ εργαλειο (asus smartdoctor), το οποιο αδυνατει να αναγνωρισει την καρτα παρολο που ειναι Asus και το MSI Afterburner μου δινει μονο +0,1 volt λεω να αλλαξω τα βολτ με bios update!!!!Μιας και η καρτα μου ΔΕΝ ειναι reference ποιο Bios να βαλω?Ποσο λετε να ανεβασω τα βολτ? Με το MSI Afterburner εφτασα την καρτα στα 920/1300 με 1.2188 οπως δειχνει το GPU-Z. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Οκτώβριος 11, 2010 #253 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2010 Καλησπέρα και απο μενα.καταρχην ενα μπραβο για την πολυ καλη δουλεια του Atiman!Προσφατος αγορασα μια Asus 5850 DirectCU (οχι την TOP)Eπειδη μου εχει σπασει τα νευρα αυτο το @#!@$ εργαλειο (asus smartdoctor), το οποιο αδυνατει να αναγνωρισει την καρτα παρολο που ειναι Asus και το MSI Afterburner μου δινει μονο +0,1 volt λεω να αλλαξω τα βολτ με bios update!!!!Μιας και η καρτα μου ΔΕΝ ειναι reference ποιο Bios να βαλω?Ποσο λετε να ανεβασω τα βολτ? Με το MSI Afterburner εφτασα την καρτα στα 920/1300 με 1.2188 οπως δειχνει το GPU-Z.Εγω πιστευω οτι εισαι πολυ καλα τοσο εχω τη 5870 μου χωρις να πειραξω ρευμα παντως ο atiman μου εχει πει οτι για την 5870 για καθημερινη χρηση καλο ειναι να μην την πας πανω απο 1.2VΟσο για το bios απο οσο ξερω αυτα που εχει εδω ειναι για reference Καρτες αρα αν δοκιμασεις να περασεις καποιο ισως να εχεις προβλημαΑπο οτι βλεπω στο αρχικο Post στα bios τις 5850 δινει μερχι 1.15V HD5850 AT585 -----1.1 VOLT (ATI BIOS)AT585H -----1.15 VOLT (ATI BIOS)AS585 -----1.1 VOLT (ASUS BIOS)AS585H -----1.15 VOLT (ASUS BIOS) Link to comment Share on other sites More sharing options...
atiman Οκτώβριος 11, 2010 Author #254 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2010 Στο πρωτο post η τελευταια παραγραφος αναφερει ρητα οτι τα bios ειναι για reference καρτες.Προσοχη στο flashing αλλων καρτων με αυτα τα bios...overclocker,,Αν μου δωσεις το ακριβες μοντελο και το part number της καρτας σου, ισως μπορεσω να δω τι μπορουμε να κανουμε γι αυτην.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Οκτώβριος 11, 2010 #255 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2010 Στο πρωτο post η τελευταια παραγραφος αναφερει ρητα οτι τα bios ειναι για reference καρτες.Προσοχη στο flashing αλλων καρτων με αυτα τα bios... overclocker,, Αν μου δωσεις το ακριβες μοντελο και το part number της καρτας σου, ισως μπορεσω να δω τι μπορουμε να κανουμε γι αυτην.. Για μενα για την 5870 eyefinity edition δεν μπορουμε να κανουμε κατι με πιο ψιλα το ρευμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
atiman Οκτώβριος 11, 2010 Author #256 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2010 Κι αλλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Οκτώβριος 11, 2010 #257 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2010 Κι αλλο? για 1.2 ελεγα δεν εβγαλα ακρη με το RBE οχι οτι 1.25 θα με χαλουσε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overclocker Οκτώβριος 11, 2010 #258 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2010 Primary Adapter Graphics Card Manufacturer Powered by ATI Graphics Chipset ATI Radeon HD 5800 Series Device ID 6899 Vendor 1002 Subsystem ID 0348 Subsystem Vendor ID 1043 Graphics Bus Capability PCI Express 2.0 Maximum Bus Setting PCI Express 2.0 x16 BIOS Version 012.020.000.005 BIOS Part Number 113-AC37600-112 BIOS Date 2010/05/28 Memory Size 1024 MB Memory Type HyperMemoryΑυτα βρηκα απο το CCCΓια καθημερινη χρηση 1,2 Volt ειναι οκ η θα την παρω στα χερια?Ακομα εχετε δοκιμασει να βαλετε Artic Ceramique αντι της παστας που εχουν?Κερδιζω τιποτα η τσαμπα ο κοπος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
atiman Οκτώβριος 11, 2010 Author #259 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2010 Απο το κουτι τα στοιχεια φιλε μου.Το part number της καρτας θελω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overclocker Οκτώβριος 11, 2010 #260 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2010 OK λαθος δικο μουModel: Asus EAH5850 DirectCU/2DIS/1GD5Part Num: 90-C1CP10-L0UAY0BZ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.