Jump to content

Atiman Bios Flashing Tool (5ΧΧΧ Series)

atiman

Recommended Posts

• Replies 350
  • Created
  • Last Reply

? δεν ημουν σαφης; :hm:

παρντον ... ρωταω επειδη εκτος απο τα volt στο vgpu και τα timings των μνημων ξερω οτι εμπεριεχεις και οδηγιες λειτουργιας του στοκ ανεμιστηρα.

Το λοιπον, στις καρτες που εχουν αλλαξει ψυκτρα υπαρχει καποια διαφοροποιηση/προβλημα με το tool και τις οδηγιες που φορτωνει το καθε προφιλ σχετικα με την λειτουργια του στοκ ανεμιστηρα;

δλδ τα προφιλ αυτα θα εχουν προβλημα με αλλαγμενο αφτερμαρκετ ανεμιστηρα ή υδροψυξη και να τα αποφυγουμε, ή δεν τρεχει τιποτα και τα εγκαθιστουμε παρ'αυτα ασχετως ψυξης;

• 1 month later...

Καλησπερα,

διαβαζοντας το Thread ειδα καποιες αναφορες του ΑΤΙΜΑΝ σχετικα με τα timings των μνημων των καρτων και αν καταλαβα καλα, σφιχτα timings αποδιδουν καλυτερα απο χαλαρα timings και υψηλοτερα clocks.

Ηθελα λοιπον να ρωτησω πως μπορω να δω τα timings του bios που χρησιμοποιω και αν γινεται να τα συγκρινω με αυτα του Bios της ASUS που χρησιμοποιει o ATIMAN στον uninstaller του. (αναφερομαι στην 5970)

Επισης, πιο ειναι το μεγιστο (παντα σε ασφαλη πλαισια) voltage που μπορουμε να ανεβασουμε την 5970 ωστε να πετυχουμε το μεγιστο δυνατο overclocking (τουλαχιστον 850/1200), και τι αυξηση στη καταναλωση (watt) αυτο συνεπαγεται.

Ευχαριστω!

Τα memory timings δεν μπορεις να τα δεις με καποιο "κοινο" εργαλειο. Μπορω να τα συγκρινω και να σου πω εγω τις διαφορες τους, αν θελεις.

Στο δευτερο σκελος του ερωτηματος η θεση μου ηταν και ειναι παντα η ιδια.

Δεν μιλω ποτε για το μεγιστο αλλα για το απολυτα ασφαλες.

Το απολυτα ασφαλες ειναι αυτο που εχω ορισει στα bios που εχω φτιαξει και περιλαμβανονται σ αυτο το tool.

Προχειρα να σου πω οτι 1.15 - 1.16 volt ανα πυρηνα ειναι απολυτως λογικα και ικανα να σου δωσουν τα 850.

Τα 1200 ομως δεν ειναι σιγουρο οτι θα τα παρεις με ολες τις καρτες και με ολες τις μνημες.

1100 ειναι το σιγουρο σε καθε περιπτωση, μετα παιζουν ρολο τα timings κλπ...

Η αυξηση των watts δεν ειναι τοσο σημαντικη, οσο ειναι η αυξηση της θερμοκρασιας λογω του συγκεκριμενου συντελεστη θερμικης αποδοσης K/W των εργοστασιακων ψυκτρων.

Τα memory timings δεν μπορεις να τα δεις με καποιο "κοινο" εργαλειο. Μπορω να τα συγκρινω και να σου πω εγω τις διαφορες τους, αν θελεις.

Στο δευτερο σκελος του ερωτηματος η θεση μου ηταν και ειναι παντα η ιδια.

Δεν μιλω ποτε για το μεγιστο αλλα για το απολυτα ασφαλες.

Το απολυτα ασφαλες ειναι αυτο που εχω ορισει στα bios που εχω φτιαξει και περιλαμβανονται σ αυτο το tool.

Προχειρα να σου πω οτι 1.15 - 1.16 volt ανα πυρηνα ειναι απολυτως λογικα και ικανα να σου δωσουν τα 850.

Τα 1200 ομως δεν ειναι σιγουρο οτι θα τα παρεις με ολες τις καρτες και με ολες τις μνημες.

1100 ειναι το σιγουρο σε καθε περιπτωση, μετα παιζουν ρολο τα timings κλπ...

Η αυξηση των watts δεν ειναι τοσο σημαντικη, οσο ειναι η αυξηση της θερμοκρασιας λογω του συγκεκριμενου συντελεστη θερμικης αποδοσης K/W των εργοστασιακων ψυκτρων.

Σε ευχαριστω για την απαντηση.

Ναι, θα ηθελα (οποτε βρεις χρονο) να συγκρινεις τα bios και να μου πεις τις διαφορες τους σε παρακαλω.

Σχετικα με το συντελεστη θερμικης αποδοσης και ουσιαστικα τις θερμοκρασιες τις καρτας υπο το καθεστως overclock, εχω ηδη παραγγειλει το accelero xtreme 5970 και ελπιζω πως θα ειναι αρκετο να κρατησει την καρτα σε αρκετα χαμηλα επιπεδα θερμοκρασιας. (τουλαχιστον ετσι λεει το forum εδω με 1.125v/850/1200)

Και παλι ευχαριστω για την αμεση απαντηση!

edit:

Ακυρωσα την παραγγελια του accelero xtreme 5970, μιας και το κουτι μου δεν προσφερεται για μια καλη μεν ψυκτρα για GPU, η οποια ομως στελνει τον ζεστο αερα μεσα στο κουτι.

Παρ'ολα αυτα με το MSI AB Fan profile που εχω και με 1.125V στην καρτα μου καταφερα πολυ ευκολα να "πιασω" 850/1200 με θερμοκρασιες εως 65C (running unigine heaven 2.1 benchmark)

• 2 weeks later...

hi is any bios patch for ati 5670 to please

Ο πιο ασφαλης τροπος να αλλαξεις η να αναβαθμισεις το bios μιας καρτας γραφικων ειναι οπωσδηποτε μεσω ενος καθαρου DOS περιβαλλοντος.

Ξεπερασμενο λειτουργικο με εντολες που αλλοι εχουν ξεχασει και αλλοι δεν τις ειδαν ποτε.

Ξεθαβοντας λοιπον τις παλιες μου γνωσεις εφτιαξα ενα προγραμματακι το οποιο με απλα βηματα επιτρεπει και στον πλεον αδαη να "φλασαρει" αποτελεσματικα την καρτα του.

www.mediafire.com/atiman Atiman_ATI_Flash.exe

edit,, 4/5

Εδω θα βρειτε το revision V.2.1 + extra patch for revision V.2.1

Τρεχοντας αυτο το exe το software φτιαχνει ενα folder,,,c:\Atiman_Bios_Tool και ταυτοχρονα ανοιγει ενα utility που μας επιτρεπει να φτιαξουμε ενα bootable flash disk.

Στο c:\Atiman_Bios_Tool, υπαρχουν εκτος του utility (ATUSBFW) το Folder <ATIMAN_FILES> και το Folder <Boot>.

Το GUI του utility μας δινει τις απαραιτητες πληροφοριες για την δημιουργια του flash disk,,εν συντομια αναφερω τα βηματα..

1. Device USB....Επιλεγουμε το USB φλασακι.

2. Formating File system as... επιλεγουμε το FAT32

3. Volume label....αδιαφορο το τι θα γραψουμε. Η προταση μου ειναι να το αφησουμε ΚΕΝΟ.

4. Κλικ στο Quick Format.

5. Κλικ στο Create a DOS startup disk....

6. Στο TAB using DOS system μας οδηγει στο να επιλεξουμε c:\Atiman_Bios_Tool\BOOT

7. Start..

Οταν τελειωσει το formating, κλεινουμε το αρχειο, παμε στο folder,,,c:\Atiman_Bios_Tool, ανοιγουμε το ATIMAN_FILES και αντιγραφουμε ΟΛΑ τα αρχεια του στο USB FLASH DISK. Τελειωσαμε το σταδιο της δημιουργιας...

Οταν ξεκινησουμε το "μπουταρισμα" θα βρεθουμε σ ενα πρωτο μενουδακι οπως αυτο,,,

ATI HD5970 card Flashing Menu

ATI HD5870 card Flashing Menu

ATI HD5850 card Flashing Menu

ATI HD5770 card Flashing Menu

FLASHING COMMANDS - for advanced users

* RESTORE BACKUP BIOS *

Με το βελακι πανω κατω επιλεγουμε το μενου που θελουμε παταμε enter και βρισκομαστε για το καθε ενα σε ενα αλλο υπομενου οπως παρακατω,,,

ATI HD5970 card Flashing Menu * NOT Saving Bios *

ATI HD5970 card Flashing Menu, With Saving Default bios

ATI HD5870 card Flashing Menu * NOT Saving Bios *

ATI HD5870 card Flashing Menu, With Saving Default bios

ATI HD5850 card Flashing Menu * NOT Saving Bios *

ATI HD5850 card Flashing Menu, With Saving Default bios

ATI HD5770 card Flashing Menu * NOT Saving Bios *

ATI HD5770 card Flashing Menu, With Saving Default bios

Commands For HD5970 Single Card

Commands For HD5870 Single Card

Check Your Flashing work

NC Commander For Dos

- HD5970 original bios from Backup Folder

- HD5870 original bios from Backup Folder

- HD5850 original bios from Backup Folder

- HD5770 original bios from Backup Folder

Τα υπομενου αυτα ειναι ανα πακετο σε αντιστοιχια κατω απο το καθε κυριο μενου..

Οποια επιλογη αν πατησουμε αρχιζει μια διαδικασια αυτοματων εντολων. Το μονο που πρεπει εμεις να κανουμε ειναι να επιλεγουμε τον τροπο που θα συνεχιζουμε. Για να μην φανει δυσκολο και επειδη τα μενου ειναι παρα πολλα ας κανουμε ενα παραδειγμα...

Παραδειγμα, αρκετα πολυπλοκο αλλα ισως το πιο συνηθισμενο..Flashing HD5970 - 5870 or 5850 in crossfire...

1. Παταμε ATI HD5970 card Flashing Menu

2. Παταμε ATI HD5970 card Flashing Menu, With Saving Default bios (προταση μου η επιλογη του Saving bios για καθε πρωτη φορα)

3. Το προγραμμα θα μας προτεινει ....Put the HD5970 card on the first PCI-E slot before continue

Με το πατημα οποιουδηποτε πληκτρου διαβαζει οτι καρτα υπαρχει στο συστημα και μας εμφανιζει τα ονοματα τους, τον αριθμο των πυρηνων (καρτων) σε μορφη 0 , 1 , 2 , 3 κλπ...

Ταυτοχρονα μας ρωταει..

4. How many HD5970 adapters find in your system?

For 5970 Adapters 0 - 1 , press "2" (μονη 5970)

For 5970 Adapters 0 - 1 - 2 - 3, press "4" (crossfire 5970)

For Crossfire Adapters with one HD5970 and one HD5870, press "C1" (θα δουμε 0-1 για 5970 και 2 για 5870)

For Crossfire Adapters with one HD5970 and one HD5850, press "C2" (θα δουμε 0-1 για 5970 και 2 για 5850)

Πληκτολογωντας την αντιστοιχη εντολη (μεσα στις αγκυλες) παμε παρακατω..ας γραψουμε C1, λοιπον,

5. Το προγραμμα μας ενημερωνει..This tool Flash a HD5970 and HD5870 in Crossfire.. παταμε ενα πληκτρο,,

6. Επομενο μενου που εμφανιζεται..

Select first HD5970 card..

Flashing HD5970 card with 1.1 volt, press "A_FL"

Flashing HD5970 card with 1.162 volt, press "A_FH"

Flashing HD5970 card with 1.2 volt, press "A_Fv"

Επιλεγουμε τον τυπο της πρωτης μας καρτας, της 5970 και αναλογα ποια θελουμε γραφουμε και την εντολη μας.. Ας γραψουμε την πρωτη επιλογη ( normal καταστασεις δηλαδη) A_FL

7. Μια αυτοματη ειδοποιηση εμφανιζεται....You must save old bios first.. παταμε ενα πληκτρο,,

Το προγραμμα σωζει αυτοματα τα default bios master και slave της 5970, τα γραφει στο Folder Backup και τα κανει και αυτοματα read only ετσι ωστε να μην μπορουν να πειραχτουν η να σβηστουν κατα λαθος, απαντωντας μας οτι,, Old bios Backup saving to HD5970\BACKUP as s597m.bin - s597s.bin (οπου m Master και s Slave).

Πατωντας ενα πληκτρο κανει το ιδιο και στην δευτερη μας καρτα την 5870,,Saving HD5870 Bios..αυτοματα,,Old bios Backup saving to HD5870\BACKUP as s587.bin... ξανα ενα πληκτρο αφου μας το ζηταει..

8. Βρισκομαστε στο..* HD5970 1.1 volt Crossfire Flashing menu * ...enter,

9. Ενημερωση οτι..The second HD5870 card Flashing with 1.175 volt? ...enter,

10.Ερωτηση..Force Flashing First HD5970 card, are you sure? ...enter,

To bios φορτωνεται αυτοματα στην 5970 καρτα μας...και συνεχιζει..

11.Ερωτηση...παλι...Force Flashing second HD5870 card, are you sure?...enter,

Φορτωθηκε αυτοματα και το bios στην 5870...και το προγραμμα μας λεει,,

12.Your bios Flasing successfully, turn off the Computer (RECOMENDED) or press any key to restart

Εδω πρεπει κανονικα να κλεισουμε τον υπολογιστη μας. Αν δεν θελουμε απλα παταμε ενα πληκτρο και κανει αυτοματα παντα, restart.

Παρομοια γινεται η εργασια σε ολα τα μενου με ολες τις επιλογες με ολες τις καρτες 5970, 5870, 5950, 5770.

Στις 5870, 5850, 5770 επισης, υποστηριζει μεχρι και Trifire με τον ιδιο τροπο.

Επαναλαμβανω οτι καλο θα ηταν την πρωτη φορα που θα ξεκινησουμε να φλασαρουμε μια καρτα μας να τρεξουμε το υπομενου που μας σωζει το default μας bios. Για καθε επομενη δοκιμη τρεχουμε το καταλληλο υπομενου με την ενδειξη * NOT Saving Bios *.

Μην ξεχναμε οτι εχουμε παντα την βασικη επιλογη του * RESTORE BACKUP BIOS * που επιστρεφει αυτοματα παντα το σωμενο BIOS απο το αντιστοιχο Backup folder της καθε καρτας. Βασικη προυποθεση να διατηρησουμε αυτα τα αρχεια ανεπαφα και εχω προσπαθησει οσο μπορω να το εξασφαλισω, αλλα ενα εξτρα αντιγραφο ειναι παντα καλο να υπαρχει.

Τα ετοιμα bios υπαρχουν μεσα σε καθε ενα folder. Για την 5970 προτιμησα original unlock bios της ASUS μιας και της ΑΤΙ δεν μου εδωσε την αξιοπιστια που ηθελα στην αυξηση της τασης.

Κανενα bios δεν εχει ανεβασμενα ρολογια, αλλα εχει εκεινες τις τασεις που με ασφαλεια μπορουμε μεσω του CCC να ρυθμισουμε στην συχνοτητα που θελουμε εμεις.

Τα bios που υπαρχουν ηδη ειναι τα εξης,,

HD5970

AS597M - AS597S-----1.1 VOLT

AS597MH - AS597SH---1.1625 VOLT

AS597MV - AS597SV---1.2 VOLT

HD5870

AT587 ----1.175 Volt GPU 1.15 Volt MEMORY (ATI BIOS)

AT587H ----1.2 Volt GPU 1.2 Volt MEMORY (ATI BIOS)

AS587 ----1.1625 Volt GPU 1.15 Volt MEMORY (ASUS BIOS)

AS587H ----1.2 Volt GPU 1.2 Volt MEMORY (ASUS BIOS)

AS587V ----1.33 Volt GPU 1.2 Volt MEMORY (ASUS BIOS)

HD5850

AT585 -----1.1 VOLT (ATI BIOS)

AT585H -----1.15 VOLT (ATI BIOS)

AS585 -----1.1 VOLT (ASUS BIOS)

AS585H -----1.15 VOLT (ASUS BIOS)

HD5770

AT577 -----1.15 VOLT (ATI BIOS)

AS577 -----1.15 VOLT (ASUS BIOS)

AS577H -----1.175 VOLT (ASUS BIOS)

Ειναι φανερο οτι οποιος θελει να δουλεψει το software με "δικα" του bios, δεν εχει παρα να μετονομασει τα υπαρχοντα και στην θεση τους να βαλει με την καταλληλη παλι μετονομασια τα "δικα" του..

Στο μενου FLASHING COMMANDS - for advanced users υπαρχουν οδηγιες και παραδειγματα των εντολων που μπορουν να χρησιμοποιηθουν χειροκινητα για να φλασαρουμε οτι νομιζουμε....

Ασφαλως και το προγραμμα επιδεχεται βελτιωσεις, συμβουλες, προσθηκες κλπ. Ειναι κατι που εκφραζει την δικη μου σκεψη και το εφτιαξα οσο νομιζα πιο φιλικο.

Καλη διασκεδαση....

Η χρηση του προγραμματος ειναι με δικη σας ευθυνη.

Για οποιασδηποτε ζημια προκληθεί απο ενδεχομενο λαθος στην χρηση του δεν ευθυνεται ουτε ο δημιουργος του, ουτε το φορουμ που το φιλοξενει.

edit, 29/4

Πρεπει να κανω μια ακομα διευκρινηση.

Το utility αυτο ειναι δοκιμασμενο πληρως οτι λειτουργει απροβληματιστα σαν software σε ολους τους τομεις του.

Τα bios που περιεχει αφορουν και ειναι δοκιμασμενα μονο reference design καρτες ολων των μοντελων που εξυπηρετουν.

Για προβληματα που ισως παρουσιαστουν απο το flashing αυτων των bios σε custom design καρτες δεν ευθυνεται το software.

Δεν κανει.

Πες μου τι ορια θες και σε ποια καρτα να σου πω αν γινεται..

εχω τι sapphire 5870 eyefinity και απο το ccc εχω limit 900/1300 ελεγα μηπως αν εβαζα το bios απο την eyefinity τις asus αν μπορουσα να την ανεβασω παραπανω (http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Sapphire-5870-HEXAD-2-GB-GDDR5-Pci-Express-6-Display-Ports-21161-10-40R.htm) αυτη ειναι η καρτα μου

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.