Jump to content

Atiman Bios Flashing Tool (5ΧΧΧ Series)

atiman

Recommended Posts

Nephilim look,,

Εαν θελεις να κανεις χειροκινητα την δουλεια τα bios που υπαρχουν μεσα εινα τα ακολουθα.

HD5870

AT587 ----1.175 Volt GPU 1.15 Volt MEMORY (ATI BIOS)

AT587H ----1.2 Volt GPU 1.2 Volt MEMORY (ATI BIOS)

AS587 ----1.1625 Volt GPU 1.15 Volt MEMORY (ASUS BIOS)

AS587H ----1.2 Volt GPU 1.2 Volt MEMORY (ASUS BIOS)

AS587V ----1.33 Volt GPU 1.2 Volt MEMORY (ASUS BIOS)

Εαν για καποιο λογο τα εχεις καταστρεψει υπαρχουν τα πρωτοτυπα στο folder HD5870\BIOS.

Στην αυτοματη διαδικασια οι επιλογες κατα αντιστοιχια ειναι AFL, AFH, UFL, UFH, UFV.

Αυτο σημαινει οτι εαν δεν εχεις κανει κατι αλλο, δεν πατας την επιλογη UFH (AS587H) αλλα την επιλογη AFH (AT587H) οπως αναφερεις και πιο πανω λεγοντας το "δευτερο".

Κατ επεκταση το bios που φορτωνεται ειναι ΑΤΙ (012.019.000.006.036339) στα 1.2 volt (οπως πολυ σωστα δειχνει το ποστ σου απο το gpuz).

Για να φορτωσεις ASUS (12.011.000.006.034494) ξαναλεω οτι πρεπει να πατησεις UFH η να παιξεις χειροκινητα με το AS587H.bin

Ειναι τοσο απλο....

• 3 weeks later...
  • Replies 350
  • Created
  • Last Reply

Τι μας λες τώρα ρε techpowerup με το RBE το μαραφέτι σου !!!

ΑΤΙΜΑΝ......απλά respect.....απλά δεν έχω τίποτα άλλο να σου πω !!

Ο οδηγός σου είναι τέλειος, αψεγάδιαστος και απόλυτα λειτουργικός :worship::worship::worship::worship::worship::worship::worship::worship::worship::worship:

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα αυτά που προσφέρεις, για όλη αυτή την βοήθεια με του φόρουμ...

RESPECT για ακόμη μια φορά !! :)

atiman ξερω εχω γινει κουραστικος *-sorry- αλλα θελω να δοκιμασω το utillity σου . πιο bios να βαλω στην 5850 με ρευμα για πυρηνα κ μνημες? ευχαριστω πολυ !

p_under,, δεν γινεσαι κουραστικος, απεναντιας..

Θεωρωντας σαν δεδομενο οτι,,

1. Εχεις κατεβασει την τελευταια εκδοση V.2.1

2. Ακολουθησεις την διαδικασια του Backup Menu.

3. Η καρτα σου ειναι reference board design.

4. Εισαι προσεκτικος και οχι βιαστικος.

ΠΡΟΤΕΙΝΩ,,

Οταν φτασεις στο σημειο που θα σε ρωτησει να επιλεξεις την UFH επιλογη για το unlock bios της ASUS. Τα 1.15 volt του (κατα την γνωμη μου) ειναι απολυτα ικανα για ενα σοβαρο και ασφαλες overclocking στην 5850.

Θα ηθελα να (σου) πω για μια ακομα φορα οτι η διαδικασια δεν περιεχει κανενα ρισκο αλλα ευθυνη και προσοχη.

Ευθυνη που βαραινει τον χρηστη του εργαλειου.

Μετα απο 2 μηνες που εχω flash-αρει την 5970 μου, δεν εχω αντιμετωπισει κανενα μα κανενα προβλημα.

:T: @atiman

Φίλε atiman μπορείς να απαντήσεις και σε μένα;

Για να περάσω ένα άλλο bios στις 5770 (της Asus κι αυτό αλλά με 1,2V ρεύμα που βρήκα) ποιο/α αρχείο/α να αντικαταστήσω στο Tool σου;

Αρκεί το HD5770\BIOS\AS577H;

Τα bios που βρισκονται στα αντιστοιχα Folder BIOS ειναι οπως βλεπεις Read only. Σκοπος τους ειναι να αποτελουν backup (πρωτοτυπων) των προς χρηση bios. Δεν τα πειραζεις.

Αυτα που μπορεις να αντικαταστησεις ειναι αυτα που βρισκονται στο κυριο Folder της καρτας που επιλεγεις, αρα το αρχειο HD5770\AS577H.bin. Στην περιπτωση αυτη η επιλογη του στην αυτοματη διαδικασια γινεται με την εντολη UFL.

Οφειλω να επισημανω οτι στα bios που "βρισκεις" απο δω και απο κει δεν πρεπει να εχεις απολυτη εμπιστοσυνη, μιας και δεν γνωριζουμε την προελευση τους και την ακεραιοτητα τους.

Φλασαρα την 5850 μου με το 1.15v asus bios και αν κλοκαρω στο msi afterburner ειναι η καρτα μονιμα σε 3d mode!! Δεν πεφτουν τα ρολογια σε 2d! Δοκιμασα να κανω διαφορετικα profiles αλλα τα ιδιαααα τι κανω λαθοοος?!

Φλασαρα την 5850 μου με το 1.15v asus bios και αν κλοκαρω στο msi afterburner ειναι η καρτα μονιμα σε 3d mode!! Δεν πεφτουν τα ρολογια σε 2d! Δοκιμασα να κανω διαφορετικα profiles αλλα τα ιδιαααα τι κανω λαθοοος?!

Ένας λόγος που δεν πρέπει να χρησιμοποιείς το Afterburner ! Αυτό την κάνει την δουλειά.

Μα ο σκοπος που κανεις το φλασαρισμα ειναι ακριβως για να αποφυγεις την χρηση των third party utilities.

Απο την στιγμη που πλεον το ρευμα ειναι εκει που το θες, ολα τα υπολοιπα γινονται απο το CCC overdrive :)

Σωστοιιιι!! Ευχαριστω παιδια για, εχω καιρο να ασχοληθω με ΑΤΙ και ψαχνομαι :)

Θα βγαλω το afterburner και θα τσεκαρω ;)

Μα τη σημασία έχει ?? Αφού όταν είναι ανάγκη για 3D τότε επανέρχεται !!

Το afterburner ερχεται σε διενεξεις με το CCC ολο και περισσοτερο οσο οι drivers εξελισονται.

Θελει ιδιαιτερη προσοχη και συνδιασμους για να πετυχεις μια ανεκτη λειτουργια.

Ο λογος υπαρξης του tool και των bios (οπως πολυ σωστα ειπωθηκε πιο πανω) εκφραζει ακριβως αυτη την αρχη μου, τους λογους της οποιας εχω εξηγησει εκτενεστερα παλαιοτερα.

Κανενα εξωτερικο εργαλειο παρα μονο το CCC.

MOS, εχει σημασια.

Κρατάω μια πρότασή σου:

Κανένα εξωτερικό εργαλείο παρά μόνο το CCC.

Τότε ποιο προτείνεις εσύ για αυξομείωση των συχνοτήτων λειτουργίας της κάρτας ???

Συγνώμη αν το έχεις ξαναπεί και σε βάζω πάλι σε αυτή την διαδικασία....

AMD CPU and a compatible AMD Chipset motherboard are required for installing and using AMD OverDrive™ utility.

Δυστυχώς δεν πληρώ αυτό το κριτήριο και δεν μπορώ να χειριστώ από εκεί τις συχνότητες !!

Καμια σχεση φιλε μου.

Το Catalyst Control Center ειναι βασικο εργαλειο του catalyst, η αυξομειωση των συχνοτητων βρισκεται στην καρτελα overdrive και φορτωνεται μαζι με τους drivers.

Δεν ειναι τιποτα εξτρα....

Ναι και εγώ το Catalyst Control Center έχω που δίνεις και όταν πάω στην καρτέλα που λες επειδή την έχω δει στο CCC και όταν πάω στην καρτέλα βλέπω τα περιεχόμενα της αλλά όλα είναι disabled και δεν με αφήνει να τα πειράξω για αυτό το λόγω κιόλας έβαλα το afterburner.

Οκ λέω πάω να το κατεβάσω από την AMD, το κατεβάσω και για τον λόγο που σου είπα δε το κάνει εγκατάσταση, ντάξει λέω λογικό είναι και για αυτό τον λόγο δεν τον ενεργοποιεί και στο catalyst control center !!

Ειλικρινά είναι όλα απενεργοποιημένα στην καρτέλα του Overdrive.....και τώρα με βάζεις σε σκέψεις !!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.