goku_dbz Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 25, 2010 Δανεισα τον εξωτερικο μου σε ενα φιλο που εκανε φορματ στο λαπτοπ του... Τωρα που παει να μεταφερει πισω τα αρχεια του, με copy ολο τον φακελο, για μερικα αρχεια βγαζει "Cannot read from the source file or disk" Πηγα απο κει, εβγαλα ολα τα attributes, κοιταξα και τα permissions αλλα παλι τα ιδια.... αν κανεις ενα-ενα copy αρχεια, τα περισσοτερα "περνανε", και σε μερικα βγαζει το πιο πανω μηνυμα! (ειναι πολλαααααααααα τα αρχεια οποτε δεν παιζει να τα κανουμε ενα-ενα.....εξαλλου πολλα δεν θα αντιγραφουνε καν!) ξερει κανεις τι μπορει να φταιει ή καποια λυση?
goku_dbz Απρίλιος 25, 2010 Author #3 Απρίλιος 25, 2010 θα του πω να το κατεβασει και να δοκιμασει καθως δεν ειμαι εκει τωρα και θα ενημερωσω!υγ: βρηκα και αυτο οπου λεει πως φταινε τα metadata απο αλλα λειτουργικα (mac πχ)...edit: τωρα εφυγε απο το σπιτι οποτε θα αργησει λιγο η ενημερωση....Παντως το συγκεκριμενο προγραμματακι απ'οτι καταλαβα ειναι για damaged κυριως data! (δεν νομιζω να ειναι damaged ομως...)
goku_dbz Απρίλιος 25, 2010 Author #4 Απρίλιος 25, 2010 παλι τα ιδια...το εχει 2 ωρες λεει και ακομα δεν εχει μεταφερει κανενα αρχειο!κολλησε στο πρωτο...!θα παρω τον δισκο το βραδυ να το δοκιμασω στο δικο μου πισι!
goku_dbz Απρίλιος 25, 2010 Author #6 Απρίλιος 25, 2010 δεν το νομιζω... τον εχω 2 μηνες και ποτε μου δεν ειχα προβλημα, και χθες εκανε μια χαρα την αρχικη αντιγραφη (backup)... ειναι Seagate ομως (1.5ΤΒ), οποτε ποτε δεν ξερεις!!! τελικα δεν πηγα απο κει σημερα...θα τον παρω αυριο τον δισκο και θα δω και γω τι μπορει να φταιει! υγ: η μ#@$κι@, εχω σχεδον 1 τερα δεδομενα στον δισκο!!! αμα επαθε κατι...
goku_dbz Απρίλιος 26, 2010 Author #7 Απρίλιος 26, 2010 μολις το δοκιμασα στο macbook μου και η μεταφορα γινεται μια χαρα χωρις κανενα προβλημα!!!! ελεγξα και τον δισκο και δεν μου εβγαλε κανενα προβλημα.... confused mode ON... υγ: θα μεταφερω καποια απο τα αρχεια του στο macbook και θα του γραψω ενα dvd...να δουμε αν ετσι περασουν...(το καλο μονο 36gb δεδομενα εχει...)
goku_dbz Μάϊος 3, 2010 Author #8 Μάϊος 3, 2010 δινω ζωη στο θεμα γιατι εχουμε σοβαρο προβλημα!!!!! ο πιο πανω δισκος εχει σιγουρα προβλημα... προσπαθησα να αντιγραψω καποιες φωτο τωρα πριν λιγο σε εναν αλλο δισκο και σκαλωνε...ξαναδοκιμαζω με ενα usb στικακι, παλι τιποτα... στο τελος δοκιμασα να ανοιξω τις φωτο που δεν μπορουσαν να αντιγραφουν, ανοιγανε στο iphoto αλλα ηταν corrupted! μαυρες, αλλοιωμενα τα χρωματα, αλλες δεν ανοιγανε καν!!! το ιδιο γινεται και με αλλα αρχεια (videos, documents κτλ!!!) τι κανουμε λοιπον? υπαρχει καποια σωτηρια? εχω 1,2gb δεδομενα οποτε ειναι μεγαλη η ζημια
venom7 Μάϊος 4, 2010 #10 Μάϊος 4, 2010 Μήπως φταίει το καλώδιο ή η επαφή του καλωδίου με το βύσμα του δίσκου(sata or ide αναλλόγως τι είναι) πάνω στον δίσκο?
goku_dbz Μάϊος 4, 2010 Author #11 Μάϊος 4, 2010 ο δισκος ειναι εσωτερικος αλλα εγινε εξωτερικος σε θηκη! (Seagate Barracuda LP 1.5TB, ST31500541AS)ειναι αγορασμενος πριν απο κανα 6μηνο και μεχρι προτινος δεν ειχα κανενα προβλημα!τα καλωδια ειναι χιλιοελεγμενα (δοκιμασα και με αλλο usb καλωδιο και παλι τιποτα)εξαλλου το προβλημα ειναι σε συγκεκριμενα (αρκετα ομως!) αρχεια οποτε δεν παιζει να φταιει καποιο καλωδιο....υγ: υπαρχει καποιο προγραμμα για επανακτηση damaged αρχειων?
jax7480 Μάϊος 4, 2010 #12 Μάϊος 4, 2010 Γιατι δεν δοκιμαζεις τον δισκο κατ'ευθειαν μεσα στο μηχανημα ωστε να καταλαβεις αν φταιει η θηκη ή ο δισκος?
goku_dbz Μάϊος 4, 2010 Author #13 Μάϊος 4, 2010 το δοκιμασα...!!! δυστυχως...(οπως επισης και σε αλλη θηκη/αλλο usb καλωδιο/αλλο laptop) ειναι σιγουρα ο δισκος:hang3:υγ: αυτη την στιγμη ειμαι σε chat line με seagate!edit: μου ειπαν να δοκιμασω το seagate file recovery file...130$!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.