Jump to content

Προβλημα με AHCI

deNordic

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχθες μετα απο format το pc ξαφνικα δεν αναγνωριζε τους σκληρους μου. Δεν μπορουσα ουτε να μπω στο bios, ειχε κολλησει στο Post screen. Για να καταφερω να περασω τα win7 , δανειστηκα απο εναν φιλο εναν σκληρο για να μπορεσω να μπω στo bios και να επαναφερω τις ρυθμισεις σε IDΕ. Ετσι η μητρικη ειδε τους σκληρους μου και εκανα κανονικα το installation. Εχω επιχειρησει αρκετες φορες να κανω format και install win7 με ηδη προεπιλεγευμενο το AHCI απο το bios και γινοταν κανονικα. Τωρα τι εγινε ξαγνικα; Υπαρχει διαφορα στην ταχυτητα; Τι πρεπει να κανω για να γυρισω παλι σε AHCI και να βλεπει κανονικα τους σκληρους;

Τρεξε κανενα diagnostic για τον δισκο σου. Ολες οι εταιριες εχουν... Επισης, αν μπορεις δοκιμασε τον δισκο σε αλλο μηχανημα να δεις αν φταιει ο δισκος ή η μητρικη... Πρεπει να κανεις δοκιμες, αλλιως δεν βγαζεις ακρη.

Υπαρχει διαφορα στην ταχυτητα απο την επιλογη AHCI στην IDE η τσαμπα θα ψαχνω να βγαζω ακρη;

Υπαρχει διαφορα στην ταχυτητα απο την επιλογη AHCI στην IDE η τσαμπα θα ψαχνω να βγαζω ακρη;

Διαφορά θα υπάρχει σε επιδόσεις εφόσον οι δίσκοι υποστηρίζουν AHCI. Το πόσο μεγάλη εξαρτάται από την χρήση.

Read this, έχει τις απαντήσεις που θες σχετικά με την ερώτησή σου.

'Οταν πρωτοέστησα το σύστημα της υπογραφής μου είχα πρόβλημα με τα win 7 64 και τον ahci καθώς έκανε restart κατά το boot. Τελικά με τη γνωστή ρύθμιση της registry δούλεψε κανονικά.

Μετά από κάποιο firmware update του ssd και κάποια φορμάτ ο ahci δεν δούλευε πάλι αλλά αυτή τη φορά πολύ πριν τα windows. Όσο κι αν έψαξα τότε δεν βρήκα άκρη οπότε το άφησα σε IDE.

Χθες μετά από ένα bios update ήμουν περίεργος να ξαναδώ το θέμα μήπως και βρεθεί καμιά λύση. Ο ahci δεν δουλεύει ακόμα.

Για την ακρίβεια μόλις βάλω τον ahci στο bios και κάνω restart, μετά την αρχική οθόνη φτάνει σε μια μαύρη που γράφει κάποια στοιχεία και κολλάει εκεί. (εικόνα)

Το χειρότερο είναι ότι όλο αυτό γίνεται προτού έχω τη δυνατότητα να μπω στο bios και να το γυρίσω πάλι σε ide οπότε κάπε φορά που κολλάει εκεί πρέπει να κάνω clear cmos ώστε να επαναφέρω το bios.

Το ίδιο γίνεται και αν επιλέξω raid.

post-14453-1416074422,66_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.