FANISTELROOY Μάϊος 22, 2012 #121 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2012 εάν το κλιματιστικό βγάζει κρύο αέρα, τότε δεν θέλει φρέον.ακομα και αν εχει χασει λιγο; αν εχει χασει λιγο και υπολειτουργει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Μάϊος 22, 2012 #122 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2012 ποσο εχουν δεν μουπατε?! αν θυμαμαι καλα κατω γυρω στο 10 το γνωστο μπιτονακι (5λιτρο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tragikos Ιούνιος 21, 2012 #123 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2012 Αξίζουν τα φορητά κλιματιστικά;Φορητά ΚλιματιστικάΈχω δύο χώρους που θέλω να δροσίζω έναν το σαλόνι και ένα το δωμάτιο. Με ενδιαφέρει όμως να είναι δροσερά διαφορετικές ώρες της ημέρας (μεσημέρι το σαλόνι, βράδυ το δωμάτιο). Οπότε αντί να αγοράσω 2 σώματα και να τρυπάω τοίχους, θα προτιμούσα ένα φορητό να το μετακινώ κατά βούληση.Αξίζουν αυτά σε απόδοση; Είναι κάτι που πρέπει να έχω υπόψιν; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Ιούνιος 21, 2012 #124 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2012 Αξίζουν τα φορητά κλιματιστικά;Φορητά ΚλιματιστικάΈχω δύο χώρους που θέλω να δροσίζω έναν το σαλόνι και ένα το δωμάτιο. Με ενδιαφέρει όμως να είναι δροσερά διαφορετικές ώρες της ημέρας (μεσημέρι το σαλόνι, βράδυ το δωμάτιο). Οπότε αντί να αγοράσω 2 σώματα και να τρυπάω τοίχους, θα προτιμούσα ένα φορητό να το μετακινώ κατά βούληση.Αξίζουν αυτά σε απόδοση; Είναι κάτι που πρέπει να έχω υπόψιν;κοίτα τα φορητά κλιματιστικά δεν λέω καλά είναι αλλά πρέπει οπωσδήποτε να είναι κοντά σε παράθυρο γιατί δεν παύει να είναι κλιματιστικό δηλαδή την κουμούτσα που κολάμε στα ντουβάρια έξω από τα σπίτια μας το μεγάλο τετράγωνο πράγμα με τον ανεμιστήρα το έχουν είδη μέσα οπότε από κάπου πρέπει να βγαίνει ο θερμός αέρας δηλαδή απο πίσω βάζεις μια σωλήνα όπου εμπεριέχεται στην συσκευασία για να φεύγει ο ζεστός αέρας που πρέπει να τον βγάλεις έξω από το δωμάτιο άρα παράθυρο κάτι πρέπει να υπάρχει :baby: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tragikos Ιούνιος 21, 2012 #125 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2012 [MENTION=14318]ARMAGEDDON[/MENTION], ευχαριστώ για την πληροφορία, αρκετά σημαντική, νομίζω ότι δεν θα έχω θέμα με αυτό. Όσον αφορά τον θόρυβο έχουν μήπως περισσότερο από ένα συμβατικό; Επίσης εκτός από τον αέρα, το νερό που βλέπω και βγάζουν τα συμβατικά που το βγάζουν αυτά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Ιούνιος 21, 2012 #126 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2012 @ARMAGEDDON, ευχαριστώ για την πληροφορία, αρκετά σημαντική, νομίζω ότι δεν θα έχω θέμα με αυτό. Όσον αφορά τον θόρυβο έχουν μήπως περισσότερο από ένα συμβατικό; Επίσης εκτός από τον αέρα, το νερό που βλέπω και βγάζουν τα συμβατικά που το βγάζουν αυτά;θόρυβο κάνουν αρκετό, το νερό δεν ας πούμε είναι κλειστό κύκλωμα και δεν σε απασχολεί τόσο (δεν στάζει και δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tragikos Ιούνιος 21, 2012 #127 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2012 [MENTION=14318]ARMAGEDDON[/MENTION] ξέρεις αν στα καταστήματα μπορούν να σου βάλουν να δουλέψει κάποιο για να καταλάβω για τι θόρυβο μιλάμε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Ιούνιος 21, 2012 #128 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2012 @ARMAGEDDON ξέρεις αν στα καταστήματα μπορούν να σου βάλουν να δουλέψει κάποιο για να καταλάβω για τι θόρυβο μιλάμε; κοίτα εγώ έχω ένα για αυτό και μιλάω (το είχαμε πάρει πριν δύο χρόνια από το πράκτικερ) στην πρίζα οκ το είδαμε επιτόπου ! λογικά αν το έχουν στο μαγαζί γιατί να μην στο δείξουν επιτόπου μία σούκο βάζεις και είσαι έτοιμος ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tragikos Ιούνιος 21, 2012 #129 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2012 Να ρωτήσω λοιπόν τώρα τα 9.000 btu είναι καλά για χώρο 20τμ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Ιούνιος 21, 2012 #130 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2012 όχι και αναλόγως την μόνωση/θέση/παλαιότητα του χώρου μπορεί να μην επαρκούν ούτε και τα 12.000. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tragikos Ιούνιος 21, 2012 #131 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2012 Ήμουν σίγουρος ότι θα είχα τέτοιο σχόλιο. Δυστυχώς η μόνωση δεν είναι αρκετή. Όταν λέμε δεν επαρκεί εννοούμε ότι δεν θα μπορεί να ψύξει τον χώρο ή δεν θα μπορεί να το κάνει γρήγορα; Γιατί υπομονή... έχω, λεφτά... όχι τόσο Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Ιούνιος 21, 2012 #132 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2012 εννοούμε ότι εάν έξω έχει 38, μέσα παίζει να έχει 32 με το κλιματιστικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuza Ιούνιος 21, 2012 #133 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2012 Να ρωτήσω λοιπόν τώρα τα 9.000 btu είναι καλά για χώρο 20τμ;δεν πάει έτσι.Παίζουν και αλλά πράγματα ρόλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Ιούνιος 21, 2012 #134 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2012 12αρι ειναι καλα για νορμαλ μονωμένο σπιτι (και χαλια να ειναι θα δροσιζει τον χωρο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tragikos Ιούνιος 21, 2012 #135 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2012 Προς το παρόν την ημέρα κρατάμε κλειστά τζάμια-πατζούρια για να μην μπαίνει ζέστη και το βράδυ ανοίγουμε. Δεν θα καταφέρουμε να το δροσίζουμε τουλάχιστον με ένα τέτοιο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Ιούνιος 21, 2012 #136 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2012 (edited) Τι σπιτι ειναι? Στο χωριο δεν εχουμε καθόλου μόνωση στο σπιτι γιατι ειναι παλιο και ενα 12αρι general electric(υποτίθεται ηταν fujitsu αλλα ..) κραταει το δωμάτιο (να-ναι 15 τμ) δροσερό-παγωμένο και πιστεψε με το καλοκαιρι βραζουν οι τοίχοι Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 21, 2012 από SirDiman Link to comment Share on other sites More sharing options...
tragikos Ιούνιος 25, 2012 #137 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2012 (edited) [MENTION=6199]SirDiman[/MENTION] είναι πολυκατοικία του '80 σε διαμέρισμα με νότιο προσανατολισμό, μονά τζάμια. Λέω να τσιμπήσω αυτό που είναι και σε προσφορά. Ακόμα και για το σαλόνι των 20τμ να μην κάνει, τουλάχιστον θα μπορώ να το βάζω στο υπνοδωμάτιο των 12τμ, 1 ώρα πριν κοιμηθώ και να μπορέσω να κοιμηθώ σαν άνθρωπος. Τι λέτε; Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 25, 2012 από tragikos Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Ιούνιος 25, 2012 #138 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2012 κάνει tragike και σε δωμάτιο 40τμ απλά πρέπει να έχεις κάπου να αποβάλεις την θερμότητα ειδηκά στο 12 τμ θα κάνεις :kiss3: ωραία πράγματα το καλοκαίρι :crazy_pilot:το 12αρι δεν θα πάρεις ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tragikos Ιούνιος 25, 2012 #139 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2012 [MENTION=14318]ARMAGEDDON[/MENTION] ναι το 12άρι. Απ' ότι έχω καταλάβει έχει και kit προσαρμογής σε παράθυρο για να μην αφήνεις ολόκληρη χαραμάδα ανοιχτή, αλλά δυστυχώς στο διαμέρισμα μου είναι μόνο μπαλκονόπορτες, οπότε θα πρέπει να βρω καμιά πατέντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Ιούνιος 25, 2012 #140 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2012 Εγω λεω για τοιχου και επωνυμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts