Jump to content

Πολυμετρα....

Samael

Recommended Posts

Ειναι καποιος εκει εξω που ασχολητε επαγγελματικα και κατεχει την εμπειρια απο πολυμετρα?!?!

Επεσε στα χερια μου ενα πολυμετρο πολυ εντυπωσιακο θα ελεγα και θελω την γνωμη των ''ειδικων''.

Mastech MS8209 ειναι η μαρκα και το μοντελο.

Καμια αποψη για την μαρκα?Τη ξερει κανεις?

post-119-1416070727,5999_thumb.jpg

Προσωπικα μου φαινεται καλο.Εχει καλο ευρος στα Α και εχει και μνημη .Την μαρκα δεν την γνωριζω αλλα πληροφοριακα αναφερω οτι το ΤΕLE που ειχα παρει καποτε 45000χιλιαρικα ψοφησε το noname απο το LIDL ακομα ζει.Βεβαια αναλογα για που το προοριζεις.ΓΙα τις δουλειες στον υπολγιστη το βρισκω αριστο.

Το συγκεκριμένο μοντέλο δεν το έχω συναντήσει οπότε δεν εκφέρω άποψη.

Η MAStech ως εταιρία δεν φτιάχνει ότι καλύτερο έχει εφεύρει το ανθρώπινο γένος αλλά είναι τουλάχιστον πάρα πολύ μέσα στα όρια της αξιοπρέπειας και πολύ καλής ποιότητας. Ένα πολύ καλό, ναί είναι, αλλά σαφώς υπάρχουν και καλύτερα. Ναί μεν από την στιγμή που τέλειο δεν γίνεται να φτιαχτεί ποτέ, τι με ενδιαφέρει αν 'χάνει' 0.05% όταν το άλλο με την διπλάσια τιμή πάλι χάνει 0.04% για παράδειγμα;

Καλα τα λες Grace αλλα απλα ηθελα να ξερω απο αποψη αξιοπιστιας τι κανουν γιατι ειμαι ψιλοασχετος ακομα(για ηλεκτρονικος παω αλλα εμεινα πισω και με πηραν και λιγο τα χρονια...) :happy:

Ααα Βαγγ ειναι πολυ φτηνοτερο απο το ΤΕΛΕ παντως(καπου στα 75-80ε)..... ;)

Και μια φωτο ακομη! :D

Ελπιζω να μου βγει οσο καλο φαινεται.... :D

post-119-1416070728,0973_thumb.jpg

Το συγκεκριμενο ειναι δειγμα(εχω πηγες απο ''μεσα''!!)...

Εχουν εισαχθει προσφατα και πωλουντε κυριως σε μαγαζια με ηλετρολογικο υλικο.

Ονοματα δεν λεω μην θεωριθει διαφημιση.... :whistling

Η' μηπως δεν ειπαρχει προβλημα?Αλλιως αν ειναι,μεσο ΠΜ....

Kαι πως ξερεις οτι μετραει μια χαρα....?

Γι'αυτο ρωτησα και παραπανω για το ποσο αξιοπιστα ειναι τα Mastech.....

Καλα λεει το ΤΕΛΕ πχ +-0,5% ισχυει ομως στην πραγματικοτιτα?

Βεβαια το δικο μου ειναι ακριβο λογο δυνατοτητων και οχι λογο ποιοτητας-ακριβειας .....

Μια παρατηρηση τα 70-80 μου φανηκαν πολλλα.Εαν οντως τοσα θα δωσεις προτιμησε κατι πιο φθηνο οσο "σεξουαλικο" και εαν ειναι αυτο.Κατα την ταπεινη μου γνωμη πολυμετρα : αρμεν μποκου σκατο........

Ο φωτισμός της οθόνης εξυπηρετεί προφανώς σκοτεινό περιβάλλον. Αδυνατώ να φανταστώ κάποιον να ψάχνει με την αφή τα σημεία μέτρησης.

Είναι όμως μπάνικια.

Γιατι πολλα ρε Βαγγ??

Το ΤΕΛΕ που ειχες τι δυνατοτητες ειχε και ηταν τοσο ακριβο δλδ???

Ο φωτισμος Γιαγκ εξυπηρετει πολυ σε συνθηκες μετριου ή κακου φωτισμου!Ασε που ειναι και πολυ μουρικος οπως ειπες και εσυ....!!

Το TELE σαφως και ηταν πανακριβο διοτι ηταν απο τα πρωτα με οθονη και οχι βελονα αλλα οπως ειπα μετα απο ελαχιστη χρηση πεθανε...Αυτο που ηθελα να τονισω ειναι την σημερον ημερα μεχρι 30 για την δουλεια που το θελουμε ειναι μια χαρα.

Αρχική απάντηση από Elpis [Σήμερα, στις και 16:55]

Παιδια να κανω εγω μια ασχετη ερωτηση..? πως μπορει να μετρησει καποιος την ταση π.χ στη cpu με πολυμετρο....

Aπό το ένα 'ποδαράκι' του mosfet που δίνει την τάση. Κάθε motherboard σε διαφορετικά σημεία δηλαδή.

• 2 weeks later...
Αρχική απάντηση από Elpis [Σήμερα, στις και 16:56]

mosfet...? what is this? :o

Metal-oxide semiconductors, field effect transistor.

Μπακάλικα, μετατροπείς τάσης. Είναι μικρά, τετράγωνα, μαύρα, καυτά συνήθως και έχουν 3 ποδαράκια. Καλό είναι να αποφεύγονται από άτομα που δεν ξέρουν τα βασικά, σαν το ότι αν ενωθεί το κεντρικό ποδαράκι με οποιοδήποτε από τα 2 πλαϊνά δημιουργείτε βραχυκύκλωμα και κλαίς την μητρική άμεσα χωρίς πιθανότητες εγγύησης.

Grace θέλω να σε ρωτήσω σχετικά με τα mosfet (μια που το έφερε η κουβέντα) και γενικά όποιος άλλος ξέρει.

Η NF7-S έχει ένα mosfet Που δίνει Vdimm σε όλα τα dimms. Παίρνει από την 3.3. Δυστυχώς όταν δίνεις πολύ Vdimm αναγκάζεσαι να δώσεις και πολύ 3.3. Δηλαδή τώρα είμαι στα 3.41 Vdimm και την γραμμή μου την έχω στα 3.61 (όλα μετρημένα με πολύμετρο πάνω στο Mosfet).. Aναγκάζομε να δώσω τόσο πολύ 3.3 γιατί κατά το full load της μνήμης (test 8 memtest π.χ.) η 3.3 πέφτει γύρω στα 3.5 και για να διατηρηθεί το Vdimm σταθερό έχω διαπιστώσει (με το πολύμετρο όλα αυτά) ότι πρέπει η 3.3 να είναι +0.1volt πάνω από το Vdimm σε full load. Δηλαδή επειδή η 3.3 πέφτει πάντα κατά 0.1 στο full πρέπει να το ρυθμίζω +0.2 σε idle. Στα 3.61 που είμαι τώρα έχω παρατηρήσει ότι άρχισε να επηρεάζεται η 12 γραμμή μου (ευτυχώς δε συμβαίνει το ίδιο και με την 5άρα), από 11.80 που ήταν full stable ανεξαρτήτως full-idle, τώρα πέφτει από 11.80 idle σε 11.73 full. To τροφοδοτικό μου αρχίζει και ζορίζεται (Antec true blue 480).

Επειδή θέλω να αποφύγω αυτή την παρενέργεια γίνεται να βάλω πάνω στο κεντρικό pin του mosfet(εκεί μετρά την 3.3) την 3.3 γραμμή που έχει ο AUX connentoρας του τροφοδοτικού μου, με την λογική ότι δε θα έχω αυτή την πτώση τάσης από full σε idle ώστε να πάω από τα +0.2 στα +0.1 (και +0.15 καλά είναι) .Aυτό το κάνανε και παλιά στις mobo που πέρναν vcore από την 5άρα (βάζαν αντίστοιχα τη 5άρα πάνω στο mosfet)

Ευχαριστώ :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.