Jump to content

Χαθηκε το overclockability της cpu μου?

sayan2

Recommended Posts

Καλημερα και χρονια πολλα στους εορταζοντες σημερα!

Ας τα παρουμε απο την αρχη. Το συστημα μου ειναι:

ι7 920 stepping C0/C1

2x3Gb DDR3 geil (1066mhz default speed)

Asus P6T DELUXE

Gtx 295

To συστημα ειναι περιπου ενος ετους.

Ειχα κανει πολλες αποπειρες oc με στοχο τα 4Ghz. Διαβασα πολυ πειραματιστικα αλλο τοσο μα δεν καταφερα ποτε να πετυχω συνδυασμους 21 x 191 (multiplier x bus speed) 20 χ 200 η οποιονδηποτε αλλο συνδυασμο για να ποιασω τα 4!! Γενικα το bus speed δεν μου εδινε ποτε σταθερο συστημα πανω απο τα 185mhz. Εκανα τα παντα παρα πολλους συνδυασμους σε ρευματα (ανοιξε κλεισε functions στο bios)

Σαν αποτελεσμα ολων των παραπανω αποφασισα να συμβιβαστω στα 3.8 (181 χ 21) με vcore 1.416. Ημουν σταθερος εκει για ενα χρονο περιπου. Οι θερμοκρασιες μου σε full load σε 8 threads ηταν υψηλες και εφταναν και τους 90! Ομως ποτε σε καθημερινη χρηση αλλα και στα παιχνιδια δεν ξεπερνουσα τους 75-80 οπου ειναι ενα σχετικα safe νουμερο. Δεν υπαρχει ουτε παιχνιδι ουτε εφαρμογη (που να χρησιμοποιω) ωστε να παιζει η cpu τοσο ψηλα οποτε συμβιβαστικα και με αυτο...

Και ερχομαι στο προβλημα μου τωρα,

Τον τελευταιο καιρο στο battlefield bad company 2 το setup μου (στα 3.8) αποδεικνυεται εξαιρετικα ασταθες) Εχω συχνα freezes και crashαρισματα. Οι θερμοκρασιες εντος παιχνιδιου (απο riva tuner) ειναι κοντα στους 65-70. Δεν ξερω εαν φταιει το συγκεκριμενο παιχνιδι η απλως ηταν χρονικα τυχαιο... Σε default ρυθμισεις της cpu ολα πανε ρολοι και δεν εχω κανενα freezαρισμα.

Πιστευετε πως το ι7 μου τα ψιλοεφτυσε?:drool:

Το core που εδινες σε συνδυασμο με τις θερμοκρασιες νομιζω οτι ηταν παρα πολυ.

Ειδικα το vcore δεν νομιζω οτι επρεπε να ξεπερασει το 1.35 για everyday.

Λογικα την "ακουσε" το CPU απο την ταση.

Το κακο ειναι οτι δεν μπορεις να το πας πισω και να πεις δεν κλοκαρει οπως κλοκαρε παλια.

Καλημερα και χρονια πολλα στους εορταζοντες σημερα!

Ας τα παρουμε απο την αρχη. Το συστημα μου ειναι:

ι7 920 stepping C0/C1

2x3Gb DDR3 geil (1066mhz default speed)

Asus P6T DELUXE

Gtx 295

To συστημα ειναι περιπου ενος ετους.

Ειχα κανει πολλες αποπειρες oc με στοχο τα 4Ghz. Διαβασα πολυ πειραματιστικα αλλο τοσο μα δεν καταφερα ποτε να πετυχω συνδυασμους 21 x 191 (multiplier x bus speed) 20 χ 200 η οποιονδηποτε αλλο συνδυασμο για να ποιασω τα 4!! Γενικα το bus speed δεν μου εδινε ποτε σταθερο συστημα πανω απο τα 185mhz. Εκανα τα παντα παρα πολλους συνδυασμους σε ρευματα (ανοιξε κλεισε functions στο bios)

Σαν αποτελεσμα ολων των παραπανω αποφασισα να συμβιβαστω στα 3.8 (181 χ 21) με vcore 1.416. Ημουν σταθερος εκει για ενα χρονο περιπου. Οι θερμοκρασιες μου σε full load σε 8 threads ηταν υψηλες και εφταναν και τους 90! Ομως ποτε σε καθημερινη χρηση αλλα και στα παιχνιδια δεν ξεπερνουσα τους 75-80 οπου ειναι ενα σχετικα safe νουμερο. Δεν υπαρχει ουτε παιχνιδι ουτε εφαρμογη (που να χρησιμοποιω) ωστε να παιζει η cpu τοσο ψηλα οποτε συμβιβαστικα και με αυτο...

Και ερχομαι στο προβλημα μου τωρα,

Τον τελευταιο καιρο στο battlefield bad company 2 το setup μου (στα 3.8) αποδεικνυεται εξαιρετικα ασταθες) Εχω συχνα freezes και crashαρισματα. Οι θερμοκρασιες εντος παιχνιδιου (απο riva tuner) ειναι κοντα στους 65-70. Δεν ξερω εαν φταιει το συγκεκριμενο παιχνιδι η απλως ηταν χρονικα τυχαιο... Σε default ρυθμισεις της cpu ολα πανε ρολοι και δεν εχω κανενα freezαρισμα.

Πιστευετε πως το ι7 μου τα ψιλοεφτυσε?:drool:

δεν ξερω τι παιζει με τους CO αλλα το 1.416 μου φενετε πολυ

Θα σου προτεινα να τσεκαρεις uncore και qpi... Πρεπει να ειναι οπωσδηποτε 2χταχυτητα της μνημης! Δηλ. αν παιζεις τις μνημες σου στα 1066 το uncore θα πρεπει να ειναι 2χ1066=2132.

Θα τσεκαρω και θα κανω νεες μετρησεις να δω που μπορω να ξαναγινω σταθερος...Συμφωνω οτι το ρευμα ειναι πολυ αλλα δεν ειχα τπτ τρελες θερμοκρασιες...Μονο στα stress tools

Auto το ειχα. δεν μου δημιουργουσε θεμα ομως

Τα auto στις ASUS ειναι μεν αποτελεσματικα..αλλα ειναι και GAY οταν κλοκαρεις.

Μπορει να εδινε 1.8 το mobo ετσι για πλακα στο auto.

Ξεκινα με 1,35 sto Vtt-vcore καρφωτα..και χρησιμοποιησε μονους πολλαπασιαστες γιατι οι ζυγοι ειναι ποιο unstable.

Δεν νομιζω να την ακουσε με την καμια το CPU.Θα ειχε βουίξει ο τοπος αν την ακουγαν αυτα CPU.

Λογικα εισαι Unstable λογο θερμοκρασιων.

Τα auto στις ASUS ειναι μεν αποτελεσματικα..αλλα ειναι και GAY οταν κλοκαρεις.

Μπορει να εδινε 1.8 το mobo ετσι για πλακα στο auto.

Ξεκινα με 1,35 sto Vtt-vcore καρφωτα..και χρησιμοποιησε μονους πολλαπασιαστες γιατι οι ζυγοι ειναι ποιο unstable.

Δεν νομιζω να την ακουσε με την καμια το CPU.Θα ειχε βουίξει ο τοπος αν την ακουγαν αυτα CPU.

Λογικα εισαι Unstable λογο θερμοκρασιων.

Δε βοηθησε. 181 χ 21 με 1,35 vtt-vcore καρφωμενα και το Uncore διπλασιο απο τις μνημες κολησε στο πρωτο λεπτο στο prime

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Speedstep C1E τα εχω κλειστα.

Νομίζω πως επρόκειτω για degrade της cpu.

@sayan2: Δοκίμασες όπως τον είχες στα 3.8 να κάνεις δοκιμή με λίγο παραπάνω ρεύμα απλά για να δεις αν σταθεροποιείται; Αν συμβαίνει αυτό τότε σιγουρα έχεις degradation.

Νομίζω πως επρόκειτω για degrade της cpu.

@sayan2: Δοκίμασες όπως τον είχες στα 3.8 να κάνεις δοκιμή με λίγο παραπάνω ρεύμα απλά για να δεις αν σταθεροποιείται; Αν συμβαίνει αυτό τότε σιγουρα έχεις degradation.

Λογικο μου ακουγεται αλλα δεν θα το δοκιμασω καθως αν του δοσω και αλλο ρευμα θα ''παρει φωτια''(στο 1,4 ηταν σταθερος)

Ισως να συμβαινει αυτο που λες, αλλα ηλπιζα μηπως μπορεσω να κρατησω τα 3.8 με καποιο τροπο...Τι να πω κριμα, δεν ειχε δειξει οτι ηταν καλο κομματι απο την αρχη... Και αυτο το λεω γιατι σχεδον ολοι ''εχουν'' τα 3.8 με ελαχιστο ρευμα. Εγω απο την αρχη δεν τα ειχα παρα μονο με 1.4 core...

Δε βοηθησε. 181 χ 21 με 1,35 vtt-vcore καρφωμενα και το Uncore διπλασιο απο τις μνημες κολησε στο πρωτο λεπτο στο prime

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Speedstep C1E τα εχω κλειστα.

Για αυτο σου ειπα Ξεκινα με αυτα τα ρευματα.

Δεν μπορω να ξερω με τι ρευμα παιζει ο CPU σου μαν.

Επισης το γεγονος οτι εχεις C0/C1 Stepping δυσκολευει ακομα ποιο πολυ την κατασταση.(Καμια σχεση με D0).

Συνεχιζω να πιστευω οτι ειναι θεμα θερμοκρασιων..και οχι Degrade..:hi:

Mε τι ψυκτρα εισαι εκει? Οταν τρεχεις linx/prime κτλ. δες το cpuz αν ειναι καρφωμενη η ταχυτητα του cpu σου στα 3.8 ή οτι αλλο εχεις βαλει. Κλεισε επισης και το ΗΤ.

Οι temps σου μου φαινονται πολυ υψηλες για C0, αν αναλογιστεις οτι στον δικο μου D0 με Η50 σε games πανω απο 65c δεν εχω δει ποτε.

Mε τι ψυκτρα εισαι εκει? Οταν τρεχεις linx/prime κτλ. δες το cpuz αν ειναι καρφωμενη η ταχυτητα του cpu σου στα 3.8 ή οτι αλλο εχεις βαλει. Κλεισε επισης και το ΗΤ.

Οι temps σου μου φαινονται πολυ υψηλες για C0, αν αναλογιστεις οτι στον δικο μου D0 με Η50 σε games πανω απο 65c δεν εχω δει ποτε.

οι Co νομιζω ειναι πιο ζεστοι ειδικα με 1.4V

Η μονη προοδος που σημειωσα ειναι με το ΗΤ Off. 3.8 σταθερα με ρευμα 1.4 (θα δοκιμασω και με λιγοτερο) και temps max 75.

Με συμφερει να μεινω με κλειστο το hyperthreating? Το Pc χρησιμοποιειται για games κατα 80% και καθημερινη χρηση Internet, ταινιες, μουσικη 20%

Το battlefield σε εμένα τουλάχιστον αποδείχθηκε o/c sensitive. Άκου την εμπειρία μου, από άλλη πλατφόρμα :

C2D, 8x400fsb = Σύστημα βράχος+BFBC2 βράχος.

C2D, 8x425fsb = Σύστημα βράχος+BFBC2 προβληματικό.

Βασικά επειδή εχω έτοιμα τα προφίλ στο bios από καιρό, ξαναέκανα τα παρακάτω στα 8Χ425 για να σιγουρευτώ.

- Έτρεξα 20 περάσματα linpack (stress level maximum)

- Δοκίμασα ΟΛΑ μου τα παιχνίδια+vantage και τρέχουν μια χαρά.

Το BFBC2 κρασάρει παγώνοντας. Δε μιλάω για το παραδοσιακό ctd του bfbc2. Μιλάω για freeze, σαν αυτό που περιγράφει ο sayan2.

Αν σε ολα τα άλλα, εκτός του BF, είσαι σταθερός, εγω νομίζω πως φταίει το παιχνίδι.

Δοκίμασε φυσικά και τις ρυθμίσεις που σου λένε τα παιδιά που κατέχουν την πλατφόρμα σου.

Το battlefield σε εμένα τουλάχιστον αποδείχθηκε o/c sensitive. Άκου την εμπειρία μου, από άλλη πλατφόρμα :

C2D, 8x400fsb = Σύστημα βράχος+BFBC2 βράχος.

C2D, 8x425fsb = Σύστημα βράχος+BFBC2 προβληματικό.

Βασικά επειδή εχω έτοιμα τα προφίλ στο bios από καιρό, ξαναέκανα τα παρακάτω στα 8Χ425 για να σιγουρευτώ.

- Έτρεξα 20 περάσματα linpack (stress level maximum)

- Δοκίμασα ΟΛΑ μου τα παιχνίδια+vantage και τρέχουν μια χαρά.

Το BFBC2 κρασάρει παγώνοντας. Δε μιλάω για το παραδοσιακό ctd του bfbc2. Μιλάω για freeze, σαν αυτό που περιγράφει ο sayan2.

Αν σε ολα τα άλλα, εκτός του BF, είσαι σταθερός, εγω νομίζω πως φταίει το παιχνίδι.

Δοκίμασε φυσικά και τις ρυθμίσεις που σου λένε τα παιδιά που κατέχουν την πλατφόρμα σου.

Συγχωρεστε με εαν ξεφυγουμε λιγο απο το θεμα αλλα θα ηθελα παραλληλα να συζητησουμε και το θεμα του συγκεκριμενου παιχνιδιου... Περα απο το oc sensitive που λες οτι ειναι, διαβασα παρομοια θεματα στο νετ και ελεγαν αρκετοι οτι freezαρει σε ολους οσους παιρνουν ηχο απο την μητρικη (onboard sound card) Εαν γνωριζει κανεις κατι σχετικο ας απαντησει σε αυτο το ποστ...

Επισης περιμενω μια απαντηση ακομα σχετικα με το Hyperthreating... Οι γνωσεις μου ειναι αρκετα περιορισμενες σχετικα με την τεχνολογια αυτη κυριως οσων αφορα τις εφαρμογες που χρησιμοποιειται... Αραγε παιχνιδια που εκμεταλευονται 4 πυρηνες να παιρνουν κανενα gain απο το ΗΤ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.