geogeoland Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 21, 2010 Η απορία έχει ως εξής... πολύ πρόσφατα απέκτησα ενα smartphone (htc legend), με δυνατότητες σύνδεσης στο Internet μέσω 3G, HDPA κλπ κλπ. Καθώς λοιπόν θα με ενδιέφερε η εν λόγω σύνδεση, αλλά ουδεμία ιδέα έχω περι του τι παίζει στο χώρο, δώστε μια μικρή βοήθεια. Έχω Cosmote What's up (καρτοκινητή προφανώς), και ενα μηνιαίο διαθέσιμο budget για δεδομένα περι τα €10-15. Τί μπορώ να κάνω, τί να προσέξω και τι να αποφύγω για αν ικανοποιηθούν τα παραπάνω? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Απρίλιος 22, 2010 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2010 γενικά πιστεύω ότι αν δεν έχεις κάποιο πακέτο για δεδομένα δεν αξίζει καν να ασχοληθείς λόγω των χρεώσεων. Κοιτώντας στο site τους δεν μπόρεσα να βρω τις τιμές τους, οπότε καλύτερα πάρε στο τηλεφωνικό τους κέντρο για να μάθεις αν και δεν πιστεύω ότι θα ενθουσιαστείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sedret Απρίλιος 22, 2010 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2010 Το Legend έχει Android, επειδή την ίδια πλατφόρμα έχω κ εγώ στο κινητό.Αφού έχεις πεπερασμένο αριθμό MB που μπορείς να κατεβάσεις μπορείς να κάνεις το εξής.Βάλε ένα widget όπως το 2G-3G. Ενεργοποιώντας το 2G δεν θα έχεις ανταλλαγή δεδομένων με το νετ (εκτός από wi fi εννοείται) ενώ ενεργοποιώντας το 3G η επικοινωνία θα γίνεται κανονικά. Να ξέρεις πως έχοντάς τοστο 2G σώζεις κ κάποιο ζουμί από την μπαταρία.Επιπλέον εγκατέστησε το Data counter widget ώστε να βλέπεις πόσα kb έχεις μέχρι στιγμης.Όλα αυτά από το Market. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Απρίλιος 22, 2010 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 22, 2010 Ενεργοποιώντας το 2G δεν θα έχεις ανταλλαγή δεδομένων με το νετ Στο iphone τουλαχιστον δεν ειναι ετσι, απλα το ''2g'' ειναι σαν dial up σύνδεση ενω το 3g ->adsl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geogeoland Απρίλιος 24, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2010 Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις μέχρι στιγμής. Οι τιμές νομίζω πως είναι αυτές , αλλά δεν είμαι σίγουρος καν πως αυτό είναι το σχετικό πρόγραμμα. Δε ξέρω δηλαδή αν γίνεται να σου στείλουν τις ρυθμίσεις στο κινητό, ή αν παίζει μόνο με το αντίστοιχο ματζαφλάρι. Μάλλον θα πάρω τηλέφωνο να ρωτήσω... @Sedret: Όταν πατάω το Power button, μου βγάζει μια επιλογή για πρόσβαση στο internet μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, που μπορώ να την ενεργοποιήσω ή να την απενεργοποιήσω. Αυτό δεν κάνει? (ΤΟ kb counter απαραίτητο! ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sedret Απρίλιος 26, 2010 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2010 Βασικά δύο πράγματα κάνω για να είμαι σίγουρος (σχεδόν) πως το κινητό δε θα έχει πρόσβαση στο νετ μέσω κινητής.Πάω Settings->Wireless controls και απενεργοποιώ το "Mobile network".Μετά μπαίνω στο υπομενού Mobile Network Settings και κάνω τικ στο Use only 2G networks.Ακόμα και εάν ο SirDiman έχει δίκι, τουλάχιστον εξοικονομώ ένα ποσοστό μπαταρίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake Απρίλιος 26, 2010 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2010 Geogeoland, θα σε απογοητεύσω αλλά τα On the go δεν είναι διαθέσιμα σε καρτοκινητό, ούτε καν σε συμβόλαιο. Είναι ειδικού τύπου προγράμματα μόνο για δεδομένα (δεν υποστηρίζουν φωνή). Πακέτο δεδομένων σε καρτοκινητή μην περιμένεις να βρεις, μόνο της τάξης του 5-10ΜΒ (εκτός από την πρόσφατη προσφορά του F2G). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.