Tsunami Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20, 2010 Πρόσφατα έπεσε πάλι στα χέρια μου (αφού το είχα δανείσει σε εναν φίλο) το παλιό μου PC με τα εξής χαρακτηριστικά :Pentium 4 2.53Ghz με πυρήνα NorthwoodAsus P4B533-E με Intel 845E chipset768 MB ram ddr1 400ΜhzGeForce 4 Ti4200 AGP κάρτα γραφικών με 128MB ram80GB HDD IDE και 2 cd drive.Αρχικά ο φίλος είπε ότι ο υπολογιστής έκανε περίεργους ήχους (ναι ο φίλος δεν έχει ιδέα από hardware) και επειδή βρήκε ένα άλλο μηχάνημα μου επέστρεψε ετούτο.Ανοίγω το μηχάνημα και στο post κάνει ένα μακρόσυρτο σφύριγμα.Πρώτη κίνηση βγαζω τα 2 dimm της ram (512 + 256) και τα δοκιμάζω ξεχωριστά. Το 512 αρνήθηκε να παίξει σε οποιοδήποτε slot (οπότε μάλλον μας άφησε χρόνους), το δε 256 παίζει κανονικά στο πρώτο και στο δεύτερο slot (άρα μάλλον το τρίτο ψόφησε παρέα με το 512).Μετά την αντικατάσταση της ram κάνω reboot.Με βγάζει bios με μήνυμα για αποτυχημένο overclocking την στιγμή που εγώ δεν το είχα πειράξει το μηχάνημα. Σκέφτομαι ότι δεν θυμάμαι καλά και κάνω load defaults.Save and reboot. Με το που πάει να κάνει post με πετάει στο bios και βγάζει συνεχόμενα κοφτά beep σαν πολυβόλο. Τσεκάρω πρόχειρα το μανουάλι και λέει ότι τα beep οφείλονται σε υπερθέρμανση. Κοιτάζω το bios και το mobo έχει 36 βαθμούς και ο επεξεργαστής 29 βαθμούς (ή και ανάποδα αλλά όπως και να έχει ήταν χαμηλά).Πιάνω την ψύχτρα του επεξεργαστή και ήταν κρύα.Απενεργοποιώ το temp & fan monitoring και reboot. Ξανά ο ίδιος ήχος. Προσπάθησα λίγη ώρα με τις ρυθμίσεις αλλά δεν άλλαξε κάτι.Δοκιμάζω άλλο τροφοδοτικό με τα ίδια αποτελέσματα. Άλλο dimm ξανά τα ίδια. Εχθές έβγαλα την mobo με όλα τα components από το κουτί,τα καθάρισα από σκόνες,πέρασα ξανά θερμαγώγιμη και πριν λίγο δοκίμασα να ξαναbootάρω. To αποτέλεσμα δεν άλλαξε.Οποιαδήποτε ιδέα δεκτή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djgismo13 Απρίλιος 20, 2010 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2010 ίσως το mobo να άφησε χρόνους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsunami Απρίλιος 20, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2010 Problem solved. Το πληκτρολόγιο τα είχε παίξει και ήταν συνέχεια πατημένο το delete. To σύστημα είναι up and running Link to comment Share on other sites More sharing options...
djgismo13 Απρίλιος 20, 2010 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 20, 2010 πάλι καλά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.