Jump to content

w/c system για 1156 socket

apostonikos

Recommended Posts

Γεια χαρα σ ολους παιδια...Θα ηθελα τν βοηθεια σας καθως αυτες τις μερες σκεφτομαι να φτιαξω ενα συστημα υδροψυξης για τον i5 750 που εχω :) Θα παω μονο σε ψυξη cpu...Θα διαθεσω καπου στα 250-300ε και εχω σκεφτει τα παρακατω :)

Cpu block: Watercool Heatkiller rev 3

Radiator: Feser 420 ή 360

Pump: Koolance PMP 450S

Reservoir: Κοοlance Inline

Αυτα εχω σκεφτει :) Καθε αλλαγη και γνωμη δεκτη :)

Με εκτιμηση Νικος

Γεια χαρα σ ολους παιδια...Θα ηθελα τν βοηθεια σας καθως αυτες τις μερες σκεφτομαι να φτιαξω ενα συστημα υδροψυξης για τον i5 750 που εχω :) Θα παω μονο σε ψυξη cpu...Θα διαθεσω καπου στα 250-300ε και εχω σκεφτει τα παρακατω :)

Cpu block: Watercool Heatkiller rev 3

Radiator: Feser 420 ή 360

Pump: Koolance PMP 450S

Reservoir: Κοοlance Inline

Αυτα εχω σκεφτει :) Καθε αλλαγη και γνωμη δεκτη :)

Με εκτιμηση Νικος

Aπο τα λιγα που εχω μαθει διαβαζοντας εφοσον πας μονο για cpu το τα ψυγεια που βαζεις ειναι πολυ overkill οπως και η αντλια εχτος αν εχεις σκοπο στο μελλον να προσθεσεις gpu και mobo .Για την ψυξη του επεξεργαστη και ενα 240 ψυγειο ειναι αρκετο οπως και μια ddc αντλια

Όντως, εάν σκοπεύεις να ψύξεις μόνο CPU, το ψυγείο είναι overkill. (Ειδικά το 420, όπως εξίσου και το 360).

Αυτή τη στιγμή έχω το GT Stealth II και φτάνει και περισσεύει για τον Phenom 955 κλοκαρισμένο με ανεβασμένα ρεύματα κιόλας. Θα πρότεινα να πας στο 240 της Feser, το οποίο και πάλι είναι υπεραρκετό.

Θα αλλάξω την υδρόψυξη λίαν συντόμως, και θα πάρω τo Feser 360, με το οποίο θα ψύχω CPU o/c, και 2 5870 σε crossfire, οπότε καταλαβαίνεις, που χρειάζεται ένα 360. Εάν δε πας σε κάτι τέτοιο, είναι πεταμένα λεφτά.

Η αντλία επίσης είναι overkill για CPU και μόνο. Μπορείς να βρεις φθηνότερη και να ρίξεις το κόστος. Είμαι ο πλέον ακατάλληλος για να δίνω τέτοιου είδους συμβουλές όμως, γιατί πάντα αγοράζω λίγο overkill για διάφορους λόγους. Με αυτό το σκεπτικό θα μπορούσες να πάρεις την συγκεκριμένη αντλία, εάν κάποτε βάλεις και καμιά VGA στη λούπα.

Το HeatKiller είναι απ' όσο ξέρω το καλύτερο μαζί με της Koolance. To res επίσης είναι μια χαρά, απλά πιστεύω ότι δε χρειάζεται να παρεις 200mm ή 240mm. Κάτι μικρότερο θα σε κάλυπτε μια χαρά.

Είπαμε ...

Η υδρόψυξη είναι σαν το σαράκι : σε τρώει σιγά - σιγά.

Καλώς επέλεξες μεγαλύτερο ψυγείο και αντλία, αφού έτσι και αλλιώς θα επεκτεινόσουν αργότερα. Και μάλιστα τα συγκεκριμένα είναι πολύ καλά.

Για waterblock και reservoir στείλε πμ στον "κοπρίτη" καθώς το παιδί ασχολείται επαγγελματικά με το αντικείμενο. Εμείς μπορούμε να σου δώσουμε κάποιες ιδέες, αλλά όλα είναι υποκειμενικά. Ο "κοπρίτης" (Γιώργος Λιόλιος) θα σε κατατοπίσει καλύτερα.

Για το reservoir δεν χρειαζετε να ρωτησει μιας και ολα την ιδια δουλεια κανουν το μονο που θα ρωτησει ειναι το πια φερνει το Extreme ωστε να διαλεξει απο εκει οπως μου ειπε ο Γιωργος η διαφορες στα block ειναι αμελυτεες πλεον για προιοντα ιδιας κατηγοριας επομενως και εκει πλεον παιζεις με θεμα αισθητικης

καλά αυτά που διάλεξες όμως μπορείς να πας και κάπως πιο οικονομικά. Μην ξεχνάς και τα λοιπά παρελκόμενα μιας υδρόψυξης σχετικά με το κόστος... ρακορ κυρίως, σωλήνες και υγρά. Μια βόλτα απο το extreme θα σε διαφώτιζε

Σας ευχαριστω πολυ ολους :) Θα περασω οποτε μπορεσω :) Τα ρακορ και τα υγρα και το λαστιχο ποσο θα παει περιπου ??? 8ε το μετρο εχει το λαστιχο αν δν κανω λαθος στο extreme

Πρωτα πρωτα πρεπει να διαλεξεις με τη σωλημα θα παιξεις η αντλια που βαζεις ειναι για 1/2" σωληνα αν θες να βαλεις μικροτερης διατομης σωλημα πρεπει να βαλεις ενα καπακι (το EK που μου προτεινε ο κοπριτης εχει γυρω στα 35 ευρω αν θυμαμε καλα )αν βαλεις 1/2" σωληνα τοτε θες 6 ρακορ αλλιως αν βαλεις 3/8" πχ τοτε θελεις 8 ρακορ μετα πρεπει να διαλεξεις τι ρακορ θα βαλεις απλα η compresion για τα απλα δν ξερω τιμη , τα compresion πανε 5-6 ευρω το κοματι αν θυμαμε καλα , o σωληνας τις feser που εχουν στα extreme εχει γυρω στα 8 ευρω και υγρο διαβασε το παρακατω topic για να αποφασισεις αν βαλεις καποιο ετοιμο η WFI : Περι Υγρου υδροψυξης ο λογος

Ποια η διαφορα τν απλων ρακορ με τα compresion :) ?

στα απλα περνας πανω το σωληνα και βαζεις καποιο σφηκτηρακι (σαν αυτα που χρεισημοποιουμε στις βρυσε για να σφυξουμε τα λαστιχα ) η κατι τετοιο http://www.koolance.com/water-cooling/default.php?cPath=62_87 ωστε να σφηξει το σωληνα για περισοτερο ασφαλεια ενω compresion ερχετε και το σφυγκει το μεταλικο μερος που εχει

με τα compresion πετυχαινεις και καλυτερο αισθητικο αποτελεσμα

λειτουργικη διαφορα δεν νομιζω να υπαρχει

Καλυτερα τα compresion τοτε γτ οντως και αισθητικα ειναι πολυ καλυτερα ;);) Εχετε μηπως να μου προτεινεται καποιο block για 9800gt ? :) Σκεφτομαι μηπως ψυξω και αυτη τελικα :);)

http://www.aquatuning.de/product_info.php/info/p5302_Alphacool-NexXxoS-GP-N9800-NVidia-9800GTX.html

Aυτο πρεπει να κανει στη περιγραφη λει : "Compatible with all graphics cards of the nVidia G92 GT and GTS series in reference design."

δεν βαζω το χερι μου στη φωτια ομως κανε ενα pm στον κοπριτη να σου τα πει καλυτερα

Σ ευχαριστω παρα πολυ για τν βοηθεια σου με διαφωτησες αρκετα :) Το aquatuning φερνει Ελλαδα ?

απο οσο ξερω ναι αλλα για το block ρωτα και αλλου οπως σου ειπα δεν βαζω το χερι μου στη φωτια μην σε καψω κιολας

Σ ευχαριστω παρα πολυ για τν βοηθεια σου με διαφωτησες αρκετα :) Το aquatuning φερνει Ελλαδα ?

Στέλνει Ελλάδα, αλλά αν θες μόνο κάνα-δύο πράγματα και δεν σε συμφέρει λόγω μεταφορικών, μπορεί να στα φέρει το Μultirama Extreme Πειραιά που συνεργάζονται.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.