Jump to content



Επιστολή προς πρωθυπουργό και δημόσιους φορείς


snooze

Recommended Posts

Κεφαλαιώδες νέο η έκδοση του 10.04, θα πέσουν κυβερνήσεις. . .

σιγουρα πολύ πιο ενδιαφέρον νέο από την έλευση του νέου ipad ,από τις απόρρητες φωτογραφίες του iphone4 και από το αν η Αpple και η Αdobe θα συνεργαστούν.

Θέματα που σε όλα τα forum εχουν 500+ views

Μιλαράκι και να γυαλίζει και όλα καλά

...και μετά κοροϊδεύουμε τις γκόμενες με τα LUis Vitton και τα Gucci

Τα εκατομμύρια ευρώ είναι ψίχουλα. Με τα δισεκατομμύρια έχουμε το πρόβλημα.

μπάλλες...

Το ότι το open office είναι ανώτερο λειτουργικά από το office είναι ανέκδοτο.

Και έστω ότι είναι ανέκδοτο.

Για πες μου, για τις εφαρμογές ενός μέσου μαθητή γυμνασίου-λυκείου τι το φοβερό παρέχει το office της Μ$ περισσότερο από το Openoffice? που να αξίζει να χαλάει τόσα λεφτά η διαφορά?

Εκτός αν δημόσιο λέμε μόνο τη χρήση θείτσας που παίζει πασιέτζα, και στο linux μπορεί να παίζει και bzflag.

εδω έχεις δίκιο ,τα Win εχουν καλύτερη πασιέντζα

Σε γενικές γραμμές ισχύει ότι δεν χρειάζονται οι νέοι υπολογιστές, αλλά επειδή ούτως ή άλλως χαλάνε μάλλον συμφέρει η αναβάθμιση από την επισκευή (αφού ούτως ή άλλως το πολύ χρήμα σε μίζες θα φύγει).

Επίσης αν χρησιμοποιείς άλλες εφαρμογές πλην του λειτουργικού, συνήθως βαραίνουν και αυτές με τα χρόνια.

και συ το αποδέχεσαι.

Αφού παίζουν μίζες καλύτερα έτσι.

ας βάλουν antivirus στα windows.

μπάλλες επι 2

και άλλα λεφτα $$$$$$

Τα XP με 2-3 mods παίζει να είναι πιο light από το ubuntu.

νοου κόμεντ, μάλλον δεν έχεις δουλέψει ποτέ Linux

δεν θέλω να μπω σε μια διαμάχη Linux/Αnti-Linux

Εγώ απορώ γιατί ακόμα δεν έχει μπει ελεύθερο λογισμικό τουλάχιστον στο χώρο της εκπαίδευσης

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 45
  • Created
  • Last Reply
To αρκτικόλεξο ΔΝΤ και η λέξη "βοήθεια", όταν συνυπάρχουν στην ίδια πρόταση δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει : Άγνοια ή προσπάθεια εξαπάτησης.

Το ότι τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας είναι πολλά δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το καθένα από αυτά ξεχωριστά. Το κόψιμο σε μισθούς και συντάξεις, οι αντιλαϊκές αλλαγές στο ασφαλιστικό στις εργασιακές σχέσεις κτλ θα έπρεπε να είναι οι τελευταίες κινήσεις μιας κυβέρνησης και όχι οι πρώτες.

Όσους 14ους και να κόψεις, όσα επιδόματα και να μειώσεις, όσο ΦΠΑ και να ανεβάσεις, όταν ένα δημόσιο έργο κοστίζει 1 εκ ευρώ και το δημόσιο το πληρώνει 20 εκ (γιατί τα 19 φαγώθηκαν από τα λαμόγια) δε θα δεις άσπρη μέρα. Όταν η ιστοσελίδα της βουλής αντί 20.000 ευρώ κοστολογείται 1.000.000, τι να λέμε...

Εγώ δεν θα πω φταις εσύ, φταίει ο άλλος, το πρόβλημα είναι συνολικό

….λένε για δημόσιο χρέος, λένε για οτι βλακεία θες στα κανάλια. Κανείς όμως δεν λέει την αλήθεια και το πραγματικό πρόβλημα της οικονομίας μας είναι στο ισοζύγιο εισαγωγών και εξαγωγών που είναι αρνητικό μέχρι πάτο....Εκει είναι η αληθινή οικονομία.

Ελλαδα εισαι εκτος εποχης! Πρεπει να γινεις ανταγωνιστικη! εργαζομενους εχεις (αν και θελουν ενα μπαμπουλα να τους κατσικωθει για να στωσει ο κολος που λεμε)...

Κατι κουμουνιστικα κομματα να κοψουν τις βλακειες τους γιατι αυτα που λενε μονο εαν τυπωσει νομισμα με την φατσα της θα μπορεσει να τα κανει...αλλα αυτο το νομισμα στα χερια των Ευρωπαιων θα ειναι για χαρτι τουαλετας!!!

Link to comment
Share on other sites

@ sebastian

Πιστεύεις οτι πρόσφατα συνέβει,όπως ωραία είπες,το "προβλημα" της Ελλάδας με το ισοζύγιο ή εξ απ΄ ανεκαθεν υπήρχε?

Οταν το 80 και 90 μας δινανε "πακετα" στήριξης , οι οικονομικοί μας δείκτες ηταν καλύτεροι?( οι πραγματικοί)

Από το πολιτικό προσκήνιο αυτοί που σε ενοχλούνε ειναι οι "κοκκινοι" και οχι αυτοι που έχουν κυβερνήσει την Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια?

Δυστυχώς κατα την άποψή μου , η θέση σου εκπροσωπεί πραγματικά μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Link to comment
Share on other sites

Η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια, ήταν σαν ένα βαρέλι χωρίς πάτο ας βρουμε τον πατο μας λοιπον. Ηρθε η ωρα!

Εάν μιλήσουμε με καθαρά οικονομικούς δείκτες έχουμε χρεοκοπήσει εδω και μια δεκαετία.

Το παιχνίδι χάθηκε το 2004, εάν η Ν.Δ έκανε αυτά που έπρεπε σαν συντηρητική παράταξη που λέγεται και όχι αυτό το πολιτικό απομεινάρι που εξελίχθηκε θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει… αλλά και πάλι όχι με βεβαιότητα…

Εγώ λέω ναι στο Δ.Ν.Τ, γιατί θα κάνει τις αλλαγές που απαιτούνται στην αγορά γρήγορα. Βέβαια το πολιτικό κόστος θα το πληρώσει το ΠΑΣΟΚ.

Η Ελλάδα μετά το Δ.Ν.Τ θα είναι 15-20 χρόνια πίσω, σαν βιοτικό επίπεδο, εποχές 1990 φαντάσου αλλά τουλάχιστον θα είμαστε καλύτερη σαν χώρα

…..τα λεω αυτά με γνωση ότι παιζει να χασω την δουλεια μου.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα είναι σύνθετο. Ο sebastian έχει ένα δίκιο όσον αφορά το ισοζύγιο. Η Ελλάδα για πολλά πολλά χρόνια εισήγαγε πολύ περισσότερα προϊόντα σε σχέση με τα εξαγώμενα της (σε αυτό περιλαμβάνεται και ο τουρισμός), με αποτέλεσμα η μαύρη τρύπα να γιγαντώνεται. Αν τα έσοδα σου είναι λιγότερα από τα έξοδα σου, θα οδηγηθείς σε χρεοκωπία. Δεν θέλει και πολύ μυαλό για να το σκεφτεί αυτό κανείς, αλλά φαίνονται οι έλληνες πολιτικοί εξαιρούνται!

Από την άλλη πλευρά ένα μεγάλο μέρος των εσόδων της χώρας σπαταλούνταν στην δημόσια διοίκηση και γενικά στον Δημόσιο τομέα, ο οποίος είχε γιγαντωθεί καθώς τα διάφορα κόμματα εξουσίας τον αντιμετωπίζανε σαν προεκλογικό όχημα ρουσφετολογίας.

Ένας τρίτος παράγοντας είναι τα χρήματα που έχουν "φαγωθεί" από ημέτερους, μεσάζοντες, μίζες πολιτικών, παράνομες προμήθειες, κ.λ.π. που καθώς μέρος αυτών των χρημάτων ήταν ξένα το αποτέλεσμα ήταν το δημόσιο χρέος να διογκώνεται συνεχώς.

Οι κυβερνήσεις της χώρας των τελευταία 30 ετών φέρουν τεράστια ευθύνη και το θέμα έχει πολλές προεκτάσεις. Δεν θέλω να μπω σε κατατόπια συνωμοσιολογίας, αλλά δεν μπορώ να μην πω πως οι επιλογές των εκάστοτε πολιτικών κυβερνήσεων σε θέματα της οικονομίας είναι το λιγότερο ατυχείς.

Ακόμα και ένας πρωτοετής φοιτητής οικονομικού πανεπιστημίου γνωρίζει καλά πως ως τακτική το να προσπαθείς με δανεικά να καλύψεις τρύπες της οικονομίας που προέρχονται απο.. δανεικά και τόκους, ΔΕΝ κάνεις τίποτα εκτός από το να μεγαλώνεις μακροπρόθεσμα το χρέος.

Δεν είναι δυνατόν μια χώρα που θα μπορούσε να έχει ενεργητικό ισοζύγιο αν είχε εκμεταλευτεί όλες τις συνθήκες και τις δυνατότητές της, να καταστρέφεται οικονομικά έτσι από την ανικανότητα των πολιτικών που δώσανε την οικονομία της χώρας βορά στα κοράκια και τους μεγαλοκαρχαρίες των επενδυτικών ομίλων και των μεγαλοτραπεζιτών.

Εμένα προσωπικά μου φαίνεται πως όταν ένας π.χ. μια κυβέρνηση με τους σχετικούς υπουργούς οικονομίας, οικονομικούς συμβούλους, και φυσικά σε συνδυασμό με τις επιλογές από άλλους παράγοντες (Πρωθυπουργός) κάνει τέτοια οικονομικά εγκλήματα επί της χώρας του, είτε είναι άσχετος απο οικονομικά, είτε είναι εγκάθετος και σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Όσο για το Δ.Ν.Τ., εγώ θα σας πω κάτι. Δεν πρόκειται να φτιάξει η οικονομία της χώρας χωρίς ανάπτυξη, χωρίς η χώρα να παράγει χρήμα, να έχει σοβαρά έσοδα τα οποία να προέρχονται απο εξωγενείς παράγοντες και όχι απο εσωτερική φορολογία. Εάν δεν γίνει αυτό, απλά θα μειωθούν οι δαπάνες της χώρας δραματικά επηρεάζοντας όλους μας μέχρι να φτάσουν σε κατώτερο σημείο από τα έσοδα. Αυτή είναι η πάγια τακτική του Δ.Ν.Τ. και δεν θα αλλάξει στην περίπτωσή μας.

Υ.Γ. Κατά την άποψη μου δεν θα πάμε σε βιοτικό επίπεδο δεκαετίας 90 αλλά μάλλον δεκατίας 50.

Link to comment
Share on other sites

"Κακογραμμένο" και "απαιτητικό" είναι δύο υπεραπλουστεύσεις.

Τα XP με 2-3 mods παίζει να είναι πιο light από το ubuntu.

νοου κόμεντ, μάλλον δεν έχεις δουλέψει ποτέ Linux

O tempora o mores

Εζησα να το ακουσω και αυτο!

Να το βαλω στις ατακες, στα ανεκδοτα ή απλα να το θεωρησω "σημαδι των καιρων" και ελευση της "Νεας Ταξης Πραγματων"???

Link to comment
Share on other sites

@Τόνυ Μοντάνα = Αλ Πατσίνο:

Δεν είδες το συμπέρασμά μου νομίζω, ή το είδες και δεν σου άρεσε: -> πρέπει η εφαρμογή του λειτουργικού συστήματος να μελετηθεί ξεχωριστά για την κάθε περίπτωση.

Και έστω ότι είναι ανέκδοτο.

Για πες μου, για τις εφαρμογές ενός μέσου μαθητή γυμνασίου-λυκείου τι το φοβερό παρέχει το office της Μ$ περισσότερο από το Openoffice? που να αξίζει να χαλάει τόσα λεφτά η διαφορά?

Για ένα μαθητή Γυμνασίου - Λυκείου, ίσως να μην πλεονεκτεί πουθενά, δεδομενου ότι κάνει τα πρώτα του βήματα στο Office. Αλλά αν πρόσεξα καλά στο κείμενο, δεν λέει εφαρμογή μόνο για τα σχολεία (που αν θυμάμαι καλά σε όλα τα σχολικά εργαστήρια είναι απαραίτητο τα μηχανήματα να είναι Dual Boot, ΑΛΛΟ ΑΝ το εκπαιδευτικό προσωπικό δεν είναι σε θέση να διδάξει linux - εκεί συμφωνώ ότι θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση) αλλά εφαρμογή στο δημόσιο τομέα γενικότερα.

εδω έχεις δίκιο ,τα Win εχουν καλύτερη πασιέντζα

νοου κόμεντ, μάλλον δεν έχεις δουλέψει ποτέ Linux

Προσωπικά δεν παίζω πασιέτζα, οπότε δεν μπορώ να κρίνω το συγκεκριμένο θέμα.

Έχω όμως μια εμπειρία με linux, οπότε μπορώ να γνωρίζω πότε και αν αυτά βοηθάν τον χρήστη, ή αν τον κάνουν να πελαγοδρομεί.

Το βασικότερο θέμα του linux δεν είναι όταν το εγκαταστήσεις και το στήσεις, αλλά το τι θες να κάνεις με αυτό.

Αν καταλήξεις να δουλεύεις wine για να παίζουν τα προγράμματά σου, get the real thing.

δεν θέλω να μπω σε μια διαμάχη Linux/Αnti-Linux

Εγώ απορώ γιατί ακόμα δεν έχει μπει ελεύθερο λογισμικό τουλάχιστον στο χώρο της εκπαίδευσης

Νομίζω ότι είναι Dual Boot όλα τα συστήματα που δίνονται για σχολικά εργαστήρια.

Linux - αντι-linux ούτε εγώ θέλω να μπλεχτώ. . .

Link to comment
Share on other sites

ένα σχετικό λινκ

50 Places Linux is Running That You Might Not Expect

http://www.focus.com/fyi/information-technology/50-places-linux-running-you-might-not-expect/

και ακόμη

French parliament dumping Windows for Linux

http://news.zdnet.com/2100-3513_22-150389.html

Link to comment
Share on other sites

Είναι λίγο γενικόλογα αυτά με τα κράτη, τα υπουργεία κλπ.

Για την κάθε εφαρμογή θα πρέπει να γίνει μελέτη για το αν μπορεί να μπει linux, και αν αυτό θα αυξήσει την παραγωγικότητα ή αν θα την εκμηδενίσει.

Ας πούμε αν το software που πρέπει να τρέχει είναι γραμμένο για windows και πας και βάλεις linux, κάποιος δεν θα μπορεί να δουλέψει μετά.

Η εφαρμογή πιστεύω πρέπει να γίνει σταδιακά σε όσους τομείς αυτό είναι επιτρεπτό.

Καλώς ή κακώς δεν είναι σε όλους.

Δεν είναι ελληνικό το πρόβλημα, είναι παγκόσμιο, παντού windows χρησιμοποιούν, και χρειάζεται πολύ μελέτη για να γίνει η μετάβαση σε linux και να μην κάνεις τον υπολογιστή διακοσμητικό.

ένα σχετικό λινκ

50 Places Linux is Running That You Might Not Expect

http://www.focus.com/fyi/information...ht-not-expect/

και ακόμη

French parliament dumping Windows for Linux

http://news.zdnet.com/2100-3513_22-150389.html

Είναι προφανέστατο ότι όταν εμείς πηγαίνουμε,οι άλλοι έχουν πάει και έχουν έρθει τουλάχιστον δέκα φορές!

Ευχαριστώ για την υπογραφή παίδες!:jump1:

Link to comment
Share on other sites

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο Tony_Montana Εμφάνιση μηνυμάτων

@NEphelim

Πόσες μέρες Ban θα φάω αν απαντήσω όπως θέλω στον Sotiris????

Απάντα εσύ και τα βρίσκουμε μαζί, ο Nephilim απουσιάζει και αναλαμβάνω εγώ

+99999999999999999999999999999999999999999

και μπαλες που ειπες λιγα ειπες!!!!! Για ονομα του θεου!!!!!!! Τι αλλο θα ακουσουμε !!!!!! linux vs windows = 100000-0

Link to comment
Share on other sites

Επιστρέφω στο θέμα του τίτλου...

Το αίτημα είναι σωστό και εφικτό, αλλά σε άλλες χώρες και όχι για την Ελλάδα...

Πρώτον το ελληνικό δημόσιο είναι βαθιά διεφθαρμένο, για να πει όχι στην m$...

Δεύτερον, δεν υπάρχουν αρκετοί σε αριθμό, ικανοί άνθρωποι να φέρουν επιτυχώς το εγχείρημα εις πέρας...

Τρίτον, η δυσκολία χρήσης του linux είναι τέτοια, που μόνο έλληνες πυρηνικοί φυσικοί μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και τα παιδιά της Αφρικής, όπως της Ρουάντα, που παίρνουν το 100$ laptop από τον οργανισμό One Latop Per Child (OLPC), το οποίο τρέχει linux...

Link to comment
Share on other sites

Επιστρέφω στο θέμα του τίτλου...

Το αίτημα είναι σωστό και εφικτό, αλλά σε άλλες χώρες και όχι για την Ελλάδα...

Πρώτον το ελληνικό δημόσιο είναι βαθιά διεφθαρμένο, για να πει όχι στην m$...

Δεύτερον, δεν υπάρχουν αρκετοί σε αριθμό, ικανοί άνθρωποι να φέρουν επιτυχώς το εγχείρημα εις πέρας...

Τρίτον, η δυσκολία χρήσης του linux είναι τέτοια, που μόνο έλληνες πυρηνικοί φυσικοί μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και τα παιδιά της Αφρικής, όπως της Ρουάντα, που παίρνουν το 100$ laptop από τον οργανισμό One Latop Per Child (OLPC), το οποίο τρέχει linux...

Δεν είμαστε λιγότερο ικανοί απο χώρες που ήδη το έχουν χρησιμοποιήσει,απλά είμαστε περισσότερο ευρυματικοί στο να ψάχνουμε λόγους να μην το χρησιμοποιούμε.

Link to comment
Share on other sites

Τρίτον, η δυσκολία χρήσης του linux είναι τέτοια, που

μόνο έλληνες πυρηνικοί φυσικοί

μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και

τα παιδιά της Αφρικής, όπως της

Ρουάντα,

:clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap:

δεν αργεί η μέρα που και η Ρουάντα θα μας περάσει .....

Link to comment
Share on other sites

Τρίτον, η δυσκολία χρήσης του linux είναι τέτοια, που μόνο έλληνες πυρηνικοί φυσικοί μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και τα παιδιά της Αφρικής, όπως της Ρουάντα, που παίρνουν το 100$ laptop από τον οργανισμό One Latop Per Child (OLPC), το οποίο τρέχει linux...

Πολυ ωραια ατακα... :clap::clap::clap:

Link to comment
Share on other sites

ένα σχετικό λινκ

50 Places Linux is Running That You Might Not Expect

http://www.focus.com/fyi/information-technology/50-places-linux-running-you-might-not-expect/

Το κακό είναι ότι υπάρχουν 1.000.000 άλλα μέρη τα οποία δεν τρέχουν linux αλλά windows.

Για παράδειγμα, προσωπικά, δεν μπορώ να τρέχω επιστημονικό software χημείας σε linux, γιατί τα περισσότερα προγράμματα είναι για windows. Οπότε είμαι "κλειδωμένος" σε μια πλατφόρμα.

Βάλε όσους χρήστες έχουν αυτό το πρόβλημα, και τότε φαίνεται η πραγματική διάσταση.

Στο δημόσιο που απλά γράφει ένα word και ένα excel-ό-φυλλο, το linux μπαίνει εύκολα, από κει και πέρα δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι, αν η ίδια η αγορά δεν το στηρίξει με την ύπαρξη του κατάλληλου λογισμικού. Βέβαια ακόμη κι έτσι, το 70-80% του δημόσιου τομέα θα έπρεπε να τρέχει linux.

Link to comment
Share on other sites

θα μπορουσα να απαντήσω σε πολλους

αλλα πρωτον θα βγω εκτος θεματος

και δευτερον θα ξεκινησω flamewar

για να μεινω στο θεμα

θα συμφωνήσω με κάποιους που λενε οτι αφου το κανουν στο εξωτερικο

με μεγαλη επιτυχια απο χωρες που βρισκονται στην "κορυφη" ως χωρες

που βρισκονται στον "πατο" τοτε μπορουμε και εμεις

και δεν το λεω να το κανουμε επειδη το κανουν αυτοι να το κανουμε και εμείς

αλλα απ οτι φαινεται εχει αποτελεσματα, και ειδικα στην ελλαδα που παντα

είχαμε και εχουμε οικονομικα προβληματα ειναι ενας λογος παραπανω

αλλα οτι και να λεμε εμεις, αυτοι που ψηφιζονται απο εμας δεν πρόκειται

να κανουν τετοιες κινησης γιατι δεν θα παρουν μιζες (μας το αποδεικνύουν

καθε μερα), και εκτος αυτου ο ελληνας "ειδικα σημερα" βαριεται να αλλαξει

το καναλι στην tv, οχι να αλλαξει λογισμικο και να μαθει να το χρησιμοποιεί

σταματαω εδω γιατι ειδη άρχισα να βγαινω εκτος θεματος

Link to comment
Share on other sites

Για παράδειγμα, προσωπικά, δεν μπορώ να τρέχω επιστημονικό software χημείας σε linux, γιατί τα περισσότερα προγράμματα είναι για windows. Οπότε είμαι "κλειδωμένος" σε μια πλατφόρμα.

Οταν το 2004-2005 καθομουνα και σου ελεγα εγω αυτο το πραγμα εσυ μου ελεγες "ασε ρε καραγκιοζη, βαλε linux και κανε αυτο, αυτο κι αυτο...και βαλε και jmol" και ενα καρο αλλες παπαριες...

Μετα μου εγινες και win/apple-fanboy.

Κοιτα ρε τι γινεται στον κοσμο μας και πως αλλαζει ο ανθρωπας...:nada:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.