Jump to content

windows vista to windows 7

georgos

Recommended Posts

Για σας ειμαι ο Γιωργος θελω να αλλαξω λειτουργικο συστημα (windows vista home basic) γιατι μου "τρωνε" χωρο στο δισκο(250gb). Θα ηθελα να βαλω windows xp αλλα δεν μπορω, για αυτο θα ηθελα να με βοηθησετε με το προβλημα μου και να μου πειτε αν μπορω να βαλω 7 και πως

χαρακτηριστικα pc:

windows vista home basic

intel pentium dual core 2,16 Ghz t3400

250 gb hard drive

3 gb RAM

:thank_you2:

Γεια σου Γιώργο και καλωσήρθες στο Thelab!

Εφόσον έχεις ήδη Vista και έναν υπολογιστή ικανό να τρέξει τα 7, μπορείς να αγοράσεις μια Upgrade έκδοση των Windows 7. Δες εδώ για τα Upgrade Paths. Από τα Vista Home Basic που έχεις μπορείς να κάνεις upgrade σε Home Basic, Home Premium, Ultimate (W7).

Εάν θέλεις μπορείς να αγοράσεις FPP (Full Package Product) έκδοση των Windows 7, με την οποία θα κάνεις καθαρή εγκατάσταση (προτείνεται). Εδώ εφόσον θα κάνεις καθαρή εγκατάσταση, εννοείται ότι διαλέγεις όποια έκδοση των 7 θέλεις εσύ.

Τώρα το πως θα τα κάνεις εγκατάσταση, διαφέρει στις δύο περιπτώσεις.

• Για τα upgrade, βάζεις το DVD των 7 ενώ είσαι σε περιβάλλον Windows Vista, και πατάς Install/Εγκατάσταση. Θα ξεκινήσει μια διαδικασία εγκατάστασης των 7. Δες εδώ ένα άρθρο της Microsoft, για περισσότερες πληροφορίες.
  • Eάν κάνεις καθαρή εγκατάσταση, πρέπει να ξεκινήσεις τον υπολογιστή από το DVD (boot from DVD από το BIOS), και θα ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης.

Απο' κει και πέρα είναι όλα straightforward πιστεύω, η διαδικασία εγκατάστασης των Windows έχει απλοποιηθεί πάρα πολυ.

δεν χρειαζομαι drivers ?

Τα Windows 7 θα βρούν πιθανότατα, όλους τους drivers μόνα τους. Για τη κάρτα γραφικών καλό είναι να κατεβάσεις τους τελευταίους απ' το ανάλογο site (ΑΤΙ, Nvidia).

Κατά την εγκατάσταση ίσως να χρειαστείς sata drivers, εάν δε σου αναγνωρίζει τους σκληρούς δίσκους σου. Αυτοί υπάρχουν στο CD της μητρικής. Τους φορτώνεις και καθάρισες. (Θα σου γράφει Load drivers).

Sata drivers δεν χρειαζεται τους εχουν μεσα τα windows

Έχεις δίκιο σε αυτό που λες, αλλά μου έχει τύχει σε εγκατάσταση Windows 7 σε AM2+ μητρική να μην έχει τους sata φορτωμένους, και αναγκάστηκα και έβαλα drivers από Vista x64, για να μπορώ να κάνω format και να προχωρήσει η εγκατάσταση. :)

Στην Microsoft Corporation μου ζητησαν να κατεβασω to windows 7 upgrade advisor

το οποιο μου λεει πωσ μπορω να βαλω 7 αλλα μου βγαζει εαν ερωτιματικο στον wifi adaptor

και λεει πως ειναι ενα αγνωστο εξαρτημα και οτι οτνα ασχοληθουν θα με ενημερωσουν:X:

Στην Microsoft Corporation μου ζητησαν να κατεβασω to windows 7 upgrade advisor

το οποιο μου λεει πωσ μπορω να βαλω 7 αλλα μου βγαζει εαν ερωτιματικο στον wifi adaptor

και λεει πως ειναι ενα αγνωστο εξαρτημα και οτι οτνα ασχοληθουν θα με ενημερωσουν:X:

Δεν είναι δουλειά της MS να βγάλει drivers για το wifi adapter σου, ούτε και είναι κάτι τραγικό που το upgrade advisor, τον έβγαλε με ερωτηματικό. Δες ποιος είναι o wifi adapter, και από το site της κατασκευάστριας εταιρείας δες εάν υπάρχουν drivers για Windows 7. (Και για Vista να έχει, πιθανότατα να παίξουν).

κοιταξτε παιδια εβαλα τα 7 αλλα μου ζηταει σαν τρελο product key

για οποιο κλειδι κατεβασω η δω απο youtube

δεν το παιρνει τι να κανω?:turn:

WTF man... Αν ήξερα ότι βάζεις πειρατικά, δεν θα είχα ασχοληθεί καθόλου.

Κατ' αρχάς απαγορεύονται οι συζητήσεις για warez ή κλεψιμέϊκο λογισμικό στο thelab.

Κατά δεύτερον, εννοείται ότι σου ζητάει σαν τρελό product key, γιατί δεν έχεις βάλει κάνα σωστό.

FFS, αγόρασέ το, να κάνεις σωστή εγκατάσταση.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.