Jump to content

Ηχος απο 2 pc σε rca

Sukalas

Recommended Posts

Καταρχάς γειά σας και καλώς σας βρήκα...!

Αυτό που θέλω να κάνω είναι να έχω ταυτόχρονα ήχο απο 2 pc και να καταλήγει σε μία rca έξοδο(3πλο).

Κάτι σαν αντάπτορας που θα mixaρει τα 2 σήματα σε ένα.Υπάρχει αυτό που ζητάω ?

Καταρχάς σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον..

Στο λινκ που μου έστειλες λέει "Μίκτης ήχου με 3 κανάλια".Εγώ έχω 2 κάρτες ήχου με τρία κανάλια εξόδων (μαύρο ,πράσινο, πορτοκαλί (5.1))Οπότε λογικά χρειάζομαι έναν μείκτη (αφού δεν παίζει ο αντάπτορας) με έξι εισόδους και να μιξάρει το σήμα σε 3(front /rear /center~sub) για να έχω 5.1 και απο τα 2 pc.

Πιο αναλυτικά ,γιατί υποψιάζομαι ότι λέω μπούρδες:

Έχω 2 pc ,στο pc1 μία Audigy 2zs και στο pc2 μία Asus xonar d2pm.Ηχεία τα Z5500 συνδεδεμένα αναλογικά και ψηφιακά με την xonar.Στο pc1 με την audigy έχω 2 μούφα speakers που θέλω να ξεφορτωθώ.

Και σκέφτηκα ,γιατί να μη συνδέσω και το pc1 στα z5500?

Υπήρχε και η επιλογή να συνδέσω το pc2 ψηφιακά και το pc1 αναλογικά , αλλά έτσι δε θα είχα παράλληλα ήχο.

Οπότε εσύ μου λες οτι θέλω μίχτη και όχι απλό αντάπτορα που σκεφτόμουνα.

Θα έχω 5.1 με αυτό που έστειλες?

Υπάρχει κάτι πιο οικονομικό?

Καταρχάς σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον..

Στο λινκ που μου έστειλες λέει "Μίκτης ήχου με 3 κανάλια".Εγώ έχω 2 κάρτες ήχου με τρία κανάλια εξόδων (μαύρο ,πράσινο, πορτοκαλί (5.1))Οπότε λογικά χρειάζομαι έναν μείκτη (αφού δεν παίζει ο αντάπτορας) με έξι εισόδους και να μιξάρει το σήμα σε 3(front /rear /center~sub) για να έχω 5.1 και απο τα 2 pc.

Πιο αναλυτικά ,γιατί υποψιάζομαι ότι λέω μπούρδες:

Έχω 2 pc ,στο pc1 μία Audigy 2zs και στο pc2 μία Asus xonar d2pm.Ηχεία τα Z5500 συνδεδεμένα αναλογικά και ψηφιακά με την xonar.Στο pc1 με την audigy έχω 2 μούφα speakers που θέλω να ξεφορτωθώ.

Και σκέφτηκα ,γιατί να μη συνδέσω και το pc1 στα z5500?

Υπήρχε και η επιλογή να συνδέσω το pc2 ψηφιακά και το pc1 αναλογικά , αλλά έτσι δε θα είχα παράλληλα ήχο.

Οπότε εσύ μου λες οτι θέλω μίχτη και όχι απλό αντάπτορα που σκεφτόμουνα.

Θα έχω 5.1 με αυτό που έστειλες?

Υπάρχει κάτι πιο οικονομικό?

Όχι σε αυτά τα λεφτά που θέλεις δεν υπάρχει, ή δεν έχω δει να υπάρχει μίκτης για 5.1.Ο "αντάπτορας" που λες είναι οι διαφορετικές συνδέσεις.Δηλαδή να συνδέσεις optical το ένα πισι και analog το άλλο.Αν θέλεις να παίζουν μαζί θα πρέπει να πάρεις μίκτη..

Κατάλαβα δηλαδή κάθομαι στα αυγά μου, ή παίρνω άλλο σετάκι ηχεία.

Εναλλακτική σκέψη:

Γίνεται να στέλνω 5.1 σήμα στην xonar D2MP μέσω οπτικής ίνας της μητρικής(του άλλου pc) στην optical in θύρα(xonar)?και μέσω κάποιου προγράμματος να αναπαράγει ταυτόχρονα και τα δύο σήματα?:hmm:

Κατάλαβα δηλαδή κάθομαι στα αυγά μου, ή παίρνω άλλο σετάκι ηχεία.

Εναλλακτική σκέψη:

Γίνεται να στέλνω 5.1 σήμα στην xonar D2MP μέσω οπτικής ίνας της μητρικής(του άλλου pc) στην optical in θύρα(xonar)?και μέσω κάποιου προγράμματος να αναπαράγει ταυτόχρονα και τα δύο σήματα?:hmm:

Θεωρητικά ναι αλλά δεν ξέρω ούτε την κάρτα ήχου ούτε κάποιο πρόγραμμα να το κάνει αυτό σε 5.1..Αν γνωρίζει κάποιος άλλος:sorry:

Το ότι γίνεται, γίνεται. Αλλά σίγουρα δεν θα είναι χρηστικό γιατί για να ακούς θα πρέπει να έχεις οποσδήποτε ανοιχτό το PC με την xonar D2MP. Όσον αφορά την μίξη ίσως δεν χρειάζεσαι κάποιο έξτρα πρόγραμμα μιάς και ο software μίκτης που σου δίνει η κάρτα ήχου θα κάνει τη δουλειά του.

Π.χ. με την απλή "Διαχείρηση ήχου HD της Realtek" παίρνω τον ήχο από το mic-in και το line-in από το TV-Tuner συν το MP3 Που παίζει το Winamp και τα δίνω όλα μαζί στα ηχεία ή αν θέλω τα ηχογραφώ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.