GriGaS Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16, 2010 Το σπιτι στο οποιο προκειται να μετακομισω ειναι στο ιδιο κτιριο με το γραφειο μου. Το μεν σπιτι στον 3ο οροφο, το δε γραφειο στον 1ο οροφο. Ενδιαμεσα βρισκονται ιδιοκτησιες αλλων. Δεν υπαρχει UTP καλωδιο που να συνδεει σπιτι γραφειο και δεν υπαρχει δυνατοτητα να περαστει εκ νεου. Οι 3 πλακες που υπαρχουν στο ενδιαμεσο ειναι αποτρεπτικος παραγοντας για ασυρματη δικτυωση. Υπαρχει ενα ζευγος τηλεφωνικου καλωδιου ομως το οποιο περισσευει και το οποιο συνδεει το σπιτι με το γραφειο. Υπαρχει δυνατοτητα χρησιμοποιωντας αυτο το ζευγος - ακομα και αγοραζοντας καποιο εξοπλισμο - να δικτυωσω τους δυο χωρους;(ειμαι στο σχολειο και ο υπολογιστης για καποιον αγνωστο λογο εχει προβλημα με τους τονους)Σας ευχαριστω εκ των προτερων.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Απρίλιος 16, 2010 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2010 Χρειάζεσαι 4 καλώδια τουλάχιστον για να περάσεις δίκτυο, δηλαδή 2 ζεύγη. Καλώδιο μπαλκονάτο, πέρνα το μέσα από την υδροροή να μη φαίνεται κιόλας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman Απρίλιος 16, 2010 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2010 Αν δεν είναι απαραίτητο να συνδέσεις με καλώδιο υπάρχει και η λύση του wifi. Εγώ αυτό έχω κάνει πάντως που έχω μια ανάλογη περίπτωση. Απλά σαν εναλλακτική πρόταση στο αναφέρω. Το κόστος δεν είναι μεγάλο πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Απρίλιος 16, 2010 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2010 Αν δεν είναι απαραίτητο να συνδέσεις με καλώδιο υπάρχει και η λύση του wifi. Εγώ αυτό έχω κάνει πάντως που έχω μια ανάλογη περίπτωση. Απλά σαν εναλλακτική πρόταση στο αναφέρω. Το κόστος δεν είναι μεγάλο πάντως.μπορει να τα συνδεσει και απλο utp. δεν με νοιαζει αν μπορει ετσι και αλλιως δεν διαβαζω ποτε το πρωτο ποστ.τσεκαρε και homeplug αν παιζει σε τετοια αποσταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Απρίλιος 16, 2010 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2010 ....ε αμα μας λες οτι ουτε utp μπορει να περαστει και ουτε wifi τοτε τι περιμενεις να σου πουμε?προφανως και θα πρεπει να σπρωξεις μια απο τις δυο περιπτωσεις.Απο το τηλεφωνικο καλωδιο δε γινεται και οσον αφορα το home plug δε γινεται λογω του γεγονοτος οτι τα 2 διαμερισματα εχουν ξεχωριστη καλωδιωση (γινεται δλδ μονο εντος του ιδιου διαμερισματος, αν και ομολογω πως εχω μια μικρη επιφυλαξη γι αυτο που λεω..)Η καλυτερη λυση ειναι το utp, πολλα μπορεις να κανεις.. περασμα στην υδροροη, τρυπες πολυ χαμηλα στα κουφωματα αλουμινιου, περασμα απο τα κουτακια που αφηνουν πολλες φορες για τοποθετηση air condition..To wifi για να παιξει καλα θα πρεπει να βγεις εκτος σπιτιου (μπαλκονι με μπαλκονι δλδ), αλλα αμα βγεις εκτος σπιτιου καλυτερα δεν ειναι να περασεις utp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Απρίλιος 16, 2010 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2010 Παιδιά καλώδιο. Τρομερή διαφορά αξιοπιστίας. Όσο περισσότερο χρησιμοποιώ wifi τελευταία με διάφορα configs τόσο περισσότερο προτιμώ το καλώδιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Απρίλιος 16, 2010 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2010 Καλώδιο εξωτερικά από το σπίτι αλλά με προσοχή να μην ενοχλεί και να μην φαίνεται...Ρίξε και μια ματιά στον κανονισμό της πολυκατοικίας για καλό και για κακό.Το τηλεφωνικό που έχει τώρα δεν θα σου κάνει δουλειά και οι 3 όροφοι δεν είναι για wifi καταστάσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Απρίλιος 16, 2010 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2010 Επίσης γίνεται με τον εξής τρόπο. Δεν ξέρω αν γίνεται με απλά μοντεμάκια adsl αλλά με κάτι zyxel shdsl modem/router είχαμε δίκτυο στη μονάδα κανονικά. Συγχρόνιζε το ένα στο άλλο στα 2mbps και έπαιζαν κανονικά. Τσέκαρε και αυτή την περίπτωση.Περιορίζεσαι όμως στα max 2mbps(συμμετρικά) που μπορεί να σου δώσει το shdsl απο ένα ζεύγος χαλκού Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Απρίλιος 16, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2010 κάτι σαν αυτό που είπε ο NoDSL είχα στο μυαλό... βρήκα και κάτι που λέγεται HomePNA το οποίο ως πρωτόκολο φαίνεται ενδιαφέρον, αλλά δεν βρίσκω συσκευές στην Ελλάδα... στο ψάξιμο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Απρίλιος 16, 2010 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2010 πολύ ενδιαφέρον grigas αυτό που βρήκες. Θα ρίξω και εγώ μια ματιά και τελικά αν κάνεις κάτι η χρειαστείς κάτι μιλάμε :snap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Απρίλιος 16, 2010 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2010 Υπαρχουν και ασυρματες λυσεις τυπου λειζερ για point to point connections. Για αποστασεις εως 300 μετρα σου δινουν ταχυτητες -σχεδον- οσο η 100αρα ethernet. Αλλα το κοστος ειναι μεγαλο. Απο 300 € και οσο εχει ο Θεος (για το ζευγος) Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Απρίλιος 18, 2010 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2010 Μπορείς να δοκιμάσει να τερματίσεις το καλώδιο που ενώνει τους 2 χώρους με rj45 και να το κουμπώσεις πάνω στο switch ή στο pc. Αν είσαι τυχερός θα κλειδώσει στα 10Mbps και θα παίξεις έστω και έτσι. Αλλιώς θα καλέσεις έναν ηλεκτρολόγο να σου περάσει ένα καλώδιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Απρίλιος 18, 2010 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2010 Και πώς θα το συνδέσεις πάνω στο βύσμα. Ποιο καλώδιο πού? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Απρίλιος 18, 2010 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2010 δες αυτο...[ame]http://en.wikipedia.org/wiki/HomePNA[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Απρίλιος 18, 2010 Author #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2010 το HomePNA το έχω δει...(βλέπε και παραπάνω ποστ)το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να βρω κάποια σχετικά σύγχρονη συσκευή που να το υποστηρίζει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Απρίλιος 18, 2010 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 18, 2010 Πηγαινε στο ebay.com και ψαξε homepna. Υπαρχουν φτηνα adaptors για την 2.0 version (ταχυτητες εως 10 MBps) Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Απρίλιος 19, 2010 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2010 Αν μεταφερεις αρχεια καλυτερα καλωδιο..και μαλιστα για Gigabit.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GriGaS Απρίλιος 19, 2010 Author #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2010 Πηγαινε στο ebay.com και ψαξε homepna. Υπαρχουν φτηνα adaptors για την 2.0 version (ταχυτητες εως 10 MBps)Θα το ψάξω (αν και όσα είχα βρει έστελναν US only) Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Απρίλιος 19, 2010 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2010 Και πώς θα το συνδέσεις πάνω στο βύσμα. Ποιο καλώδιο πού?Συνδέεις τα 4 καλώδια στις θέσεις 1,2,3 και 6. Τα ίδια χρώματα από τις 2 μεριές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
juno12 Απρίλιος 19, 2010 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 19, 2010 Συνδέεις τα 4 καλώδια στις θέσεις 1,2,3 και 6. Τα ίδια χρώματα από τις 2 μεριές.αν πρόσεξες ο φίλος γράφει οτι έχει μόνο 1 ζεύγος αγωγών που του περισσεύει.αυτό που θα έκανα είναι να περάσω ένα utp από την ήδη υπάρχουσα δίοδο που λές οτι ενώνει τους δύο χώρους.κάποιος ηλεκτρολόγος σίγουρα μπορεί να το κάνει αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.