Jump to content

Sil3112 bios & driver. Τι χρησιμοποιείτε;

chroma

Recommended Posts

Τι συνδιασμό bios και driver για το sil χρησιμοποιείτε; Τυχών παρατηρήσεις, corruption κλπ. Τώρα έχω το 4.2.27 bios και 1.0.0.40 driver με δύο seagate st3120026a και serillel v.1, τα drive είναι single. Στην αντιγραφή μεγάλων αρχείων από τον ένα δίσκο στον άλλο κάποιες φορές καθυστερεί, χωρίς να έχω παρατηρήσει corruption πάντως. Δε ξέρω αν φταίει ο συνδιασμός bios, driver ή απλά τα winbloze... :confused:

Απ'το στόμα μου την πήρες την ερώτηση, μόλις άρχισα να χρησιμοποιώ και εγώ το sata και οσονούπο και raid , με το d10sata fix ,άλλά σήμερα (Χθεσινή εγκατάσταση) το sandra δεν μπορεί να κάνει initialise το database γιατί είναι κάποιο dll corrupted λέει.και επιπλέον δεν μπορεί να κάνει check disk στο partition των ΧΡ , τί να συμβαίνει ..? σημάδι corruption είναι? πάντως έχω το 4.2.27 και τους 1.0.0.32.

ποιο είναι γενικά το καλύτερο bios για την nf7 ώστε να δουλέυει απροβλημάτιστα το s-ata (αν υπάρχει βέβαια... )

Μη σε γκαντεμιάσω αλλά μου φαίνεται είναι στα πρόθυρα corruption. Δοκίμασε να αντιγράψεις ένα μεγάλο αρχείο από partition σε άλλο ή από cd στο δίσκο, αν είναι να συμβεί θα συμβεί. Το EXT-P2P's Discard Time στο bios σε ποιά ρύθμιση το έχεις; Γενικά το 4.2.27 είναι απροβλημάτιστο (όσο διαβάζω τουλάχιστον) και έχω το d21 bios αλλά με περασμένο το 4.2.27 αντι του 4.2.43.

Αρχική απάντηση από papatsonis

Απ'το στόμα μου την πήρες την ερώτηση, μόλις άρχισα να χρησιμοποιώ και εγώ το sata και οσονούπο και raid , με το d10sata fix ,άλλά σήμερα (Χθεσινή εγκατάσταση) το sandra δεν μπορεί να κάνει initialise το database γιατί είναι κάποιο dll corrupted λέει.και επιπλέον δεν μπορεί να κάνει check disk στο partition των ΧΡ , τί να συμβαίνει ..? σημάδι corruption είναι? πάντως έχω το 4.2.27 και τους 1.0.0.32...

Δυστηχως δεν υπαρχει bios 1.0 με πραγματικο sata fix.

Εγω στο raid μου χρησιμοποιω το 4.2.27 με τους 1.00.40 χωρις προβλημα

• 2 months later...

Tictac D22 Aplha με 4227 και 10047 αλλά δεν έχω Raid και επίσης 30us και εγώ...

Corrupt είχα με Maxtor Raid...τώρα είναι μόνος ο ένας Μαxtor και όλα καλά...Μήπως και εσύ να το έκανες έτσι να γλύτωνες από μπελάδες;

To 1ms-30us είχε βγει επιλογή για το παλιότερο SATA Bios από το 4227 για να διορθώσει το corruption.Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει διαφορά για τα νεότερα.

Ίσως να πρέπει να χαμηλώσεις το Overclocking καθώς ακούγεται ότι το Raid σου ρίχνει το FSB.

Αν έχεις άλλον σκληρό δοκίμασέ τον με τις ρυθμίσεις που έχεις τώρα στο σύστημα και δες τι γίνεται χωρίς Raid.

Δε ξέρω μπορεί να έχεις δίκιο σχετικά με τις καινούργιες εκδόσεις και το Discard. Εγώ πάντως που το είχα δοκιμάσει σε non RAID Μaxtror (χωρίς συσκευές σε PATA) στα 9.8 και 3.4 us είχα corruption.

Γενικά πολύ χρησιμοποιούν το ΒIOS 47 με drivers 40 ή 47 σε RAID με 1ms και δεν έχουν προβλήματα εδώ και καιρό.

για να δεις στα γρήγορα αν έχεις corr αντέγραψε ένα μεγάλο αρχείο από PATA σε SATA ή το αντίθετο.

• 9 months later...

Εβαλα πανς εναν σκληρο μαξτορ 300αρη και δεν τον αναγνωριζει το bios με τιποτα. Ακουσα οτι παιζει προβλημα με τον silicon image controller 3112 και τις motherboards της giganyte. H gigabyte προς τοι παρον δεν εχει βγαλει καμια ανακοινωση και φυσικα κανενα fix και δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο εκτος απο modded bios. Βασικα το bios του controller ειναι το 4.2.00 και δεν εχω ιδέα πως μπορω να το αναβαθμισς. Οποιαδηποτε βοηθεια δεκτη:(

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.