Jump to content

ξέρει κανείς από...σαξόφωνο???

voudas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

το στόρι ως εξής... γενέθλια ο αδερφός, θα μαζευτούν λεφτά από φίλους για δώρο... πάντα ήθελε σαξόφωνο...

όποιος έχει ασχοληθεί, επειδή βλέπω υπάρχουν κατηγορίες (tenor/alto/soprano κλπ) μπορεί να δώσει info για τι επιλέγει κάποιος αρχάριος και γιατί?

επίσης τα σαξόφωνα που βλέπω 350-400 ευρώ, έχει νόημα να τα κοιτάω ή είναι ψεύτικα πχ?

thx

saxophone-emoticon.gif

Είμαι πολύ αρχάριος παίκτης.

Επειδή παίζω αρκετά μουσικά όργανα, έχω ως πάγια θέση ότι το πρώτο όργανο που παίρνει κάποιος δεν θα πρέπει να είναι πολύ ακριβό, διότι σίγουρα δεν θα κρατήσει για πάντα.

Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ ο ήχος του tenor sax, και γι' αυτό πήρα ένα τέτοιο, από thomann (το πιο φτηνό, όχι κάτι ιδιαίτερο).

Το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να παίξω λόγω του πολύ δυνατού του ήχου.

Επίσης είναι λίγο βαρύ και άβολο.

Πιστεύω ότι πιο πρακτικό είναι ένα alto sax για αρχή (είναι και πιο φτηνό από το tenor), και μετά βλέπει ο ίδιος αν θέλει κάτι άλλο.

Σαξόφωνο και κλαρινέττο σόλο.

Το σαξ νομίζω είναι τενορ

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=Pd7oo1biPBE]YouTube - Grim Fandango Soundtrack- 'Swanky Maximino'[/ame]

Kωστη alto θα προτεινα κι εγω...

εγω τουλαχιστον με τετοιο ξεκινησα

ειναι αρκετα ευχρηστο απο θεμα ογκου, βαρους, παραγωμενης εντασης ηχου και απαιτουμενων πνευμονιων

τωρα οσο αφορα μαρκα δεν ξερω να σου πω πολλα

απλα να κοιταξει να ειναι απο εταιρεια-καταστημα που μπορει να σε καλυψει σε θεμα ανταλλακτικων/συντηρησης

και εαν σκοπευει να ασχοληθει με μαθηματα/ωδειο κτλ, πες μου να σου βρω ανθρωπο

δλδ κάτι τέτοιο? στέλνει γρήγορα ο thomann?

το θέμα μου είναι να μπορεί να ξεκινήσει, να μην είναι κάτι τόσο κακό που ουσιαστικά θα τον αποτρέψει...

δλδ κάτι τέτοιο? στέλνει γρήγορα ο thomann?

το θέμα μου είναι να μπορεί να ξεκινήσει, να μην είναι κάτι τόσο κακό που ουσιαστικά θα τον αποτρέψει...

εφοσον καταληξει σε alto που ειναι ετσι κι αλλιως καταλληλο για αρχαριο

σε πρωτη φαση δεν νομιζω να τον αποτρεψει η ποιοτητα του οργανου σε καμια περιπτωση

πιο πολυ μετραει να βρει δασκαλο να τον εμπνευσει και να πιασει το στυλ που του ταιριαζει

να μαθει τα βασικα ωστε μετα να ξεκινησει να προσπαθησει να αναπαραγει ακουσματα που του αρεσουν.

απλα απο το εν λογω καταστημα δεν ξερω τι παιζει απο τα θεματα που προανεφερα

δλδ εγγυηση,ανταλλακτικα, service κτλ

και επειδη δεν ειναι φλαουτο που το στελνεις εξω για πλακα

και οι ειδικευμενοι τεχνιτες σκιζουν και με το δικιο τους

απλα τσεκαρε το

εσείς που ασχολείστε αυτό με αυτό τί διαφορές έχουν? (εκτος από 100 ευρώ:p, 80 βασικά γτ το φτηνό έχει +20 μεταφορικά, στα 300 το στέλνει δωρεάν)

δεν μπορω να ξερω ρε συ

γιατι δεν πας πρωτα μια βολτα απο κανενα φυσικο καταστημα στην Αθηνα να παρεις μερικες γνωμες και προσφορες

Είμαι πολύ αρχάριος παίκτης.

Επειδή παίζω αρκετά μουσικά όργανα, έχω ως πάγια θέση ότι το πρώτο όργανο που παίρνει κάποιος δεν θα πρέπει να είναι πολύ ακριβό, διότι σίγουρα δεν θα κρατήσει για πάντα.

Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ ο ήχος του tenor sax, και γι' αυτό πήρα ένα τέτοιο, από thomann (το πιο φτηνό, όχι κάτι ιδιαίτερο).

Το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να παίξω λόγω του πολύ δυνατού του ήχου.

Επίσης είναι λίγο βαρύ και άβολο.

Πιστεύω ότι πιο πρακτικό είναι ένα alto sax για αρχή (είναι και πιο φτηνό από το tenor), και μετά βλέπει ο ίδιος αν θέλει κάτι άλλο.

γενικα αν παρεις σαξοφωνο ή το συγκεκριμενο φθηνο του θωμαν θα μπορω να παιζω στο δωματιο ή θα ακουγομαι στον απεναντι. (καλα εδω εχω αλουμινα απεναντι μου, περισσοτερο για τους δικους μου με νοιαζει)

Ρε παιδιά στον Νάκκα πληρώνεις 2χ το λιγότερο για ότι πάρεις σε σχέση με ΟΛΗ την άλλη αγορά :/

Ρε παιδιά στον Νάκκα πληρώνεις 2χ το λιγότερο για ότι πάρεις σε σχέση με ΟΛΗ την άλλη αγορά :/

εξαρταται,ειχα παρει παλια μια επαγγελματικη καρτα ηχου της YAMAHA

και την βρηκα πιο φτηνα απο παντου

Μεγαλυτερο φαρμακειο απο τον ΝΑΚΑ δεν υπαρχει...πραγματικα...δεν υπαρχει...μου τα ελεγε ο θειος που εχει studio και προμηθευεται συνεχεια οργανα...

Ο Νακας ειναι ανετα ο μεγαλυτερος rip off retailer εκει εξω.

Προτεινω Λιολιο για αγορα (αν και το site του θυμιζει εποχες 1999)

http://www.liolios.gr/index1.htm

:OT:

xexe...τι ιστοσελιδα και αυτη!!!

οντως το site μου θυμιζει κατι προπολεμικα που ανεβαζε ο καθενας τις διαφορες "εκδοσεις του", του irc :giveup:!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.