Jump to content

Athlon XP 2200+

cherryman

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μπορεί να μς διαφωτίσει κάποιος σε 2 απορίες;

1. Τι πυρήνα έχει ο παρακάτω επεξεργαστής;

AXDA2200DUV3C

T817445K30259

AIXIB03475PMW

2. Μπορεί να λειτουργήσει με ΚΤ266Α;

tbreb ειναι εαν εχει 133 φσβ γιατι να μην μπορει να λειτουργησει εαν η μητρικη εχει το καταλληλο bios για ταση και πολλαπλασιαστη.

Οπως τα λεει ο Vag ειναι ...αλλα λογικα πρεπει να ειναι απο τους καινουριους μετα απο 39 βδομαδα παραγωγης που ναι μεν οι περισσοτεροι πανε καλα ....αλλα ειναι κλειδωμενοι πλεον!!!Μια δοκιμη θα τα δειξει ολα!!

Βασικά γι΄ αυτό παρέθεσα όλα αυτά τα στοιχεία του επεξεργαστή. Ήλπιζα να μου πείτε τι πυρήνα έχει και σε τι fsb λειτουργεί.

Ωραία, μέχρι εδώ καλά ήμαστε. Τώρα όμως μήπως υπάρχει πρόβλημα στο mobo; Επειδή στα specs λέει ότι υποστηρίζει μέχρι 2100+. Θα ρίξω πάλι μια ματιά στο site της QDI να βεβαιωθώ. Πάντως δεν με ενδιαφέρει για o/c.

Κοίτα αν τα νεότερα bios της μητρικής υποστηρίζουν επεξεργαστές μεγαλύτερης συχνότητας.

Θεωρώ απίθανο να μην υποστηρίζει τον επεξεργαστή σου.

Τα χριστούγεννα δούλευα στα Γιάννενα με μια μητρική m-Atx της MSI 6378 rev.3 με το chip kle 133 και μνήμες sdram...

... το τελευταίο βιος από το site της msi πρόσφερε υποστήριξη για amd 2600+ με 266fsb...

...οπότε λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα με τον επεξεργαστή στη δική σου μητρική

Support Socket A AMD Athlon , AthlonXP and Duron Processors

AMD AthlonXP 1500+/1600+/1700+/1800+/1900+/2000+/2100+

AMD Athlon 650/700/750/800/850/900/950/1000/1000-266/1100/1133-266/1400/1400-266

AMD Duron 600/650/700/750/800/850/900/950/1000/1100/1200/1300

Αυτά αναφέρονται στο site της QDI στα specs της μητρικής.

Στο τελευταίο bios απλά αναφέρει κάποια bug fixes και όχι κάποια περαιτέρω υποστήριξη νεότερου μοντέλου. Σας πρήζω λίγο αλλά θέλω να σιγουρευτώ πριν κάνω το βήμα.

Ποιό είναι ακριβώς το μοντέλο της qdi;;

Δεν φημίζεται η εταιρεία αυτή για τις συχνές αναβαθμίσεις bios.

Πάντως τί παραπάνω μπορεί να συμβεί στη μητρική αν τοποθετήσεις πάνω τον επεξεργαστή σου, από το να μην δουλέψει;;

Το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να έχω ήδη πληρώσει και να ανακαλύψω μετά ότι δεν δουλεύει.

Kudoz 7v2 είναι το μοντέλο, το έχω βάλει το τελευταίο bios εδώ και πολύ καιρό. Βασικά γι' αυτό το mobo έχει βγάλει αρκετά updates. Βέβαια δεν ξέρω τι γίνεται με τις άλλες κατασκευάστριες. Μπορεί να βγάζουν και τα διπλάσια για ένα μοντέλο. Είχε πει κάποτε κάποιος, ποιος ο λόγος να βγάζει updates αν δεν χρειάζεται; Δηλαδή αν δεν έχει προβλήματα η μητρική.

Δες λιγο στο bios της εαν μπορεις να αλλαξεις πολ/στη και εαν ναι μεχρι ποσο παει.Απο την αλλη στην χειροτερη τον δουλευεις στα 2100+

Ο πολλαπλασιαστής αυτή τη στιγμή είναι στα 10.5, από το bios δεν αλλάζει, αλλά αλλάζει με jumperakia, όπως και η τάση του επεξεργαστή. Όταν πάω σπίτι με το καλό, και αφού ήρθε και το τηλέφωνο, μετά από 4 μέρες, (Έργα, αξίνες και καλώδια=τα 2 μισά 2 συνοικιών χωρίς τηλέφωνο) θα σας ενημερώσω για το πόσο πάει.

Λοιπόν, επειδή δεν άντεξα και κατέβασα το manual. Ο πολλαπλασιαστής πάει μέχρι 12.5 και η τάση μέχρι 1.85. Αλλά αν η cpu είναι κλειδωμένη θα αλλάζει; Είμαι λίγο ανενημέρωτος παιδιά σε αυτά τα θέματα αν σας φαίνονται λίγο αστείες οι ερωτήσεις μου.

Αρχική απάντηση από vgiozo [15-01-2004 και 14:12]

Πάντως τί παραπάνω μπορεί να συμβεί στη μητρική αν τοποθετήσεις πάνω τον επεξεργαστή σου, από το να μην δουλέψει;;

Εχω καψει εναν Tbred-A μονο που τον εβαλα σε ενα QDI (συμπτωση; ) με παλιο (δεν θυμαμαι ακριβως) chipset.:confused:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.