GeorgePwr Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13, 2010 Ειμαι λιγο πριν τη παραγγελια για ενα desktop υψηλων επιδοσεων που θελω να το κρατησω οσο γινεται παραπανω.Κατεληξα στην εξης συνθεση.Σημειωνω οτι το θελω για overall χρηση.Παιχνιδια,σερφαρισμα,εφαρμογες κλπ Κουτι ---------------Coolermaster Cosmos S RC-1100 Mητρικη ------------Asus P6X58D Premium Επεξεργαστης -------I7 930 2.8 Ghz Quad Core socket 1366Μνημες -------------CORSAIR TR3X6G1600C8D DHX DDR3 6GB (3X2GB) PC312800 (1600MHZ) Καρτα γραφικων ----Asus Radeon HD5970 2GB Σκληρος δικσος -----Intel X25-M 80GB SSD Postville MLC/34nm (για να τρεχω το λειτουργικο) Σκληρος δικσος -----WD Caviar Black 1TB 3Gb/s 32MB Cashe 7200RPM (για αποθηκευση) Οθονη --------------LG W2486L-PF Πληκτρολογιο -------Logitech Cordless Desktop MX 5500 GR Ηχεια ---------------Logitech Z-5500Τροφοδοτικο --------Corsair CMPSU-850TXEU 850WΔεν ειμαι σιγουρος και θελω τη βοηθεια σας στα εξης:- Για επεξεργαστη θα επελεγα τον 920.Ολοι λενε στο φορουμ οτι παει ανετα μεχρι 3,6 εως 4Ghz με overclocking.To προβλημα ειναι οτι ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν ξερω ΠΩΣ να το κανω.Το μονο που ξερω ειναι οτι γινεται απο το bios και οτι πειραζεις τα ρευματα.Aν μου πει καποιος πως γινεται και ειναι εφικτο να το κανω...πραγματικα :worship:Ή σαν ασχετος που ειμαι με Ο.C. μην ανακατευτω και να παρω εναν 930 .Μηπως ο 930 θα τρεχει να προλαβει την 5970?- Δεν ειμαι σιγουρος για την επιλογη τροφοδοτικου.Ειναι συμβατο και αρκετο για την 5970?Απο οτι καταλαβα παιζουν ρολο τα rails και τα amper (τα οποια δε ξερω τι ειναι).Αν κανω Ο.C. ειναι αρκετο αυτο ή να παρω αλλο?Προτασεις...?- Μνημες.Η μητρικη σηκωνει μνημες εως 2200ΜHz Ο.C. Εβαλα αυτες τις corsair στα 1600 γιατι απο οτι καταλαβα απο το φορουμ ειναι μικρες οι διαφoρες με τις μεγαλυτερες σε συχνοτητα.Σωστο ή λαθος?Ειμαι λιγο πριν τη παραγγελια και θα ηθελα τη βοηθεια σας!!!Θα ακουσω με προσοχη οποιαδηποτε αλλαγη με σκοπο τη βελτιωση της αποδοσης και της καλυτερης συνεργασιας μεταξυ των στοιχειων!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexkhr Απρίλιος 13, 2010 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2010 Μια χαρά είσαι. Προχώρα άφοβα στην παραγγελία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Απρίλιος 13, 2010 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2010 Όπως τα ρωτάς.1. Πάρε 930, μικρή διαφορά στην τιμή, σίγουρα D0 (για καλύτερο / ευκολότερο o/c) και καλύτερη στοκ συχνότητα. Μην το συζητάς, είδικά για 30 ευρώ σε τέτοιο σύστημα.2. Το τροφοδοτικό είναι μια χαρά.3. Οι μνήμες είναι μια χαρά, οι διαφορές είναι ελάχιστες, και τα λεφτά για πιο γρήγορες (που δεν θα σου δώσουν κάτι αισθητό σε ταχύτητα) είναι πολλά.Η σύνθεση σου είναι μια χαρά, απλά βάλε και μια καλή ψύκτρα στο σύνολο (Prolimatec) Link to comment Share on other sites More sharing options...
pleistoanaktas Απρίλιος 13, 2010 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2010 ακριβώς ότι είπε ο dolly, απλά επειδή όπως σε έκοψα δε πας για τρελά οβερκλόκια στη cpu και με μια τέτοια κάνεις ανετότατα τη δουλειά σου (υποστηρίζει 1366 σύμφωνα με το σάιτ τους) χωρίς να ξοδευτείς για prolimatech η οποία απλά δίνει ρέστα (βέβαια με τέτοιο μηχάνημα ποιος λογαριάζει το έξτρα 20άρικο...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnymag Απρίλιος 13, 2010 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2010 για ψυχτρα πηγαινε σε μια απο αυτες τις 2..και μαζι εναν ή δυο ανεμιστηρες(π.χ.δυο απο αυτους) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosdeme Απρίλιος 13, 2010 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2010 Πάρε και μιά καλή κάρτα ήχου και είσαι οκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnymag Απρίλιος 13, 2010 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2010 αν δεν εχει καλα ηχεια δεν αξιζει νομιζω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lotos Απρίλιος 13, 2010 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2010 αλλαξε οθονη με καμια της προκοπης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosdeme Απρίλιος 13, 2010 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2010 αν δεν εχει καλα ηχεια δεν αξιζει νομιζω.. Αν δεν θεωρείς εσύ τα Logitech Z-5500 καλά ηχεία.... Δες ποιά ηχεία έβαλε ο άνθρωπος ότι θα πάρει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnymag Απρίλιος 13, 2010 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2010 σορρυ δεν το ειδα...:hang2: τοτε οντως χρειαζεσαι καλη καρτα ηχου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dolly Απρίλιος 13, 2010 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2010 αλλαξε οθονη με καμια της προκοπης.Αυτό είναι ένα κλασσικό παράδειγμα ανούσιου πόστ.Έχεις κάτι να προτείνεις? Πέστο.Δεν έχεις? Κράτα το για τον εαυτό σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnymag Απρίλιος 13, 2010 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2010 οριστε και οθονη http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/Samsung-SM-P2370H-TFT-Monitor-23-SM-P2370H.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
uNick Απρίλιος 13, 2010 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2010 Θα αφήσεις τις στοκ ψυχτρες? γιατι δεν βλεπω αναφορα σε ψυχτρες.Για ψυχτρες εγω θα προτείνα παθητικες ψυχτρες (με η χωρίς fan)που ειναι οι ποιο αθόρυβες αθορυβες, εχουν και καλες θερμοκρασιες.1 -- 2 -- 3αναλογα με το ποσο των χρηματων που θες να δώσεις.Υ.Γ. Οσο για το τροφοδοτικο ειναι μια χαρα, αν και μπορεις να το δεις και εσυ απλα αθροιζωντας την καταναλωση του hardware που εχεις πανω... ή απλα να μπεις εδω και να βαλεις τι (θα) εχει πανω ο υπολογιστης. (απο προσωπικη εμπειρια διχνει λιγο παραπανω απο το κανονικό) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lotos Απρίλιος 13, 2010 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2010 Αν δεν θεωρείς εσύ τα Logitech Z-5500 καλά ηχεία.... Δες ποιά ηχεία έβαλε ο άνθρωπος ότι θα πάρει.. σιριαλ εχουν γινει αυτα τα 5500.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lotos Απρίλιος 13, 2010 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2010 Αυτό είναι ένα κλασσικό παράδειγμα ανούσιου πόστ.Έχεις κάτι να προτείνεις? Πέστο.Δεν έχεις? Κράτα το για τον εαυτό σου.dell U2410over and out. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cris Απρίλιος 13, 2010 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2010 Η οθόνη LED που διάλεξε, είναι καλή επιλογή στα χρήματα αυτά.Για το πληκτρολόγιο έχω κάποιες αμφιβολίες, μιας και σε φίλο μου έβγαλε πρόβλημα η οθονούλα του και γενικότερα δεν είναι ικανοποιημένος.Πόσα χρήματα διαθέτεις για το μηχάνημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgePwr Απρίλιος 13, 2010 Author #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2010 Σας ευχαριστω ολους για τις παρατηρησεις!!!!! 1. Οντως το ειπατε σχεδον ολοι για τις ψηκτρες.Οντως το παρελειψα και τελικα θα βαλω καποια Prolimatech οπως ειπε ο φιλος Dolly και αλλοι.Αθορυβες και αξιοπιστες! 2. Οσο για την οθονη την επελεξα αφου διαβασα καπου στο φορουμ οτι η LG w2486 σε καποιο συγκριτικο του pc world βγηκε πρωτη αναμεσα σε 10 - 12 οθονες.Την ειδα και σε καποιο καταστημα και μου αρεσε.Οπως ειδα επισης και την Samsung Syncmaster XL2370.Πολυ καλη εικονα και χαρακτηριστικα.Και η Dell u2410 αλλα ειναι στα 6ms αποκριση.Κανει για παιχνιδια? 3.Με καθυσυχαζει που ειναι ενταξει η επιλογη του τροφοδοτικου και της μνημης. Αληθεια για overclocking τι γινεται???καποιο λινκ για βοηθεια εδω στο φορουμ συκεκριμενα για τον 920.Βλεπω ολοι (και μπραβο σας) τον εχετε φτασει πολυ ψηλα.4 ειδα και καποιος φιλος 4,2. Πως θα το κανω και εγω...... 4.Και αφου κανουμε κουβεντα κατι για τους πιστους της intel (βαζω και τον εαυτο μου μεσα).Τι ηθελα και το εκανα λιγο πριν την παραγγελια και εχω προβληματιστει αρκετα!!! Ειπα κατσε να ψαξω λιγο για amd επεξεργαστες και βρηκα τον AMD Phenom II X4 965 Box 4πυρηνος στα 3,4Ghz παρακαλω και με τιμη στο skroutz να ξεκιναει 154.Και ειδα μητρικες με socket ΑΜ3 αρκετα χαμηλα. Με αλλα λογια με ενα AMD Phenom II X4 965 στα 3,4 Ghz και ενα motherboard ΑΜ3 κοστιζει γυρω στα 300-350ευρω ενω για ι7 930 2.8Ghz και 1366 m/b θελω 600+. Κατι δε παει καλα εδω!!!Πως γινεται ο amd να ειναι πολυ ανωτερος και στα μισα λεφτα απο εναν οχι λιγο , αλλα αρκετα υποδιεστερο intel?!?!?!?!?!?!?!?!?!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
uNick Απρίλιος 13, 2010 #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2010 Αν γνωριζω καλα ο Ι7 εχει 4 πυρηνες και ειναι σαν να ειναι χωρισμενοι στα δυο.. δηλαδη 8 πυρηνες...(αν κανω λαθος ή αν δεν εχω πιασει κατι καλα διορθόστε με)ενω ο AMD Phenom II X4 965 εχει 4 πυρηνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thespesios Απρίλιος 13, 2010 #19 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2010 οι i7 εχουν την τεχνολογια hyperthreading η οποια κανει το λειτουργικο να αντιλαμβανεται καθε φυσικο πυρηνα σαν 2 λογικους....αυτο βοηθαει τις πολυπυρηνες εφαρμογες να εκτελουνται ταχυτερα.....σε αλλες εφαρμογες ισως να εχεις και μικροτερες επιδοσεις αποτι χωρις hyperthreading Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnymag Απρίλιος 13, 2010 #20 Κοινοποίηση Απρίλιος 13, 2010 οι επεξεργαστες της intel ξεπερνανε τους amd απο ολες τις πλευρες(εκτος απο την καταναλωση)..καλυτερα λοιπον πηγαινε σε intel για το συστημα που θες να φτιαξεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.