Jump to content

Υδροψυξη

Niksoul

Recommended Posts

Εχω το pc της υπογραφης.

Θελω να περασω full σε νερο γιατι με εχει κουρασει ο θορυβος απο τους ανεμιστηρες.

Πραγματικα κουραστικο εχει καταντησει.

Οποτε θελω την βοηθεια σας.

Στο συστημα που θα μου προτεινετε θα πρεπει καπως να'κολαει' και η Corsair H50 που εχω στο επεξεργαστη!

Ευχαριστω

Γνωμη μου :

Κρατα το Η50, ψαξε βρες καταλληλους αποδοτικους και οσο το δυνατον αθορυβους ανεμιστηρες, αλλαξε παστουλα στην mobo και το πολυ κανα after market στην GPU και ασε το νερο.

Μπορει να χει the looks and awesomeness αλλα ειναι uber μπελαλιδικο, δεν προσφερει τρελες διαφορες πλεον οσο παλαιοτερα (πριν εμφανιστουν οι κτηνοψυκτρες κλπ) και στοιχιζει σεβαστα ποσα (πολλαπλασια απο το να ακολουθησεις την συμβουλη μου)

Γνωμη μου :

Κρατα το Η50, ψαξε βρες καταλληλους αποδοτικους και οσο το δυνατον αθορυβους ανεμιστηρες, αλλαξε παστουλα στην mobo και το πολυ κανα after market στην GPU και ασε το νερο.

Μπορει να χει the looks and awesomeness αλλα ειναι uber μπελαλιδικο, δεν προσφερει τρελες διαφορες πλεον οσο παλαιοτερα (πριν εμφανιστουν οι κτηνοψυκτρες κλπ) και στοιχιζει σεβαστα ποσα (πολλαπλασια απο το να ακολουθησεις την συμβουλη μου)

Θα συμφωνήσω στο οτι στοιχίζει, θα διαφωνήσω ως προς το οτι δέν υπάρχουν αξιοσημείωτες διαφορές θερμοκρασίας.

Όσο για τον μπελά η αλήθεια είναι οτι υπάρχει σε ένα βαθμό, άν την στήσεις έξυπνα όμως δέν θα σε απασχολήσει ιδιαίτερα.

Θα συμφωνήσω στο οτι στοιχίζει, θα διαφωνήσω ως προς το οτι δέν υπάρχουν αξιοσημείωτες διαφορές θερμοκρασίας.

+1. Ειδικά στην GPU, η μείωση της θερμοκρασίας μπορεί να φτάσει τους 30 - 40 βαθμούς Κελσίου.

και η γνώμη μου είναι πως στην gpu το wc το χρειάζεσαι περισσότερο από το cpu πλέον.

άσε που έτσι όπως πάει, οι H-end gpu θα είναι μονο υδρόψυκτες.

κατά τα αλλα μιλα λίγο με τον κοπρίτη να σου πει δυο πράγματα σε σχέση με το τι, που, ποσο.

εγώ τώρα μέσα στην βδομάδα περιμένω ο κοπρίτης να μου στείλει την δικια μου uber wc :D

(άσε που θα είναι η πρώτη φορα που θα στήσω υδρόψυξη και έχω ένα μικρό τρακ)

Όσο για τον μπελά η αλήθεια είναι οτι υπάρχει σε ένα βαθμό, άν την στήσεις έξυπνα όμως δέν θα σε απασχολήσει ιδιαίτερα.

Επιμενω οτι πλεον δεν υπαρχουν οι τρομακτικες διαφορες που καποτε ειχε αερας/νερο.

Ηδη εχει το πολυ καλο Η50 που εκτος απο compact ειναι και αποδοτικο.

Στην GPU δεν εχω ακουσει gamer να παραπονιεται αφου εν ωρα gaming ειτε εχεις τα ηχεια τσιτα ή πολλοι παιζουν με ακουστικα και σε IDLE οι καρτες δεν ακουγονται (και αν ,υπαρχουν πολυ φθηνες και ποιοτικες λυσεις)

30-40 βαθμοι δεν υπαρχει περιπτωση να ισχυει ρε παιδια.:p

Πχ ο φιλτατος Lazy Dog που χει full cover στην 5970 τα VRM παλι "ψηνονται".

Λεμονίδα δέν ξέρω πως αποδίδει το Η50. θεωρώ όμως οτι οι θερμοκρασίες σε gpu, όπως είπαν τα παιδια πιο πάνω,και σε nb είναι πού καλύτερες σε wc συστηματα.

και για να σου ορίσω το 'πολύ καλύτερες' εννοώ οτι αξίζει η μετάβαση ασχέτου κόστους και μπελά

Λεμονίδα δέν ξέρω πως αποδίδει το Η50. θεωρώ όμως οτι οι θερμοκρασίες σε gpu, όπως είπαν τα παιδια πιο πάνω,και σε nb είναι πού καλύτερες σε wc συστηματα.

και για να σου ορίσω το 'πολύ καλύτερες' εννοώ οτι αξίζει η μετάβαση ασχέτου κόστους και μπελά

Ναι ρε Κωτσο ειπαμε.Awesomeness + επιδοσεις εχει αλλα μιλαμε για αρκετα μεγαλο κοστος.

Εγω σαν Λεωνιδας στη θεση του θα επαιρνα μια GPU για το 24αρι (αν θυμαμαι καλα το μοντελο της οθονης) και ποιοτικους ανεμιστηρες.

Ειδικα ατομα σαν τη χαρη μου που στηνουν και ξεστηνουν το pc σε εβδομαδιαία βαση δεν βολευει και τοσο πολυ(+τους κινδύνους που ελλοχεύουν απο διαρροες-σαν μη εμπειρος-)

Ας μας πει ομως τι εχει στο μυαλο του και τι θελει να ψυξει τελικα γιατι με ξενα κολυβα κανουμε δουλεια...

Λεωνίδα, δεν πιστεύω να είσαι και εσύ της άποψης ότι "το νερό είναι μόνο για τις τουαλέτες" ? :hehe:

Το νερο ειναι για τους enthusiasts και αυτους που δεν πολυσκαλιζουν τα συμπραγκαλα συχνα.

Ειπαμε εχει τα θετικα του και τα αρνητικα του.

Ναι ρε Κωτσο ειπαμε.Awesomeness + επιδοσεις εχει αλλα μιλαμε για αρκετα μεγαλο κοστος.

Εγω σαν Λεωνιδας στη θεση του θα επαιρνα μια GPU για το 24αρι (αν θυμαμαι καλα το μοντελο της οθονης) και ποιοτικους ανεμιστηρες.

Ειδικα ατομα σαν τη χαρη μου που στηνουν και ξεστηνουν το pc σε εβδομαδιαία βαση δεν βολευει και τοσο πολυ(+τους κινδύνους που ελλοχεύουν απο διαρροες-σαν μη εμπειρος-)

Ας μας πει ομως τι εχει στο μυαλο του και τι θελει να ψυξει τελικα γιατι με ξενα κολυβα κανουμε δουλεια...

Το νερο ειναι για τους enthusiasts και αυτους που δεν πολυσκαλιζουν τα συμπραγκαλα συχνα.

Ειπαμε εχει τα θετικα του και τα αρνητικα του.

To Awesomeness δεν παίζει σαν επιχείρημα, εχω δει υδρόψυκτα χειροτερα και απο το προηγόυμενο καρναβαλι σου :p:P:P

Το ζουμί της υπόθεσης είναι εδώ ''Ας μας πει ομως τι εχει στο μυαλο του και τι θελει να ψυξει τελικα γιατι με ξενα κολυβα κανουμε δουλεια...''

ρε παιδια δεν ολες οι υδροψυξεις για παχια πορτοφολια

απλα υπαρχουν χρηστες που θελουν να σκασουν το κατι παραπανω

ειτε για την εμφανιση,για το φρεσκο και top προιον, την ευκολια, την αναβαθμισημοτητα κτλ..

και χρηστες που θα παρουν το ~80% της αποδοσης του προηγουμενου με το 40% του κοστους

και για του λογου το αληθες

ενα combo με ενα 3πλο ψυγειο magicool & 3 coolermaster Fans

Mια Phobya DC12 με κουμπωτο τανκ ΕΚ ή ενα XSPC 750 pump bay

κι ενα EK supreme

μαζι με υγρο, σωληνα και απλα ρακορ

βγαινουν κοντα στα 180€

ε αντιστοιχα αμα πας σε koolance 360/ Swiftech XT

LaingD5 με koolance καπακι-τανκ

feser 360 rad με 3 noiseblocker

ρακορ koolance, ταχυκονεκτορες και γωνιτσες κτλ

σωληνες, υγρο κτλ

φτανεις τα 450€

σιγουρα απολαμβανεις μια αυξηση αποδοσης,

+ ευκολια συναρμολογησης & χρησης,

καλυτερο αισθητικο αποτελεσμα

μεγαλυτερες δυνατοτητες αναβαθμισης του κυκλωματος

αλλα καποιοι απλα δεν τα εχουν αναγκη αυτα

και μπορουν καλλιστα να κανουν τη δουλεια τους και με την πρωτη λυση

οπως αντιστοιχα καποιοι κανουν τη δουλεια τους με την στοκ ψυκτρα

και αλλοι σκανε €80αρια + για καλη αεροψυξη

Το Pc οντως το σκαλιζω πολυ συχνα, και δεν εχω προβλημα με θερμοκρασιες.

Απλα με εχει κουρασει η φασαρια.

Το αναβω το πρωι για να ξυπνησω...

Κατι σαν αεροπλανο μεσα στο σπιτι και με τουσ 7 120ρηδες στο low...

Η gpu ειναι της Gainward με 2 ανεμιστηρες πανω και ειναι αθορυβη μεχρι to 65 % fan speed.

Αν πάς τελικά στη λύση με ανεμιστήρες δοκίμασε αυτούς:

http://www.silverstonetek.com/products/p_contents.php?pno=suscool121&area=

Πραγματικά αθόρυβοι!!! Στα multirama extreme μου τους είχαν προτείνει και όντως ακόμα και δίπλα στον ανεμιστήρα να βάλεις το αυτί σου δεν ακούς τίποτα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.