Jump to content

Ακαταλαβίστικοι χαρακτήρες

Athanasios2104

Recommended Posts

έχω βάλει windows 7 μετά το πρόσφατο format, το πρόβλημα είναι ότι σε διάφορες περιστάσεις οι ελληνικοί χαρακτήρες εμφανίζονται ακαταλαβίστικοι. Πχ. τα ελληνικά urls, κάποια ελληνικά paths στον υπολογιστή (όταν πάει να κάνει save ένα πρόγραμμα), όπως επίσης και μερικές καρτέλες σε ιδιότητες συσκευών (πχ. printer advanced properties).

Υποθέρω κάτι παίζει με την κωδικοποίηση, άλλα τι ακριβώς; Έχω και ελληνικά w7 (από msdnaa), άλλα το μηχάνημα μόλις το έχω στρώσει και δεν θέλω να ξανακάνω format μόνο για αυτόν τον λόγο...

Στα xp υπαρχει μια επιλογη "Language for non-Unicode Programs" στο "Regional and Language Options" του control panel στην οποια αν δεν βαλεις greek εμφανιζονται περιεργοι χαρακτηρες αντι για ελληνικα. Υποθετω οτι παρομοιο προβλημα εχεις, οποτε κοιταξε για κατι τετοιο. Δεν εχω προσβαση σε μηχανημα με windows 7 αυτη τη στιγμη για να σου πω ακριβως.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.