Jump to content

To Ubuntu 10.04 έρχεται για να κατακτήσει τα πάντα.

snooze

Recommended Posts

Δοκίμασα και διαφορετικό πυρήνα, μέχρι και πυρήνα rt δοκίμασα αλλά καμία αλλαγή συνεπώς πλέον είμαι σίγουρος ότι είναι καθαρά θέμα ήχου. Είτε pulse audio, είτε alsa, είτε gstreamer! Ιδέες;

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Ψάχνοντας σε διάφορα μέρη στο δίκτυο κατάφερα να απομονώσω την πηγή του κακού, τον alsa-driver που δίνεται με το 10.04 και την συνεργασία του με το module snd-hda-intel. Όσοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, αν εγκαταστήσουν το linux-backports-modules-alsa όλα λύνονται με ένα reboot...

Αν δεν περάσει τον b43-fwcutter η broadcom ασύρματη κάρτα δεν θα δουλέψει,αυτά που αναφέρεις είναι για μετά.

Δεν το έχει φορτώσει σαν module?

Δεν έχω χρησιμοποιήσει broadcom ασύρματη.

Δεν το έχει φορτώσει σαν module?

Δεν έχω χρησιμοποιήσει broadcom ασύρματη.

Το module που χρειάζεται για την ασύρματη κάρτα που έχει είναι το b43,το πακέτο b43-fwcutter περνάει το σωστό closed source module(κατεβάζωντας το απο mirror του openwrt και κάνοντας το extract στον σωστό φάκελο) αντικαθιστώντας αυτό(οpen source) που φορτώνει ο kernel και δεν δουλεύει σωστά με την κάρτα.

Δές εδώ τι είναι.

Σήμερα τα εγκατέστησα σε ένα Acer Extensa 5230E (Pentium M 585, 1GB RAM, onboard VGA Intel)

Το WiFi έπαιξε αμέσως (...:clap:) και γενικά έχω θετικές εντυπώσεις. Έχω κάποια προβληματάκια με το flash (πχ το banner πάνω στο lab άμα scrollάρω πάνω κάτω "μπερδεύεται" με τις επιλογές, ενώ και το play κλπ στο youtube δεν ανταποκρίνονται κάποιες φορές).

Δε χρειάζεται να βάλω τίποτα drivers; Στο "Οδηγοί Υλικού" ψάχνει και μετά μου βγάζει το μήνυμα "Δε χρησιμοποιούνται ιδιωτικοί οδηγοί σε αυτό το σύστημα", χωρίς να έχω κάποια επιλογή από κάτω.

Τα mkv δοκίμασα να τα παίξω με το Totem (κατέβασε μόνο του codecs κλπ.) αλλά υπότιτλους δε βγάζει. Να δοκιμάσω το KMPlayer;

Αυτά για τώρα :)

συνηθως drivers κλειστου κωδικα δίνονται για την καρτα γραφικων

για τα flash ισως ευθύνεται η καρτα γραφικων (drivers)

για τα video εγω χρησιμοποιω τον vlc που ειναι πιο ανεξαρτητος

Έβαλα και το VLC, μια χαρά τα mkv και οι υπότιτλοι. Για MSN έβαλα το aMSN για να μοιάζει με το κανονικό. Το laptop δεν είναι δικό μου και κάνω αυτό το "πείραμα" για να δω αν και πόσο θα αντέξει ο φίλος μου, ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει μόνο Win.

Για τους drivers δεν κατάλαβα.. Βάζω ή δε βάζω; :p. Έψαξα, βρήκα ένα site της Intel για Linux, αλλά το install γίνεται μέσω terminal και το 'χασα λίγο.

Έβαλα και το VLC, μια χαρά τα mkv και οι υπότιτλοι. Για MSN έβαλα το aMSN για να μοιάζει με το κανονικό. Το laptop δεν είναι δικό μου και κάνω αυτό το "πείραμα" για να δω αν και πόσο θα αντέξει ο φίλος μου, ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει μόνο Win.

Για τους drivers δεν κατάλαβα.. Βάζω ή δε βάζω; :p. Έψαξα, βρήκα ένα site της Intel για Linux, αλλά το install γίνεται μέσω terminal και το 'χασα λίγο.

Σου προτείνω το eMesene και όχι το aMSN. Το θεωρώ πιο καλό (γνώμη μου πάντα).

Έβαλα τον Chronium, μου φαίνεται αρκετά πιο ελαφρύς από Φίφη.. Το πρόβλημα με το youtube βέβαια παραμένει, γνωρίζει κάποιος πώς μπορώ να το λύσω;

Θα δοκιμάσω και το eMesene τώρα :)

Το πρόβλημα που λές με το youtube πρέπει να το έχει και ένας φίλος μου που έβαλε πρόσφατα ubuntu 64bit. Το δικό σου είναι 32 ή 64 bit? Στο 32bit που έχω δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα flash έχοντας το non-free-flash.

Παίζει να είναι κάτι με τα 64bit (αν έχεις και εσύ αυτά τότε επαληθεύεται).

Κοίταξε στο Launchpad αν υπάρχει κάποιο bug-report.

• 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.