snooze Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9, 2010 [ame=http://www.youtube.com/watch?v=RcjEN-8rLf0&feature=player_embedded]YouTube - Ubuntu 10.04: Coming Soon[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Απρίλιος 9, 2010 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2010 Δεν λεει κ πολλα το βιντεακι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darien Απρίλιος 9, 2010 #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2010 29 Απριλίου..βαριά κουβέντα ο τίτλος, εγώ δεν είδα καμιά σημαντική αναβάθμιση.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Απρίλιος 9, 2010 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 9, 2010 29 Απριλίου..βαριά κουβέντα ο τίτλος, εγώ δεν είδα καμιά σημαντική αναβάθμιση.. Oχι man, μια χαρα $ημαντικη αναβαθμι$η είναι : Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoMM Απρίλιος 10, 2010 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2010 μεσα στα παντα συμπεριλαμβανονται και τα παιχνιδια ? επιτελους φλας ομως.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yz250 Απρίλιος 10, 2010 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2010 υπηρχε το flash δεν ειναι καινουργιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUL Απρίλιος 14, 2010 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2010 Ναι αλλα δεν ηταν προ-εγκατεστημένο ετσι δεν είναι?:to_pick_ones_nose3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Απρίλιος 14, 2010 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2010 29 Απριλίου..βαριά κουβέντα ο τίτλος, εγώ δεν είδα καμιά σημαντική αναβάθμιση.. Στις LTS releases (Long term support) συνήθως προτιμούν τα πιο "δοκιμασμένα" πράγματα και όχι τα πολύ πρόσφατα. Γιαυτό και δεν έχει και πολλές σημαντικές αλλαγές. Αυτές συνήθως έρχονται με τις επόμενες μη-LTS εκδόσεις.Ναι αλλα δεν ηταν προ-εγκατεστημένο ετσι δεν είναι?:to_pick_ones_nose3:ουτε τωρα ειναι προ-εγκατεστημένο (τουλάχιστον στις beta που δοκιμάζω), αλλά παλιότερα το έβρισκες δύσκολα στα ρεπος σε μια μεγαλη λίστα όταν έψαχνες για flash και είχε και σημείωση "caution" ο source code είναι κλειστός, ενώ τώρα ... πανεύκολα στην λίστα των "canonical partner$" και χωρίς "caution". Γι' αυτό είπα το flash για την αλλαγή.π.χ. στην 9.10 Τα ίδια για τον Acrobat Reader ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
snooze Απρίλιος 14, 2010 Author #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 14, 2010 ουτε τωρα ειναι προ-εγκατεστημένο (τουλάχιστον στις beta που δοκιμάζω), αλλά παλιότερα το έβρισκες δύσκολα στα ρεπος σε μια μεγαλη λίστα όταν έψαχνες για flash και είχε και σημείωση "caution" ο source code είναι κλειστός, ενώ τώρα ... πανεύκολα στην λίστα των "canonical partner$" και χωρίς "caution". Γι' αυτό είπα το flash για την αλλαγή.Ό,τι να ναι.... Και τώρα πανεύκολα το βρίσκεις (ubuntu software center) και παλιότερα δε θυμάμαι να υπήρχε ποτέ πρόβλημα να μπει ο flash. Οι πραγματικές δυσκολίες με το flash είναι περίπου 2 χρόνια πίσω μας, οπότε μάλλον από τότε έχεις να ασχοληθείς. Συνέχισε τις επενδυ$ει$ σου. Ξέρεις πού...Y.Γ. Όσο για το acrobat reader η "windows" καταγωγή σου κάνει μπαμ. Ουδείς το χρειάζεται και κανείς από τους 100άδες χρήστες ubuntu που ξέρω δεν το χρησιμοποιεί. Υπάρχει pdf reader out of the box εδώ και χρόνια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Απρίλιος 15, 2010 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2010 [.... trash deleted ....].... Και τώρα πανεύκολα το βρίσκεις (ubuntu software center) και παλιότερα δε θυμάμαι να υπήρχε ποτέ πρόβλημα να μπει ο flash. Οι πραγματικές δυσκολίες με το flash είναι περίπου 2 χρόνια πίσω μας, οπότε μάλλον από τότε έχεις να ασχοληθείς. [.... trash deleted ....]Y.Γ. Όσο για το acrobat reader [.... trash deleted ....]. Ουδείς το χρειάζεται και κανείς από τους 100άδες χρήστες ubuntu που ξέρω δεν το χρησιμοποιεί. Υπάρχει pdf reader out of the box εδώ και χρόνια.Αδιαφορώ για την επίθεση που μου κάνεις και συνεχίζω :Δεν είπα πουθενά οτι υπάρχει δυσκολία στην εγκατάσταση ή στην λειτουργία του adobe flash. Είπα το δεν έκανε "μπαμ" στο ubuntu software center στις προηγούμενες εκδόσεις όπως στην 10.04. Έβαλα και 2 screenshot από 9.10 (fully updated) και από την 10.04 για την σύγκριση.Για το PDF έχει εδω και πολυ καιρο ετοιμο PDF (&PS postscript) printer για να φτιάχνει PDF/PS files όπως και viewer για αυτα τα formats. Τωρα ποιος είναι ο λόγος να βάζει έτσι τα adobe progs στο νέο ubuntu softcenter ... δεν πάει πουθενά αλλού το μυαλό μου πέρα από τα $$$Όπως καταλαβαίνεις δεν έχω 2 χρόνια να ασχοληθώ, απλά βλέπω το ubuntu/canonical να παίρνει ένα δρόμο που δεν αρέσει σε μένα και αυτό επισημαίνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yz250 Απρίλιος 15, 2010 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 15, 2010 ...Όπως καταλαβαίνεις δεν έχω 2 χρόνια να ασχοληθώ, απλά βλέπω το ubuntu/canonical να παίρνει ένα δρόμο που δεν αρέσει σε μένα και αυτό επισημαίνω.πολύ σωστό αυτό που είπες η canonical έχει αρχίσει να χαλάει προσωπική μου άποψη ότι σε μερικά χρονια θα γίνει κάτι σαν την m$ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Απρίλιος 16, 2010 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2010 πολύ σωστό αυτό που είπες η canonical έχει αρχίσει να χαλάει προσωπική μου άποψη ότι σε μερικά χρονια θα γίνει κάτι σαν την m$Κάτι σαν την google εννοείς μάλλον επειδή η ms ανέκαθεν τα πουλούσε τα λειτουργικά της και αν η παραμεθεπόμενη έκδοση ubuntu (λέμε τώρα) θέλει € για να αποκτηθεί θα είναι και το τέλος της canonical... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Απρίλιος 16, 2010 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2010 Κάτι σαν την google εννοείς μάλλον επειδή η ms ανέκαθεν τα πουλούσε τα λειτουργικά της και αν η παραμεθεπόμενη έκδοση ubuntu (λέμε τώρα) θέλει € για να αποκτηθεί θα είναι και το τέλος της canonical...Δεν μπορεί να ζητήσει χρήματα για το OS μιας και βασίζεται σε "open source" κώδικα. Μπορεί (και το κάνει όπως και άλλες εταιρίες του είδους και του χώρου) να ζητήσει χρήματα για υποστήριξη του λειτουργικού είτε για home είτε για pro χρήση : http://www.ubuntu.com/support/servicesΠέρα από την υποστήριξη υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να βγάλει κανείς χρήματα από software, για παράδειγμα η ΜegaSoft αύριο κυκλοφορεί την Home version του λειτουργικού τους εντελώς free (ενώ τώρα στοιχίζει 100Ε) με την προϋπόθεση ότι ο Η/Υ έχει πρόσβαση στο internet και όλο το ιστορικό (games που παίζει, websites που επισκέπτεται, contacts κτλ) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαφήμιση ή οτιδήποτε άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
backgman Απρίλιος 16, 2010 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2010 Δεν μπορεί να ζητήσει χρήματα για το OS μιας και βασίζεται σε "open source" κώδικα. Μπορεί (και το κάνει όπως και άλλες εταιρίες του είδους και του χώρου) να ζητήσει χρήματα για υποστήριξη του λειτουργικού είτε για home είτε για pro χρήση : http://www.ubuntu.com/support/servicesΕίναι διαφορετικό το open-source με το freeware. Το open-source σε υποχρεώνει να δίνεις το κώδικα μαζί με το εκτελέσιμο, δε σε υποχρεώνει να το δίνεις δωρεάν. Αν θέλει μπορεί να χρεώνει τη διανομή μαζί με την υποστήριξη όπως κάνει η redhat (απ'οσο ξέρω) για τα server προϊόντα της, αλλα δε νομίζω να διατηρίσει το ίδιο μερίδιο αγοράς που έχει τώρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorikas Απρίλιος 29, 2010 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2010 Just arrived! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aligator21 Απρίλιος 29, 2010 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 29, 2010 Ωραία... ώρα για upgrade!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
eloydark Μάϊος 7, 2010 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2010 Έβαλα το 10.04 2 μέρες πριν το επίσημο launch του, ακόμα ήταν beta, αλλά δεν παίζει ιδιαίτερα ρόλο, αφού πλέον έχει γίνει και επίσημα stable. Παρόλα αυτά αντιμετωπίζω ένα μικρό πρόβλημα που νομίζω ότι οφείλεται είτε στον pulse είτε στον alsa. Ανά μικρά χρονικά διαστήματα (1-2 λεπτά) το pc θα lagάρει για μισό δευτερόλεπτο. Θα κολλήσει ο ήχος και η εικόνα (σε βίντεο για παράδειγμα) και μετά θα συνεχίσει. Όλα αυτά χωρίς κάποιον προφανή λόγο, ακόμα και με μόνη ανοιχτή εφαρμογή τον decibel audio player (κόλλημα μόνο του ήχου). Έχει αντιμετωπίσει κανένας άλλος παρόμοιο πρόβλημα; Καμία προτεινόμενη λύση για το ζήτημα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
chek2fire Μάϊος 7, 2010 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2010 Εχείς ενεργοποιημένα τα εφέ του ubuntu και αν ναι δοκίμασες να τα απενεργοποιήσεις και να δεις αν σου κάνει το ίδιο πρόβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eloydark Μάϊος 7, 2010 #19 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2010 Εχείς ενεργοποιημένα τα εφέ του ubuntu και αν ναι δοκίμασες να τα απενεργοποιήσεις και να δεις αν σου κάνει το ίδιο πρόβλημα?Όχι, compiz-config κλειστό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inglor Μάϊος 7, 2010 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2010 Για ποιό hardware μιλάμε? Αυτό συμβαίνει μόνο σε video / ήχο ή και σε άλλες εφαρμογές? Δοκίμασες να βάλεις κάποιο άλλο kernel να δεις τί παίζει? Σε single-user το κάνει πάλι? lsmod lspci var/log/messages Δώσε κανένα στοιχείο PS: Έχεις ψάξει μήπως έχει ήδη δηλωθεί στο Launchpad? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.