Jump to content

plasma vs lcd για Monitor...

voudas

Recommended Posts

μετακομίζω (ξανά:p) και η 40άρα HD του σαλονιού θα πάει πλέον κρεβατοκάμαρα και χρειάζομαι μια νέα για το σαλόνι... προσανατολίζομαι για 46"-50" λόγω απόστασης... χρήση 30% sd (tv, nova κλπ), 20% browsing (το htpc είναι πλέον το μόνο desktop στο σπίτι), 50% HD content από το htpc... 0% gaming...

έχοντας δει πλάσμα φίλων θεωρώ τα χρώματα πολύ καλύτερα κ εντυπωσιακή διαφορά στο μαύρο... και ζήνομαι για πλάσμα... είναι κ πιο φτηνές... όμως εμένα θα έχει πάνω htpc και δε ξέρω αν έχουν λυθεί τα θέματα των πλάσμα, ούτε αν η εικόνα είναι καθαρή στο desktop γτ έχω δει κ πανάκριβη panny σε htpc κ το desktop/γράμματα δεν ήταν sharp...

πχ με ιντριγκάρει αυτή, φτηνή, HD και 50"... θα ναι όμως οκ με το htpc? (btw ίδια με αυτή μου φαίνεται, ποιά η πιο νέα?), η αντίστοιχη sammy πρέπει να είναι αυτή... και από panny εδώ...

κάποια εμπειρία/πρόταση?

Προσφατα εψαχνα tv για την αδερφη μου, και ειχα λιωσει λιγο στο avclub για να καταλαβω τι παιζει... Εκει περα, οι περισσοτεροι λεγαν οτι για htpc να μην το πολυσκεφτεσαι για plasma. Γενικα τα εχουν λυσει τα περισσοτερα θεματακια που ειχαν, αλλα και παλι δεν ειναι οσο απροβληματιστες ειναι οι tft. Τι θελω να πω... πχ, στρωσιμο δεν ειναι απαραιτητο πλεον, αλλα καλο θα ηταν να γινει (αν οχι με ειδικο dvd, τουλαχιστον να την δουλευεις με ριγμενο contrast τις πρωτες βδομαδες). Επισης, η αποτυπωση σταθερης εικονας γινεται δυσκολα πλεον, δλδ πρεπει να δειχνει την ιδια εικονα για 3-4 ωρες, και παλι η εικονα μενει για κανα μισαωρο... Μετα επανερχεται, αλλα δεν ειναι οτι καλυτερο να την αφηνεις ετσι... Παντως απο τις plasma κορυφαιες θεωρουνται οι panny και απο αποψη αποδοσης και απο αποψη τιμης. Η u10 που εδειξες θεωρειται και top σε αποδοση προς τιμη. Αυτο που της λειπει απο τα πιο ακριβα μοντελλα, ειναι καλη αντιανακλαστικη επιστρωση, οποτε καλο θα ηταν να μην υπαρχει παρα πολυ φως στο σαλονι και σε καμια περιπτωση να πιανει ηλιος την tv. Οι lg απο την αλλη, κλασσικα, θεωρουνται φτηνες και τιμιες.

Παντως ψαξτο λιγο για το θεμα πλασμα. Σιγουρα θα θελει προσοχη. Απο την αλλη την tft θα την πληρωσεις, ομως θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Υπαρχει και μεγαλη διαφορα τιμης. Παντως πρωτα πρεπει να αποφασισεις στρατοπεδο, και μετα να συζητησουμε για το τι μοντελο θα παρεις.

έχω διαβάσει τα πάντα περί burn in και θέλω να πάω σε πλάσμα... δε με φοβίζουν.., απλά θέλω να σιγουρέψω τη συνεργασία με το htpc, κυρίως σε θέματα ποιότητας εικόνας σε browsing κλπ...

panny g10 τα αξίζει τα +400 από την u10?

Λοιπον το 1 το Pc μου το εχω συνδεμενο πανω σε 1 LG σε αυτην http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169398&ref=bestprice

Λοιπον..στα 2 μετρα δεν βλεπεις γραμματα με τιποτα,πρεπει να φορας γυαλια σιγουρα.

Σε αναλυση οθονης εννοω,Αν την πας 1024 θα δεις γραμματα.

Εμενα δεν με νοιαζει αυτο ομως,το μηχανημα εκει το εχω για Ταινιες και ελαφρια games.

Αν θες και εσυ να κανεις κατι τετοιο αγορασε Plasma εννοειται Full HD !!

Στα Movies ειναι απλα Τελειες!!

Απ'οτι ειδα θες πλασμα tv στα 1000€ περιπου.Σε αυτα τα λεφτα παρε panasonic,ειναι must!

Αν τυχη και ανεβεις χρηματικα παρε Kuro με κλειστα ματια,απλα η κορυφη!:bigsmile:

Παρε μια ιδεα και απο την διαφορα στα panel http://img146.imageshack.us/img146/385/capturecr.png

ρισκαρεις τοση στατικη εικονα σε πλασμα?

καταταλλα τι σε φοβιζει στο browsing? στατικη εικονα ειναι, δεν χαλαει η κινηση, οι σταμπες των toolbars να σε φοβιζουν.

απο πλασμα ολες οι panasonic ειναι καλες, προσωπικα θασου ελεγα να ψαξεις μια 46β650 που ειναι περσινη πλεον και θα βγαινουν σε προσφορες.

Ημουν σε παρομοια θεση με εσενα και θα σου πω 2-3 πραγματακια :

1) Σε εικονα και σε αναλογια κοστος/αποδοση , οι plasma ειναι πολυ μπροστα. Ειδικα αυτη η σειρα U της panasonic καταργει ολες τις κατηγοριες lcd με την αποδοση και την τιμη της, και καθιστα ασυμφορες ακομα και τις υπολοιπες plasma επειδη ειναι τοσο καλη και φτηνη που καμια ανωτερη της δεν αξιζει αν δεν εχεις λεφτα για πεταμα.

2)Μην παρεις αλλη μαρκα περα απο Panasonic. Οχι γιατι ειναι κακες, καθε αλλο, απλα επειδη και οι Panasonic δεν ειανι ακριβες, απλα δεν υπαρχει λογος... Panasonic U10 και τιποτα αλλο.

3)Το burn-in ειναι πλεον ενα πολυ σπανιο φαινομενο, ειδικα σε Panasonic.

Απο τα παραπανω θα υποθετεις οτι σου προτεινω να παρεις τη plasma, Και μαλλιστα την U10....αλλα οχι φιλε μου...

Καλως η κακως, οσο δυσκολο και να ειναι να συμβει το Burn-in σημερα, δε θα προτεινα plasma για 20% χρηση browsing. Ειναι αρκετο αυτο το 20%... Αν μου ελεγες μονο htpc δηλαδη το desktop να εμφανιζεται για λιγα λεπτα μεχρι να βρεις το αρχειο που θες να αναπαραγεις, δε τιθεται θεμα....αλλα για πιο πολλη χρηση desktop απλα δε θα το ρισκαρα... Η ανθεκτικοτητα τους πλεον ειναι μεγαλη και μπορει και να μη συμβει ποτε....αλλα απλα αν ημουν σε αυτη τη θεση οποτε εμπαινα στο firefox θα ειχα ενα αγχος μεσα μου να μη το αφησω να φαινεται πολλη ωρα τα toolbars του πχ, να μη παω να φτιαξω καφε και το ξεχασω....αυτο το αγχος θα με ενοχλουσε.

Για gaming πχ που παλι δεν προτεινουν plasma, εγω θα ελεγα δεν υπαρχει θεμα....ενταξει οι μπαρες ενεργειας κλπ καθε τοσο θα πας σε ενα Menu/κατι....δε τιθεται θεμα, ειναι πολυ ανθεκτικες για κατι τετοιο να προκαλεσει προβλημα......αλλα για desktop ειλικρινα δε θα το ρισκαρα...

Σε καταλαβαινω, η αποδοση τους ειναι απιστευτα ανωτερη των lcd σε καποια σημεια (χρωματα, μαυρο, response time, κινηση) και οταν εβλεπα την 42U10 να ειναι στα 499 ευρω κατι με τραβαγε να παω να την παρω, ηταν απιστευτη ευκαιρια...ή την 50S10 που ειχε 699 σε προσφορα καποια στιγμη.... Αλλα το windows desktop εχει πολληηηηη στατικη εικονα, και σου λεω μπορει να μη συμβει ποτε, μπορει να θελεοιι πανω απο 60 λεπτα πχ για να γινει το παραμικρο....αλλα επειδη αυτα τα ορια δε τα ξερουμε ουτε τα εγγυαται κανεις, και μαλλον δεν ειναι και standard γι'αυτο δεν υπαρχουν απτοι χρονοι, παντα θα ειχα το αγχος και θα μου χαλαγε τη διαθεση. Επαναλαμβανω ΜΟΝΟ για τη χρηση dekstop αυτο, σε ολα τα αλλα δε τιθεται θεμα, εχω 2 χρονια panasonic plasma και την εχω ξεσκισει και με xbox και απολα και δεν εβγαλε ποτε ουτε καν προσωρινο Image retention...

Η λυση στην οποια κατεληξα εγω ειναι να διαχωρησω τις χρησεις. Μια 23" lcd για desktop χρηση και αργοτερα θα παρω μια Plasma για ολα τα υπολοιπα.... αλλα εσυ αν εισαι σε σαλονι δε ξερω κατα ποσο αυτη η λυση ειναι εφικτη (αν εχεις τραπεζι πχ για να βαλεις την lcd και αν θες να υπαρχει μεσα στο σαλονι σου επιπλο υπολογιστη... εγω που μιλουσα για υπνοδωματιο δεν υπηρχε θεμα...)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.