Jump to content

Περίεργο πρόβλημα με νέο χρήστη σε ΧΡ

dpolal

Recommended Posts

Μου έφεραν προχθές ένα φορητό στο οποίο λέει (έτσι έλεγε Η χρήστης του) είχαν χαθεί τα πάντα από την επιφάνεια εργασίας και από τον φάκελο με τα έγγραφα μου.

Ψιλιάστηκα ότι μάλλον κάτι έπαιζε με τους χρήστες των ΧΡ και το έψαξα σχετικά.

Λοιπόν, στην οθόνη των χρηστών που υπήρχαν δηλωμένοι στο μηχάνημα ήταν μόνο ένας, η χρήστης ΜΑΡΙΑ που το δούλευε τόσο καιρό και ο επισκέπτης που ήταν απενεργοποιημένος.

Κοιτάζωντας όμως στον δίσκο και στον φάκελο Documents and Settings βρίσκω 2 φακέλους, ΜΑΡΙΑ και ΜΑΡΙΑ.123. :blink:

Και φυσικά ΟΛΑ τα αρχεία που έλειπαν βρίσκονταν στον φάκελο ΜΑΡΙΑ.123 :blink:

Επειδή ΔΕΝ ήξερα τί είχε γίνει ακριβώς, έκανα cut & paste όλα τα έγγραφα από τον ΜΑΡΙΑ.123 στον ΜΑΡΙΑ και το πρόβλημα λύθηκε. (μεσοβέζικα βέβαια)

Μπορεί κανείς να βοηθήσει λέγοντας μου ΤΙ στον κόρακα μπορεί να είχε γίνει ;;;;;;;;;; :help:

Το Μαράκι έκανε "hard" rename το home folder της (user account folder).

Όταν προσπαθήσει κάποιος να κάνει κάτι τέτοιο τα Windows συνήθως ζητούν credentials, γιατί πρόκειται για επικίνδυνη αλλαγή. Αν ο χρήστης είναι "τεχνικός" και προχωρήσει παρ' αυτα στο rename, τα Windows κάνουν backup τον home folder σε ".123". Δημιουργούν backup του folder δηλαδή, όχι backup user account, γι' αυτό και δεν εμφανιζόταν και χρήστης MAΡΙΑ.123.

Ορθώς έπραξες, δεν είναι μεσοβέζικη η λύση που έδωσες. Ακόμη και rename το user account μας να κάνουμε, τα Windows αφήνουν τον user folder μας με το ίδιο όνομα, για να αποφευχθούν προβλήματα με τα ήδη υπάρχοντα προγράμματα. Για κανένα λόγο δηλαδή, δεν πρέπει να μετονομάζεται ο user folder.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.