Jump to content

Ερώτηση για Πλαίσιο Rma/Πιστωτικά

Trollarw

Recommended Posts

Γιώργο με λένε, δεν χρειάζεται ο πληθυντικός, είμαι και νεότερος. Δεν έχω καμία σχέση με το e-shop απλά επείδη είχα ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν κατέθεσα την προσωπική μου εμπειρία και ο σκόπος είναι αποκλειστικά να ενημερωθούν όσοι διάβαζουν για το τι συμβαίνει και να βελτιωθεί το service του συγκεκριμένου μαγαζιού στο οποίο είμαστε πελάτες. Δεν έχω κάποιο συμφέρον.

Στο mediamarkt δεν πρόκειται ποτέ κ κανείς να κάψει μια κουζίνα για να πάει να πάρει μια νέα καλύτερη. Αν όμως εσύ κάψεις τώρα μία 8800GTX θεωρείς λογικό να ζητάς να σου δώσουν πίσω 600Ε? Και αν σου δίνουν μια 250 σε κοροιδεύουν? Κατά τη γνώμη μου όσο σου δίνουν κάτι αντίστοιχης αξίας, είναι εντάξει. Και αν πρέπει να περιμένεις και ένα-δυό μέρες γιατί δεν το έχουν επιτόπου, είναι λογικό. Άλλοι περιμένουν μήνα. Αν είσαι ανυπόμονος όπως ο dpolal, μετά έχεις και παράπονο.

• Replies 42
  • Created
  • Last Reply

Το θέμα είναι ότι η έννοια RMA είναι παρεξηγημένη.

Δεν σημαίνει αναβάθμιση, αλλά επίλυση χαλασμένου εξαρτήματος είτε με αντικατάσταση με όμοιο/παρόμοιο ή με επιστροφή των χρημάτων που έδωσες.

Ο νόμος αυτό ορίζει, από κει και πέρα αν σας δίνουν κάτι διαφορετικό απλά αρνείστε.

μερικοι μπερδευεστε...επειδη το συγκεκριμενο καταστημα εχει βγαλει απειρες φορες προσφορες σε hw π.χ μια DFI LAN PARTY Ρ45 sta 49€ πριν απο λιγο καιρο...την πηρα..πραγματικα το συγκεκριμενο μπορντ το ειχαν πιει το αιμα.! και φαινοταν..αλλα ηταν προσφορα! το λεω αυτο γτ οταν μ εμεινε στα χερια η συγκεκριμενη μητρικη και την πηγα πισω δεν μ δωσαν αναλογης τεχνολογιας (να το πω απλα) αλλα την πιστωσαν στο ποσο της αγορας! Για να μην ακουμε οτι ειναι και αριστοι..ουτε καν καλοι ειναι. Και οσον αφορα το rma οπως και να χει αυτος θα παρει απο την εκαστοτε εταιρια το ιδιο η και καλυτερο προϊον απο αυτο που θα γυρισει πισω...Οποτε κυριοι το πλαισιο ειναι καθαρα κερδισμενο απο το οτιδηποτε.Κ ν πειτε γτ δεν εκανα φασαρια , γτ εκανα και μεγαλη μαλιστα..και στο κατω-κατω, εμενα δεν με ενδιαφερει ποσο το πηρα το προϊον η εαν ειανι προσφορα, με ενδιαφερει το ποσο λειτουργικο ειναι και τι μου προσφερει! Που στην προκειμενη περιπτωση η πιο φθηνη P45 με cf και τα σχετικα ειχε 120€....αυτα για να μην νομιζουμε οτι μας κανουν και χαρη...

Υ.Γ συγγνωμη για το λιγο αναποδο ποστ , απλως βρισκομαι στην δουλεια και αυτο το ποστ το εχω γραψει σε μιαμιση ωρα..λογω φορτου εργασιας(δοξα το θεο λεω..):rolleyes:

2ή ερώτηση: Αν αγοράσω κάποιο εξάρτημα από ιδιώτη ισχύει η εγγύηση? Το λέω γιατί η απόδειξη θα είναι στο όνομα του προηγούμενου ιδιώτη...

μια χαρα ισχυει η εγγυηση.Ακομα κ αν σε ρωτησουν ποιος ειναι , που δεν παιζει εσυ πες την αληθεια.δεν ειναι κατι κακο..Μου εχει τυχει κ μενα και η διαδικασια εγινε χωρις καθυστερηση η καποιο προβλημα...Προβλημα νομιζω θα εχεις μονο εαν ειναι τιμολογιο και οχι αποδειξη. Εκει θα θελει εκδοση δελτιου αποστολης η υπευθυνη δηλωση του αγοραστη στον οποιο ειναι κομενο το τιμολογιο...ελπιζω να βοηθησα

Εγώ έχω αλλάξει και με τιμολόγιο άλλου, μου κάνανε αντικατάσταση επιτόπου. Αλλά αυτό είχε γίνει λίγο πιο παλιά, δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι από τότε.

Ειναι απαραδεκτοι,

για μια καμμενη ASUS μητρικη ,μου δωσανε μια turbo -x ,

αν και απαιτησα να μου την αντικαταστησουν παλι με ΑSUS,δεν εγινε τιποτα

την επεστρεψα αμεσως και πηρα πιστωτικο.

Η διαφορα ηταν αμελητεα ,ενα δεκαρικο,αλλα turbo-x ?

ενω αγορασα ASUS ?

Μου'ρθε να τους την φερω στο κεφαλι,αλλα το μονο που θα κερδιζα θα ηταν κανενα εγκεφαλικο,

και ετσι πηρα το πιστωτικο μου και εφυγα.

Να κανω μια ερωτηση?

Αν (χτυπα ξυλο) με τρακαρουν και το αμαξι δεν φτιαχνεται η ασφαλιστικη θα με αποζημιωση οσο το πηρα η οσο θα κανει εκεινη την στιγμη στην αγορα το αμαξι.(αν δεν υπαρχει το αμαξι να μου το παρουν σαν καινουργιο αρα μιλαω να εχει περασει ενα ευλογο χρονικο διαστημα απο την αγορα του)

Να κανω μια ερωτηση?

Αν (χτυπα ξυλο) με τρακαρουν και το αμαξι δεν φτιαχνεται η ασφαλιστικη θα με αποζημιωση οσο το πηρα η οσο θα κανει εκεινη την στιγμη στην αγορα το αμαξι.(αν δεν υπαρχει το αμαξι να μου το παρουν σαν καινουργιο αρα μιλαω να εχει περασει ενα ευλογο χρονικο διαστημα απο την αγορα του)

Γιαννη δεν εχει καμια σχεση το συγκεκριμενο ομως με την αγορα του αυτοκινητου. Κανονικα η ασφαλεια πρεπει να σου πληρωσει την αξια που αναγραφεται στο συμβολαιο.

Το αυτοκινητο βγαινει ολικη και πληρωνεσαι οτι γραφει το συμβολαιο. Λογω ομως του οτι το αυτοκινητο χανει σιγα-σιγα την αξια του, το ασφαλιζομενο ποσο αλλαζει καθε εξαμηνο ή καθε ετος (δεν ειμαι σιγουρος για αυτο) και μαζι με αυτο και τα ασφαλιστρα (μειωνονται).

Ακριβως τα ιιδια Ζαχο ισχυει και στο εμποριο σε ολα τα ειδη.Ολα χανουν αξια.Ποσο μαλλον αυτα που ειναι στον κλαδο της τεχνολογιας.

(χαθηκαμε ρε θηριο)

Ακριβως τα ιιδια Ζαχο ισχυει και στο εμποριο σε ολα τα ειδη.Ολα χανουν αξια.Ποσο μαλλον αυτα που ειναι στον κλαδο της τεχνολογιας.

(χαθηκαμε ρε θηριο)

Υπάρχουν εξαιρέσεις... μνήμες, κάρτες γραφικών τουλάχιστον για τώρα που μιλάμε ;)

καμια σχεση...αν θελεις εσυ π.χ εχεις ενα χαρχαλι για αμαξι αλλα τα ασφαλιστρα που πληρωνεις το κανεις να ειναι σαν λιμουζινα...μπορει να δινεις περισοτερα παραδειγμα στα ασφαλιστρα το χρονο απο οτι η συνολικη του αξια αλλα αν τρακαρεις να στο κανει καινουργιο..το παραδειγμα δεν εχει καμια σχεση...Η εγγυηση μ λεει οι εαν δεν υπαρψχει το ιδιο προϊον τοτε μου δινει κατι αναλογο τεχνολογικα...Τεχνολογικα λεγοντας , εχω μια m/b με crossfire ,atx , P45 η 790g παραδειγμα...και μ καιγεται κ δεν την εχει να μ δωσει την ιδια..τι θα μου δωσει? μια των 50 επειδη αυτη που αγορασα 100 εχει τωρα 50? δεν νομιζω, θα μου δωσει μια που υποστιριζει ακριβως τα ιδια (πανω - κατω).. εγω προσωπικα πηγα και εκανα αναβαθμιση σε i5 γιατι πηγα την dfi P45 απο προσφορα 59€ πισω επειδη καηκε κ με πιστωσαν το ποσο..αντι να μ δωσουν μια P45....με 59€ εκεινο το καιρο επερνες ενα χαρχαλι asus με G41...ελεος δλδ..

Να κανω μια ερωτηση?

Άλλο τι θα κάνει η ασφαλιστική, άλλο τι θα έκανε η αντιπροσωπεία σε περίπτωση μη αναστρέψιμης βλάβης πχ.

μερικοι μπερδευεστε...επειδη το συγκεκριμενο καταστημα εχει βγαλει απειρες φορες προσφορες σε hw π.χ μια DFI LAN PARTY Ρ45 sta 49€ πριν απο λιγο καιρο...την πηρα..πραγματικα το συγκεκριμενο μπορντ το ειχαν πιει το αιμα.! και φαινοταν..αλλα ηταν προσφορα!

Πριν ενα διμηνο, μου ειχε χαλασει αυτη η μητρικη, δν δεχοταν σε καποια slots ram dimms με τιποτα!! Την πηγα πισω, ενω την ειχα αγορασει μολις κυκλοφορησε με 125 ευρω και μου εκοψαν πιστωτικο 49 ευρω...!! Ακριβως λογω αυτης της προσφορας που ειχαν κανει.. Και τους λες με 49 ευρω τωρα δεν παιρνω καμμια σχεση με το προιον που ειχα, συν οτι ειχα πληρωσει και 125 ευρω, αδικια..

Οποτε μετα απο ποοοοολυ μπλα μπλα μου δωσανε μια ASUS P45 premium η οποια ειχε 157 ευρω και την κατεβασαν στα 49 ως αντικατασταση ας πουμε.. Και κοψανε αποδειξη 49 ευρω για αυτη τη μητρικη.. Οκ στο τελος δεν βγηκα χαμενος αλλα προς τι ολα αυτα??

καμια σχεση...αν θελεις εσυ π.χ εχεις ενα χαρχαλι για αμαξι αλλα τα ασφαλιστρα που πληρωνεις το κανεις να ειναι σαν λιμουζινα...μπορει να δινεις περισοτερα παραδειγμα στα ασφαλιστρα το χρονο απο οτι η συνολικη του αξια αλλα αν τρακαρεις να στο κανει καινουργιο..το παραδειγμα δεν εχει καμια σχεση...Η εγγυηση μ λεει οι εαν δεν υπαρψχει το ιδιο προϊον τοτε μου δινει κατι αναλογο τεχνολογικα...Τεχνολογικα λεγοντας , εχω μια m/b με crossfire ,atx , P45 η 790g παραδειγμα...και μ καιγεται κ δεν την εχει να μ δωσει την ιδια..τι θα μου δωσει? μια των 50 επειδη αυτη που αγορασα 100 εχει τωρα 50? δεν νομιζω, θα μου δωσει μια που υποστιριζει ακριβως τα ιδια (πανω - κατω).. εγω προσωπικα πηγα και εκανα αναβαθμιση σε i5 γιατι πηγα την dfi P45 απο προσφορα 59€ πισω επειδη καηκε κ με πιστωσαν το ποσο..αντι να μ δωσουν μια P45....με 59€ εκεινο το καιρο επερνες ενα χαρχαλι asus με G41...ελεος δλδ..

Μαλλον δεν εχεις ερθει σε τετοια θεση (και σου ευχομαι πραγματικα να μην ερθεις ποτε)

Οτι και να πληρωνεις στο τελος θα αποζημιβθεις με την τρεχουσα τιμη.!

Ολα τα ποστ απλα επιβεβαιωνουν τα λεγομενα του george12.Θεμα τυχης ειναι το ρμα...αν του υπαλληλου θα του εχει κατσει η γκομενα το προηγουμενο βραδυ.Συμφωνω απολυτα με την αναλυση που εχει κανει στο ποστ του για την αδικια που παιζεται.

Να συμπληρωσω και κατι που ειχε γραψει καποιος στο προηγουμενο θρεντ με το στοκ του πλαισιου, και τωρα που το σκεφτομαι παιζει και αυτο ρολο....Το ποσο λογαριασμο εχεις κανει στην καρτελα σου....

Τουλαχιστον ας προσεχουμε πως εκφραζομαστε........δεν ξερεις αν διαβαζουν υπαλληλοι του πλαισιου,.

@ anthis...Φιλε μου λεμε το ιδιο πραγμα. το οτι το βγαζει προσφορα εμενα δεν μ καιγεται καρφι..Εγω θελω εαν μ καει μια αντικατασταση με ενα παρομοιο τεχνολογικα προϊον και οχι με βαση την τιμη...

@ Shidokanjohn Ισως φιλε μου και γω ευχομαι να μην πεσω σε κατι τετοιο.. :bigsmile: Απλως οπως και να χει αυτοι ειναι κερδισμενοι 100%..Οπως εγω περνω κατι απο αντικατασταση, ετσι και αυτοι. Επειδη τυγχανει να ειμαι στον ιδιο κλαδο, οπως και αρκετοι αλλοι απο εδω μεσα, ξερω ακριβως το πως λειτουργει το rma και τι μπορεις να κανεις..1ος κερδισμενος ειναι το καταστημα.Κ ειδικα εαν σου πιστωσει ξεφτιλα τιμη, αυτος θα παρει το ιδιο η και καλυτερο σαν αντικαταστατη του.Αυτα για να μην το χαλαμε το θεμα..παντως να ξερετε οτι μονο χαρη δεν μας κανουν και οτι φυσικα για κερδισεις το δικιο σου θελει και λιγο θρασος..στο κατω κατω τα λεφτακια σ εδωσες και εχεις μια εγγυηση...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.