Jump to content

DFI Lanparty NFII Ultra B overclocking .

soki

Recommended Posts

• Replies 251
  • Created
  • Last Reply

Τωρα ειμαι εδω σταθεροτατα γιατι θελω να ψησω λιγο το cpu !!

vcore 1.75

v chipset 1.7

v dimm 3.2

cpu interface>optimal

2-2-2-2-6 T(RC) 13 T(RFC)15

disable

auto

fast

command per clock>enable(αμα εχεις 2χ512 disable)

post-73-1416070724,7686_thumb.jpg

Mortisboy κι εμένα ακριβώς έτσι είναι η μητρική...γιατί όμως έχουν σβήσει τόσο άγαρμπα με άσπρη μπογιά το "made in taiwan" κάτω απ' το rev :D ;;

Τελικά με περισσότερες δοκιμές κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η μητρική, με αυτόν τον επεξεργαστή τουλάχιστον, ζορίζεται πάνω από 195fsb, όταν επεξεργαστής και μνήμη τρέχουν σύγχρονα ακόμα και με πολύ χαμηλό πολλαπλασιαστή... περίεργο για μητρική με nforce2 ultra 400...με 8x200 κόλλαγε το memtest - 5 στο 6% και έπρεπε να ανεβάσω vcore 1.575 για να βγάλει έστω μιά φορά το τεστ...ούτε vdimm 2.9 ουτε vdd 1.7 βοήθησε σ' αυτή τη περίπτωση...ενδιαφέρον αυτό με τους tbred b...πάντως δεν με βλέπω να αλλάζω επεξεργαστή για να κάνω το χατήρι της dfi...κυκλοφορούν ακόμη ξεκλείδωτοι barton σε καταστήματα ή τους μάζεψαν όλους;; :whistling

vgiozo,

δοκίμασε το L12 pin mod για να βλέπει η μητρική το cpu ως default 166 fsb. Αυτή την ιδιοτροπία την παρατήρησα και στο nf7s. Οχι τόσο ακραία αλλά δεν πήγαινε σταθερά μετά τα 221 με 2400+ και κανένα multi, μετά το L12 mod δουλεύει σταθερά 225 και έχει μπουτάρει με χαμηλό multi 9.5 μέχρι 250.

Στο link περιγράφεται για nf7 η διαδικασία, ο τρόπος και τα pin λογικά παίζουν και σε dfi. Tbred L12 mod

vgiozo εκει δικιο ο chroma κανε το L12 mod το ειχα κανει και εγω στο nf7s και ημουν χαλαρα 235x10.5 με τον 2400+ ...... ενω πριν μετα τα 230 αρχιζαν οι σειρηνες!!!

Zyx εχω κανει mod στο Antec 400w smartfun (εχει μεσα switchakia και τα τσιτωσα) για αυτο .... ;) φοβερο psu το εχω σχεδον 2 χρονια και ακομα δινει απιστευτες τασεις!!!

Ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω και στην dfi...στην abit μου είχε δώσει +20 fsb...περίεργο πάντως που χρειάζονται μερικές μητρικές αυτή τη ρύθμιση για να ανεβάσουν fsb...στην chaintech δεν είχε καμία διαφορά, ανέβαζε απο την αρχή όσο επέτρεπαν οι μνήμες...

Καλως λοιπον.

Ας κανω κι εγω μια βαρυσημαντη δηλωση. Αποχωρω απο την κοινοτητα του overclocking. Και αυτο γιατι? Απο την στιγμη που υπαρχει τετοιο μοντ που δεν γνωριζω και 2ον και σημαντικοτερον το εχει κανει τοσος κοσμος και δουλεψε.....ε, τοτε........κλαψ,κλαψ....δεν αξιζω να λεγομαι overclocker.

Περα απο την πλακα τωρα. Καλο και χρυσο το μοντ αλλα κατα ποσο δουλευει? γιατι δεν εχω δει και πολυ κοσμο να το εχει κανει?

Και αν οντως ισχυε κατι τετοιο ποσοι θα αγοραζαν Barton? δεν θα συμφερε περισσοτερο να παρεις ενα 2400+ και να τον κανεις Barton?

Lol, μήπως γιατί δεν κυκλοφόρησαν πολλοί Thorton?

Ξέρεις κανέναν πατριώτη που να έχει? εγώ, κανέναν...

Επίσης, δεν διάβασα όλα τα άρθρα που βρήκα, αλλά κάτι έλεγαν για συγκεκριμένες φουρνιές που το επέτρεπαν- δεν το λέω με σιγουριά όμως.

Λογικο σε βρισκω και σε αυτο που λες. Ιδιως αν κυκλοφορησαν πολυ λιγοι. Αλλα και παλι, σε ολοκληρο Ambmb κανενας αλλος εκτος απο τον τυπα με τα 278FSB?

Εγώ παραδίνομαι...έκανα το L12 mod κι εκεί που ήθελε 1.575 για να δουλέψει σύγχρονα επεξεργαστή και μνήμες τώρα ούτε και με 1.60 δεν βγάζει memtest...βαρέθηκα...

...δεν ξέρω αν φταίει ο επεξεργαστής, το beta bios ή ο,τιδήποτε άλλο...παραιτούμαι...

...έδωσα 150 ευρώ (μαζί με courier) σε δύσκολη οικονομική περίοδο για να απαλλαγώ απο μπελάδες, όχι να περάσω κανα μήνα ψάχνοντας όλη μέρα τα forum και περιμένοντας official bios....

έχω διαβάσματα και δουλειές και τις αφήνω στην άκρη για να παίζω με τη dfi...τέρμα ......καζάνι έγινε 4 μέρες το κεφάλι μου...

...τη πουλάω, να πάρω κανα dvd-rw...

Συνέχεια στις αγγελίες...

εγω ειμαι 215 τωρα..με προδωσαν οι μνημες :D ,οπως το περιμενα δλδ...να δουμε ποτε θα αλλαξω μνημες τωρα μπας και δουμε ασπρη μερα

Εγώ παραδίνομαι...έκανα το L12 mod κι εκεί που ήθελε 1.575 για να δουλέψει σύγχρονα επεξεργαστή και μνήμες τώρα ούτε και με 1.60 δεν βγάζει memtest...βαρέθηκα...

...δεν ξέρω αν φταίει ο επεξεργαστής, το beta bios ή ο,τιδήποτε άλλο...παραιτούμαι...

...έδωσα 150 ευρώ (μαζί με courier) σε δύσκολη οικονομική περίοδο για να απαλλαγώ απο μπελάδες, όχι να περάσω κανα μήνα ψάχνοντας όλη μέρα τα forum και περιμένοντας official bios....

έχω διαβάσματα και δουλειές και τις αφήνω στην άκρη για να παίζω με τη dfi...τέρμα ......καζάνι έγινε 4 μέρες το κεφάλι μου...

...τη πουλάω, να πάρω κανα dvd-rw...

Σύντροφοι και συντρόφισσες υπερχρονισταί,

ευπειθώς αναφέρω ότι έπεσα για άλλη μια φορά θύμα της μ@λ@κίας μου...

...για όλα έφταιγε το μαγημένο το bios 31/12...έβαλα την τελευταία επίσημη έκδοση του bios 27/11-την οποία δεν είχα δοκιμάσει μέχρι τη στιγμή που απελπίστηκα, επειδή δεν είχα ακούσει κανέναν να το προτείνει αντί του τελευταίου beta bios - και τα προβλήματα λύθηκαν...

Ήταν αδιανόητο μητρική με nforce2 ultra 400 να ζορίζεται τόσο πολύ στα 200fsb...η βόλτα στην παραλία για να καθαρίσει το μυαλό απέδωσε καρπούς κι ανανεώθηκε η υπομονή μου...

... (έχω πάλι όλη μέρα πρόβλημα πάλι με το modem και αυτή τη στιγμή είμαι συνδεδεμένος στα 22kbps - 20 λεπτά έκανε να κατεβάσει 300 kbyte το bios, το οποίο ήθελα να δοκιμάσω και νωρίτερα, αλλά που υπομονή με τέτοια σύνδεση)...

οπότε αναβάλλεται προσωρινά και η πώληση της μητρικής...

..αύριο πάλι νέα...

παιδια μολις πηρα το dfi. μερικες ερωτησεις εχω bios μανησιο 10-15 μου λεει πρωτον 35 βαθμους στο system? τρελο?

δευτερον στην αρχη το εβαλα 10χ200 μολις εκανα restart τα win μου εκανε απο μονο του cmos. ειναι καποια ρυθμηση?

μετα το εδωσα λιγο τασεις παραπανω και οταν ξεκινουσε σφυριζε. το εσβηνα το ανοιγα και ειχα κρατημενες τις ρυθμησεις και δουλευε. το πηγα μεχρι 235 με 1.7 στο τσιπσετ αλλο δεν δοκιμασα. πρωτη μερα ειναι μη το παρουμε στα χερια. θελει αλαγη bios για να στρωση. γιατι σφυριζη?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.