Jump to content

DFI Lanparty NFII Ultra B overclocking .

soki

Recommended Posts

Soki το εβαλα καπακι με το που την πηρα!;) Εχει παρα πολλες ρυθμισεις για την μνημη...χαοτικο θα ελεγα ...αλλα μετα απο την πρωτη επαφη εχω αρχισει και τις γουσταρω πολυ!!!Για πες στα 250fsb πως εχεις τα settinngs της μνημης: Super bypass,SyncModeMemoryBypass,DataScavengedRate και CommandPerClock???Aααα και τα DrivingStrength και SlewRate τα εχω στο auto!!!!

• Replies 251
  • Created
  • Last Reply

CPU Interface Aggressive

11

2

2

2

2.0

13

15

Super Bypass Enabled

sync Mode Memory Bypass Auto

Data Scavengent Rate Fast

Command Per Clock Enabled (Disabled αν εχεις double side μνημες, 2χ512 πχ)

ολα τα αλλα απο κατω auto

Thanks soki!!! Δοκιμασες με cpu interface > Optimal o δικος μου εκει που στο NF7S ηθελε 1.95(1.925-1.93) για 2450 τωρα θελει 1.825;) με Agressive θελει πολυ παραπανω ρευμα για να ειναι stable!!!

Ωχ ωχ ωχ ωχ αρχίζω να νοιώθω το πορτοφόλι μου να τραντάζεται και δεν είναι καλή περίοδος αυτή για αγορές μητρικής.

Από τάσεις πως πάει παιδιά?

Η Soltek ήταν πιο σταθερή όσο αφορά το vcore και μάλιστα και με μεγάλο φορτίο (>2ν) δεν είχε κανένα πρόβλημα. Οι τάσεις από το Hw monitor στο vcore είναι κατά 0,05 χαμηλότερες οπότε δεν την βλκέπω να γλιτώνει το mod!!

Αρχική απάντηση από mortisboy

Thanks soki!!! Δοκιμασες με cpu interface > Optimal o δικος μου εκει που στο NF7S ηθελε 1.95(1.925-1.93) για 2450 τωρα θελει 1.825;) με Agressive θελει πολυ παραπανω ρευμα για να ειναι stable!!!

θα το δοκιμασω! thanx!

Αρχική απάντηση από tristeno

Από τάσεις πως πάει παιδιά?

Η Soltek ήταν πιο σταθερή όσο αφορά το vcore και μάλιστα και με μεγάλο φορτίο (>2ν) δεν είχε κανένα πρόβλημα. Οι τάσεις από το Hw monitor στο vcore είναι κατά 0,05 χαμηλότερες οπότε δεν την βλκέπω να γλιτώνει το mod!!

το μονο αρνητικο που εχω διαπιστωσει ειναι οτι οντως ζοριζει πολυ το τροφοδοτικο η DFI.

2Vcore

3.3vdimm

1.9vdd..... αλλα απορώ πως τα ρωτάς αφού την έχεις πάρει ήδη... και έχεις ποστάρει και πολλές φορές στο amdforums.com :)

Εννοώ ποιές είναι οι πραγματικές τάσεις και όχι οι αναγραφόμενες.

Μετρημένες το vcore είναι χαμηλότερο 0.05

το vdimm είναι +0.02 (3.32 max!!!)

το vdd θα το ψάξω κάποια άλλη μέρα.

κανεις με μεγαλο πολαπλασιαστη το εχει παει. 235 -240 με 10.5 παει? η δεν εχετε cpu?

Εγω κλασικα ως ... <- (δεν το λεω) την πηρα πρωτος αλλα ουτε τη χαρηκα.Περιμενω ακομα το RMA

παιδες εσας τη rev ειναι η μητρικη?εμενα A+ :confused: νομιζα οτι υπαρχουν μονο Β.τεσπα στο 3dmark2001 με την 9800προ στο 2ο τεστ μου βγαζει κατι τρελα 40fps...ειχε κανεις αυτο το prob?αυτο εγινε οταν αλλαξα την μητρικη.στην καρτα εχω τους 3.10.λετε να φταιει καλα bios?τωρα βαζω το τελευταιο απο τη μητρικη και περναω και τους last drivers απο nforce2.

Εμένα η lanparty ultra b έχει rev. A... :( ...ωστόσο στην ιστοσελίδα της dfi για το bios αναφέρει μόνο rev. Α+

ξέρετε τί βελτιώσεις έχουν γίνει σε κάθε rev ;;

perlepes, στο www.amdforums.com υπάρχει ένα θέμα για χαμηλό agp bandwidth, μήπως αυτό εννοείς...δεν έχω όμως ιδέα για κάρτες γραφικών γι αυτό 'σχώρα με (γιατί για άλλα θέματα ξέρω πολλά :rolleyes: )

http://forums.amdmb.com/showthread.php?threadid=288542

Έχω αρχίσει τη διαδικασία δοκιμών με τη νέα DFI Lanparty ultra b και έχω να κάνω μερικές παρατηρήσεις...και ευελπιστώ να ακούσω και τις εμπειρίες και των άλλων κατόχων της μητρικής...

Οι παρατηρήσεις θα είναι αρνητικές, όχι επειδή δεν είναι καλή η μητρική, αλλά επειδή είμαι ακόμη στην αρχή... και πρώτιστο ενδιαφέρον μου είναι να κατανοήσω τα επιμέρους "προβληματάκια" και τη συμπεριφορά της μητρικής...

1) Μερικές φορές, μετά απο επανεκκινήσεις η μητρική δεν ξεκινάει, πρόβλημα που λύνεται με ένα απλό reset...ωστόσο καταφέρνει πάντοτε να με κοψοχολιάσει

2) Οι θερμοκρασίες που δίνει η μητρική στα windows, και συγκεκριμένα η θερμοκρασία του επεξεργαστή σε full load, είναι πολλή χαμηλή, μόνο 3-4 βαθμούς πάνω απο την θερμοκρασία idle...(idle temp : 32-33C / full load : 36-37)... η θεμοκρασία idle μου φαίνεται αξιόπιστη, καθώς και στις δύο μητρικές που έχω δοκιμάσει (abit-chaintech) είχα την ίδια θερμοκρασία.

3) Δοκιμάζοντας σε ποιά συχνότητα μπορεί να φτάσει ο επεξεργαστής με default voltage και όλους τους συνδυασμούς πολλαπλασιαστών/fsb, βρήκα ότι στην dfi ο επεξεργαστής μου θέλει 1.575 για να είναι σταθερός στα ~1850 Mhz, ενώ με την chaintech και την abit ο επεξεργαστής έφτανε τα ~2080 με default τάση...

Αυτά τα μικρά παράπονα ίσως αναιρεθούν με παραπάνω δοκιμές, ίσως και με ένα νέο επίσημο bios...

Λοιπον παιδια don't panic το πιθανοτερο ειναι να εχετε ολοι revision B .....για κοιταχτε καλυτερα τις μητρικες σας ...υπαρχει κατι τετοιo:

post-73-1416070724,6093_thumb.jpg

οπως βλεπεται λεει NFII ULTRA B και απο κατω Rev A και απο οσο το εχω ψαξει (για την φαση rev A με rev A+) δεν εχω βρει καποια rev A+!!! Βαλτε οπωσδηποτε το beta bios 12-31(αν δεν το εχετε κανει κιολας) και πατηρηστε οταν κανει fail στο post τι λενε τα diagnostics led.....Επειδη στην συγκεκριμενη μητρικη εχω δοκιμασει 3 cpu 1800+ DLTC 0309 , 2400+ AIUHB 0324 , 2500+ IQZFA 0349 παρατηρησα οτι με τον με τον 1800+ και 2400+ ετρωγε καποια κολληματα οταν πειραζα στο bios fsb η timings της μνημης τα οποια ηταν settings που πριν απο λιγο ημουν windows και ετρεχα διαφορα χωρις απολυτος κανενα προβλημα !!!Αυτο το prob το ελυσα κανοντας load optimized defaults...και μετα απο αυτο τις απαραιτητες ο/c αλλαγες;) save.....καιιιι post......kai win...ενω πριν δεν εκανε καν ποστ!!!!Και ακομα κατι σημαντικο δοκιμαστε με το cpu interface>optimal σε μενα και στους 3 επεξεργαστες λειτουργουσε πολυ πιο σταθερα και με λιγοτερο vcore απο οτι με cpu interface>agressive

Αυτα περι trbredB γιατι με το που εβαλα πανω τον Βarton τα προβληματα αυτα εξαφανιστηκαν!!! Και ναι η μητρικη πλεον πεταει:whistling προβλημα με multi ως τωρα δεν ατιμετωπισα απο 9-11 δουλευουν μια χαρα...να και ενα δειγμα:

post-73-1416070724,7591_thumb.jpg

αυτα μου εχει και εμενα πανω η μητρικη.ειδα το manual Που ελεγε στην αρχη rev Α+ και λεω θα ειναι rev A+.λολ.αυτα λεει παντος το Modo πανω.αλλα αυτο το rev A γιατι το λεει?

ειναι μαμακια δικια τους.... μαλλον ενοούν Α+ οτι ειναι η ULTRA B (rev A) παντος δυο beta bios που δοκιμασα απο το λινκ που εδωσε ο soki λειτουργησαν μια χαρα..και εμεινα με 12-31 τελικα!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.