vgiozo Ιανουάριος 21, 2004 #81 Ιανουάριος 21, 2004 Εκουζούλανέ με η μητρική κοπέλια... Πολύ σκάλισμα θέλει η μητρική αυτή τελικά... ...με multi 8 έφτασα μέχρι 218 fsb και vdimm 2.9 (και 3.3 έβαλα αλλά δεν βοήθησε), vdd 1.9, και vcore 1.70 έτσι για να μην χρειάζεται να ανησυχώ για τον πεξεργαστή κατα τη δοκιμή των μνημών... ...αυτό που ήθελε η μητρική για να περάσει τα 220 fsb (8x220=1,760Mhz) ήταν 1.85vcore...με ο,τιδήποτε λιγότερο κρέμαγε στο memtest...όχι λάθη, απλά σταματούσε να αποκρίνεται... Τα 1.85 έφτασαν για να τρέχω το σύστημά μου σταθερά - προς το παρόν - στα 9.5χ242...με τάσεις vdimm 3.3 (μπορεί και με 3.1 αλλά το έχω για ασφάλεια) vdd 1.9 και χρονισμούς 8-3-3-3-2,5 ...παραπάνω μου βγάζει λάθη στο memtset που περιορίζονται αν απενεργοποιήσω το superbypass ή αλλάξω το 8 σε 12... ...θα αφήσω τις μνήμες να ψηθούν το βράδυ με 3.3vdimm μήπως και ανεβούν λίγο ακόμη... Συμπέρασμα δικό μου ότι η μητρική αντιπαθεί κάποια κομμάτια Tbred B ή παρουσιάζει κάποια ιδιάζουσα συμπεριφορά τελος πάντων...
zyx Ιανουάριος 22, 2004 #82 Ιανουάριος 22, 2004 μπορει να με βοιθησει καπιος και να με πει γιατι σφυραει το bort οταν του αλλαζο ρυθμησεις απο βιοσ. του βαζω σφυραει. το σβηνο μπαινει xp και εχει κρατησει τις ρυθμησεις αλλα γιατι με την πρωτη δεν το κανει?υπαρχει κατι στο βιος που πρεπει να ρυθμησο? σας εχει συμβη?
zyx Ιανουάριος 22, 2004 #83 Ιανουάριος 22, 2004 ενα αλλο κουφο γιατι εχω κουφαθη δεν μου κρατει τα cmos restore τα βαζο ολα οκ στο πρωτο restart εχουν αλλαξει ολα και μου βαζει οτι θελει. τι γινετε ρε παιδες βοηθηστε λιγο. κατα τα αλλα η μητρικη παει μια χαρα δοξα το ΘΕΟ. 246fsb εως τωρα με 1.7v κανα official bios παιζει πουθενα γιατι στην σελιδα τις dfi δεν μπορω να μπω. λετε να φταιει το bios? το σφυριγμα επειμενη και μου τιν δινει
soki Ιανουάριος 22, 2004 Author #84 Ιανουάριος 22, 2004 Βios update με τι διακοπτες κανεις? Το CMOS Reloaded αν εννοεις, σε μενα δουλευει τελεια εχει κρατησει τις ρυθμισεις που του ειχα βαλει απο την αρχη. Σφυριγμα δεν μου κανει μεσα στο bios... εχεις συνδεσει speaker?
zyx Ιανουάριος 22, 2004 #85 Ιανουάριος 22, 2004 bios δεν εχω αλαξη ειμαι με το 10-15 μανησιο. ναι αυτο ενοω σορυ. CMOS Reloaded. γιατι ρε παιδια καμια ιδεα. δεν τα κραταει με τιποτα. οτι νανε κανει. η αλαγη bios ειναι ευκολη μονο alt f2 η θελει κιαλα κολπα?
zyx Ιανουάριος 22, 2004 #86 Ιανουάριος 22, 2004 οχι μεσα στο bios. βαζο ας πουμε τις ρυθμησεις που θελο κανω save προσπαθη να ξεκινηση και μετα αρχιζει τα οργανα. θα με τρελανη με την δευτερη μετα πιανη. μηπως πρεπει να αλλαξω bios?
soki Ιανουάριος 22, 2004 Author #87 Ιανουάριος 22, 2004 Kαλυτερα να μην χρησιμοποιησεις Alt+f2. Κατεβασε το τελευταιο beta bios(κατα την γνωμη μου ειναι καλυτερο) και το awdflash και με δισκετα απο dos κανεις bios update ετσι : AWDFLASH.EXE xxxxxx.BIN /Sn /Py . Οπου xxxxxx.BIN εννοειται βαζεις το bios που κατεβασες. Αν θες το τελευταιο official ειναι εδω μαζι με το awdflash... http://www.dfi.com.tw/Upload/BIOS/LPNFIIULB1127.ZIP
Suedehead Ιανουάριος 22, 2004 #88 Ιανουάριος 22, 2004 alt+f2...οσο το σκεφτομαι με λουζει κρυος υδρωτας και θυμα ενα chaintech 7njs
soki Ιανουάριος 22, 2004 Author #90 Ιανουάριος 22, 2004 http://www.dfi.com.tw/Support/Download/bios_download_us.jsp?PRODUCT_ID=2320&CATEGORY_TYPE=null&STATUS_FLAG=Aκανε κλικ στο HOW TO FLASH BIOS . Δεν προσθετω κατι επιπλεον, οπως το λεει η DFI το κανουμε.
zyx Ιανουάριος 22, 2004 #91 Ιανουάριος 22, 2004 παιδια το εβαλα. βελτιοθηκε το μπορτ. πια δεν μου σφυραει τοσο. δηλαδη μια σφορα σφυριξε μετα απο 5 με 6 αλαγες το τρελανα και ο λογος οτι παλι δεν με κραταει τα save στο cmos Reloaded. υπαρχη περιπτοση να ειναι καμια ρυθμηση απο το bios? μαλον θα κανω κανα cmos να δω τι παιζει. δεν ειναι παραλογο?
soki Ιανουάριος 22, 2004 Author #92 Ιανουάριος 22, 2004 Βαλε και αυτο το beta bios και θα βρεις την υγεια σου http://www.midnightmachine.com/modules/mydownloads/visit.php?cid=3&lid=27
perlepes Ιανουάριος 23, 2004 #93 Ιανουάριος 23, 2004 εγω εν ξερω κατι παιζει με την μητρικη.ολο προβληματα....μερικες φορες δεν κανει detect ta ide drives αλλες φορες σβηνει την οθονη,αλλες φορες κολλαει το counterstrike!!και να πεις ειναι κανα βαρη παιχνιδι...ελεος.δεν ξερω τι φταιει αλλα τεσπα
zyx Ιανουάριος 23, 2004 #94 Ιανουάριος 23, 2004 δεν θελω να βαλω βετα βιος ρε soki σε ευχαριστο για το link εχτες. τι προβλημα υπαρχει αν κανεις alt f2? παντως μου φενετε οτι προς το παρων δεν θα χρεισημοποιο το cmos reloa... αν και ειναι κορυφεο αυτο το πραγμα που εχει η μητρικη. αφου σταματησε να σφυριζη μεγαλη υποθεση. εχω τραυματικη εμπειρια με 2 abit
perlepes Ιανουάριος 23, 2004 #95 Ιανουάριος 23, 2004 βασικα αμα συνεχισουν τα προβληματα αφου δοκιμασω αλλους drivers και bios τηα το σπασω ή΄θα φυγει απο κανα παραθυρο..τωρα νεκρωσε και το cd-r τελειως..καλη φαση
JiMk Ιανουάριος 23, 2004 #96 Ιανουάριος 23, 2004 Ρε παιδιά κάνατε όλοι format όταν βάλατε την DFI? γιατι λένε ότι είναι τόσο καλή....και εδώ βλέπω πολλά προβλήματα.
LL_NEO Ιανουάριος 23, 2004 #97 Ιανουάριος 23, 2004 Ακόμα και στις καλύτερες τυχαίνουν ελαττωματικά κομμάτια jimbo
soki Ιανουάριος 23, 2004 Author #98 Ιανουάριος 23, 2004 Αρχική απάντηση από perlepes βασικα αμα συνεχισουν τα προβληματα αφου δοκιμασω αλλους drivers και bios τηα το σπασω ή΄θα φυγει απο κανα παραθυρο..τωρα νεκρωσε και το cd-r τελειως..καλη φαση κατεβασε τους τελευταιους Nforce drivers και βαλε το beta bios 12-31.
mortisboy Ιανουάριος 23, 2004 #99 Ιανουάριος 23, 2004 Τι να πω ρε παιδια.... Soki ειμαστε απο τους τυχερους ....πολλα προβληματα ακουω ...και γω στην αρχη και το τονιζω με τον 1800+DLTC0309 και με τον 2400+AIUHB0324 ειχα καποια προβληματακια .....του τυπου δεν εκανε ποστ με τις ιδιες ρυθμισεις που πριν απο λιγο ειχα κανει....αλλα μετα το bios 12-31 διορθωθηκαν τα περισσοτερα απο αυτα... και ακομα καλυτερα οταν πριν κανω τις αλλαγες που ηθελα στο βιος εκανα ενα load failsafe defaults....και μετα εστρωνε!!Μην απογοητευεστε ειναι απο τα board που εχουν πολλες ρυθμισεις και θελει λιγο ψαξιμο οσπου να βρεις το καταλληλο configuration!!!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.