Jump to content

SATA controller gia PCI

tyrakos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Exo ena palio systhma piii kai 8elo na paro kainoyrgio sklhro to

8ema einai oti skeftika na paro to Maxtor sata 80 gb se syndiasmo me

kapoio sata controller gia pci.

Ti lete 8a doyleypsei h tzampa o kopos?

Den me peirazei poy o controller meso toy pci 8a dinei ligotero apo to 8eoritiko 150 mb/s

etsi kai allios kanenas sklhros den ftanei se tetoioys ry8moys kai to Mobo moy exei to ata 66 ara kai kainoyrgia sklhro na paro sto ata 66 8a to doyleypso.

To 8ema einai an 8a mporo na kano boot apo ton controller kai an 8a aposxolh poly ton

epeksergasth ( eipame PIII den 8eloyme na ton fortonoyme kai poly etsi? )

Telos 8a me boh8oysate an moy proteinatai kapoion gnosto se esas controller giati ego molis x8es arxisa to psaksimo kai eimai asxetos me to 8ema.

Ayta .

Dimitris

οι περισσοτερες motherboard εχουν ενσωματομενο controller της Silicon Image.ξερω οτι η εταιρεια αυτη βγαζει controller και σε pci αλλα δεν ξερω αν κυκλοφορουν στην ελληνικη αγορα.

Αρχική απάντηση από tyrakos [11-01-2004 και 01:36]

Exo ena palio systhma piii kai 8elo na paro kainoyrgio sklhro to

8ema einai oti skeftika na paro to Maxtor sata 80 gb se syndiasmo me

kapoio sata controller gia pci.

Ti lete 8a doyleypsei h tzampa o kopos?

Den me peirazei poy o controller meso toy pci 8a dinei ligotero apo to 8eoritiko 150 mb/s

etsi kai allios kanenas sklhros den ftanei se tetoioys ry8moys kai to Mobo moy exei to ata 66 ara kai kainoyrgia sklhro na paro sto ata 66 8a to doyleypso.

To 8ema einai an 8a mporo na kano boot apo ton controller kai an 8a aposxolh poly ton

epeksergasth ( eipame PIII den 8eloyme na ton fortonoyme kai poly etsi? )

Telos 8a me boh8oysate an moy proteinatai kapoion gnosto se esas controller giati ego molis x8es arxisa to psaksimo kai eimai asxetos me to 8ema.

Ayta .

Dimitris

Καλως ηρθες στο TheLab.gr :)

Βασικος κανονας του site ειναι η γραφη με Ελληνικους χαρακτηρες και οχι greeklish

Μιας και η μητρική σου είναι παλιά, δεν νομιζω να υπάρχει περίπτωση να μπορείς να κάνεις boot από τον SATA σκληρό.

Καλώς ήρθες στο TheLab.gr ;)

Mε ένα γρήγορο ψάξιμο στα ελληνικά online βρήκα:

1) SUNIX PCI-SERIAL ATA

Απλός Controller που σου επιτρέπει να συνδέσεις δύο δίσκους.

2) SATA HighPoint RAID 1520 ο οποίος σου επιτρέπει και RAID λειτουργία.

Ο πρώτος είναι και ο οικονομικότερος αλλά δεν γνωρίζω αν επιτρέπει boot (δε ξέρω καν αν πρέπει να το υποστηρίζει η κάρτα - απλά ανάλογη εμπειρία από scsi controller λέω). Η μητρική σου αν και παλιά, αν έχει επιλογή στο bios boot other device ή scsi disk, πιθανότατα θα σου επιτρέψει το boot από την κάρτα.

Γράψε τι μητρική έχεις, αν υπάρχει επιλογή boot other device, boot scsi κλπ. όπως είπε και ο DJD πιθανότατα να δουλέψει. Όσο αναφορά τις επιδόσεις, προσωπικά δε παρατήρησα διαφορά όταν έβαλα στο sata μέσω serillel ένα δίσκο ide με controller silicon image 3112, το οποίο βρίσκεται εσωτερικά συνδεδεμένο στο pci (abit nf7s). δισκος ο seagate st3120026a.

Και καλως ήρθες στο εργαστήρι!

καταρχην ευχαριστώ για το θερμό καλωσόρισμα σας και την γρήγορη

ανταπόκριση σας . ( Συγνώμη για τα Greeklish )

Λοιπόν το Mobo μου είναι ένα SOYO 6BA + VI με το 440bx chipset

στο bios έκτος των κλασικών τρόπων Boot έχει και την δυνατότητα για boot από

SCSI ( και ένα για ZIP 100 αλλα νομίζω δεν έχει σχέση αυτό ) χωρίς να έχει κάποιον ενσωματωμένο ελεγκτή λέτε να κάνει αυτό την δουλειά?

Τέλος λέτε με έναν ΑΤΑ 133 σκληρό με τον ανάλογο controller να έχω να ίδια αποτελέσματα? ( προτιμώ την λύση του SATA για μελλοντική αναβάθμιση αλλά από τιν άλλη αν δεν δουλέψει ο Controller φοβάμαι μην μου μείνουν controller και SATA σκληρός στα χέρια άχρηστα )

Κάθε άποψη δεκτή!

Δημήτρης

Απο προσωπική εμπειρία με τον Hiphpoint 1520 SATA, μπορώ να πώ οτι ειναι άψογος. Ισως να μην έχει τις τρομερές επιδόσεις, αλλα είναι πολύ γρήγορος και αντέχει και σε υψηλά PCI μιας και ειναι 33/66.:p

Για τον Sunix... Αστο καλύτερα

• 3 weeks later...
Αρχική απάντηση από tyrakos

Λοιπόν το Mobo μου είναι ένα SOYO 6BA + VI με το 440bx chipset

στο bios έκτος των κλασικών τρόπων Boot έχει και την δυνατότητα για boot από

SCSI ( και ένα για ZIP 100 αλλα νομίζω δεν έχει σχέση αυτό ) χωρίς να έχει κάποιον ενσωματωμένο ελεγκτή λέτε να κάνει αυτό την δουλειά?

Τέλος λέτε με έναν ΑΤΑ 133 σκληρό με τον ανάλογο controller να έχω να ίδια αποτελέσματα? ( προτιμώ την λύση του SATA για μελλοντική αναβάθμιση αλλά από τιν άλλη αν δεν δουλέψει ο Controller φοβάμαι μην μου μείνουν controller και SATA σκληρός στα χέρια άχρηστα )

Κάθε άποψη δεκτή!

Δημήτρης

Πιστεύω ότι σίγουρα θα δουλέψει. Εγώ έκανα ακριβώς το ίδιο σε έναν Pentium I MMX 200MHz. Ο onboard IDE controller ήταν στα 33. Έτσι έβαλα έναν PCI controller ATA133 και έναν μοναδικό δίσκο πάνω στο σύστημα 20 Gb. Φορτωσα win2000 και ο υπολογιστής δουλεύει μέχρι σήμερα!

Εαν οπως ειπες εχεις αυτη την επιλογη απο το βιος, θα δουλεψει σιγουρα! Φτανει ο controller που θα παρεις να εχει Bios!

• 4 years later...

Συγγνώμη που ξεθάβω το θέμα αλλά...

θέλω να πάρω άλλο έναν WD green power raid edition SATA σκληρό δίσκο και θα χρειαστό controller (οι 2 θύρες της μητρικής είναι ήδη κατειλλημένες).

έχω δει τον SUNIX στο πλαίσιο και έναν sweex στο ε-σοπ.

Πιθανότατα ο sweex να έχει silicon image τσιπάκι επάνω.

(http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.803125)

με χαλάει το ε-σοπ αλλά αν είναι ανάγκη...

Έχετε να προτείνετε κάποιον από τους 2;

ή κάποιον άλλο ελεγκτή σε λογική τιμή; (δεν θέλω raid).

Edit:

θέλω συμβατότητα με λίνουξ οπωσδήποτε (και βίστα βέβαια αλλά αυτό είναι δευτερεύον)

Ο απολυτως φθηνοτερος ειναι ο http://technoshop.gr/product_info.php?products_id=5084 και βγαζει 3 sata + 1 ide που σε καλυπτουν οπως και εχει αλλα δεν ξερω τι λεει απο επιδοσεις/αξιοπιστια.

Εννοειται οτι δεν θα πηγαινει σφαιρα αλλα δεν νομιζω να εχει μεγαλη διαφορα σε σχεση με εναν των 20€.

Αν είναι όντως αυτός στην φωτό, τότε είναι με ViA 6421 controller, τον οποίο θεωρώ αρκετά καλό.

Τωρα αν θα κάνει boot απο αυτόν, είναι θέμα μητρικής και μόνο...αν εχει επιλογή boot other devices, τότε θα παίξει...

Μια άλλη λύση θα ήταν ένας sata-ide adaptor, ωστε να τον βάλεις σε ένα κανάλι ide.

Εκτος κι αν δεν εχεις ελευθερες pci δεν αξιζουν τα ανταπτορακια imo, κοβουν ακομα περισσοτερο σε ταχυτητα, γεμιζεις καλωδια (3 αντι για 1) και ειναι και πιο ακριβα απο τον παραπανω controller ενω δινουν μονο 1 εξοδο.

Ρίχνει την ταχύτητα, αλλά μιλάμε για P3 έτσι...

Αν δεν κάνει boot από την κάρτα τι κάνεις?

Για μένα, αν δεν θες να το ρισκάρεις πάρε αντάπτορα...

Μαλλον μπερδευτηκες λιγο, ο Ρ3 ειναι απο το προηγουμενο ερωτημα.

Απ'οτι καταλαβα τωρα υπαρχουν ηδη 2 sata δισκοι και ψαχνει για επιπλεον, οποτε δεν τον ενδιαφερει το boot απο τον controller και το συστημα δεν ειναι τοσο παλιο αφου εχει sata η μητρικη.

Εκτος αν δεν καταλαβα καλα εγω...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.