VagelisAMDAKIAS Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 4, 2010 Καλησπέρα, χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη. Πρίν 10 ημέρες περίπου πήρα τον pc που βλέπετε στην υπογραφή με την gigabyte GA-790XTA-UD4 και μνήμη την OCZ BLACK EDITION AMD READY 4GB KIT DDR3 στα 1600. Τον υπολογιστή τον έχτισα μόνος μου. Όταν τον παρέλαβα είδα ότι τις μνήμες τις βλέπει στα 1066 και όχι στα 1600. Μπήκα στο BIOS και άλλαξα τα voltage απο 1,500 που τα έβλεπε στο auto σε 1,650 στο manual. Επανεκίνηση αλλα... παλι 1066. Πήγα να ανεβάσω το clock σε 8,00 απο 5,33 που ήταν στο auto αλλά προτίμησα να πάω το pc στο plaisio και να το κάνουν αυτοι μη γίνει καμια μαμακια. Στις υποστηριζόμενες μνήμες της μητρικής υπαρχει η OCZ στα 1600 αλλά όχι ο συγκεκριμμένος τύπος(code). οταν πήγα στο Πλαισιο να πάρω το pc ο τεχνικός μου είπε ότι οι μνήμες ήταν προβληματικές και δεν πέρασαν τα test και ότι τις αντικατέστησε με άλλες ίδιες που αφού τις τέσταρε είδε ότι είναι μια χαρα στα 1600. Μου είπε ότι πείραξε το clock αλλα τα voltage ta βρήκε μόνο του το BIOS στο 1,650 στην επιλογή auto. Οταν άνοιξα το BIOS τα voltage δεν ήταν στο auto. Οταν βάζεις auto πεφτουν στο 1,500. Το pc το βλεπω λίγο αργο σε σχέση με αυτό που ανέμενα. Προβληματίζομαι λοιπόν και λέω..... ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΜΕ ΜΗΤΡΙΚΗ? ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΠΙΤΩΣΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΟΚ? ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ Ο ΥΠΕΡΧΡΟΝΙΣΜΟΣ Η΄ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΣ ΕΒΛΕΠΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΤΑ 1600? (Υπόψιν ότι η μητρική απο ότι διάβασα overclocking ζητάει στα 1,866 και όχι στα 1,600)
Gregorypeg1000 Απρίλιος 4, 2010 #2 Απρίλιος 4, 2010 καμια μητρικη δν βλεπει τις μνημες στο auto στα 1600.ολες στα 1066.εσυ κοιτα να εχεις δωσει χειροκινητα στο bios την ταση,τους χρονισμους και τα timings.μετα κατεβασε το memtest και γραψτω σε ενα σιντι.μετα μπουταρε απο εκει και αστο να κανει δυο pass.αμα δν βγαλει error οι μνημες σου ειναι μια χαρα και δν υπαρχει προβλημα ασυμβατοτητας.
VagelisAMDAKIAS Απρίλιος 6, 2010 Author #3 Απρίλιος 6, 2010 καμια μητρικη δν βλεπει τις μνημες στο auto στα 1600.ολες στα 1066.εσυ κοιτα να εχεις δωσει χειροκινητα στο bios την ταση,τους χρονισμους και τα timings.μετα κατεβασε το memtest και γραψτω σε ενα σιντι.μετα μπουταρε απο εκει και αστο να κανει δυο pass.αμα δν βγαλει error οι μνημες σου ειναι μια χαρα και δν υπαρχει προβλημα ασυμβατοτητας.Gregory ευχαριστώ πολύ. Μια ερωτηση μόνο... στο τεστ μου βγάζει timing 11-11-11-24 ενώ οι μνήμες υποστηρίζουν 8-8-8-24. Ειναι οκ?
adpanos Απρίλιος 6, 2010 #4 Απρίλιος 6, 2010 τα timings πρέπει να τα ρυθμίσεις εσύ από bios σε αυτά που λέει ο κατασκευαστής των μνημών! Το ίδιο πρέπει να κάνεις και με την τάση και με την συχνότητα!Διφορετικά δεν απολαμβάνεις αυτό που πλήρωσες αφού η μητρική θα παίζει τις μνήμες σε default καταστάσεις!@
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.