Jump to content

Προτάσεις για κατεβαστήρι

deNordic

Recommended Posts

Καλή Ανάσταση σε όλους!

Αυτόν τον καιρό ψάχνω να φτιάξω ένα μηχάνημα για "κατεβαστήρι".

Αυτά που ζητάω είναι:

- εντελώς αθόρυβο

- όσο πιο μικρό case γίνεται

- χαμηλή κατανάλωση

- μικρό κόστος

Όλες οι προτάσεις σας καλοδεχούμενες! :cool:

Ποσους δισκους θα βαλεις μεσα;

Θα παιζει αποκλειστικα και μονο το ρολο του κατεβαστηριου/server ή θα σερφαρεις κλπ;

devil mode :devil:

Εχεις σκεφτει το ενδεχομενο να κανεις τον Ε6600 κατεβαστηρι και να παρεις νεο Pc;

/devil mode :devil:

Κατι τετοιο σου κανει;

INTEL BOXD510MO

Με περιορισμο (εκτος των προφανων) οτι για παραπανω απο 2 δισκους θελεις controller.

Δεν ξερω αν υπαρχει κατι αναλογο με παραπανω sata.

Ποσους δισκους θα βαλεις μεσα;

Θα παιζει αποκλειστικα και μονο το ρολο του κατεβαστηριου/server ή θα σερφαρεις κλπ;

devil mode :devil:

Εχεις σκεφτει το ενδεχομενο να κανεις τον Ε6600 κατεβαστηρι και να παρεις νεο Pc;

/devil mode :devil:

1 το πολύ 2 δίσκους. Απλά να βγαίνουν εύκολα.

Κοίτα κυρίως κατεβαστήρι, σερφάρισμα μόνο για να βρίσκω τα rapidshare λινκς κτλπ...

Έχω σκεφτεί να τον κάνω αλλά με Atom δεν θα εχω λιγοτερη καταναλωση;;

Ο Ατομ καταναλωνει γυρω στα 25-30w με ενα green δισκο.

Εγω εχω εναν E8200 στο κατεβαστηρι με ξεχωριστη καρτα γραφικων πανω και με ενα απλο δισκο καταναλωνει γυρω στα 60w σε iddle.

Δεν ξερω αν σερβιρει καλα ο atom στο δικτυο, λογικα δεν θα εχει κανενα προβλημα.

Ζυγισε τα, καταναλωση vs δυναμη.

ποστ #5

Πήρα τελικά ένα 240 αφού δεν μπορούσα να βρω πουθενά τον 5050e. Είναι πιο ενεργοβόρος στα default με 2 δίσκους σε idle το σύστημα έκαιγε γύρω στα 56watt

Αφού έκανα τα απαραίτητα underclock@1.5G και τάση 1,1 volt έπεσε στα 35 περίπου. Να πω πως η μητρικούλα asrock είναι φοβερή για τα € της, σε καμία περίπτωση δεν φανταζόμουν ότι θα μου έδινε τόσος επιλογές για undervoltage!!! Η μόνη βλακεία είναι ότι όταν την βάζεις στο manual δεν σου δίνει κάποιες default τιμές και πρέπει να μαντεύεις τι οριακή τάση χρειάζεται για να bootαρει το σύστημα. Σαφώς πιο δυνατό σύστημα με ίδια κατανάλωση σε σχέση με Atom!!!

Μια άλλη επισήμανση είναι να πάρεις ένα USB stick για να κατεβάζεις εκεί και μετά να τα περνάς έτοιμα στον σκληρό. Έτσι δεν θα φοβηθείς ποτέ μην σε αφήσει ξαφνικά ο σκληρός και χάσεις πολύ υλικό. Με ένα 16άρι stick που χρησιμοποιώ για αυτό τον σκοπό, οι δίσκοι μου είναι σαν καινούργιοι (μερικοί είναι 4ετίας).

Μια άλλη επισήμανση είναι να πάρεις ένα USB stick για να κατεβάζεις εκεί και μετά να τα περνάς έτοιμα στον σκληρό. Έτσι δεν θα φοβηθείς ποτέ μην σε αφήσει ξαφνικά ο σκληρός και χάσεις πολύ υλικό. Με ένα 16άρι stick που χρησιμοποιώ για αυτό τον σκοπό, οι δίσκοι μου είναι σαν καινούργιοι (μερικοί είναι 4ετίας).

Σαν να του λες να παρει λεωφορειο να παει στη δουλεια που ειναι στα 100 μετρα.

Σαν να του λες να παρει λεωφορειο να παει στη δουλεια που ειναι στα 100 μετρα.

Αν σου έχει τύχει να σου καταστραφεί σκληρός με υλικό που μόχθησες χρόνια να κατεβάσεις επειδή ο δίσκος σου κλάταρε από τα συνεχή read-writes με torrents, θα μπορούσες να καταλάβεις πως το παράδειγμα που χρησιμοποίησες δεν ισχύει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.