Stallone Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1, 2010 Γειά σας και πάλι.1)Διάβασα κάπου ότι αν δημιουργήσουμε στον δίσκο μας ξεχωριστό parttion για το λειτουργικό και ξεχωριστό για τα αρχεία, εφαρμογές κλπ. τότε σε περίπτωση που κάνουμε format δεν θα χάσουμε τα αρχεία μας. Ισχύει αυτό; 2)Εγώ έχω δημιουργήσει δύο partitions στον δίσκο μου αλλά δεν ξέρω πως να μεταφέρω το λειτουργικό (μόνο) στο ένα partition. Πως το μεταφέρουμε; Ή μήπως πρέπει να κάνουμε format πάλι; Αν κάνουμε format πως θα "οδηγήσουμε" το λειτουργικό να εγκατασταθεί στο partition που θέλουμε;Ευχαριστώ και καλή ανάσταση σε όλους!:hi: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Απρίλιος 1, 2010 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2010 Από την στιγμή που έχεις ήδη δημιουργήσει 2 partitions, τότε το λειτουργικό σου ούτως ή άλλως βρίσκεται μόνο στο ένα. Δες που είναι οι κατάλογοι windows/program files, αυτό είναι το partition που βρίσκεται το λειτουργικό. Οπότε, άμα κάνεις φορματ/εγκατάσταση σε αυτό το partition, το άλλο θα μείνει ανέπαφο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stallone Απρίλιος 1, 2010 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2010 Από την στιγμή που έχεις ήδη δημιουργήσει 2 partitions, τότε το λειτουργικό σου ούτως ή άλλως βρίσκεται μόνο στο ένα. Δες που είναι οι κατάλογοι windows/program files, αυτό είναι το partition που βρίσκεται το λειτουργικό. Οπότε, άμα κάνεις φορματ/εγκατάσταση σε αυτό το partition, το άλλο θα μείνει ανέπαφο.Έχω φτιάξει δύο partitions 250GB + 250GB. Όλα (λειτουργικό, αρχεία κλπ) είναι στο ένα. Το άλλο είναι αχρησιμοποίητο (κενό).Όταν κάνω format θα με ρωτήσει σε ποιό θέλω να εγκαταστήσω τα windows; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cris Απρίλιος 1, 2010 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2010 Γράψε τα αρχεία στο άλλο partition που είναι κενό όπως λες.Όταν κάνεις εγκατάσταση το λειτουργικό, θα επιλέξεις το partition που είχες το λειτουργικό, ώστε να μην διαγραφούν τα αρχεία που έχεις στο άλλο.Το έχεις κάνει format το δέυτερο partition για να το χρησιμοποιήσεις?Αν όχι, πήγαινε στη διαχείριση δίσκων και στο μη διαμορφωμένο partition κάνε διαμόρφωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stallone Απρίλιος 1, 2010 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2010 Γράψε τα αρχεία στο άλλο partition που είναι κενό όπως λες.Όταν κάνεις εγκατάσταση το λειτουργικό, θα επιλέξεις το partition που είχες το λειτουργικό, ώστε να μην διαγραφούν τα αρχεία που έχεις στο άλλο.Το έχεις κάνει format το δέυτερο partition για να το χρησιμοποιήσεις?Αν όχι, πήγαινε στη διαχείριση δίσκων και στο μη διαμορφωμένο partition κάνε διαμόρφωση.Πρέπει να κάνω οπωσδήποτε format ή μπορώ από την διαχείρηση δίσκων να μεταφέρω το λειτουργικό στο κενό partition γλιτώνοντας το format.Αν γίνεται πως θα το κάνω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stallone Απρίλιος 1, 2010 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2010 Γράψε τα αρχεία στο άλλο partition που είναι κενό όπως λες.Όταν κάνεις εγκατάσταση το λειτουργικό, θα επιλέξεις το partition που είχες το λειτουργικό, ώστε να μην διαγραφούν τα αρχεία που έχεις στο άλλο.Το έχεις κάνει format το δέυτερο partition για να το χρησιμοποιήσεις?Αν όχι, πήγαινε στη διαχείριση δίσκων και στο μη διαμορφωμένο partition κάνε διαμόρφωση.Πως θα κάνω διαμόρφωση στο κενό partition; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cris Απρίλιος 1, 2010 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2010 Η απάντηση στην ερώτησή σου είναι όχι.Για ποιον λόγο να εγκαταστήσεις το λειτουργικό στο άλλο partition? Αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα το μηχάνημα έτσι όπως είναι?Για να μπορείς να γράψεις σε ένα partition πρέπει να φαίνεται με κάποιο γράμμα π.χ. D:\ E:\ κλπ. Αν δεν το έχεις κάνει format δεν θα φαίνεται. Αφού εγκατέστησες το λειτουργικό, έκανες format στο δεύτερο partition μέσα από το λειτουργικό, ώστε να μπορείς να το χρησιμοποιείς κι εκείνο?Αν ναι, τότε μπορείς να το έχεις σαν αποθήκη και όταν χρειαστεί να επανεγκαταστήσεις στο μηχάνημά σου το λειτουργικό, να το εγκαταστήσεις στο partition που το έχεις και τώρα, αφήνοντας έτσι ανέπαφο το άλλο partition, δηλαδή την αποθήκη όπως είπαμε.Γράψε γενικά τι θέλεις να επιτύχεις για να σου δωθούν κατευθύνσεις.Δεξί κλικ στο "ο υπολογιστής μου", διαχείριση, διαχείριση δίσκων, δεξί κλικ στον δίσκο που θέλεις να κάνεις format (στο partition δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση), διαμόρφωση και ακολούθησε τις επιλογές. Διαμόρφωσέ το σε NTFS. Αυτό για τα XP. Λογικά παρόμοιο είναι και στα 7. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stallone Απρίλιος 1, 2010 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2010 Μάλλον δεν πρέπει να είναι το XP με τα 7.Κάνω δεξί κλικ στο κένό partition και δεν γράφει πουθενά "διαμόρφωση".Κανώ δεξί κλικ στο partition που είναι γραμμένα όλα και υπαρχει η "διαμόρφωση" αλλά δεν πατιέται (τα γράμματα είναι γκρι).Σ'ευχαριστώ για τον χρόνο σου cris. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cris Απρίλιος 1, 2010 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2010 Οπότε πρέπει να είναι φορμαρισμένο.Πόσοι δίσκοι φαίνονται ότι έχεις στο "ο υπολογιστής μου"?Εφόσον έχεις μόνο έναν στο σύστημα και φαίνονται δύο, τότε είναι φορμαρισμένο και το δεύτερο partition και μπορείς να μεταφέρεις ό,τι αρχεία θέλεις εκεί. Κάνε copy εκεί ό,τι θεωρείς ότι δεν πρέπει να χαθεί σε περίπτωση που γίνει κάτι ανεπανόρθωτο στο partition που έχεις το λειτουργικό και χριεαστεί να κάνεις format. Μπορείς για παράδειγμα να γράψεις φωτογραφίες, videos τραγούδια κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stallone Απρίλιος 1, 2010 Author #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2010 Δυστυχώς δεν είναι φορμαρισμένο.Φαίνεται μόνο το ένα κομμάτι (250GB). Τα άλλα 250GB δεν φαίνονται.Πως το φορμάρω; Είπαμε "διαμορφωση" πουθενά όταν κάνω δεξί κλικ σ'αυτόν που δεν φαίνεται.Μήπως κάνω κάτι λάθος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cris Απρίλιος 1, 2010 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2010 Μπορείς να ανεβάσεις δυο φωτογραφίες? Άνοιξε το "Ο υπολογιστής μου" και πάτα το πλήκτρο print screen στο πληκτρολόγιο. Μετά άνοιξε τη ζωγραφική, κάνε επικόλληση και save.Κάνε το ίδιο και με ανοικτή την οθόνη που λες ότι δεν φαίνεται η διαμόρφωση στο δεξί κλικ.Με το http://imageshack.us/ ανέβασε τις δυο εικόνες και βάλε τα link εδώ.Τα γράφω, σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις πώς να τα κάνεις.Το δεύτερο partition, το δημιούργησες κατά την εγκατάσταση των 7 ή μετά με κάποιο πρόγραμμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stallone Απρίλιος 1, 2010 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2010 Το δεύτερο partition το δημιούργησα μετά με το http://www.partition-tool.com/Έχει καμμιά σημασία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stallone Απρίλιος 1, 2010 Author #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2010 Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα. Εγώ έψαχνα τόση ώρα για "διαμόρφωση" στην "διαχείριση δίσκων" ενώ στο "ο υπολογιστής μου" φαίνεται η "διαμόρφωση".Φαίνεται όμως μόνο ο ένας δίσκος (το ένα partition). Το άλλο (το κενό) πως θα το κάνω να φαίνεται στο "ο υπολογιστής μου"; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cris Απρίλιος 1, 2010 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2010 Αν φαίνεται μόνο το ένα, τότε το άλλο όπως είπαμε πριν, από την διαχείρηση δίσκων, που λογικά έτσι είναι και για τα 7.Καλύτερα να δημιουργείς τα partitions από τα Windows ή αν είναι σε δίσκο που εγκαθιστάς το λειτουργικό, τότε από την διαδικασία εγκατάστασης και όχι με άλλα προγράμματα, ειδικά στην περίπτωσαη που δεν γνωρίζεις πολλά πράγματα περί partitions και format. Μπορεί να βρεθείς σε μπερδεμένη κατάσταση εύκολα.Αν ανεβάσεις τις φωτό, θα φανεί τι συμβαίνει με τον δίσκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
A-M Απρίλιος 1, 2010 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2010 Φίλε Popeye στα se7en κάνεις τα εξής.Πίνακας ελέγχου - Σύστημα και ασφάλεια - Δημιουργία και διαμόρφωση διαμερισμάτων σκληρού δίσκου. Θα σου εμφανίσει δύο διαμερίσματα. Δεξί κλικ στο διαμέρισμα χωρίς γράμμα και θα σου βγάλει διάφορες επιλογές. Πατάς προσθήκη γράμματος, βάζεις όποιο σου αρέσει και είσαι έτοιμος. Καλό Πάσχα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stallone Απρίλιος 2, 2010 Author #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2010 Φίλε Popeye στα se7en κάνεις τα εξής.Πίνακας ελέγχου - Σύστημα και ασφάλεια - Δημιουργία και διαμόρφωση διαμερισμάτων σκληρού δίσκου. Θα σου εμφανίσει δύο διαμερίσματα. Δεξί κλικ στο διαμέρισμα χωρίς γράμμα και θα σου βγάλει διάφορες επιλογές. Πατάς προσθήκη γράμματος, βάζεις όποιο σου αρέσει και είσαι έτοιμος. Καλό Πάσχα.Όλα ΟΚ. Επιτέλους κατάφερα και ενεργοποίησα και το δεύτερο partition!Σας ευχαριστώ όλους και Καλό Πάσχα!:jump1: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.