unseen Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2007 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5, 2007 Με εχει πιασει νευρικο γελιο λεμε... Ειχα μια οθονη lcd 15'' Sony στο μαγαζι καιρο τωρα χαλασμενη εκτος εγγυησης. Σημερα μιας που δεν ειχα πολυ δουλεια λεω δεν την ανοιγω να δω πως ειναι μεσα και επειτα την πεταω? Πιανω λοιπον με το κατσαβιδι και την κανω βιδες... Παρατηρησα οτι στο κατω μερος της οθονης αλλα και στο πανω ειχε δυο σωληνες που εμοιαζαν με το εσωτερικο απο τις λαμπες που βαζουμε στα pc μας.... σκεφτομαι... λες να καηκαν? Λες να καηκε ο inverter...? Κοιταω υπηρχε μια λαμπιτσα εδω γυρω ... Αντε ας δοκιμασω τι εχω να χασω... Βγαζω τις παλιες τις συνδεω στο νεο inverter τιποτα... συνδεω την νεα στο παλιο inverter τιποτα... Βαζω την μια νεα λαμπα με το νεο inverter... Καιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι Success!! (εν μερη μιας και η λαμπα ειναι τρικολορε!!) Θα βρω τωρα δυο ασπρες δυνατες λαμπιτσες και ελπιζω να σωθει η οθονη απο την ανακυκλωση! Ελεινο ετσι?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
steven_04 Νοέμβριος 5, 2007 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2007 τι ελεινο αυτο ειναι καταπληκτικο.εσωσες μια πεθαμενη οθονη και τη μοντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Νοέμβριος 5, 2007 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2007 αντε Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Νοέμβριος 5, 2007 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Νοέμβριος 5, 2007 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2007 xaxa Χ Link to comment Share on other sites More sharing options...
taz Νοέμβριος 5, 2007 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2007 Απίστευτο. Που 'σαι Χ Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos_ir Ιούνιος 19, 2008 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2008 προσπαθώ να κανω το ιδιο σε μια LG L1915S αλλα δεν καταφέρνω να την ανοίξω....παρόλο που εχω ξεβιδώσει ολες τις βιδες......ξερετε που μπορώ να βρω ενα σχέδιο της οθόνης...?ENTIT : τελικα τα κατάφερα να την ανοίξω....θα σας ενημερώσω αν τα καταφέρω και δουλέψει ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos_ir Ιούνιος 19, 2008 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2008 Χρηστο.....δωσε κανα τιπ γιατι το μονιτορ ειναι κουμουτσα και δεν κουμαντάρετε εύκολα...πως χώρεσαν οι λάμπες μεσα ?εμένα πρέπει να εχει 2 ή 4 αν κρίνω απο τα καλώδια που πάνε μεσα στο πάνελ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos_ir Ιούνιος 20, 2008 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2008 οπως βλέπουμε στην φώτο του πανελου... προφανώς αυτή είναι η τροφοδοσία των λαμπών... τα οποια καταλήγουν στην τροφοδοσία στην πλάτη της οθόνης ! χρηστο θυμάσαι ποσα volt θέλανε οι ενσωματωμένες λάμπες να δω αν εχει καεί αρχικά η τροφοδοσία τους.... το γ@μοτο είναι οτι δεν εχω πολυμετρο....και ούτε ιδέα πως το χρησιμοποιούν .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιούνιος 20, 2008 Author #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2008 δεν θυμαμαι ρε φιλε...εχει περασει καιρος. Εγω αλλαξα και το inverter Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatos_locos Ιούνιος 20, 2008 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2008 δεν θα καταφέρεις να τις μετρήσεις με πολυμετρο απλά δοκίμασε να κάνεις αυτό που έκανε και ο Χρήστος βάλε άλλες λάμπες Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos_ir Ιούνιος 20, 2008 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2008 και απο που τον τροφοδότησες ?δεν θα καταφέρεις να τις μετρήσεις με πολυμετρο απλά δοκίμασε να κάνεις αυτό που έκανε και ο Χρήστος βάλε άλλες λάμπεςειναι λιγο δύσκολο......ξεβιδώνω ξεβιδώνω....και λάμπες δεν βλέπω.....άσε που πλέον που έχω βγάλει το frame ειναι ολο καλωδιοταινιες γύρο και δεν μπορώ καν να το πιάσω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatos_locos Ιούνιος 20, 2008 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2008 βρες προσωρινά ένα τροφοδωτικό 12V και μετά βρίσκεις πάνω στην πλακέτα 12Volt και παίρνεις από εκεί Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos_ir Ιούνιος 20, 2008 #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2008 βρες προσωρινά ένα τροφοδωτικό 12V και μετά βρίσκεις πάνω στην πλακέτα 12Volt και παίρνεις από εκεί:alien012: και πως θα τα βρω ???? θα μου σφυριξουν ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatos_locos Ιούνιος 20, 2008 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2008 θα βρεις εκεί κάποιον με ένα πολύμετρο να σε βοηθήσει μην πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό εύκολο είναι απλά αν δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ πολύμετρο μην το κάνεις μόνος σου και σε χτυπήσει κανένα ρεύμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos_ir Ιούνιος 20, 2008 #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2008 με βασανίζει πολύ ....αλλα την καταφέρνω σιγα σιγα.....ανοίγει σιγα σιγα τα σωθικά της.....ελπίζω να τα καταφέρω ! εντύπωση μου κανει που περα του κυψελωτου plexy που εχει για την διάχυση του φωτος....εχει επιπλέον 3 φίλτρα....για το σωστό φωτισμό του πανελου.... και εδω αρχίζουν τα δύσκολα..... στην παρακάτω φωτο....φαίνονται οι δυσκολίες..... το κενο που εχει η οθόνη για τις λάμπες ειναι μολις 2cm.....σε αντίθεση με τις λάμπες του εμπορίου που ειναι 4cm+ ! οποτε....πολυ δυσκολα θα μπει αλλη λάμπα εκει μεσα.....οποτε παμε στο καλύτερο σενάριο....οτι οι λάμπες τις ειναι μια χαρα και απλα η τροφοδοσία τους χάλασε. και λεω εγω.......μπας και μπορεί κανείς να καταλάβει τι inverter χρειάζονται οι λαμπες για να ανάψουν...(μην τις καψω αν δεν ειναι ηδη καμένες)? π.χ. λεω εγω..........μην βαρας vatos lockos....η φωτο αυτη βοηθήσει...(ασχέτως οτι ειναι άθλια....καθώς δεν εχω φωτογραφική...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatos_locos Ιούνιος 20, 2008 #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2008 βλέπεις κάτι ψύκτρες που έχει εκεί ? εκεί πάνω τους έχει κάτι τρανζίστορ πες μας τι γράφουνε δες πάνω στην πλακέτα γράφει κάτι αριστερά κάτω από το caution τι λέει και αν μπορείς μέτρα πριν τα πηνία με ένα πολύμετρο και κανένα φίλο που να ξέρει να δούμε τι ρεύμα έχουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos_ir Ιούνιος 20, 2008 #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2008 τις 2 μικρες ψυκτρες πανω πανω λες ή τις 2 κουμουτσες κατω (και τωρα που το λες.....εκει πρεπει να ειναι η ζημια....σκατα τζαμπα ξεβίδωνα....γιατι το ενα τρανζίστορ ειναι καπως...)?να σου τονισω οτι απο τις 2 μεγαλες ψηκτρες και κατω πρεπει να ειναι ξεχωριστό κυκλωμα για την παροχη του πανελου με ρεύμα(γιατι απο εκει φευγει ενα καλώδιο και παει στον controller του πανελου...) οσο για το 2ο....πρέπει να ειναι ι ισχύς εισόδου γιατι λεει : 100-240Vac 50/60Hz 1.0Aεντιτ....μπα μια χαρα ειναι....FM F24 FQPF BN60C το ενα που ειναι μόνο του στην μια ψήκτρα και LT5234 MBR I 0 I 00CT τα αλλα δυο που ειναι μαζι στην αλλη ψήκτρα(τα 2 Ι που υπάρχουν στον δεύτερο κωδικό μπορεί να ειναι απλα διαχωριστικά !)! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatos_locos Ιούνιος 20, 2008 #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2008 τι ενωάς κάπως ? δεν βοηθάει και η photo :/ ανάμεσα στα πηνία/μετασχηματιστές τι είναι αυτά τα 2 καφετιά ? αυτά που είναι πάνω από τους πυκνωτές λέω Link to comment Share on other sites More sharing options...
manos_ir Ιούνιος 20, 2008 #20 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2008 έκανα edit στο προηγούμενο ποστ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.