Jump to content

Μεταναστευτικό Ζήτημα στην Ελλάδα

sotiris

Recommended Posts

• Replies 2,8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Δεν μου φενεται παραξενο. Η αντιτρομοκρατικη της χωρας μας ειναι γτπ. Αυτο την κανει ιδανικη στο να κρυφτουν διαφοροι.

Πιο σωστά : Δεν αποτελούν αντικείμενο έρευνας για την αντιτρομοκρατική. Μη λησμονούμε πως όποιος ασχολείται με τους ''καημένους ταξικούς αδερφούς μας'','' που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα'' κλπ κλπ κλπ, αυτόματα λαμβάνει την μομφή του ρατσιστή, του φασίστα, του χρυσαυγίτη.

• 6 months later...

Και πάλι στην επικαιρότητα το ζήτημα μετά τις εντολές άρσης της κράτησης στα κέντρα κράτησης!

Από την Αμυγδαλέζα στην ... Ομόνοια, με το πρόσχημα της απέλασης.

Εάν ήθελαν απέλαση ας τους έστελναν στη Θράκη, από την Ομόνοια που ακριβώς θα απελαθούν, στα Πατήσια?

Κινήσεις εντυπωσιασμού για την εισαγώμενη εξ ανατολάς ανθρωπιστική κρίση.

• Like 6

• 2 weeks later...

Τουλάχιστον γραφικός ο συντάκτης από το λινκ σου.

4-5 χρόνια μετά την έξαρση αυτής της ξενοφοβίας, αφού την υιοθέτησαν κάποιοι, αφού την πήρε η ΧΑ και τη μετεξέλιξε σιγά σιγά απο το έξω οι ξένοι στο αλήτες πολιτικοι, αφου κάποιοι τη βάλατε στη βουλή και οπλίσανε τα χέρια τους, τώρα προσπαθούμε να ανασύρουμε αποδεδειγμένα επικίνδυνες απόψεις (οι οποίες σημεωτέων δε έχουν σχέση με την κατάσταση στη χώρα Σήμερα καν).

Ελπίζω τουλάχιστον (και το ψιλοκαταλαβαίνω απο το κλ@σιμο που τρωει αυτό το τόπικ) ότι όλοι γίναμε σοφότεροι απο αυτή την ιστορία με την ΧΑ τα τελευταία χρόνια και δεν βλέπουμε το δάχτυλο αντι για το φεγγάρι. 

εντάξει ο τόπικ στάρτερ έχει μια αγάπη στο όλο θέμα, φαίνεται μάλλον θα ήθελε να μαζεύει φράουλες και του φάγαν οι ξένοι τη δουλεια

Έγινε επεξεργασία από 3likos

ΜΠΡΑΒΟ – Η φωτογραφία της σημαιοφόρου που έχει ταρακουνήσει όλο το διαδίκτυο | LastNews

Προσέξτε δύο πράγματα σε αυτό το άρθρο. Πρώτον, για πιο πράγμα μιλάει και δεύτερον ποια από τις δύο κοπέλες έχει ως κεντρική φωτογραφία στο άρθρο. Σημειωτέον ότι όποιο άλλο site αναπαράγει την είδηση δείχνει την φωτογραφία που είναι ζουμαρισμένη στο πρόσωπο της κοπελιάς που ΔΕΝ έχει σχέση με το θέμα.

Αυτό που κολλάει με το μεταναστευτικο ζήτημα? αφού η κοπέλα είναι Ελληνίδα όχι μετανάστρια...

ωραία είδηση αλλά ταιριάζει στο άλλο τόπικ :p

αλλά ταιριάζει στο άλλο τόπικ

Δεν έβρισκα το άλλο topik :p

Καλα μπορει να ειναι το plugin του site που διαχειριζεται τις φωτο, ας μην ειμαστε καχυποπτοι.

Ίσως, αλλά το αλλάζεις manual. Δεν γίνεται; Έγινε επεξεργασία από yanni

Τουλάχιστον γραφικός ο συντάκτης από το λινκ σου.

4-5 χρόνια μετά την έξαρση αυτής της ξενοφοβίας, αφού την υιοθέτησαν κάποιοι, αφού την πήρε η ΧΑ και τη μετεξέλιξε σιγά σιγά απο το έξω οι ξένοι στο αλήτες πολιτικοι, αφου κάποιοι τη βάλατε στη βουλή και οπλίσανε τα χέρια τους, τώρα προσπαθούμε να ανασύρουμε αποδεδειγμένα επικίνδυνες απόψεις (οι οποίες σημεωτέων δε έχουν σχέση με την κατάσταση στη χώρα Σήμερα καν).

Ελπίζω τουλάχιστον (και το ψιλοκαταλαβαίνω απο το κλ@σιμο που τρωει αυτό το τόπικ) ότι όλοι γίναμε σοφότεροι απο αυτή την ιστορία με την ΧΑ τα τελευταία χρόνια και δεν βλέπουμε το δάχτυλο αντι για το φεγγάρι. 

εντάξει ο τόπικ στάρτερ έχει μια αγάπη στο όλο θέμα, φαίνεται μάλλον θα ήθελε να μαζεύει φράουλες και του φάγαν οι ξένοι τη δουλεια

Έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέγονται.

Το να χαρακτηρίζεις κάποιον είναι το πιο εύκολο πράγμα.

Το δύσκολο είναι να λύνεις τα προβλήματα. 

Αν θεωρείς ότι δεν υπάρχουν προβλήματα μάλλον δεν βλέπουμε τα ίδια πράγματα οπότε δεν μπορούμε και να κάνουμε διάλογο αφού διαφωνούμε επί της αρχής.

Όταν κάποιος δεν καταλαβαίνει τα ερείσματα που δίνονται στο 7% που ψηφίζουν ναζί, εμένα με ξεπερνά η λογική του. 

Όταν οι ναζί έπαιρναν 0.1% ίσως και τα προβλήματα να ήταν μειωμένα. Το 7% είναι νοσηρό, και νοσηρά σταθερό. Αν δεν βλέπεις τις αιτίες, αρκούμενος στο να χαρακτηρίζεις 7% των ελλήνων ηλίθιους, κοίτα λίγο στον καθρέφτη για το ποιος είναι ρατσιστής :)

Αν θες πάντως δείξε μας το φεγγάρι, ελευθερία του λόγου έχουμε :)

• Like 3

Και κάποια ξενοφοβικά κείμενα και επικίνδυνες απόψεις (sic) από την Wikipedia:

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1

Ξενοφοβικοί και φασίστες οι Έλληνες!!!!!111!!1!1!

Έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέγονται.

Το να χαρακτηρίζεις κάποιον είναι το πιο εύκολο πράγμα.

Το δύσκολο είναι να λύνεις τα προβλήματα. 

Αν θεωρείς ότι δεν υπάρχουν προβλήματα μάλλον δεν βλέπουμε τα ίδια πράγματα οπότε δεν μπορούμε και να κάνουμε διάλογο αφού διαφωνούμε επί της αρχής.

Όταν κάποιος δεν καταλαβαίνει τα ερείσματα που δίνονται στο 7% που ψηφίζουν ναζί, εμένα με ξεπερνά η λογική του. 

Όταν οι ναζί έπαιρναν 0.1% ίσως και τα προβλήματα να ήταν μειωμένα. Το 7% είναι νοσηρό, και νοσηρά σταθερό. Αν δεν βλέπεις τις αιτίες, αρκούμενος στο να χαρακτηρίζεις 7% των ελλήνων ηλίθιους, κοίτα λίγο στον καθρέφτη για το ποιος είναι ρατσιστής :)

Αν θες πάντως δείξε μας το φεγγάρι, ελευθερία του λόγου έχουμε :)

Μια χαρά καταλαβαίνω γιατι το 6% ψηφιζει ναζί. Απλά δεν αρκούμε στο να σκέφτομαι τελείως επιφανειακά θεωρώντας ότι ο κύριος λόγος για την κατάσταση ειναι το μεταναστευτικο και μονο.

Η ατζέντα της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε χρησιμοποιώντας ως αιτία για την κατάσταση της χώρας τους μετανάστες και στην συνέχεια εξελίχθηκε σε "όλοι οι πολιτικοι ειναι αλήτες", εμείς ειμαστε οι μόνοι "καθαροί", ακόμα και το σύνθημα να "ξεβρωμίσει ο τόπος" αναφερόταν κυρίως σε σκάνδαλα,πολιτικους και γενικά όλο το σύστημα (μιας και ειναι και αντισυστημική) και λιγότερο στους μετανάστες.

Είναι προφανές ότι το μεταναστευτικο ειναι ζήτημα για τη χώρα μας (και για άλλες χώρες) αλλά ναι, αν κάποιος θεωρεί ότι ειναι η αιτία της κρίσης , ότι ειναι η αιτία που τα τελευταία 5 χρόνια γίνεται ότι γίνεται, σόρρυ αλλά θα αρκεστώ στο να τον χαρακτηρίσω ηλίθιο.

Πάντως δεν πιστεύω ότι το ποσοστό της ΧΑ αποτελείται μονο από ανθρώπους που ψηφίζουν για το μεταναστευτικο, απλώς θεωρώ ότι όπως έχει διαμορφωθει η κοινωνία υπάρχουν (ίσως εξαθλιωμένα) κομμάτια της (ενδεχομένως με μηδενικη πολιτικη σκέψη ή και μηδενικη σκέψη γενικα) που δεν ξέρουν τι τους φταίει με αποτέλεσμα να διψάνε για "αιμα" (μεταφορικά κυρίως)..

τώρα για το κείμενο του wiki που παραθέτεις , με μία εντελώς διαγώνια ανάγνωση μου φάνηκε σχετικά αντικειμενικο . Δε το διαβασα όλο αλλά νομίζω ότι παραθέτει γεγονότα κλπ κρατώντας αποστάσεις απο ρατσιστικές απόψεις. 

Φυσικά αυτό το κείμενο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που μας έβαλες από το facebook το οποίο συνεχίζω να θεωρώ επικίνδυνης λογικής αλλά και μηδενικής αντίληψης της πραγματικότητας απο το συγγραφέα του.

τέλος για το έξω απο το χορό , δεν ξέρω αν μένεις στην Αθήνα (αν κρίνω απο το προφίλ σου) αλλά τα τελευταια 5 χρόνια που ζω στην Αθήνα δε νομίζω να είμαι έξω απο το χορό. Αν πάντως δε μενεις μονιμα στην Αθήνα (με επιφύλαξη μπορει να κάνω λάθος) τότε απορώ πώς εκφράζεις άποψη για την σημερινή κατάσταση του κέντρου . Παρακολουθεις απο την Αγγλία με κάμερα την ομόνοια πχ?

Μια χαρά καταλαβαίνω γιατι το 6% ψηφιζει ναζί. Απλά δεν αρκούμε στο να σκέφτομαι τελείως επιφανειακά θεωρώντας ότι ο κύριος λόγος για την κατάσταση ειναι το μεταναστευτικο και μονο.

Η ατζέντα της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε χρησιμοποιώντας ως αιτία για την κατάσταση της χώρας τους μετανάστες και στην συνέχεια εξελίχθηκε σε "όλοι οι πολιτικοι ειναι αλήτες", εμείς ειμαστε οι μόνοι "καθαροί", ακόμα και το σύνθημα να "ξεβρωμίσει ο τόπος" αναφερόταν κυρίως σε σκάνδαλα,πολιτικους και γενικά όλο το σύστημα (μιας και ειναι και αντισυστημική) και λιγότερο στους μετανάστες.

Είναι προφανές ότι το μεταναστευτικο ειναι ζήτημα για τη χώρα μας (και για άλλες χώρες) αλλά ναι, αν κάποιος θεωρεί ότι ειναι η αιτία της κρίσης , ότι ειναι η αιτία που τα τελευταία 5 χρόνια γίνεται ότι γίνεται, σόρρυ αλλά θα αρκεστώ στο να τον χαρακτηρίσω ηλίθιο.

Πάντως δεν πιστεύω ότι το ποσοστό της ΧΑ αποτελείται μονο από ανθρώπους που ψηφίζουν για το μεταναστευτικο, απλώς θεωρώ ότι όπως έχει διαμορφωθει η κοινωνία υπάρχουν (ίσως εξαθλιωμένα) κομμάτια της (ενδεχομένως με μηδενικη πολιτικη σκέψη ή και μηδενικη σκέψη γενικα) που δεν ξέρουν τι τους φταίει με αποτέλεσμα να διψάνε για "αιμα" (μεταφορικά κυρίως)..

τώρα για το κείμενο του wiki που παραθέτεις , με μία εντελώς διαγώνια ανάγνωση μου φάνηκε σχετικά αντικειμενικο . Δε το διαβασα όλο αλλά νομίζω ότι παραθέτει γεγονότα κλπ κρατώντας αποστάσεις απο ρατσιστικές απόψεις. 

Φυσικά αυτό το κείμενο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που μας έβαλες από το facebook το οποίο συνεχίζω να θεωρώ επικίνδυνης λογικής αλλά και μηδενικής αντίληψης της πραγματικότητας απο το συγγραφέα του.

τέλος για το έξω απο το χορό , δεν ξέρω αν μένεις στην Αθήνα (αν κρίνω απο το προφίλ σου) αλλά τα τελευταια 5 χρόνια που ζω στην Αθήνα δε νομίζω να είμαι έξω απο το χορό. Αν πάντως δε μενεις μονιμα στην Αθήνα (με επιφύλαξη μπορει να κάνω λάθος) τότε απορώ πώς εκφράζεις άποψη για την σημερινή κατάσταση του κέντρου . Παρακολουθεις απο την Αγγλία με κάμερα την ομόνοια πχ?

Κοίταξε λοιπόν πώς έχει το πράγμα εδώ στην Πλ. Αμερικής.

Τα μισά μαγαζιά είναι γκέτο. Μπαίνεις σε ψιλικατζίδικο που το έχουν ξένοι και είτε δεν σε εξυπηρετούν είτε σε κοιτάνε με μισό μάτι.

Ο τόπος έχει πραγματικά βρωμίσει. Αμέσως μετά την απελευθέρωση από την Αμυγδαλέζα, με 1 εβδομάδα διαφορά, παρατήρησα τα εξής:

1. Συγκέντρωση μεταναστών σε εγκαταλελλειμένα κτίρια της περιοχής (θες να στα μαρκάρω στο Google Maps?).

2. Σουλατσάρισμα (το γνωστό του Harlem) μικροσυμμοριτών με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα από το προηγούμενο διάστημα (δεν νομίζω να άλλαξε ο καιρός...).

3. Πιο πολύ εξαθλιωμένο κόσμο απ'ότι πριν ανάμεσά μας, ενδεικτικά έχω 2-3 βράδια κάθε βδομάδα δείγμα με ανθρώπους να κατουράνε σε δέντρο στη γειτονιά μου την ώρα που περνάω εγώ (που περνάω για 1 λεπτό). Φαντάσου δηλαδή για τι επίπεδο υγειινής μιλάμε, και πρόσθεσε το παζλ τους γυφτοπακιστάνους που βγάζουν όλα τα σκουπίδια στο πεζοδρόμιο για να μαζέψουν τα σίδερα! Εκπληκτικό! 

Στην Τσεχία (που είναι πρώην ανατολικό μπλοκ, ούνοι κλπ.) αν κατουρήσεις σε δημόσιο χώρο πληρώνεις 50-100 ευρώ που για Τσεχία είναι μεγάλο πρόστιμο.

Αυτά προστέθηκαν στα εξής:

1. Ελαστικό ωράριο μαγαζιών μεταναστών - ελαστικοί κανονισμοί πολυκατοικιών (ο υπήκοος πακιστάν που έμενε πάνω από το σπίτι μου για 3 μήνες και τον συμπαθούσα γιατί δεν έκανε φασαρία, δεν πλήρωσε ούτε 1 νοίκι και ούτε 1 ευρώ κοινόχρηστα - δηλαδή έκανε 2 μετακομίσεις, μία μέσα, μία έξω, στην υγειά του ΜΑΛΑΚΑ που του πλήρωσε ρεύμα ασανσέρ και ως αντάλλαγμα του έφθειρε και το ασανσέρ -πλακάκια σπασμένα κλπ.). 

2. Απίστευτη συγκέντρωση ρομά, με τα συνεπακόλουθα (βρώμα, μουσική τέζα λες και είσαι στο Ζεφύρι, φασαρία κλπ.). 

3. Αίσθημα ανασφάλειας για ανθρώπους που δεν έχουν την τρέλα ή το σωματότυπο που χρειάζεται. Η κοπέλα μου π.χ. φοβάται να κυκλοφορήσει βράδυ. Η προηγούμενη κοπέλα μου είχε τα αντίστοιχα προβλήματα. Δηλαδή βράδυ κινδύνευαν και αναγκαστικά έπρεπε να τις συνοδεύω. Θεωρείς ότι κάτι τέτοιο είναι λογικό ή στα πλαίσια της ευνομούμενης κοινωνίας, ή θα πρέπει να περιμένω να σκοτώσουν κάποιο μέλος της οικογένειάς μου για να ζωστώ με τα φυσεκλίκια?

Το πρόβλημα που δεν έχεις καταλάβει και εσύ και η ζαρωμένη μούμια είναι η τάξη μεγέθους του προβλήματος. Είστε δε τόσο ηλίθιοι που δεν μπορείτε να δείτε τι γίνεται γύρω σας, έχετε παντελή απουσία αίσθησης διεθνών νόμων, κανονισμών και ηθικής και νομίζετε ότι το πρόβλημα είναι τύπου Μεξικό / Τέξας ακούγοντας το Clandestino του Manu Chao. Μόνο που εδώ δεν είναι Τέξας, ούτε το Πακιστάν είναι το Μεξικό, και αυτό το αποδεικνύει το 30% που συγκέντρωσε ο Φαράντζ στη Μεγάλη Βρετανία στις Ευρωεκλογές με κύριο σύνθημά του να μη μας τρώνε τις δουλειές οι βρωμιαραίοι οι ευρωπαίοι, και τον έμφυτο ρατσισμό του μέσου Άγλλου. Αυτό για όσους θεωρούν ότι ο έλληνας είναι ο χειρότερος όλων. Ο έλληνας είναι εκπληκτικά ανεκτικός και εκπληκτικά φιλικός με τους μετανάστες, και το έχει δείξει με την ενσωμάτωση όλων των μεταναστών του πρώην ανατολικού μπλοκ. Υπάρχουν όμως όρια τα οποία έχουν ξεπεραστεί. Το να επιδεινώνεις καταστάσεις με ηλίθια προσχήματα δεν είναι η λύση. Όπως είπα και στο Facebook, δεν μπορείς να επιβαρύνεις βεβαρυμένα με μετανάστες προάστια, θα πρέπει εφ'όσον θες να εξασφαλίσεις στέγη και εργασία σε ανρθώπους να τους τα εξασφαλίσεις με κρατικά χρήματα. Όχι να τους αφήνεις ελεύθερους και όποιον πάρει ο χάρος. Ας τους κόψουν επίδομα μετανάστη 600 ευρώ το μήνα (αν νομίζουν ότι αυτό είναι το σωστό) ώστε να ικανοποιεί τις υποχρεώσεις του και τις ανάγκες του. Αλλά όχι έξω και όποιον πάρει ο χάρος.

(η ταύτισή σου με τους ψευτοαριστερούς έγινε με βάση τα λεγόμενά σου όπως αντίστοιχα με έχεις ταυτιστεί πολλάκις ως χρυσαυγίτη, με βάση τα λεγόμενά μου υποθέτω, παρ'όλο που όσες φορές έχω ψηφίσει στις εθνικές εκλογές έχω ψηφίσει συνασπισμό και σύριζα).

• Like 3

Το πρόβλημα που εντοπίζω εγώ και χαρακτηρίζω επικίνδυνη τη λογική σου ειναι το ύφος σου και ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεσαι όταν αναφέρεσαι στα "ξένα σώματα". Μου φαίνεται σαν να σου φταίνε οι άνθρωποι αυτοί καθ'αυτοί και όχι οι πραγματικές αιτίες που οδηγούν στα προβλήματα. 

Κοίταξε λοιπόν πώς έχει το πράγμα εδώ στην Πλ. Αμερικής.

Τα μισά μαγαζιά είναι γκέτο. Μπαίνεις σε ψιλικατζίδικο που το έχουν ξένοι και είτε δεν σε εξυπηρετούν είτε σε κοιτάνε με μισό μάτι.

Υπάρχει κάποιος λόγος να έχει μαγαζί και να μη σε εξυπηρετεί?

Ο τόπος έχει πραγματικά βρωμίσει. Αμέσως μετά την απελευθέρωση από την Αμυγδαλέζα, με 1 εβδομάδα διαφορά, παρατήρησα τα εξής:

1. Συγκέντρωση μεταναστών σε εγκαταλελλειμένα κτίρια της περιοχής (θες να στα μαρκάρω στο Google Maps?).

2. Σουλατσάρισμα (το γνωστό του Harlem) μικροσυμμοριτών με πολύ μεγαλύτερη συχνότητα από το προηγούμενο διάστημα (δεν νομίζω να άλλαξε ο καιρός...).

3. Πιο πολύ εξαθλιωμένο κόσμο απ'ότι πριν ανάμεσά μας, ενδεικτικά έχω 2-3 βράδια κάθε βδομάδα δείγμα με ανθρώπους να κατουράνε σε δέντρο στη γειτονιά μου την ώρα που περνάω εγώ (που περνάω για 1 λεπτό). Φαντάσου δηλαδή για τι επίπεδο υγειινής μιλάμε, και πρόσθεσε το παζλ τους γυφτοπακιστάνους που βγάζουν όλα τα σκουπίδια στο πεζοδρόμιο για να μαζέψουν τα σίδερα! Εκπληκτικό! 

Στην Τσεχία (που είναι πρώην ανατολικό μπλοκ, ούνοι κλπ.) αν κατουρήσεις σε δημόσιο χώρο πληρώνεις 50-100 ευρώ που για Τσεχία είναι μεγάλο πρόστιμο.

Ισχυριζεσαι ότι ο τόπος έχει βρωμίσει. Και φέρνεις 3 παραδείγματα

1. Για τα εγκαταλελλειμένα κτίρια της περιοχής. Κάποιος που δεν έχει που να μεινει μένει σε ένα εγκαταλελλειμένο κτίριο. Σπίτι σου μένει? Τι ακριβώς πρέπει να κάνει? να μεινει στο πεζοδρόμιο ?και η βασική ερώτηση:

Αυτός φταίει που μένει εκει? Του αρέσει δλδ ή δεν έχει άλλη επιλογή?

Δε σε λέει κανεις ρατσιστή επειδή ισχυρίζεσαι ότι μένουν σε εγκαταλελλειμένα κτίρια αλλά επειδή εθελοτυφλείς θεωρώντας τους ίδιους τους ανθρώπους κακούς και υπαίτιους επειδή δεν έχουν στέγη. (και μιας και ειπες για διεθνεις νόμους , ηθικη κλπ, το δικαίωμα στη στέγη ειναι θεμελιωμένο οπότε καλό ειναι όταν επικαλείσαι νόμους να τους επικαλείσαι όλους και όχι όσους σε βολεύουν)

2.Συμμορίες. Δεν αμφιβάλλω ότι υπάρχουν συμμορίες. Ούτε αμφιβάλλω ότι ειναι πρόβλημα που πρέπει να λυθει. Αστυνόμευση? Κυνήγι των αρχι-συμμοριτών που ίσως ειναι απο πίσω? δεν ξέρω αλλά προφανώς πρέπει να λυθει.

Όμως συυμορίες θα μπορούσαν κάλλιστα να υπάρχουν και απο Έλληνες σε περίπτωση που ικανοποιούνταν οι κοινωνικές συνθήκες που οδηγούν στην γκετοποίηση κομματιού της κοινωνίας. Τι θέλω να πώ? Η συμμορία δεν ειναι εθνικό χαρακτηριστικο συγκεκριμένων χωρών προέλευσης αλλά κοινωνικό φαινόμενο και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται κατά τη γνώμη μου. 

Αρα προσπαθώ να σου πω ότι δε σου φταίνε οι ξένοι γενικά αλλά οι συνθήκες που οδηγούν στην ύπαρξη συμμοριών.

3. Εξαθλιωμένος κόσμος. Σε αυτό τι να σου πω? Το ότι κάποιος ειναι εξαθλιωμένος δεν αποτελει επιλογή του , υποθέτω ότι αν του δινόταν η ευκαιρία θα επέλεγε άλλη ζωή. Εξαθλιωμένους Έλληνες πάντως έχω δει να ψάχνουν στα σκουπίδια και να κοιμούνται σε παγκάκια (και να βρωμάνε) αλλά δεν τους κατηγόρησα γιατι δε θεωρώ ότι ευθύνονται αυτοί. Το ίδιο ισχύει και για εξαθλιωμένους ξένους. (αν το επιχείρημα ειναι ότι στη χώρα μου δικαιούμαι να κατουράω όπου θέλω αλλά ο ξένος ας κατουρήσει στη χώρα του, τότε ΟΚ διαφορετικοί κόσμοι, δεν παίζει να συννενοηθούμε :p)

Αυτά προστέθηκαν στα εξής:

1. Ελαστικό ωράριο μαγαζιών μεταναστών - ελαστικοί κανονισμοί πολυκατοικιών (ο υπήκοος πακιστάν που έμενε πάνω από το σπίτι μου για 3 μήνες και τον συμπαθούσα γιατί δεν έκανε φασαρία, δεν πλήρωσε ούτε 1 νοίκι και ούτε 1 ευρώ κοινόχρηστα - δηλαδή έκανε 2 μετακομίσεις, μία μέσα, μία έξω, στην υγειά του ΜΑΛΑΚΑ που του πλήρωσε ρεύμα ασανσέρ και ως αντάλλαγμα του έφθειρε και το ασανσέρ -πλακάκια σπασμένα κλπ.). 

2. Απίστευτη συγκέντρωση ρομά, με τα συνεπακόλουθα (βρώμα, μουσική τέζα λες και είσαι στο Ζεφύρι, φασαρία κλπ.). 

3. Αίσθημα ανασφάλειας για ανθρώπους που δεν έχουν την τρέλα ή το σωματότυπο που χρειάζεται. Η κοπέλα μου π.χ. φοβάται να κυκλοφορήσει βράδυ. Η προηγούμενη κοπέλα μου είχε τα αντίστοιχα προβλήματα. Δηλαδή βράδυ κινδύνευαν και αναγκαστικά έπρεπε να τις συνοδεύω. Θεωρείς ότι κάτι τέτοιο είναι λογικό ή στα πλαίσια της ευνομούμενης κοινωνίας, ή θα πρέπει να περιμένω να σκοτώσουν κάποιο μέλος της οικογένειάς μου για να ζωστώ με τα φυσεκλίκια?

1. Γνωρίζω πολλούς Έλληνες που δεν πληρώνουν το νοίκι τους επειδή δεν μπορούν (και μερικούς που δε θέλουν) . Για τα κοινόχρηστα δεν το συζητώ. Στην πολυκατοικία μου όλοι είναι Έλληνες και μερικοί χρωστάνε έως και 600 ευρω.

Για τα υπόλοιπα περι ανασφάλειας κλπ ισχύει ότι ανέφερα παραπάνω.

Το πρόβλημα που δεν έχεις καταλάβει και εσύ και η ζαρωμένη μούμια είναι η τάξη μεγέθους του προβλήματος. Είστε δε τόσο ηλίθιοι (ασχολίαστο αυτό)που δεν μπορείτε να δείτε τι γίνεται γύρω σας, έχετε παντελή απουσία αίσθησης διεθνών νόμων, κανονισμών και ηθικής και νομίζετε ότι το πρόβλημα είναι τύπου Μεξικό / Τέξας ακούγοντας το Clandestino του Manu Chao.

Μόνο που εδώ δεν είναι Τέξας, ούτε το Πακιστάν είναι το Μεξικό, και αυτό το αποδεικνύει το 30% που συγκέντρωσε ο Φαράντζ στη Μεγάλη Βρετανία στις Ευρωεκλογές με κύριο σύνθημά του να μη μας τρώνε τις δουλειές οι βρωμιαραίοι οι ευρωπαίοι, και τον έμφυτο ρατσισμό του μέσου Άγλλου.

Σε έχω χάσει εδώ . Πού ειναι η απόδειξη ακριβώς?

Αυτό για όσους θεωρούν ότι ο έλληνας είναι ο χειρότερος όλων. Ο έλληνας είναι εκπληκτικά ανεκτικός και εκπληκτικά φιλικός με τους μετανάστες, και το έχει δείξει με την ενσωμάτωση όλων των μεταναστών του πρώην ανατολικού μπλοκ. Υπάρχουν όμως όρια τα οποία έχουν ξεπεραστεί. Το να επιδεινώνεις καταστάσεις με ηλίθια προσχήματα δεν είναι η λύση. Όπως είπα και στο Facebook, δεν μπορείς να επιβαρύνεις βεβαρυμένα με μετανάστες προάστια, θα πρέπει εφ'όσον θες να εξασφαλίσεις στέγη και εργασία σε ανρθώπους να τους τα εξασφαλίσεις με κρατικά χρήματα. Όχι να τους αφήνεις ελεύθερους και όποιον πάρει ο χάρος. Ας τους κόψουν επίδομα μετανάστη 600 ευρώ το μήνα (αν νομίζουν ότι αυτό είναι το σωστό) ώστε να ικανοποιεί τις υποχρεώσεις του και τις ανάγκες του. Αλλά όχι έξω και όποιον πάρει ο χάρος.

(η ταύτισή σου με τους ψευτοαριστερούς έγινε με βάση τα λεγόμενά σου όπως αντίστοιχα με έχεις ταυτιστεί πολλάκις ως χρυσαυγίτη, με βάση τα λεγόμενά μου υποθέτω, παρ'όλο που όσες φορές έχω ψηφίσει στις εθνικές εκλογές έχω ψηφίσει συνασπισμό και σύριζα).

Δε διαφωνώ ότι πρέπει να υπάρξει με κάποιο τρόπο κάποια αντιμετώπιση της όλης κατάστασης. Ανθρώπινες υποδομές φιλοξενίας, απορρόφηση σε εργασίες που μπορει να οδηγήσει και σε βελτίωση της οικονομίας και φυσικά διασπορά όπως λές και εσύ με μία σοβαρή μελέτη της κατάστασης σε διαφορες περιοχές/πόλεις/χωρια όπου θα μπορούν και να ζήσουν και να "αξιοποιηθούν" ως εργατικο δυναμικο.

Απο κει και πέρα. Δεν ισχυρίστικα ότι θεωρώ καλό να αφήνεις ανθρώπους στη τύχη τους. Γενικα την κοινωνία στον αυτόματο πιλότο. Αυτό που προσπαθώ να σου εξηγήσω είναι ότι δεν μπορεις να εξαντλείς την αγανάκτησή σου σε επικίνδυνη κατεύθυνση. Όταν αρχίζουν να σου φταίνε όλοι και όλα, όταν αρχίζεις να κατηγορείς τον εύκολο "προφανή" στόχο τότε σε τι διαφέρεις απο αυτούς που λες ότι σε ταύτισα? 

Ποια αντιμετώπιση περιμένεις ότι θα υπάρξει, όταν το κόμμα που ψήφισα για να στηρίξει τα λαϊκά στρώματα βάζει τον αστυνομικό της γειτονιάς πιλοτικά στο ... Χαλάνδρι? Δεν θα έπρεπε να τους βάλει στα Πατήσια, Κυψέλη, Ομόνοια, Αγιο Νικόλα, Πλατέια Αμερικής?

Δεν θεωρώ κανέναν άνθρωπο κακό, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Κάνω όμως δύο κατηγοριοποιήσεις: 

1. ανθρώπους που δεν θέλουν να ενσωματωθούν (που κρατάνε φανατισμό, πατριωτισμό, μπούρκα κλπ.) ανεξαρτήτως χώρας προορισμού.

2. ανθρώπους που δεν μπορούν να ενταχθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο.

Οι άνθρωποι που σου λέω δεν με ενοχλούν επειδή βρωμάνε, με ενοχλούν επειδή δεν μπορούν να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο.

Εγώ δεν λέω ότι θέλουν να είναι ανένταχτοι, αλλά ότι δεν έχουν ιδέα από το τι θα πει κοινωνικό σύνολο, όπως αυτό έχει καθιερωθεί στο δυτικό κόσμο.

Δεν αντιλέγω ότι ο νομαδικός τρόπος ζωής των Ρομά προϋπήρχε, θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν η πολιτεία τους παραχωρούσε εκτάσεις να ζουν / δουλεύουν / εργάζονται. Το να έρχονται όμως σε μια πολυκατοικία και να κουβαλάν το νομαδικό τρόπο ζωής δέιχνει ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Αντίστοιχα με ενοχλεί η ανοχή στα καράβια (Μινόαν, Ανέκ κλπ.) για Κρήτη, με τη στρωματσάδα στους διαδρόμους. Έχω δει στρωματσάδα βέβαια και συμπάσχοντες συνδαιτημόνες σου με Macbook Air οπότε μάλλον το κάνουν για στυλ.

Δεν θα βάλεις τη μουσική σου τέρμα να τρίζουν τα σπίτια σε όλη την πολυκατοικία εκτός αν θες να σε βλέπουν με μισό μάτι όλοι οι γείτονες. Εάν δεν σέβεσαι τον άλλον, ούτε ο άλλος θα σε σέβεται. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν την παιδεία να καταλάβουν ότι δεν σε σέβονται. Δεν λέω για τους Πακιστανούς εδώ, αλλά για τους Ρομά.

Όπως με ενοχλεί ο ζάπλουτος γυφτ-άραβας του Λονδίνου που μαρσάρει τη Λαμποργκίνι των 500.000 ευρώ για να μας δέιξει πόσο μεγάλος γύφτος είναι, τόσο με ενοχλεί κι ο γύφτος της Αθήνας που βάζει τη μουσική στο τέρμα και μου ζαλίζει τα φρύδια.

Όσον αφορά τις εξειδικεύσεις:

1. Εγκαταλλελειμένο σπίτι σημαίνει παντελής ύπαρξη κανόνων υγιεινής. Δεν ξέρω αν μπορείς να το καταλάβεις ή αν το σύστημα αξιών που έχεις το δέχεται, είναι παράνομο όμως να καταλαμβάνεις εγκαταλελλειμένα σπίτια (τσέκαρε λίγο τους νόμους κι εσύ). Το ότι δεν βλέπεις εσύ κάτι το μεμπτό δείχνει και την παντελή άγνοια που έχεις στο θέμα διότι προφανώς δεν έχεις κινδυνέψει ποτέ περνώντας έξω από τέτοιο ... οίκημα. Το δικαίωμα στη στέγη δεν σημαίνει ότι μπορείς να καταλάβεις ένα σπίτι, γι'αυτό σου λέω ότι είσαι ψευτοαριστερός. Γιατί κι εγώ με το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου μπορώ να φυτέψω μια σφαίρα στο Βενιζέλο (αντίστοιχα) γιατί δεν μου αρέσει η βοϊδόφατσά του.

2. Εγώ δεν είπα ότι δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν Έλληνες ή ότι δεν υπάρχουν Έλληνες εγκληματίες, είπα ότι η πλειονότητα των εξαθλιωμένων είναι μετανάστες (καλώς ή κακώς αυτό συμβαίνει είτε σου αρέσει είτε όχι) και αυτοί δημιουργούν τα προβλήματα μικρο και μέσης εγκληματικότητας. Σίγουρα η μεγάλη εγκληματικότητα (σπείρες κλπ.) δεν είναι αυτό που με απασχολεί ιδιαίτερα μιας και δεν διακινώ ναρκωτικά.

3. Εμένα ποια ευκαιρία μου δόθηκε όμως? Με ρώτησε κανείς όλα αυτά τα χρόνια αν θέλω το 25% των Ελλήνων να είναι μετανάστες? Ή είναι κάτι που θα πρέπει να το δεχθούμε στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης και όποιον πάρει ο χάρος? 

Αισθάνομαι ότι δεν καταλαβαινόμαστε πάντως, νομίζω δεν μπορείς να καταλάβεις ότι όποιος δεν δέχεται να ζει σε μια κοινωνία εξαθλιωμένων δεν είναι και απαραίτητα ρατσιστής. Τα κέντρα κράτησης είχαν δύο μεγάλα πλεονεκτήματα, αποκεντροποιούσαν το πρόβλημα και επίσης έδειχναν στους δουλέμπορους και στους υποψήφιους για το ... μεγάλο βήμα ότι αν έρθουν θα πάνε σε κέντρο κράτησης και ούτε λεφτά θα στέλνουν πίσω ούτε τίποτα.

Επίσης, εάν στην πολυκατοικία σου είναι όλοι Έλληνες, μάλλον δεν θα έπρεπε να μιλάς στο συγκεκριμένο θέμα γιατί ό,τι γνώση και να έχεις στην έχουν μεταφέρει. Καλώς ή κακώς επειδή έχω τη δική μου γνώση και τις δικές μου εμπειρίες και όχι ότι μου λένε στο κόμμα ή στην παράταξή μου αργόσχολοι ψευτο-αριστεροί μελλοντικοί υπάλληλοι πολυεθνικών, μπορώ και έχω τη δική μου γνώμη. 

• Like 5

Ποια αντιμετώπιση περιμένεις ότι θα υπάρξει, όταν το κόμμα που ψήφισα για να στηρίξει τα λαϊκά στρώματα βάζει τον αστυνομικό της γειτονιάς πιλοτικά στο ... Χαλάνδρι? Δεν θα έπρεπε να τους βάλει στα Πατήσια, Κυψέλη, Ομόνοια, Αγιο Νικόλα, Πλατέια Αμερικής?

Όσον αφορά τις εξειδικεύσεις:

1. Εγκαταλλελειμένο σπίτι ... Το ότι δεν βλέπεις εσύ κάτι το μεμπτό δείχνει και την παντελή άγνοια που έχεις στο θέμα διότι προφανώς δεν έχεις κινδυνέψει ποτέ περνώντας έξω από τέτοιο ... οίκημα. Το δικαίωμα στη στέγη δεν σημαίνει ότι μπορείς να καταλάβεις ένα σπίτι, γι'αυτό σου λέω ότι είσαι ψευτοαριστερός. Γιατί κι εγώ με το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου --->μπορώ να φυτέψω μια σφαίρα στο Βενιζέλο (αντίστοιχα) γιατί δεν μου αρέσει η βοϊδόφατσά του.

WUT??!?!?!?!?

2. Εγώ δεν είπα ότι δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν Έλληνες ή ότι δεν υπάρχουν Έλληνες εγκληματίες, είπα ότι η πλειονότητα των εξαθλιωμένων είναι μετανάστες (καλώς ή κακώς αυτό συμβαίνει είτε σου αρέσει είτε όχι) και αυτοί δημιουργούν τα προβλήματα μικρο και μέσης εγκληματικότητας. Σίγουρα η μεγάλη εγκληματικότητα (σπείρες κλπ.) δεν είναι αυτό που με απασχολεί ιδιαίτερα μιας και δεν διακινώ ναρκωτικά.

Αδυνατώ να καταλάβω τη λογική σου. Δε σε ενδιαφέρει η μεγάλη εγκληματικότητα μιας και δε διακινείς ναρκωτικά? Σε ενδιαφέρει η μέση εγκληματικήτητα άρα εισαι μέσος εγκληματίας? άκυρα πράματα εντελώς...

3. Εμένα ποια ευκαιρία μου δόθηκε όμως? Με ρώτησε κανείς όλα αυτά τα χρόνια αν θέλω το 25% των Ελλήνων να είναι μετανάστες? Ή είναι κάτι που θα πρέπει να το δεχθούμε στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης και όποιον πάρει ο χάρος? 

Σε αυτό που σου απάντησα δε βλέπω κάποια σχέση. Αν μου εξηγήσεις πώς το ότι το 25 ελλήνων ειναι μετανάστες δικαιολογεί ότι σε ενοχλούν οι εξαθλιωμένοι ξένοι ΟΚ

Αισθάνομαι ότι δεν καταλαβαινόμαστε πάντως, νομίζω δεν μπορείς να καταλάβεις ότι όποιος δεν δέχεται να ζει σε μια κοινωνία εξαθλιωμένων δεν είναι και απαραίτητα ρατσιστής.

Δε διαφωνω

Τα κέντρα κράτησης είχαν δύο μεγάλα πλεονεκτήματα, αποκεντροποιούσαν το πρόβλημα και επίσης έδειχναν στους δουλέμπορους και στους υποψήφιους για το ... μεγάλο βήμα ότι αν έρθουν θα πάνε σε κέντρο κράτησης και ούτε λεφτά θα στέλνουν πίσω ούτε τίποτα.

Στην αποκεντροποίηση συμφωνώ ότι ισχύει χωρίς να το στηρίζω όμως. Πχ αν τους σκοτώναμε πάλι θα λυνόταν το πρόβλημα. Για το "παραδειγματισμό" που αναφέρεις ειναι ένα μεγάλο παραμύθι (αν ήθελα να απαντήσω στο ίδιο ύφος με σένα θα σου έλεγα ότι επαναλαμβάνεις τα λόγια αγανακτισμένων τύπου Σκορδέλη αλλά έχε χάρη που μας παρακολουθει απο κοντά ο acct :p)

Επίσης, εάν στην πολυκατοικία σου είναι όλοι Έλληνες, μάλλον δεν θα έπρεπε να μιλάς στο συγκεκριμένο θέμα γιατί ό,τι γνώση και να έχεις στην έχουν μεταφέρει.

Χμ , μάλλον λάθος στα έχουν πει. Άμα ακολουθήσουμε τη λογική σου θα σκοτωθούμε μεταξύ μας απο έλλειψη νηφαλιότητας. Σιγά μη ρωτήσουμε τον νευριασμένο τύπο που του φταίνε όλοι οι ξένοι ,πώς να αντιμετωπίσουμε το θέμα και οι υπόλοιποι να σιωπίσουμε.

Καλώς ή κακώς επειδή έχω τη δική μου γνώση και τις δικές μου εμπειρίες και όχι ότι μου λένε στο κόμμα ή στην παράταξή μου αργόσχολοι ψευτο-αριστεροί μελλοντικοί υπάλληλοι πολυεθνικών, μπορώ και έχω τη δική μου γνώμη. 

Εδώ πήρες φόρα δεν άντεξες. Για να κ'ανω και λίγο χιούμορ (και όχι flame όπως εσυ) , η λογική μου (εμένα του αργόσχολου ψευτοαριστερού κλπ) σε ένα βαθμό ενδεχομένως υπάρχει και στο κόμμα που ψήφισες . Οπότε από την επόμενη φορά θα σε συμβούλευα να ψηφίσεις ώστε να ξεβρωμίσει ο τόπος (είδες πόσο κομματόσκυλο είμαι διώχνω ψήφους από το κόμμα). Ίσως να ένιωθες καλύτερα με αυτή την επιλογή.

Περί του ανύπαρκτου -για ορισμένους- προβλήματος:

«Γνωρίζω ότι η Ελλάδα προβληματίζεται, αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβληματίζεται για τη συνθήκη του Δουβλίνου. Κάτι πρέπει να αλλάξει» δήλωσε ο έλληνας επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Αποδεικνύεται ότι η μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης είναι σε λάθος κατεύθυνση, είπε ο πρωθυπουργός. Και οι δύο συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να χαράξει μια εθνική στρατηγική στρατηγική.

Στις δηλώσεις αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών και πως η αντιμετώπιση του προβλήματος προϋποθέτει διπλή αλληλεγγύη, τόσο των πολιτών προς τους μετανάστες, αλλά και από την ίδια την ΕΕ προς τις χώρες που βρίσκονται στα όριά της και δέχονται τα κύματα των μεταναστών. 

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε έμπρακτη αλληλεγγύη προς τα κράτη που δέχονται τις πιέσεις των μεικτών μεταναστευτικών ροών και τόνισε πως συμφώνησε με τον κ. Αβραμόπουλο ότι η Ελλάδα χρειάζεται εθνική μεταναστευτική πολιτική μακράς πνοής, ενταγμένη στην ευρωπαϊκή στρατηγική και μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Ακολουθώς σημείωσε πως «πρέπει να δούμε την αναθεώρηση της συνθήκης του Δουβλίνου 2».

Την ίδια θέση διατύπωσε και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος λέγοντας πως το θέμα εξαρτάται πρωτίστως από τα κράτη -μέλη, καθώς και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231398576

• Like 1