Jump to content



Μεταναστευτικό Ζήτημα στην Ελλάδα


sotiris

Recommended Posts

21 minutes ago, sotiris said:

 

Δεν γνωρίζω τι λέει η νομοθεσία για τους πρόσφυγες.

Έχω ακούσει τη Μέρκελ να λέει ότι δεν μπορούμε να τους δεκτούμε όλους στην Ευρώπη και ότι θα πρέπει οι όμορες χώρες (Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανος) να τους φιλοξενήσουν μέχρι την κατάπαυση του πυρρός.

Οπότε το ερώτημα είναι ότι ένας υπό το καθεστώς πρόσφυγα, μπορεί να περιδιαβαίνει την υφήλιο?

 

Δηλαδή το 1922 που έγινε ο διωγμός στη Σμύρνη, δεν έφυγαν οι έλληνες να πάνε στην Αγγλία, στην Αθήνα ήρθαν που ήταν όμορη χώρα (πέραν του ότι ήταν Έλληνες, απλά αναφέρω το τεχνικό κομμάτι).

 

Έστω ότι είσαι διωκόμενος στο Αφγανιστάν, γιατί δεν πας στις ΗΠΑ? Γιατί έρχεσαι στην Ελλάδα? Οι ΗΠΑ δεν έχουν την ίδια συμβατική υποχρέωση με την Ελλάδα να δεχθούν τον πρόσφυγα? Ή μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι?

 

Πες μας και για το δημογραφικό οι ιστορίες όμως από το κέντρο των Αθηνών είναι τρομακτικές, αν θες πήγαινε να μείνεις μια βδομάδα σπίτι μου Αθήνα να δεις ιδίοις όμμασι την ποιότητα ζωής της συνοικίας, σου δίνω τα κλειδιά και καλή τύχη. Και μετά μου λες για το δημογραφικό, τη λύση του και τα γκέτο.

 

Να τα πάρουμε με τη σειρά. Κατ' αρχάς, τυπικά όλοι οι πρόσφυγες θα έπρεπε να μείνουν στην πρώτη "ασφαλή" χώρα. Από τη στιγμή που είτε δε θωρούν την Τουρκία ασφαλή είτε απλά επιλέγουν να πάνε κάπου αλλού διερχόμενοι από την Ελλάδα, εμείς έχουμε να λύσουμε ένα περίπλοκο πρόβλημα. Για να τους στείλουμε πίσω, η Τουρκία (που λέει ότι φιλοξενεί 3 εκατομμύρια) θα πρέπει να είναι πρόθυμη να τους δεχτεί. Αν δεν είναι, δεν μπορούμε να πάρουμε ένα αποβατικό και να τους οδηγήσουμε στη Σμύρνη. Αυτό είναι το νόημα των διαβουλεύσεων στις Συνόδους Κορυφής, να βρεθεί ο μηχανισμός υπό τον οποίο θα εφαρμοστούν οι Διεθνείς Συνθήκες. Το ότι κάτι είναι "σωστό" ή "δίκαιο" δε σημαίνει ότι γίνεται αυτόματα. Και η Κύπρος, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου είναι κατεχόμενη 40 χρόνια τώρα.

 

Στο επόμενο και σημαντικό, ποιος σου είπε ότι το '22 δεν πήγαν (σήμερα λεγόμενοι) Έλληνες της Μικράς Ασίας στην Αγγλία και την Αμερική; Είναι χάλκευση της ιστορίας να προσποιούμαστε ότι τους δεχτήκαμε όλους εμείς ή ότι όλοι τους καλωσορίσανε ως παλινοστούντες Έλληνες. Στην Ελλάδα μάλιστα ήρθαν υπό τραγικές συνθήκες κατασκευάζοντας μαχαλάδες αντίστοιχους με της Ειδομένης και ζώντας (και πεθαίνοντας) με φυματίωση, χολέρα και άλλες ασθένειες, για τις οποίες ψέγουμε τώρα τους μετανάστες.

 

Ειδικά στην Αμερική, παρά τους περιορισμούς που εισήχθησαν το '21 και το '24, πήγαν αρκετοί Έλληνες (αναλογικά με άλλες εθνικότητες) και αρκετοί από αυτούς έμειναν για πάντα εκεί. Μια και μιλάμε για Αμερική, έχεις την εντύπωση ότι οι Αφγανοί προτιμούν την Ελλάδα; Ότι δε θα προτιμούσαν να βρίσκονται στην Αμερική; Τα στενά της Σμύρνης μπορείς να τα διαπλεύσεις με μια φουσκωτή βάρκα, τον Ατλαντικό όχι.

 

Έχω γράψει επανειλημμένα ότι δεν υποστηρίζω τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών εις βάρος των Ελλήνων. Το Ελληνικό Κράτος οφείλει να διαφυλάττει τα δικαιώματα όλων, αλλά πρωτίστως έχει πρόσθετη συνταγματική υποχρεώση απέναντι στους Έλληνες πολίτες. Αν έπαιρνε ένα πιάτο φαΐ από έναν Έλληνα για να το δώσει σε έναν Σύρο, θα είχα κατέβει στους δρόμους. Όμως δε συμβαίνει αυτό.

 

Συλλογιστείτε ότι ο ανθρωπισμός μας δεν κρίνεται εκ του ασφαλούς. Δεν έχουμε την επιλογή να ζούμε μακριά από το προσφυγικό δράμα και να στέλνουμε επιταγές στον Ερυθρό Σταυρό, όπως άλλοι. Ο ανθρωπισμός μας κρίνεται από το αν βρούμε τρόπο να βοηθήσουμε τις εκατοντάδες χιλιάδες των προσφύγων να βρουν καλύτερη ζώη, την ίδια στιγμή που κάποια βασικά πράγματα τα στερούμαστε κι οι ίδιοι.

 

Γι αυτό είναι διπλά σημαντικό να μη χάσουμε την προοπτική μας και να μην ξεχάσουμε την ιστορία μας. Και το '22 υπήρχαν πολλοί που έλεγαν τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας "τουρκόσπορους" και τους φέρθηκαν με τον χειρότερο τρόπο. Ετυχώς ούτε τότε ήταν η πλειονότητα και ελπίζω ότι δε θα είναι και σήμερα.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2,8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

12 hours ago, colt3003 said:

Καλό θα είναι να μη γίνεται χρήση λογικών αλμάτων. Η θρησκεία του μουσουλμανισμού (τουλάχιστον όσον αφορά την αφεντιά μου), θεωρώ ότι δεν κίνδυνεύει τώρα με αποπομπή απο την Ε.Ε. Η εξέλιξή της σε ένα κοινωνικό σύστημα όπως το Ισλάμ, είναι αυτό που με απασχολεί, καθώς έχει δώσει αμέτρητα παραδείγματα δυσανεξίας τόσο στις λοιπές θρησκείες, όσο και στο δημοκρατικό πολίτευμα, το οποίο επίσης αντιμάχεται. Θεωρείς ότι υπάρχουν σοβαρές δικλείδες ασφαλείας που να προστατεύουν και τους υπόλοιπους, που επιθυμούμε να πιστεύουμε κάτι διαφορετικό? απο τα κυρήγματα μίσους που κατά καιρούς ακούγονται απο τους ιμάμηδες, κατά των λοιπών θρησκειών, και του πολιτεύματος? Ή ο ρατσισμός που ανακύπτει απο την ανάποδη δεν μας ενοχλεί και τόσο ?

Αν είναι, όντως, λογικό άλμα τότε περιμένω και την απάντηση στην ερώτηση "τί άλλο μπορεί να εννοεί;". Αυτό το άλλο περιμένω να ακούσω. 

Από εκεί και πέρα είναι φυσιολογικό να φοβόμαστε το διαφορετικό, ειδικά όταν το διαδίκτυο έχει γεμίσει με βιντεάκια κηρύγματος μίσους από κάθε πλευρά. Οι ιμάμηδες κάνουν την δουλειά τους, φοβίζοντας τους πιστούς ότι εκεί που θα πάνε θα τους συμπεριφερθούν με τον χειρότερο τρόπο, ώστε να καταφέρουν να τους έχουν υπό έλεγχο ανά πάσα χρονική στιγμή. Το ερώτημα είναι "εμείς τί κάνουμε γι' αυτό"; Επιβεβαιώνουμε τους ιμάμηδες άρα νομιμοποιούμε, εμμέσως πλην σαφώς, την τζιχάντ;  Δεν θα ήταν καλύτερα να τους δείξουμε τις αρετές της δημοκρατικής κοινωνίας; Ας μην ξεχνάμε ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία πρόκειται περί ανθρώπων οι οποίοι προσπαθούν να ξεφύγουν από τα καταπιεστικά καθεστώτα (αναφέρομαι σε Ιρακινούς, Αφγανούς και Πακιστανούς). Αν ψάξει κανείς θα βρει πολλά παραδείγματα ανθρώπων που κινδυνεύουν από τους Ταλιμπάν γιατί όρθωσαν το ανάστημά τους σχετικά με τα δημοκρατικά δικαιώματα (ακόμη και των γυναικών).

 

Ο ρατσισμός ενοχλεί από όπου κι αν προέρχεται. Το φάρμακο απέναντι στον ρατσισμό, όμως, δεν μπορεί να είναι το μίσος και η περιθωριοποίηση αλλά η Παιδεία. Θα μου πεις, βέβαια, ότι η Παιδεία λείπει σε μεγάλο βαθμό από τις Δυτικές κοινωνίες αλλά πιστεύω πως αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε. Μια προσπάθεια που θα πρέπει να γίνει όχι αναγκαστικά με γνώμονα την δημιουργία πολυπολιτισμικών Δυτικών κοινωνιών (αν και σε μεγάλο βαθμό αυτό έχει επιτευχθεί στις περισσότερες χώρες) αλλά με σκοπό όλοι αυτοί να μεταλαμπαδεύσουν τα όσα θα έχουν διδαχθεί όταν, με το καλό, επιστρέψουν στις χώρες τους.

 

Κι ένα τελευταίο ερώτημα: όσοι παρακολουθείτε τις εξελίξεις σχετικά με τις επιθέσεις στο Παρίσι θα έχετε διαπιστώσει ότι οι δράστες ήταν γέννημα - θρέμμα Ευρωπαίοι. Γεννημένοι και μεγαλωμένοι στην Γαλλία και το Βέλγιο. Οι επιθέσεις αυτές καταδεικνύουν ή όχι την αποτυχία των κοινωνιών μας να αποτρέψουν τέτοια φαινόμενα; Κι αν αυτές οι επιθέσεις "επιβεβαιώνουν" τις απόψεις μερικών θα θυμίσω ένα μεγαλύτερο και φοβερότερο τέρας που περικυκλώνει και πάλι την Ευρώπη: την άνοδο της ακροδεξιάς και των νεοναζί σε όλες σχεδόν τις χώρες. Προσωπικά αυτό εμένα με τρομάζει πολύ περισσότερο από την είσοδο 10.000.000 προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Γιάννης_84 said:

Έχει αλλάξει η πρωτεύουσα! Έχουν αλλάξει τα χωριά! Έχει γεμίσει ο τόπος τσαντιρομαχαλάδες! Μου φέρνουν κομπιούτερ για φτιάξιμο κι έχουν μέσα ένα σωρό ζωντανές κατσαρίδες! Έχουν επανεμφανιστεί εξαφανισμένες ασθένειες, έχει γίνει ποιοτική και ποσοτική κοσμογονία στην εγκληματικότητα, έχει γίνει πλιάτσικο (εκτός από αυτό των κομμάτων) παντού, έχει γίνει από το '90 τεράστια εκροή κεφαλαίων, έχουν γεμίσει οι φυλακές και αφήνουν τους εγκληματίες έξω, έχουν βρωμίσει τα νοσοκομεία, έχουν βρωμίσει τα σχολεία, έχουν βρωμίσει οι γειτονιές, έχουν υποβαθμιστεί/γκετοποιηθεί περιοχές ολόκληρες, έχουν αποθρασυνθεί οι πάντες, έχει χειροτερεύσει ΠΟΛΥ η καθημερινότητα και η ζωή μας, είναι αναντίρρητο το πόσο δε μπορούμε να βοηθήσουμε τρίτους όταν είμαστε οι ίδιοι αβοήθητοι και παρόλα αυτά:

Χωρίς έρευνες και στατιστιικά στοιχεία, όλα αυτά είναι απλά προσωπικές πεποιθήσεις και τίποτα άλλο.

Στα υπόλοιπα που γράφεις, συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό, αλλά δε βλέπω εφικτές λύσεις.

 

2 hours ago, mad_dog said:

Σωρεία ανακλήσεων πράξεων χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας σε Έλληνες ομογενείς από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, που διαμένουν σε περιοχές της Θράκης και ευρύτερα της Βόρειας Ελλάδας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Σύμφωνα με την καταγγελία: «Σοβαρή ανησυχία και ερωτηματικά έχει δημιουργήσει η πάγια πλέον τακτική της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης τα τελευταία δύο χρόνια να ανακαλεί πράξεις χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας σε ομογενείς από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ που ανατρέχουν έως και 15 και πλέον έτη πίσω στον χρόνο, χωρίς μάλιστα οι αρμόδιες υπηρεσίες να μπουν καν στον κόπο να ακούσουν τους ενδιαφερόμενους πριν το πράξουν. Έτσι πολλές εκατοντάδες μέχρι χθες συμπολιτών μας, με καταγωγή ιδίως από τον Πόντο, υποχρεούνται “να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός 30 ημερών”.

 

Πηγή

 

 

Κανείς δεν τους δέχεται. Δεν υπάρχει συνθήκη εν ισχύ. Το κάθε κράτος δουλεύει για τον εαυτό του (βλέπε Ουγγαρία, FYROM κ.τ.λ.)

Μπαίνεις ποτέ στον κόπο να ψάξεις αυτά που διαβάζεις, ή απλά επειδή σε βολεύει το θέμα, το αναπαράγεις χωρίς καν να το διαβάσεις;

Η αρχική πηγή είναι αυτή: http://www.xronos.gr/detail.php?ID=101664

Ανυπόγραφο άρθρο, χωρίς κανένα στοιχείο, όνομα, παραπομπή, ή ρεπορτάζ. 

Κάτσε και πίστεψέ τα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Και επισήμως λαθρομετανάστες θα χαρακτηρίζονται από σήμερα, Κυριακή 20 Μαρτίου, όσοι παράνομοι μετανάστες μπαίνουν από την Τουρκία στο ελληνικό έδαφος, όπως προκύπτει από τις προβλέψεις της προχθεσινής Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας και τα όσα συμφωνήθηκαν για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια εξέλιξη που καταδεικνύει τη μέχρι σήμερα λανθασμένη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από την κυβέρνηση, η οποία πλέον αναγκάζεται να προσχωρήσει, αν και... πανηγυρίζοντας, στη λογική των Ευρωπαίων, όπως αυτή καθορίζεται από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.

Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι, μέχρι να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυτά που έλεγαν οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τα σύνορα έγιναν -και παρέμειναν- ξέφραγο αμπέλι, με αποτέλεσμα πλέον στη χώρα μας να εγκλωβίζονται κοντά στους 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες, απ' άκρου εις άκρον της ελληνικής επικράτειας.

Έπειτα πάντως απ' όλα αυτά και στο πλαίσιο της συμφωνίας των Βρυξελλών, πλέον, προβλέπεται ότι «όλοι οι παράνομοι μετανάστες που διασχίζουν την Τουρκία και φθάνουν στα ελληνικά νησιά από τις 20 Μαρτίου 2016 και μετά θα επιστρέφονται στην Τουρκία. Αυτή η διαδικασία θα εφαρμοστεί με πλήρη σεβασμό των κανόνων της Ε.Ε. αλλά και των διεθνών κανόνων».

 

Πηγή

 

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, Ζεβεντέμ. Υπάρχει πυκνός καπνός σε έναν τερματικό σταθμό ενώ υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες στην αίθουσα αναχωρήσεων. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τον απολογισμό των θυμάτων να είναι 11 νεκροί και 25 τραυματίες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη έγινε στο γκισέ της εταιρίας American Airlines. Στις Βρυξέλλες έχει σημάνει συναγερμός, οι πτήσεις έχουν ακυρωθεί, ενώ το αεροδρόμιο εκκενώνεται.

Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο είχε πάρα πολύ κόσμο, ίσως και λόγω του γεγονότος ότι σήμερα είναι και Μεγάλη Τρίτη των Καθολικών.

Να τονιστεί επίσης ότι εκτός από τις πτήσεις που έχουν σταματήσει, έχει σταματήσει και η σιδηροδρομική σύνδεση προς και από το αεροδρόμιο.

 

Πηγή

 

Έγινε επεξεργασία από mad_dog
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, mad_dog said:

Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι, μέχρι να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυτά που έλεγαν οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τα σύνορα έγιναν -και παρέμειναν- ξέφραγο αμπέλι, με αποτέλεσμα πλέον στη χώρα μας να εγκλωβίζονται κοντά στους 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες, απ' άκρου εις άκρον της ελληνικής επικράτειας.

Πηγή

Και πως φυλάσσεις τα θαλάσσια σύνορα ώστε να εμποδίσεις την είσοδο των βαρκών ενώ έχεις απέναντί σου την Τουρκία; Βυθίζεις τις βάρκες; Βάζεις νάρκες; Πώς ακριβώς το κάνεις χωρίς να έρθει η ΕΕ να σου επιβάλλει πρόστιμα για παραβίαση των Συνθηκών και χωρίς να κινδυνεύσουν τα σκάφη της ακτοφυλακής από βολές των Τούρκων;

Έγινε επεξεργασία από cna
Link to comment
Share on other sites

Παράθεση

Και πως φυλάσσεις τα θαλάσσια σύνορα ώστε να εμποδίσεις την είσοδο των βαρκών ενώ έχεις απέναντί σου την Τουρκία; Βυθίζεις τις βάρκες; Βάζεις νάρκες; Πώς ακριβώς το κάνεις χωρίς να έρθει η ΕΕ να σου επιβάλλει πρόστιμα για παραβίαση των Συνθηκών και χωρίς να κινδυνεύσουν τα σκάφη της ακτοφυλακής από βολές των Τούρκων;

 

Τα γυρίζεις πίσω.

Απλά πράματα βρε παιδιά.

 

Ποινές στην Τουρκία.

 

Επίσης.

Αλωνίζουν οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα!

Έρχονται διαρκώς λαθρομετανάστες στη χώρα μας. Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο με τα τριάντα κέντρα υποδοχής που θα φιλοξενήσουν τους μετανάστες που έχουν εντοπιστεί από τις Αρχές, καθημερινά υπάρχουν εκατοντάδες που προσπαθούν να περάσουν στα ελληνικά σύνορα με κάθε τρόπο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις δύο τελευταίες μέρες έχουν εντοπιστεί συνολικά περισσότεροι από 200 παράνομοι μετανάστες που επιχείρησαν να μπουν στη χώρα μας αλλά πιάστηκαν από τις Αρχές.

 

Πηγή

 

210316-lathro.jpg

 

Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” με 1.433 λαθρομετανάστες από τη Μυτιλήνη έφτασε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Ελευσίνας. Στο ίδιο λιμάνι κατέπλευσε χθες το απόγευμα το “Blue Star Patmos” με 635 λαθρομετανάστες από τη Χίο, οι οποίοι αναμένεται να μεταφερθούν με πούλμαν σε διάφορα κέντρα φιλοξενίας στην Αττική και στην ευρύτερη περιφέρεια. Συνολικά στο λιμάνι του Πειραιά σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση από το λιμενικό σώμα φιλοξενούνται 4.400λαθρομετανάστες με τον αριθμό να αυξάνεται δραματικά δημιουργώντας εφιαλτικές καταστάσεις.

 

Πηγή

 

Παράθεση

Ανυπόγραφο άρθρο, χωρίς κανένα στοιχείο, όνομα, παραπομπή, ή ρεπορτάζ. 

Δηλαδή αν είχε υπογραφή της τασίας θα ήταν εντάξει ???

Έγινε επεξεργασία από mad_dog
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, mad_dog said:

 

Τα γυρίζεις πίσω.

Απλά πράματα βρε παιδιά.

 

Μια κουβέντα είναι αυτό. Επί του πρακτέου πώς θα επιτευχθεί αυτό; Θα συνοδεύσει τις βάρκες η ελληνική ακτοφυλακή; Και πώς θα γίνει αυτό χωρίς να δεχτεί πυρά κι ενδεχομένως κλαίγοντας για πολλοστή φορά νεκρούς Έλληνες αξιωματικούς;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν με ενφιαφέρει τι παρατηρεί.

Συνοδεία των πλοίων ΝΑΤΟ και τα πάμε πίσω στην Τουρκία.

 

Απλά πραματάκια παίδες.

 

Υπάρχει πρόβλημα με το ΝΑΤΟ ?

Συνοδεία ρωσικών πλοίων που επικαλούμαστε για βοήθεια και τα πάμε πίσω.

Έγινε επεξεργασία από mad_dog
Link to comment
Share on other sites

Απλά πραγματάκια νομίζουμε ότι είναι γι' αυτό τρώμε φόλες συνέχεια. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να εμπεδώσουμε πως είμαστε μόνοι μας...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Εννοώ ως κράτος. Αδυνατώ να κατανοήσω πώς είναι δυνατόν να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα τα όσα λέει η κυρία Τασία έναντι των όσων λέει η madam Merkel, η οποία είπε ότι η Γερμανία δύναται ευχαρίστως να φιλοξενήσει 1.000.000 και πλέον πρόσφυγες και μετανάστες...

Link to comment
Share on other sites

πριν 33 λεπτά, το μέλος cna έγραψε:

 η οποία είπε ότι η Γερμανία δύναται ευχαρίστως να φιλοξενήσει 1.000.000 και πλέον πρόσφυγες και μετανάστες...

Tώρα το μετάνιωσε και αυτή.

Αυτοί ήθελαν κάπου στα 50000 εργατικά χέρια.

Μετά κατάλαβαν ό,τι έρχονται παραπάνω από ό,τι χρειάζονται.

Τώρα έχουν και αυτοί πρόβλημα.

Για μια πολιτική της Γερμανίας την πληρώνουν η Ελλάδα, Γαλλία και πόσες άλλες χώρες.

Η Τουρκία η μόνη κερδισμένη.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Οπότε καθαρίζεις τον μισό πλανήτη για να ζείς πλέον ελεύθερος από μετανάστες.

Απλά πράματα.

Πονάει κεφάλι, κόβει χέρι.

 

"Απλά πραματάκια" έλεγε και ο αλέφαντος, μεγάλος διδάσκαλος.

 

Αυτές οι ιδέες είναι τραγικά απάνθρωπες και οπισθοδρομικές, απλά πραματάκια λέμε, εξισώνεσαι πλήρως με τις φονταμενταλιστικές ιδέες του ισλάμ.

 

Να σου πώ μια άλλη απλή λύση, ώ δυτικέ άνθρωπε που σε απασχολούν οι θερμοκρασίες του I7 ? Να μειώσεις το υψηλό βιοτικό σου επίπεδο αρκετά ώστε να μπορέσει να ανέβει λίγο το μηδαμινό βιοτικό επίπεδο του "βρωμιάρη" Πακιστανού, Αφγανού, Αφρικανού και θα μάθει να ζει ανθρώπινα.

Απλά πράματα.

 

Ο μισός πλανήτης μυρίζει λουλούδια και ο μισός σκατά, δε πάει έτσι αγορίνα. Αν σ αρέσει και υποστηρίζεις αυτή τη ζούγκλα τότε μη παραπονιέσαι για τους μετανάστες, για τους ισλαμιστές, για το ISIS, για τους αμερικάνους κλπ κλπ.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@cna Περί ποιανού φόβου του διαφορετικού μιλάμε και για ποια βιντεάκια; Το τρώμε στη μάπα κάθε μέρα το διαφορετικό. Τα βιντεάκια απλά ποστάρονται σαν δείγματα του τι τρώμε στη μάπα ξαναλέω και όχι σαν θεωρητικό στοιχείο δικαιολόγησης του τι ΘΑ έρθει. Έχει ήδη έρθει και χειροτερεύει κάθε μέρα, δεν πρόκειται περί θεωρητικής κινδυνολογίας πλέον. Οι ιμάμηδες δεν φοβίζουν τους πιστούς για το πως θα τους φερθούμε όπως λες, αλλά απλούστατα τους δασκαλεύουν για το πως αυτοί θα φερθούν σε μας όταν βρεθούν σε θέση ισχύος. Δεν τους φέρνει κανείς με το ζόρε εδώ πέρα! Αν τους φόβιζαν για το πως θα τους φερθούμε, απλά δεν θα ερχόντουσαν! Γιατί να έρχονται αφού κάποιοι τους λένε ότι θα τους φερθούμε άσχημα; Αλλά επειδή αντιθέτως τους λένε πόσο μαλθακοί, κορόιδα αλλά και άπιστοι είμαστε, έρχονται για να κάνουν τα δικά τους. Άρα αυτό το δήθεν τους φοβίζουν για να τους ελέγχουν δεν ισχύει με τίποτα. Το μόνο με το οποίο μπορεί να τους φοβίζουν είναι ίσως η οργή του αλλάχ.

 

Η καραμέλα του μίσους και της περιθωριοποίησης δεν θα λιώσει ποτέ. Εγώ προσωπικά δε μισώ προκαταβολικά ούτε θέλω να περιθωριοποιήσω κανέναν, και δεν έχω ποτέ φερθεί άσχημα σε κάποιον. Το  ΜΑΚΡΙΑ ΚΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ είναι αυτό που υποστηρίζω για τέτοιους ανθρώπους. Το να προσπαθούμε να αμυνθούμε στον πολιτισμικό και κοινωνικό βιασμό που γίνεται, δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ρατσισμός. Και μετά συνεχίζουμε το ποιηματάκι της παιδείας η οποία δήθεν θα τους ενσωματώσει, θα τους κάνει φίλους μας και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Δεν έχετε δει πόσο πιο μοντέρνο ήταν π.χ. το Ιράν ή το Αφγανιστάν πριν κάποια χρόνια σε σχέση με σήμερα; Τι σημαίνει αυτό; Ότι υπήρξαν σε καλύτερες καταστάσεις και δεν τους άρεσαν. Το ότι διάφοροι μακελάρηδες ήταν μεγαλωμένοι στη Δύση τι μας λέει; Ότι τους έκανε καλό η γαλλική ή βελγική παιδεία; Ή μήπως ότι έκανε στα θύματά τους καλό;

 

Και επειδή καταλήγεις στην αποτυχία των κοινωνιών μας, πράγμα στο οποίο συμφωνώ, στρέφεις την προσοχή σου στην άνοδο της ακροδεξιάς και των νεοναζί την οποία όμως προκάλεσαν και εξακολουθούν να τροφοδοτούν τα γκέτο, οι συμπεριφορές των μεταναστών, κτλ και παρόλαυτά δεν θεωρείς τόσο σημαντικό πρόβλημα μία από τις σημαντικότερες αιτίες η οποία τροφοδοτεί αυτό που εσύ θεωρείς σημαντικότερο πρόβλημα...

 

Δηλαδή από τη μία χαρακτηρίζουμε συλλήβδην φασίστες και ρατσιστές όσους εδώ και χρόνια προειδοποιούσαν ότι δεν το πάμε καλά το έργο, όσο τεκμηριωμένα και αν μιλούσαν, όσο κι αν έχουν πέσει μέσα στις προβλέψεις (κινδυνολογία) τους και όσο προσεκτικές εκφράσεις και αν χρησιμοποιούσαν, και από την άλλη κάθε φόρα που διαπιστώνουμε κάποιο μικρό (Μυρτώ) ή μεγάλο (σημερινό Βέλγιο) παρατράγουδο, δεν ξεχνάμε να παρατηρήσουμε ότι δυστυχώς τέτοιες ενέργειες είναι βούτυρο στο ψωμί των ακραίων, των ρατσιστών, των έτσι, των αλλιώς. Δηλαδή την ίδια στιγμή που υπάρχει κόσμος που θρηνεί θύματα, οι άλλοι θρηνούν για την άνοδο της ακροδεξιάς...

 

Πόσο αυτοκτονικότερη λογική;

 

 

@Wizard! Έρευνες και στατιστικά στοιχεία για το ότι έχει αλλάξει και έχει γίνει αγνώριστη η πρωτεύουσα; Προσωπικές πεποιθήσεις το τι έχει γίνει στο μέτωπο της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας;

 

@cna Τονίζεις συνέχεια της δυσκολίες εφαρμογής μίας πολιτικής που θα λέει ότι δεν τους δεχόμαστε. Οι δυσκολίες και οι κίνδυνοι είναι περίπου όπως τα περιγράφεις όντως. Το θέμα είναι: αυτές οι δυσκολίες είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο έχουμε πλημμυρίσει; Δηλαδή η Ελλάδα προσπάθησε να εφαρμόσει ορθολογική μεταναστευτική πολιτική και νικήθηκε από τις δυσκολίες προσπαθώντας; Έχουμε ζυγίσει στα αλήθεια τους κινδύνους της μίας και της άλλης περίπτωσης; Έχουμε κάνει δριμύτερη προσπάθεια να μειώσουμε τους κινδύνους, να είμαστε πιο έτοιμοι για αυτούς, να δρούμε αποτρεπτικά και σε δεύτερο χρόνο, να μη δίνουμε λάθος μηνύματα σαν χώρα κ.ο.κ.; Όταν προσεγγίζουμε ένα πρόβλημα με δόγματα είτε "πολιτικής ορθότητας", είτε βάζοντας την ειρήνη πιο πάνω από την ασφάλεια και την ελευθερία, τότε τα περιθώρια είναι ψιλοανύπαρκτα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@Matia θυμάστε που είπα να εκφράζουμε τις απόψεις μας κόσμια, ε; Το ίδιο πράγμα μπορείς να το πεις και χωρίς ειρωνικά σχόλια. Εδώ είμαστε όλοι φίλοι της τεχνολογίας και δεν είναι μεμπτό κάποιον να τον απασχολούν οι θερμοκρασίες του επεξεργαστή του, ούτε χρειάζεται να απολογηθεί γι αυτό. Τέλος αυτής της συζήτησης.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Quote

Οπότε καθαρίζεις τον μισό πλανήτη για να ζείς πλέον ελεύθερος από μετανάστες.

Απλά πράματα.

Πονάει κεφάλι, κόβει χέρι.

Δεν ξέρω για κεφάλια και πόδια και ούτε με ενδιαφέρει.

 

<ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ>


 

Quote

 

Να μειώσεις το υψηλό βιοτικό σου επίπεδο αρκετά ώστε να μπορέσει να ανέβει λίγο το μηδαμινό βιοτικό επίπεδο του "βρωμιάρη" Πακιστανού, Αφγανού, Αφρικανού και θα μάθει να ζει ανθρώπινα.

 

 

Αυτοί έτσι θα ζούνε ό,τι και να κάνεις. Αποδείχτηκε πολλές φορές στην Ευρώπη. Με το ζόρι παντρειά, μάλιστα τα στέλνουν τα κοριτσάκια για διακοπές Αφγανιστάν ή Τουρκία και μετά τις παντρεύουν με το ζόρι.

Άλλη περίπτωση, κοπέλες με ταλέντο στον χωρό, μένουν σπίτι γιατί έτσι λέει το κοράνι.

Δεν θέλουν την Ευρώπη και τον τρόπο ζωής αλλά όλοι εδώ έρχονται γιατί εδώ όλα επιτρέπονται.

 

Δεν μειώνω το βιοτικό μου επίπεδο για αυτούς και δεν πρόκειται να το κάνω και ούτε θέλω να το κάνω. Εσύ αν θέλεις μπορείς να το κάνεις.

 

Quote

Αν σ αρέσει και υποστηρίζεις αυτή τη ζούγκλα τότε μη παραπονιέσαι για τους μετανάστες, για τους ισλαμιστές, για το ISIS, για τους αμερικάνους κλπ κλπ.

 

Μα δεν παραπονιέμαι γιατί δεν με ενδιαφέρει. 

 

<ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ>

 

Έγινε επεξεργασία από acct
Τελευταία φορά με αυτό το copy-paste. Ο σεβασμός πρέπει να είναι αμφίδρομος.
Link to comment
Share on other sites

Μία ώρα πριν, το μέλος Matia έγραψε:

Να σου πώ μια άλλη απλή λύση, ώ δυτικέ άνθρωπε που σε απασχολούν οι θερμοκρασίες του I7 ? Να μειώσεις το υψηλό βιοτικό σου επίπεδο αρκετά ώστε να μπορέσει να ανέβει λίγο το μηδαμινό βιοτικό επίπεδο του "βρωμιάρη" Πακιστανού, Αφγανού, Αφρικανού και θα μάθει να ζει ανθρώπινα.

Απλά πράματα.

Επειδή διαβάζω «Salonica» ... έχετε στη Θεσσαλονίκη υψηλό βιοτικό επίπεδο;

Link to comment
Share on other sites

39 minutes ago, Γιάννης_84 said:

@Wizard! Έρευνες και στατιστικά στοιχεία για το ότι έχει αλλάξει και έχει γίνει αγνώριστη η πρωτεύουσα; Προσωπικές πεποιθήσεις το τι έχει γίνει στο μέτωπο της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας;

Ναι, τόσο δύσκολο σου είναι; Χωρίς τη βούλα της Στατιστικής Υπηρεσίας, ή της Αστυνομίας, όλα τα υπόλοιπα είναι εικασίες και προσωπικές απόψεις.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.