Jump to content

Μεταναστευτικό Ζήτημα στην Ελλάδα

sotiris

Recommended Posts

• Replies 2,8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

11 hours ago, Γιάννης_84 said:

Αφού λοιπόν δεν είμαστε 5χρονα, και αφού δεν είναι δικαιολογία τότε γιατί επικαλούμαστε τις σταυροφορίες που έγιναν πριν τόσους αιώνες; Αποτελεί κάποιου είδους δικαίωση για σένα ή κάποιους άλλους ότι τα περασμένα ξεχασμένα χρειάζεται να τα ξαναθυμηθούμε; Το ότι όπου μας συμφέρει ήταν Έλληνες και όπου δεν μας συμφέρει, ήταν Βυζαντινοί, τι σχέση έχει; Το επιχείρημα που λέει ότι "τα ίδια κάναμε" που ακριβώς αποσκοπεί; Τι ακριβώς δικαιολογεί; Το ότι οι τύποι είναι σχεδόν χίλια χρόνια πίσω; Αν είναι αυτό το νόημα του επιχειρήματος τότε συμφωνώ: είναι χίλια χρόνια πίσω και δεν τους θέλω να προσπαθούν να με πάνε και μένα στην εποχή τους.

Εκεί ακριβώς αποσκοπεί, να σου εξηγήσει ότι η θρησκευτική τους νοημοσύνη είναι 100-200-500 χρόνια πίσω. Δεν αλλάζει αυτό έτσι εύκολα. Οπότε αντί να πηγαίνεις κόντρα και να τους δίνεις λόγους να δένονται ακόμα περισσότερο ως ομάδες, τους ενσωματώνεις στο δικό σου πολιτισμό και σιγά σιγά τους αφομοιώνεις. Η δράση, φέρνει αντίδραση. Αν τους ανοίξεις τα μάτια όμως, η δράση θα γίνει από τους ίδιους.  Και τα μάτια τα ανοίγεις στα παιδιά που πάνε στο σχολείο σου και κάνουν φίλους ασχέτως θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Δεδομένου ότι κι εγώ μετανάστης είμαι, έχω παρατηρήσει ότι πηγαίνοντας σε μια ξένη χώρα, προσπαθείς να βρεις ομοίους να κάνεις παρέα. Αυτό δημιουργεί ομάδες και αν αυτές οι ομάδες είναι μεγάλες, κλειστές κοινωνίες. Αν η χώρα που σε δεχθεί, σε φιλοξενήσει κιόλας κι αρχίσεις να νιώθεις άνετα, να κάνεις φίλους, να σου αρέσει η κοινωνία που ζεις, τότε δεν έχεις λόγο να την καταστρέψεις για να δημιουργήσεις αυτό που σε έκανε να φύγεις αρχικά από τον τόπο σου. Δεν είναι όλοι φανατισμένοι, αυτό μόνο τα ΜΜΕ θέλουν να σε κάνουν να το πιστεύεις, γιατί ο φόβος σε κάνει άβουλο και δέχεσαι ότι σου πλασάρουν. Οι περισσότεροι θέλουν μια καλύτερη ζωή.

Στην Αυστραλία έχεις δει τι συμβαίνει; Η πρωθυπουργός τους είπε ότι τζαμιά και ειδικούς νόμους δεν έχει, σε όποιον αρέσει. Συνεχίζουν και πηγαίνουν. Όλες οι απαιτήσεις για τζαμιά κλπ, ήταν από τους φανατισμένους και τους Ιμάμιδες που θέλουν τον κόσμο πρόβατα. Οι υπόλοιποι, μια χαρά ζούν χωρίς αυτά. Πρέπει να μιλήσεις με κανονικούς μουσουλμάνους για να καταλάβεις ότι οι ομάδες των φανατισμένων που οι περισσότεροι θεωρούν ότι "έτσι είναι οι μουσουλμάνοι", είναι σαν τους αντίστοιχους χριστιανούς που κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις για τις ταυτότητες του σατανά και το 666 στα τσιπάκια. Εμείς εδώ τους θεωρούμε γραφικούς και γελάμε. Οι μουσουλμάνοι τους θεωρούν γραφικούς, αλλά ο νόμος τους δεν τους αφήνει να γελάσουν, ούτε να αντιδράσουν. Σε άλλες χώρες όμως, αυτό ο νόμος δεν υπάρχει. Μπορεί να δημιουργηθούν μερικά γκέτο, αλλά όμως και με τα ήδη υπάρχοντα, απλά τους αποξενώνεις και δε σε βλάπτουν.

53 minutes ago, Snips said:

Σαφώς και ο Έλληνας δεν έχει καμία σχέση με το Βυζάντιο. Άσε την Αρβελέρ, τον Ζουράρι και το παπαδομάνι να λένε τα δικά τους επι αιώνες, περί δήθεν μεγαλουργίας κάποιων. Θεοκρατία και Έλληνας ποτέ δεν πήγαιναν πακετο. Κανείς δεν εξαφανίστηκε κάτω από τη Ρωμαική αυτοκρατορία. Περισσότερο κάτω από το Βυζάντιο "εξαφανίστηκε ότι εξαφανίστηκε.

"Βιβλία της Ιστορίας του δικού μας σχολείου". Αυτό και αν δεν θέλει σχόλιο. Το τι γίνεται στην Εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια είναι πασιφανές.

Και μάλλον αφήνουμε το μεταναστευτικό και πιάνουμε τα περι θρησκείας.

Θεοκρατία κι Έλληνας δεν πήγαιναν πακέτο....; Μάλιστα, το άκουσα κι αυτό. Θύμισέ μου, κάπου στο 500πΧ που ήταν καθαροί Έλληνες, μήπως συμβουλευόντουσαν πάντα τους Θεούς πριν κάνουν κίνηση; Μήπως όλος ο πολιτισμός βασίστηκε στη λατρεία των Θεών; Μήπως ότι έχει μείνει είναι ναοί λατρείας των Θεών; Επειδή δεν υπήρχε το παπαδαριό με τη σημερινή έννοια; Και; Ποιός νομίζεις απαγόρεψε στο Λεωνίδα να πάρει στρατό στις Θερμοπύλες;

Είτε σου αρέσει, είτε όχι, η Εκκλησία με την όποια μορφή της, είναι μια εξουσία από πάντα. Αυτή η εξουσία χρησιμοποιείται από τους ίδιους ή τις κυβερνήσεις για να πετύχουν τους στόχους τους. Νομίζεις εσύ ότι οι Σταυροφορίες ήταν θρησευτικοί πόλεμοι; Επεκτατικοί ήταν. Όπως όλοι. Αλλά κανείς δε θα σηκωθεί από το σπίτι του να πάει να πολεμήσει στην άλλη άκρη της χώρας του για να επεκταθεί το κράτος και ο Βασιλιάς (ή ο πρόεδρος ή ο πρωθυπουργός) να βγάζει περισσότερα λεφτά. Θα το κάνει όμως για να σώσει την ψυχή του, για να μην έρθουν οι αλλόθρησκοι και του βιάσουν τη γυναίκα και του κλέψουν τα παιδιά και σκοτώσουν τον ίδιο. Το ίδιο παραμύθι 5000 χρόνια τώρα. Μόνο που τώρα, δεν είναι το ίδιο εύκολο να γίνει, το ίδιο εύκολα όμως πείθεται ο κόσμος ότι όλοι αυτοί θέλουν το κακό μας.

Έγινε επεξεργασία από Wizard!
  • Like 2

πριν 19 ώρες, το μέλος Γιάννης_84 έγραψε:

Το πρόβλημά μου δεν είναι ότι θέλουν να φύγουν, είναι ότι οι άλλες χώρες πλέον δεν αστειεύονται, άρα δεν μπορούν να φύγουν ασχέτως του τι θέλουν και αυτό δεν είναι κάτι ξαφνικό. Όλοι ήξεραν τι θα γίνει και δεν έκαναν τίποτα για να το αποτρέψουν.

Υπάρχουν και ΤΩΡΑ στην Αθήνα γειτονιές που δεν ισχύουν οι νόμοι και όχι λόγω των φέηγ βολάν. Στην πράξη μιλάμε. Δεν έχεις ακούσει κάτι ε; Υπάρχει περιστατικό σε γνώση μου (και όχι μόνο εννοείται) όπου Αφγανοί διέλυσαν μαγαζί Αιγυπτίου επειδή η γυναίκα του δεν φορούσε τίποτα στο κεφάλι. Στην Αθήνα! Οι παραπομπές/φωτογραφίες που σου έστειλα δεν σε πείθουν επειδή δεν είναι χθεσινές; Δηλαδή τώρα όλοι αυτοί έχουν ηρεμήσει και έγιναν άνθρωποι θέλεις να μου πεις; Το Μπατακλάν είναι πριν 5 χρόνια; Το ότι κάποιοι δράστες του Μπατακλάν ήταν μεγαλωμένοι στην ανεκτική Γαλλία σου λέει κάτι; Το ίδιο και στο Charlie ebdo. Η εικόνα της σημερινής Αθήνας σου λέει κάτι; Το Charlie ebdo είναι πριν 5 χρόνια; Το ρωσικό επιβατικό αεροπλάνο είναι πριν 5 χρόνια; Τα γεγονότα της Κολωνίας είναι πριν 5 χρόνια; Τα γεγονότα Δανίας, Σουηδίας είναι πριν 5 χρόνια; Το ότι το συχνότερο όνομα νεογέννητου παιδιού στην απομακρυσμένη Αγγλία είναι το mohhamad σου λέει κάτι για το μέλλον της πολιτισμένης Ευρώπης ή για το μέλλον της κοντινής Ελλάδας;

Το να περιγράψω εγώ ή κάποιος άλλος ένα επιχειρησιακό σχέδιο ανάσχεσης κτλ, να αναλύσω πως θα αποφύγουμε πόλεμο με την Τουρκία ή πως θα τον κερδίσουμε ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο δεν είναι δουλειά μου. Αν υπήρχε εύκολος μαγικός τρόπος να μην έρχονται θα το ήθελες; Αν ναι, τότε επειδή δεν υπάρχει μαγικός τρόπος θα πιάσουμε τους πραγματικούς. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες. Δουλειά του πολίτη είναι να ξέρει ποιο είναι το κοινό συμφέρον, να ζητάει/οδηγεί από την ηγεσία (για αυτό έχουμε δημοκρατία) να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση και να είναι διατεθειμένος να υποστεί τις ανάλογες θυσίες για το κοινό καλό. Το κοινό καλό δεν περιλαμβάνει να γεμίσει τζαμιά η Ευρώπη μέσα στα οποία να ριζοσπαστικοποιούνται υποψήφιοι αποκεφαλιστές. Τουλάχιστον όχι σύμφωνα με τη δική μου θεώρηση.

Μάλιστα.. Όλα σου φταίνε, αλλά δεν έχεις να προτείνεις απολύτως τίποτα για να λυθεί η κατάσταση. Απλά φωνάζεις, οπότε γιατί να ασχοληθώ; Ότι είναι κακή κατάσταση το ξέρουμε όλοι, λύσεις θέλουμε. Μαγικός τρόπος να μην έρχοντε δεν υπάρχει, υπάρχει ο επίπονος τρόπος του να ασχοληθείς με τα αίτια και να τα καταπολεμήσεις στην ρίζα, αλλά όταν κάποιοι διαμαρτύροντε και φωνάζουν για τον πόλεμο στην Συρία πάω στοίχημα ότι εσύ διαμαρτύρεσαι που οι διαδηλωτές σου κλείνουν τον δρόμο. 
Ναι, μια διαδήλωση δεν θα κάνει  τίποτα, αλλά σοβαρό υπουργείο εξωτερικών και αποστασιοποίηση / εναντίωση της χώρας σε κάθε τέτοια ενέργεια θα κάνει..

Και εμένα σε γνώση μου μπορεί να ειναι ότι Έλληνες διέλυσαν μαγαζί Ελλήνων γιατί οι πρώτοι ήταν νονοί της νύχτας και οι δευτεροι χρωστούσαν χρήματα , αυτό σημαίνει ότι εκεί δεν ίσχυαν οι νόμοι του Κράτους? Το Charlie Ebdo ήταν σε περιοχή που δεν ίσχυαν οι νόμοι της χώρας? Δηλαδή, εκεί δεν αναμίχθηκε η αστυνομία? Σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις που μου γράφεις δεν αναμίχθηκε το κράτος? Δεν εφαρμόστηκαν οι νόμοι?
Το ότι μπορεί κάπου να υπάρχει μειοψηφία (ή πλειοψηφία) φανατικών ισλαμιστών ή μπορεί να παίζουν μπάλα οι νονοί της νύχτας ή ακόμα και αν μιλάμε για τα Εξάρχεια και το "άβατο" τους, δεν σημαίνει ότι καταλύθηκαν οι νόμοι τις χώρας και ισχύουν άλλοι. Άσε τους ισλαμιστές, ή τους νονούς, ή τους αναρχικούς να φωνάζουν, σε όλες τις περιπτώσεις, αν το κράτος θελήσει να επέμβει  και να εφαρμόσει τους νομους του, θα το κάνει, και κανένας Sheriah law δεν θα το σταματήσει.
Κάλλιστα μπορούσε να πάει ο Αιγύπτιος της ιστορίας σου στο πλησιέστερο Α.Τ. και να κάνει κατάθεση.

11 hours ago, Wizard! said:

Θεοκρατία κι Έλληνας δεν πήγαιναν πακέτο....; Μάλιστα, το άκουσα κι αυτό. Θύμισέ μου, κάπου στο 500πΧ που ήταν καθαροί Έλληνες, μήπως συμβουλευόντουσαν πάντα τους Θεούς πριν κάνουν κίνηση; Μήπως όλος ο πολιτισμός βασίστηκε στη λατρεία των Θεών; Μήπως ότι έχει μείνει είναι ναοί λατρείας των Θεών; Επειδή δεν υπήρχε το παπαδαριό με τη σημερινή έννοια; Και; Ποιός νομίζεις απαγόρεψε στο Λεωνίδα να πάρει στρατό στις Θερμοπύλες;

Το 500πΧ μπορεί, το 500 μΧ, όμως, ο Μέγας Θεοδόσιος κατέστρεψε τις Ακαδημίες ακριβώς επειδή οι φιλόσοφοι είχαν στραφεί στην αθεΐα. Δείγματα αθεϊσμού συναντούμε ακόμη και στον Διογένη τον Κυνικό ο οποίος επαιτούσε από αγάλματα θεών και όταν τον ρώτησαν γιατί το κάνει αυτό απάντησε: "Για να συνηθίζω στην ασπλαχνία των ανθρώπων". Επίσης, ρίξε μια ματιά και στην ιστορία της Υπατίας εάν θέλεις...

Τέλος πάντων, το πρόβλημα στο μεταναστευτικό μία λύση μπορεί να έχει. Κέντρα αξιολόγησης των αιτήσεων όπως ακριβώς επιτάσσουν οι συνθήκες και, όσο κι αν διαφωνούμε*, επιστροφή των μεταναστών στις χώρες τους. Στην Ευρώπη θα παραμείνουν μόνον οι πρόσφυγες κι όσοι από τους μετανάστες αποδεδειγμένα κινδυνεύουν στην χώρα τους.

*Οι Διεθνείς Συνθήκες ορίζουν πως εάν μια εκ των μεγάλων δυνάμεων εγγυάται την ειρήνη σε μια χώρα τότε αυτή η χώρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Βάσει αυτών χώρες όπως το Ιράκ και το Αφγανιστάν θεωρούνται ασφαλείς και οι κάτοικοί τους μετανάστες κι όχι πρόσφυγες. Απλώς και μόνον λόγω της παρουσίας των ΗΠΑ εκεί...

• Like 2

πριν 12 ώρες, το μέλος Wizard! έγραψε:

Εκεί ακριβώς αποσκοπεί, να σου εξηγήσει ότι η θρησκευτική τους νοημοσύνη είναι 100-200-500 χρόνια πίσω. Δεν αλλάζει αυτό έτσι εύκολα. Οπότε αντί να πηγαίνεις κόντρα και να τους δίνεις λόγους να δένονται ακόμα περισσότερο ως ομάδες, τους ενσωματώνεις στο δικό σου πολιτισμό και σιγά σιγά τους αφομοιώνεις. Η δράση, φέρνει αντίδραση. Αν τους ανοίξεις τα μάτια όμως, η δράση θα γίνει από τους ίδιους.  Και τα μάτια τα ανοίγεις στα παιδιά που πάνε στο σχολείο σου και κάνουν φίλους ασχέτως θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Δεδομένου ότι κι εγώ μετανάστης είμαι, έχω παρατηρήσει ότι πηγαίνοντας σε μια ξένη χώρα, προσπαθείς να βρεις ομοίους να κάνεις παρέα. Αυτό δημιουργεί ομάδες και αν αυτές οι ομάδες είναι μεγάλες, κλειστές κοινωνίες. Αν η χώρα που σε δεχθεί, σε φιλοξενήσει κιόλας κι αρχίσεις να νιώθεις άνετα, να κάνεις φίλους, να σου αρέσει η κοινωνία που ζεις, τότε δεν έχεις λόγο να την καταστρέψεις για να δημιουργήσεις αυτό που σε έκανε να φύγεις αρχικά από τον τόπο σου. Δεν είναι όλοι φανατισμένοι, αυτό μόνο τα ΜΜΕ θέλουν να σε κάνουν να το πιστεύεις, γιατί ο φόβος σε κάνει άβουλο και δέχεσαι ότι σου πλασάρουν. Οι περισσότεροι θέλουν μια καλύτερη ζωή.

Στην Αυστραλία έχεις δει τι συμβαίνει; Η πρωθυπουργός τους είπε ότι τζαμιά και ειδικούς νόμους δεν έχει, σε όποιον αρέσει. Συνεχίζουν και πηγαίνουν. Όλες οι απαιτήσεις για τζαμιά κλπ, ήταν από τους φανατισμένους και τους Ιμάμιδες που θέλουν τον κόσμο πρόβατα. Οι υπόλοιποι, μια χαρά ζούν χωρίς αυτά. Πρέπει να μιλήσεις με κανονικούς μουσουλμάνους για να καταλάβεις ότι οι ομάδες των φανατισμένων που οι περισσότεροι θεωρούν ότι "έτσι είναι οι μουσουλμάνοι", είναι σαν τους αντίστοιχους χριστιανούς που κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις για τις ταυτότητες του σατανά και το 666 στα τσιπάκια. Εμείς εδώ τους θεωρούμε γραφικούς και γελάμε. Οι μουσουλμάνοι τους θεωρούν γραφικούς, αλλά ο νόμος τους δεν τους αφήνει να γελάσουν, ούτε να αντιδράσουν. Σε άλλες χώρες όμως, αυτό ο νόμος δεν υπάρχει. Μπορεί να δημιουργηθούν μερικά γκέτο, αλλά όμως και με τα ήδη υπάρχοντα, απλά τους αποξενώνεις και δε σε βλάπτουν.

Είτε σου αρέσει, είτε όχι, η Εκκλησία με την όποια μορφή της, είναι μια εξουσία από πάντα. Αυτή η εξουσία χρησιμοποιείται από τους ίδιους ή τις κυβερνήσεις για να πετύχουν τους στόχους τους. Νομίζεις εσύ ότι οι Σταυροφορίες ήταν θρησευτικοί πόλεμοι; Επεκτατικοί ήταν. Όπως όλοι. Αλλά κανείς δε θα σηκωθεί από το σπίτι του να πάει να πολεμήσει στην άλλη άκρη της χώρας του για να επεκταθεί το κράτος και ο Βασιλιάς (ή ο πρόεδρος ή ο πρωθυπουργός) να βγάζει περισσότερα λεφτά. Θα το κάνει όμως για να σώσει την ψυχή του, για να μην έρθουν οι αλλόθρησκοι και του βιάσουν τη γυναίκα και του κλέψουν τα παιδιά και σκοτώσουν τον ίδιο. Το ίδιο παραμύθι 5000 χρόνια τώρα. Μόνο που τώρα, δεν είναι το ίδιο εύκολο να γίνει, το ίδιο εύκολα όμως πείθεται ο κόσμος ότι όλοι αυτοί θέλουν το κακό μας.

Αφού λοιπόν συμφωνήσαμε στα επιχειρήματα περί των σταυροφοριών, ας πάμε παρακάτω. Αναφέρεις ενσωμάτωση και αφομοίωση, έννοιες που τις έχω ήδη θίξει. Πάμε πάλι. Πες μου ποια χώρα πέτυχε στα αλήθεια αυτά τα δύο. Θα σου πω εγώ: καμία. Και μιλάμε για χώρες οργανωμένες, κράτη με σοβαρή δομή και ειλικρινείς κοπιώδεις προσπάθειες. Και μου λες ότι αυτό που δεν κατάφερε η Γαλλία ή και η κατεξοχήν χώρα μεταναστών η Αμερική και πολλοί άλλοι με ανάλογα προσόντα και μεγάλους πληθυσμούς, θα το καταφέρουμε εμείς; Γκουντ λακ στις επόμενες γκενιές λοιπόν. Αναφέρεις το σχολείο. Οι παράφρονες του Μπατακλάν και του Charlie είχαν πάει γαλλικό σχολείο. Πάμε παρακάτω.

Μην κρίνεις από τον εαυτό σου γιατί δεν είσαι Ταλιμπάν. Τα ΜΜΕ δεν με έχουν κάνει να πιστεύω τίποτα. Λένε συνέχεια ψέματα σχεδόν για τα πάντα. Έχουν καταντήσει να μην πέφτουν μέσα ούτε για τον αυριανό καιρό :) οπότε δεν βασίζω τις απόψεις μου στο τι λένε τα ΜΜΕ τα οποία παρεμπιπτόντως κάνουν συνεχώς αντιρατσιστικά κυρήγματα σε κάθε ευκαιρεία, οπότε εάν με επηρέαζαν θα ήμουν στον Πειραιά με πανό "Welcome Refugees" και "καλά να πάθει η προκλητική Μυρτώ". Ζω σε περιοχές πέριξ του κέντρου Αθήνας, έχω δει το χωριό μου να αλλάζει πληθυσμό (άρα και γλώσσα και ήθη έθιμα κτλ) κατά 80%, και όπως ξαναείπαμε δεν είναι κατακριτέα η θέληση για καλύτερη ζωή. Κατακριτέα είναι η χρήση της συνταγής της παλιάς κακής ζωής. Και όλοι αυτοί όταν έρχονται εδώ δεν αλλάζουν τίποτα από αυτά που έκαναν εκεί. Και γι αυτό δεν αφομοιώνονται ούτε και θέλουν.

Στην Αυστραλία είδαν κι έπαθαν με του κάφρους και πολύ καλά έκαναν που προσπαθούν να τους κόψουν το βήχα. Και οι διάφοροι βλαμμένοι την εγκαλούν την Αυστραλία για ρατσισμό. Το ότι οι απαιτήσεις θα πάψουν δεν θα το στοιχημάτιζα πάντως. Παρεμπιπτόντως, για το συγκεκριμένο θέμα παραδέχομαι την πολιτική της Ιαπωνίας. Το πως είναι οι κανονικοί Μουσουλμάνοι άσε τους ίδιους τους Μουσουλμάνους να το ξέρουν καλύτερα. Τα "μερικά γκέτο" πολύ ανώδυνα τα περνάς και απορώ από που προκύπτει ότι δεν σε βλάπτουν. Τι γίνεται όταν το σπίτι σου είναι μέσα σε ένα από αυτά; Ας πρόσεχες ε; ΟΚ και με αυτό. Πάντως οι νόμοι και η καθημερινή πρακτική ενός λαού σπανίως διαφέρουν σημαντικά από την ιδιοσυγκρασία αυτού του λαού πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και μάλιστα χρονικά περιορισμένων. Οπότε το επιχείρημα ότι δεν φταίνε αυτοί αλλά φταίει ο νόμος τους, δεν με πείθει.

Τώρα όσον αφορά τη θεοκρατία ανά τους αιώνες, τη δύναμη των ιερατείων κτλ, το υπεραπλουστεύεις και το ισοπεδώνεις τελείως το θέμα. Ναι πάντοτε υπήρχαν ιερατεία, όχι όμως πάντα με την ίδια επιρροή, και ΟΧΙ! δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις θεοκρατικά τα συστήματα της Αρχαίας Ελλάδας για πολλούς και διαφόρους λόγους. Δεν είναι της παρούσης αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

πριν 6 ώρες, το μέλος Myralis έγραψε:

Μάλιστα.. Όλα σου φταίνε, αλλά δεν έχεις να προτείνεις απολύτως τίποτα για να λυθεί η κατάσταση. Απλά φωνάζεις, οπότε γιατί να ασχοληθώ; Ότι είναι κακή κατάσταση το ξέρουμε όλοι, λύσεις θέλουμε. Μαγικός τρόπος να μην έρχοντε δεν υπάρχει, υπάρχει ο επίπονος τρόπος του να ασχοληθείς με τα αίτια και να τα καταπολεμήσεις στην ρίζα, αλλά όταν κάποιοι διαμαρτύροντε και φωνάζουν για τον πόλεμο στην Συρία πάω στοίχημα ότι εσύ διαμαρτύρεσαι που οι διαδηλωτές σου κλείνουν τον δρόμο. 
Ναι, μια διαδήλωση δεν θα κάνει  τίποτα, αλλά σοβαρό υπουργείο εξωτερικών και αποστασιοποίηση / εναντίωση της χώρας σε κάθε τέτοια ενέργεια θα κάνει..

Και εμένα σε γνώση μου μπορεί να ειναι ότι Έλληνες διέλυσαν μαγαζί Ελλήνων γιατί οι πρώτοι ήταν νονοί της νύχτας και οι δευτεροι χρωστούσαν χρήματα , αυτό σημαίνει ότι εκεί δεν ίσχυαν οι νόμοι του Κράτους? Το Charlie Ebdo ήταν σε περιοχή που δεν ίσχυαν οι νόμοι της χώρας? Δηλαδή, εκεί δεν αναμίχθηκε η αστυνομία? Σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις που μου γράφεις δεν αναμίχθηκε το κράτος? Δεν εφαρμόστηκαν οι νόμοι?
Το ότι μπορεί κάπου να υπάρχει μειοψηφία (ή πλειοψηφία) φανατικών ισλαμιστών ή μπορεί να παίζουν μπάλα οι νονοί της νύχτας ή ακόμα και αν μιλάμε για τα Εξάρχεια και το "άβατο" τους, δεν σημαίνει ότι καταλύθηκαν οι νόμοι τις χώρας και ισχύουν άλλοι. Άσε τους ισλαμιστές, ή τους νονούς, ή τους αναρχικούς να φωνάζουν, σε όλες τις περιπτώσεις, αν το κράτος θελήσει να επέμβει  και να εφαρμόσει τους νομους του, θα το κάνει, και κανένας Sheriah law δεν θα το σταματήσει.
Κάλλιστα μπορούσε να πάει ο Αιγύπτιος της ιστορίας σου στο πλησιέστερο Α.Τ. και να κάνει κατάθεση.

1. Δεν μου φταίνε όλα, μου φταίνε αυτά που χαλάνε τη ζωή μας και απειλούν τις επόμενες γενιές. Έχω προτείνει αντιμετώπιση, αλλά εσύ δεν το κατάλαβες γιατί θέλεις μασημένη τροφή. Τι περίμενες δηλαδή; Επιχειρησιακό σχέδιο με συντεταγμένες για να πας να το πεις στο στρατηγό σου να πάρεις τιμητική; Και όλα αυτά σε ένα φόρουμ τεχνολογίας; Είπαμε, δρας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά. Άντε να στο κάνω πιο νιανιά με ένα μικρό δείγμα του τι εννοώ, για το τρίτο στάδιο: Πως μειώθηκε για παράδειγμα ο αγροτικός πληθυσμός της Ελλάδας χωρίς κανείς να τους δέρνει ή να τους σκοτώνει; Με το κατάλληλο νομικό πλαίσιο κινήτρων και αντικινήτρων άφησαν όλοι τα χωριά και πήγαν στις πόλεις. Κάπως έτσι θα ξεκουμπιστούν όλοι οι Ταλιμπάν για πάνε από εκεί που ήρθαν και να ποδοπατούνται κάθε χρόνο στη Μέκκα με την άνεσή τους, να αυτομαστιγώνονται στους δικούς τους δρόμους και φωνάζουν Αλλάχ όλη μέρα στις δικές τους πλατείες.

Το να καταπολεμήσεις τα αίτια και τη ρίζα όπως λες, περιλαμβάνει τις ηλίθιες διαδηλώσεις που γινόντουσαν σε Ελλάδα και υπόλοιπη Ευρώπη υπέρ της λεγόμενης αραβικής άνοιξης; Γιατί εγώ αυτές θυμάμαι να γινόντουσαν. Δηλαδή κατά των αυταρχικών μεν, κοσμικών δε καθεστώτων της Μέσης Ανατολής και άρα υπέρ των θεοκρατικών Τζιχαντιστών σε τελική ανάλυση; Ευχαριστώ, μου άνοιξες τα μάτια τώρα. Η ρίζα, εφόσον θες να την καταπολεμήσεις (αλλά χωρίς να κινδυνέψει το ποπουδάκι μας με πόλεμο βέβαια), έχει να κάνει με την τουρκική πολιτική την οποία ουδόλως έχουμε σοβαρά προσπαθήσει να αντιμετωπίσουμε (βλ Οτσαλάν, ενταξιακή πορεία, Δουβλίνο 1 κ 2 κ.α.). Σε λίγο καλύτερες εποχές θα μπορούσαμε και πόλεμο να αντέξουμε, ή τουλάχιστον είχαμε σοβαρούς λόγους να μην τον φοβόμαστε τόσο. Ή τουλάχιστον έπρεπε να προετοιμαζόμασταν σοβαρά για αυτόν ώστε να μην γίνει, χωρίς ψηφοθηρικές μειώσεις θητείας, χωρίς καταστροφική για την αυτάρκειά μας ενεργειακή και αγροτική πολιτική, χωρίς μίζες στα εξοπλιστικά που αν είχαν δαπανηθεί σωστά θα υπήρχε ανώτερο επίπεδο άμυνας κτλ κτλ. Οι Τούρκοι έχουν επίσημες αμφισβητήσεις για ΤΑ ΠΑΝΤΑ και εμείς παραμυθιαζόμαστε ότι θα γίνουμε φίλοι και βλέπουμε όλοι μέρα τουρκοσήριαλ και τουρκοντοκυμαντέρ. Το δόγμα Οζάλ είναι σε εφαρμογή εδώ και χρόνια κι εμείς βγάζαμε συνομωσιολόγο όποιον το επεσήμανε. Αλλά επειδή και οι νόμοι και η εξουσία όπως είπαμε "καθρεφτίζει" τον λαό τον οποίον αφορούν, έτσι και η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι φυγεύθυνη, φυγόπονη και αδερφίστικη όπως οι επιλογές του εκλογικού σώματος που νομίζει ότι μπορεί να δει προκοπή απλά επειδή ψηφίζουν αυτόν που του την υπόσχεται χωρίς κόπο και θυσίες.

2. Ναι, εκεί που βασιλεύει ο νόμος της νύχτας, δεν ισχύουν οι νόμοι του κράτους και σε αυτό σου το παράδειγμα δεν φταίνε οι μετανάστες γιατί είναι παλιά γνωστή κατάσταση η οποία βέβαια κακώς υπάρχει. Το ότι γίνονται αίσχη τα οποία τρέχει μετά το κράτος να μαζέψει τα ασυμμάζευτα δεν αποτελεί ευνομούμενη κατάσταση. Απλά είχαμε που είχαμε από μόνοι μας άβατα και εστίες ανομίας τώρα προστίθενται κι άλλου είδους τέτοια. Στο θέμα των γκέτο τώρα, ο Αιγύπτιος έκανε κατάθεση και μήνυση αλλά κανένας δεν του εγγυήθηκε ότι θα είναι ασφαλής αύριο αν η γυναίκα του δεν "βάλει μυαλό". Επίσης όταν έκαναν γνωστοί και σεσημασμένοι αλλοδαποί, ένοπλη ληστεία με ξυλοδαρμό στον ανήλικο τότε αδερφό μου, ο εισαγγελέας δεν κράτησε μέσα τον έναν από αυτούς που συνελήφθη άρα ποιοι νόμοι ισχύουν; Ακόμα και για τη μήνυση είχε ενστάσεις γιατί "θα μας βάλουν στο μάτι" όπως είπε. Η συμβουλή ήταν να μην κυκλοφορεί 15 χρονών παιδί μετά τις 21:00 στο παρκάκι στο οποίο είχε μεγαλώσει και ήταν 500 μέτρα από το σπίτι. Όταν σε περιοχές πολλών χωρών έχουν δοθεί συμβουλές από την Αστυνομία για το πως και πότε να κυκλοφορούν οι γυναίκες ώστε να μην προκαλούν τους πιθηκολίγουρες και τις βιάσουν θεωρείται ότι ισχύει ο νόμος ποιανού ακριβώς;

Όταν κάποιος γελοιογράφος νομίζει ότι ισχύει η (υπερβολική ομολογουμένως) ελευθερία του λόγου και τελικά βρίσκεται κάτω από το χώμα, ποιανού ο νόμος ισχύει είπαμε; Όταν μια γυναίκα βιάζεται όχι επειδή έπεσε στο στόχαστρο κάποιου ανώμαλου αλλά επειδή απλά πέρασε από τη φωλιά των ανωμάλων στων οποίων τις χώρες σε περίπτωση βιασμού τιμωρείται η βιασμένη, ποιανού ο νόμος ισχύει είπαμε;

Άντε και καλό μεσαίωνα!

Έγινε επεξεργασία από Γιάννης_84
στίξη, σύνταξη
  • Like 4

Ολοι αυτοί είναι παράνομοι εισβολείς. Κανονικά έπρεπε ο στρατός να είναι στα σύνορα και να μην περνάει μύγα (για αυτό υπάρχει στρατός, για την διαφύλαξη των συνορών).

Σε κέντρο κράτησης λοιπόν, έλεγχος στοιχείων και μετά βλέπουμε.

'Οσοι δεν αιτούνται άσυλο, θα επαναπροωθούνται χωρίς πολλά λόγια.

Απλά πραματάκια και όχι ιστορίες για αγρίους.

Πολυμορφική κοινωνία με το ισλάμ δεν γίνεται, δεν πρόκειται ποτέ να γίνει και ούτε μας ενδιαφέρει να γίνει. Θρησκεία (ισλάμ) που δεν σέβεται άλλες θρησκείες, αναφωνεί τους υπόλοιπους άπιστους και είναι επιθετική σε άλλες θρησκείες, δεν έχει καμία θέση στην Ευρώπη.

Έγινε επεξεργασία από mad_dog
  • Like 2

πριν 2 λεπτά, το μέλος astrolabos έγραψε:

Ενώ ο Χριστιανισμός σέβεται

Ο χριστιανισμός τουλάχιστον τη σήμερον ημέρα, απλά αδιαφορεί. Ο μέσος Χριστιανός, απλά πάει μια στο τόσο στην εκκλησία και δε νομίζω να υπάρχει χριστιανικό κράτος σήμερα το οποίο να μην είναι κοσμικό, ούτε χριστιανικό κράτος το οποίο να ελέγχει και να τιμωρεί με βάση το βαθμό συμμόρφωσης προς το δόγμα κτλ

Αν θέλεις να το ψάξεις σε θεωρητικό επίπεδο εάν υπάρχουν καφρίλες στα χριστιανικά κείμενα, σίγουρα θα βρεις αρκετές. Το ότι ο σημερινός χριστιανός απλά δεν τις ακολουθεί λέει πολλά.

Είχα πετύχει σε site μουσουλμανικού προσηλυτισμού επιχείρημα που έλεγε ότι π.χ. για τις γυναίκες υπάρχουν και χριστιανικά κείμενα που εκφράζουν τις ίδιες καφρίλες, άρα σε αυτό δήθεν είμαστε ίδιοι μόνο που η απάντηση σε αυτό είναι ότι όποιες καφρίλες και αν βρεις στα κείμενα, δε θα βρεις εύκολα σημερινούς Χριστιανούς να τις ακολουθούν.

• Like 1

Ο χριστιανός δεν λέει τον άλλο άπιστο

Δεν παντρεύεται παιδάκια

Δεν κόβει κεφάλια

Σέβεται άλλες θρησκείες

Αν πας στην Συρία να μοιρασεις Βίβλο θα σε λιθοβολησουν

Στην Ευρώπη μοιράζουν το κορανι και δεν υπάρχει πρόβλημα

Αυτά περί σεβασμού...

• Like 3

πριν 6 λεπτά, το μέλος mad_dog έγραψε:

Ο χριστιανός δεν λέει τον άλλο άπιστο

Δεν παντρεύεται παιδάκια

Δεν κόβει κεφάλια

Σέβεται άλλες θρησκείες

Διάβασε λίγο ιστορία και έλα μίλα πάλι.

• Like 1

πριν 31 λεπτά, το μέλος astrolabos έγραψε:

ο μεσαιωνας περασε νομιζω.Στο 2016 ζουμε μην αρχισουμε και λεμε για σταυροφοριες και τετοια.

• Like 8

Ξανά να το εμπεδώσουμε.

Εργάζομαι σε μια εταιρία, έχουμε και έναν από την Συρία. Μια μέρα στον σταθμό βλέπω κάτι ανθρώπους με γένια και μακριά ρούχα να μοιράζουν το κοράνι.

Τον ρωτώ. Δεν μου λες, αν στην Συρία το κάνανε αυτό χρηστιανοί, να μοιράζουν την Βίβλο, τι θα γινότανε ?

Γυρίζει και μου απαντά: Θα σε λιθοβολούσαν.

Αυτά περί σεβασμού άλλων θρησκειών.

πριν 7 ώρες, το μέλος astrolabos έγραψε:

Μπορείς να μιλήσεις και να μας εξηγήσεις τι εννοείς (μην ξεκινήσεις με σταυροφορίες, θα μας κοροϊδεύουνε).

Και κάτι ακόμη, αυτά περί σεβασμού. Σε πολλές περιοχες ακόμη και σήμερα στην Συρία, χριστιανιοί και άλλες μεινότητες, πληρώνουν φόρο για να μπορούν να μένουν εκεί. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ !!!

Αυτά περί σεβασμού λοιπόν...

Πολυμορφική κοινωνία με το ισλάμ δεν γίνεται, δεν πρόκειται ποτέ να γίνει και ούτε μας ενδιαφέρει να γίνει. Θρησκεία (ισλάμ) που δεν σέβεται άλλες θρησκείες, αναφωνεί τους υπόλοιπους άπιστους και είναι επιθετική σε άλλες θρησκείες, δεν έχει καμία θέση στην Ευρώπη.

Και δεν μιλώ για τα δικαιώματα της γυναίκας. Εδώ δεν σέβονται το άλλο φύλο, θα σεβαστούν άλλες θρησκείες ???

Xαχαχαχαχαχα

Kαι κάτι ακόμη θλιβερό...

Οι σιτιστές των λαθρομεταναστών αρνήθηκαν να παρέχουν γεύματα σε φτωχή ελληνική οικογένεια του Περάματος – Το πλούσιο μενού που πέταξαν στα σκουπίδια οι λαθρομετανάστες περιείχε εκτός των άλλων χταποδάκι και κοφτό μακαρόνι

• Like 2

@Myralis

1. Άλλο ο πρόσφυγας πολέμου, άλλο ο οικονομικός μετανάστης (=λαθρομετανάστης).

Η κυβέρνηση Σύριζα μέχρι προ μηνός δεν το διαχώριζε.

Οι πρόσφυγες πολέμου αποκτούν δικαιώματα μέσω ΟΗΕ για να πάνε σε όμορες χώρες που βρίσκονται εν καιρώ ειρήνης. Όμορες χώρες της Συρίας είναι Λίβανος Τουρκία Ιορδανία, και οι τρεις βρίσκονται σε καιρό ειρήνης. Οι πρόσφυγες = κατατρεγμένοι = κινδυνεύει η ζωή τους αν μείνουν Συρία πρέπει να πάνε στις όμορες χώρες μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Εάν η Ευρώπη μπορεί να φιλοξενήσει κάποιους, αυτό θα πρέπει να είναι οργανωμένο, όχι μέσω βαλκανικών οδών και δύσβατων μονοπατιών.

Τα σκάφη αναχαιτίζονται και όσοι ναυαγούν, κράτηση για 1-2 χρόνια λόγω παράνομης απόπειρας εισόδου στη χώρα. Μόνο έτσι θα σταματήσει η ροή. Σίγουρα θα την πληρώσουν 5-10.000 αθώοι που θα φυλακιστούν τζάμπα (δεν λέμε κάτεργα, κλειστά κέντρα κράτησης), αλλά μετά θα πέσει το ... σύρμα και θα σταματήσει η ροή.

2. Μας αναφέρεις τι θέλουν οι πρόσφυγες. Θέλουν να πάνε στην Ευρώπη. Κι εγώ θέλω να πάω στην Καλιφόρνια, σε μια βίλα με πισίνα, να γυρίζω τσόντες (american dream). Να πάω να κάψω την Αμερικανική πρεσβεία επειδή δε μου παραχωρούν τη βίλλα και τις πορνοστάρ? Να σηκώσω πλακάτ? Τι να κάνω? Μήπως θα με κλείσουν στο τρελάδικο? Γιατί? Γιατί σε αυτή τη ζωή, δεν μετράει το τι θέλεις, αλλά το τι μπορείς να κάνεις. Οι πρόσφυγες (και μετανάστες) έρχονται σε μία ασφαλή χώρα (Ελλάδα) παλαιό μέλος της Ε.Ε. και πάνε και στοιβάζονται στην Ειδομένη. Γιατί? Για τον ίδιο λόγο που πρόσφυγες (και μετανάστες) πάνε και στιβάζονται στο Καλαί. Η Γαλλία δεν είναι καλή χώρα για να βρουν εργασία? Γιατί θέλουν να πάνε στην Αγγλία? Και γιατί στιβάζονται στο Καλαί τόσους μήνες? Γιατί κλείνουν το Eurotunnel? Γιατί κλείνουν την κυκλοφορία? Γιατί έμαθαν ότι στην Αγγλία (και στη Γερμανία) θα τους τα πλερώνει όλα το κράτος. Επομένως το ευρωπαϊκό όνειρο είναι να ξύνονται στην Ευρώπη με τους φόρους που πληρώνω εγώ, εσύ και οι υπόλοιποι. Sorry, αλλά αυτό το όνειρο δεν είναι πολύ πιο ρεαλιστικό από το όνειρο που έχω με την Καλιφόρνια κα ιτις πορνοστάρ.

3. Με τις εξαφανίσεις της συναδέλφου σου κυρά Τασίας εξαφανίστηκε μεγάλος αριθμός μεταναστών που είχαμε Ελλάδα. Πολλοί από αυτούς πίστεψαν ότι σε άλλες χώρες θα ξύνονται και θα πληρώνονται, και τώρα ψάχνουν τρόπους να γυρίσουν Ελλάδα που είχαν μια δουλίτσα και ψιλοζούσαν.

4. Επιτρέπεται να δημιουργούνται κέντρα φιλοξενίας εντός των αστικών κέντρων με 5-10.000 ανθρώπους να ζουν σε όρια εξαθλίωσης και να είναι ανοιχτά? Δηλαδή οι κάτοικοι των περιοχών να έρχονται σε διαρκή κίνδυνο? Γιατί να κινδυνεύει μια κοπέλα να βιαστεί στο Ελληνικό ή στη Βικτώρια, για να πουλάς εσύ ανθρωπισμό και θεωρίες ότι δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι? Περίμενα ότι η κυβέρνηση Σύριζα θα έπεφτε με την εφαρμογή του μνημονίου, είναι τόσο βλάκες που θα πέσουν από το μεταναστευτικό.

• Like 7

πριν 8 ώρες, το μέλος astrolabos έγραψε:

Kαι σε παρακαλώ πολύ, μάθε να σέβεσαι τις απόψεις των συνομιλητών σου και να μην τους προσβάλεις.

Δεν σημαίνει επειδή είσαι admin forum, ό,τι έχεις το δικαίωμα να εκφράζεσαι κατά αυτόν τον τρόπο απέναντι στους συνομιλητές σου όταν διαφωνείς με τις απόψεις τους.

• Like 1

9 hours ago, astrolabos said:

Εσύ και ο @Wizard! έχετε ένα πρόβλημα, συγκρίνετε το Χριστιανισμό προ διαφωτισμού με τον Ισλαμισμό του 2016 και κραυγάζετε ότι ανακαλύψατε την Αμερική.

Η παλαιά διαθήκη αν τη διαβάσετε δεν είμαι καν σίγουρος ότι λείπουν οι δράκοι, οφθαλμός αντί οφθαλμού, σφαγές κλπ. 

Τα κείμενα απηχούν την εποχή τους. Το πρόβλημα με τον ισλαμισμό είναι η ερμηνεία που δίνεται στο κοράνι εν έτει 2016.

Είναι ο Χριστιανισμός πανάκεια? 

Όχι.

Πάει ο Πάπας στην Αφρική και αντί να μοιράζει προφυλακτικά μοιράζει την ευλογία του και τη βεβαιότητα ότι εάν είσαι πιστός Χριστιανός δεν κολάς AIDS.

ΑΛΛΑ:

Το ότι είναι ούγκανοι όμως στην Αφρική (τουλάχιστον εκεί που κυρήσσει ο προλαλήσαντας) και 500 χρόνια πίσω δεν φταίει ο πάπας. Τα ίδια λέει και στο ιταλικό ακροατήριο και τον κράζουν.

Το μεγάλο σας πρόβλημα είναι ότι πάτε πολύ πίσω. 50 χρόνια πριν και η γυναίκα στην Ελληνική κοινωνία ήταν #2. Πόσες φοράγανε μαντίλες στα χωριά? Εμείς δεν έχουμε καλόγριες με μπούρκες? Απλά δεν βγάζουμε τις καλόγριες βόλτα στις πόλεις, τις έχουμε στα μοναστήρια, και είθισται οι καλόγριες και οι καλόγεροι να απαρνώνται τα του δυτικού πολιτισμού.

Το οξύμωρο με τους αμόρφωτους άξεστους καράβλαχους κλοσάρ των πετρελαίων είναι ότι θέλουν και τη μπούρκα και την επίδειξη πλούτου. 

Η μόρφωση είναι που απομακρύνει από τη θρησκεία, και ο διαφωτισμός, και η ανεξιθρησκεία είναι διακύρηγμα του διαφωτισμού και την αναγέννησης. 

Δεν μπορέι όμως να δημιουργείς γκέτο εντός της Ε.Ε. που απαρνώνται τις αρχές του διαφωτισμού, γιατί μετά θα έχουμε Μπατακλάν, Σαρλί Εμπντό και εικονογράφους του μωάμεθ που θα διαμένουν μόνιμα στο panic room τους.

• Like 1

Δεν συγκρίνουμε τον Χριστιανισμό σήμερα, με τον Μουσουλμανισμό σήμερα. Λέμε ότι κάθε θρησκεία, περνάει κάποια στάδια ωρίμανσης κι εξέλιξης. Αυτά που πέρασε ο Χριστιανισμός πριν 400-500 χρόνια, τα περνάνε οι μουσουλμάνοι σήμερα. Όταν όμως έχεις βάλει κάτω και πολεμάς όλες τις μουσουλμανικές χώρες, εκτός από αυτές που δε σε βολεύει * , τότε είναι απόλυτα λογικό να φανατίζονται και να θέλουν εκδίκιση. Πολύ απλά λοιπόν, κάποιοι, οι οποίοι συνήθως είναι ασφαλείς, οδηγούν τα πρόβατά τους σε φανατικές πράξεις, όπως αποστολές αυτοκτονίας, στο όνομα του Ισλάμ. Στην πράξη, τους χρησιμοποιούν, ακριβώς όπως χρησιμοποιούσαν οι βασιλιάδες τον στρατό τους το Μεσαίωνα, για να πετύχουν δικούς τους προσωπικούς στόχους.

Όσο λοιπόν τους πιέζεις, τόσο αντιδρούν. Η Αμερική και καλά θέλει να σώσει τον κόσμο από τους κακούς Σαντάμ, Ασάντ, Μουμπάρακ, Μπιλ Λάντεν, Καντάφι, κα, ενώ στην ουσία, κάνει ακριβώς το ίδιο, χρησιμοποιεί τη θρησκεία για να μας πείσει ότι αυτοί θέλουν το κακό μας και πρέπει να τους αφανίσουμε. Μοναδικό στόχος η κυριαρχία στην περιοχή και τα πετρέλαια. Για θυμίστε μου σας παρακαλώ, πριν το 1980, πόσες τρομοκρατικές επιθέσεις είχαμε από μουσουλμάνους; Πόσες φορές την ημέρα μας ενδιέφερε τι κάνουν και που βρίσκονται; Κάθε πότε οι ειδήσεις ανέφεραν κάτι για τις περιοχές αυτές; Όλα ξεκίνησαν με την πτώση του Σάχη στο Ιράν και την άνοδο του Χομεϊνί. Θυμάστε ποιός και γιατί το έκανε αυτό; Λίγο διάβασμα δε βλέπτει: https://en.wikipedia.org/wiki/Iran_hostage_crisis

Έκτοτε, οι σχέσεις Αμερικής και Μουσουλμανικών χωρών, είναι εύθραυστες και γνωρίζουν όλοι πως η Αμερική θέλει το καλό τους βρε κουτό. Από εκεί λοιπόν ξεκινάνε όλα κι αφήστε τη θρησκεία καθαυτή κατά μέρος. Η πλειοψηφία των μουσουλμάνων δεν είναι φανατισμένοι, ακολουθούν κάποια ήθη και έθιμα όπως κι οι χριστιανοί και εκεί τελειώνει το παραμύθι.

* Το αστείο είναι πως μερικές από τις πιό φανατισμένες χώρες, Σ.Αραβία, Κατάρ, HAE, Ομάν, είναι φίλοι με τους Αμερικάνους και ενώ οι νόμοι εκεί είναι σαφώς πιό αυστηροί, δεν ενοχλούν κανέναν. Γιατί; Τροφή για σκέψη.

Το θέμα είναι λοιπόν (και ήταν πάντα) ό,τι σε μουσουλμανικές χώρες χρηστιανοί και άλλες θρησκείες πληρώνουν για να μείνουν εκεί.

Δεν επιστρέπεται (ούτε ποτέ επιτρεπόταν) καμία θρησκευτική ελευθερία.

Το ισλάμ δεν δέχεται καμία άλλη θρησκεία. Αυτό είναι το θέμα.

Ναι βρε, το ξέρω. Οι άλλες θρησκείες είναι άνετες, τους δέχονται όλους, απλά οι άλλοι δεν ξέρουν την αλήθεια...

Έχουμε και θρησκείες από αποκάλυψη, όπως είναι η Ιουδαϊκή και η Χριστιανική, η οποία είναι η μόνη αληθινή θρησκεία, διότι αυτή μόνη έχει την τέλεια και πλήρη αποκάλυψη του Θεού.

20 minutes ago, Wizard! said:

Δεν συγκρίνουμε τον Χριστιανισμό σήμερα, με τον Μουσουλμανισμό σήμερα. Λέμε ότι κάθε θρησκεία, περνάει κάποια στάδια ωρίμανσης κι εξέλιξης. Αυτά που πέρασε ο Χριστιανισμός πριν 400-500 χρόνια, τα περνάνε οι μουσουλμάνοι σήμερα. Όταν όμως έχεις βάλει κάτω και πολεμάς όλες τις μουσουλμανικές χώρες, εκτός από αυτές που δε σε βολεύει * , τότε είναι απόλυτα λογικό να φανατίζονται και να θέλουν εκδίκιση. Πολύ απλά λοιπόν, κάποιοι, οι οποίοι συνήθως είναι ασφαλείς, οδηγούν τα πρόβατά τους σε φανατικές πράξεις, όπως αποστολές αυτοκτονίας, στο όνομα του Ισλάμ. Στην πράξη, τους χρησιμοποιούν, ακριβώς όπως χρησιμοποιούσαν οι βασιλιάδες τον στρατό τους το Μεσαίωνα, για να πετύχουν δικούς τους προσωπικούς στόχους.

Όσο λοιπόν τους πιέζεις, τόσο αντιδρούν. Η Αμερική και καλά θέλει να σώσει τον κόσμο από τους κακούς Σαντάμ, Ασάντ, Μουμπάρακ, Μπιλ Λάντεν, Καντάφι, κα, ενώ στην ουσία, κάνει ακριβώς το ίδιο, χρησιμοποιεί τη θρησκεία για να μας πείσει ότι αυτοί θέλουν το κακό μας και πρέπει να τους αφανίσουμε. Μοναδικό στόχος η κυριαρχία στην περιοχή και τα πετρέλαια. Για θυμίστε μου σας παρακαλώ, πριν το 1980, πόσες τρομοκρατικές επιθέσεις είχαμε από μουσουλμάνους; Πόσες φορές την ημέρα μας ενδιέφερε τι κάνουν και που βρίσκονται; Κάθε πότε οι ειδήσεις ανέφεραν κάτι για τις περιοχές αυτές; Όλα ξεκίνησαν με την πτώση του Σάχη στο Ιράν και την άνοδο του Χομεϊνί. Θυμάστε ποιός και γιατί το έκανε αυτό; Λίγο διάβασμα δε βλέπτει: https://en.wikipedia.org/wiki/Iran_hostage_crisis

Έκτοτε, οι σχέσεις Αμερικής και Μουσουλμανικών χωρών, είναι εύθραυστες και γνωρίζουν όλοι πως η Αμερική θέλει το καλό τους βρε κουτό. Από εκεί λοιπόν ξεκινάνε όλα κι αφήστε τη θρησκεία καθαυτή κατά μέρος. Η πλειοψηφία των μουσουλμάνων δεν είναι φανατισμένοι, ακολουθούν κάποια ήθη και έθιμα όπως κι οι χριστιανοί και εκεί τελειώνει το παραμύθι.

* Το αστείο είναι πως μερικές από τις πιό φανατισμένες χώρες, Σ.Αραβία, Κατάρ, HAE, Ομάν, είναι φίλοι με τους Αμερικάνους και ενώ οι νόμοι εκεί είναι σαφώς πιό αυστηροί, δεν ενοχλούν κανέναν. Γιατί; Τροφή για σκέψη.

Μα αυτά που λες είναι ιστορικά γεγονότα. Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι τα προβλήματα αυτά που περιγράφεις τα έχουμε εντός της Ευρώπης.

Εκεί είναι που υπάρχει η τριβή. Με ενδιαφέρει εμένα εάν λιθοβολούν τις γυναίκες που βίασαν στη ΣΑ επειδή προκάλεσαν το βιασμό τους? Εγκυκλοπαιδικά και μόνο. Όταν όμως η συλλογιστική του λιθοβολώ τη βιασμένη γιατί με ανάγκασε να τη βιάσω έχει διαβεί τα τείχη και την ταΐζουμε στα εκάστοτε ανοιχτά κέντρα κράτησης, δεν μπορώ να έχω εγκυκλοπαιδικό ενδιαφέρον, και δεν με ενδιαφέρουν οι απόψεις του Χριστιανισμού. Με ενδιαφέρει το ότι υπάρχει διαχωρισμός κράτους - εκκλησίας και το ότι το κράτος είναι κράτος. Και με αγχώνει το γεγονός ότι ακόμη και πιο σοβαρά από την Ελλάδα κράτη (UK) έχουν τεράστιο πρόβλημα με την ενσωμάτωση των μειονοτήτων τους, διότι η θρησκεία για πολλούς είναι κάτι με το οποίο έχουν γαλουχηθεί και δύσκολα θα το απαρνηθούν ή θα απαρνηθούν μέρος αυτής για την ενσωμάτωση σε κοινωνικά σύνολα.

Οι προαναφερθείσες χώρες δεν ενοχλούν κανέναν γιατί έχουν οικοδομηθεί πάνω σε πετρελαιοπηγές και δεν έχουν οικονομικούς μετανάστες. Όταν τελειώσει το diesel και αρχίσουν να μας έρχονται τα φυντάνια εκεί να δεις ιερός πόλεμος που θα γίνει στο όνομα του πάπα, του Βαρθολομαίου και του ... Χριστόδουλου!