Jump to content



Μεταναστευτικό Ζήτημα στην Ελλάδα


sotiris

Recommended Posts

On 12/3/2016 at 12:22, το μέλος vgiozo έγραψε:

 

 

Μα σοβαρά τώρα, είναι αυτές γνώμες ενηλίκου;

 

Πως οι πρόσφυγες και μετανάστες άκουσαν την Τασία και ήρθαν;

 

Όχι, δεν έφταιξε η επίταση του πολέμου, η επέκταση των περιοχών που ελέγχονται από τρομοκράτες στη Συρία, η εγκατάλειψη των ελπίδων για ειρήνευση και αποκατάσταση στο άμεσο μέλλον, δεν έφταιξαν οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις στο Αφγανιστάν, οι κυρώσεις στο Ιράν, δεν έφταιξαν τα κυκλώματα διακινητών που καρπώνονται εκατομμύρια πουλώντας ελπίδες...

 

...όλοι αυτοί είχαν στήσει αυτί για το τί θα πει η Τασία...μια δήλωση της Τασίας, κατόπιν εορτής, ήταν η αιτία γι αυτή τη μεγάλη μετακίνηση πληθυσμών παγκοσμίως...butterfly effect που λένε...

...τελικά πολιτική "παρουσία" δεν έχουμε, αλλά παράλληλα, ένας μας λόγος αρκεί για να καθορίσει τις μετακινήσεις πληθυσμών από τη Ν.Ασία μέχρι τα Βαλκάνια...

 

Το πιο αξιολύπητο και θλιβερό πράγμα στην Ελλάδα του σήμερα είναι πως και για τους αριστερούς αιθεροβάμονες (και τους οπαδούς τους) και τους νεο-φώτιστους αντιρρησίες (και "διαφωτιστές" τους), πως η πραγματικότητα περνάει μέσα από τον μικρο-πολιτικό φακό, την πνευματική ένδεια και την επικοινωνιακή διαχείριση των ΜΜΕ, μικρών και μεγάλων...όσο πιο εύπεπτο -κι από τις δύο  πλευρές- τόσο πιο δημοφιλές.

 

Δεν υπάρχουν ευρύτερα προβλήματα, όλα είναι υποδιαίρεση και παράγωγο των επιμέρους πολιτικών διαφωνιών εντός της χώρας...εκεί θα βρουν οι φωτισμένες "αντίρροπες δυνάμεις" το "κοινωνικά σχετικό αίτιο" για ό,τι συμβαίνει.

 

Μιλάς για "αναχαιτιση" φουσκωτών στα θαλάσσια σύνορα...

...ρωτάω λοιπόν: Αν ένα πλοιάριο που φέρει 4πλάσιους από το κανονικό επιβάτες και μπάζει νερά φτάσει κάπου στα θαλάσσια σύνορα, πώς το "αναχαιτίζεις";

 

Ελπίζω τουλάχιστον, αφού μιλάς σταράτα, να μην το γυρίσεις όπως ο Καραμπελιάς που μιλάει για στρατιωτική περιφρούρηση των συνόρων κι όταν τον ρωτάνε για τις ζωές των προσφύγων και μεταναστών λέει πως "θαλασσοπνίγονται" στο Αιγαίο (μήπως εννοεί αν πνίξουμε κι εμείς σκόπιμα κάποιους δεν τρέχει τίποτα), αλλά φοβούμενος να ξεστομίσει το "follow through" αμέσως αλλάζει ρότα και γίνεται "καλός ευρωπαίος" και λέει να γίνουν (μαγικά) όλες οι δομές φιλοξενίας στη Τουρκία, να προσφύγουμε στην Ευρώπη (που λέει ότι έχει συμφωνήσει να μας παραδώσει στην Τουρκία) ;

 

Δώσε μου παραδείγματα στρατιωτικής και αστυνομικής περιφρούρησης των συνόρων σε πραγματικές περιστάσεις να δω πως το εννοείς.

 1. Η Τασία μεταξύ άλλων δήλωσε ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός πρόσφυγα και μετανάστη. Οπότε μαζί με τους πρόσφυγες, ήρθε αυξημένο κύμα λαθρομεταναστών. Πώς? Όχι, δεν βλέπουν Τασία στο εξωτερικό, αλλά έχουν μία τρομερή εφεύρεση, τα ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ!!!!! Και όπως δεν είδες να περνάει κανείς από Προμαχώνα προς Ευρώπη (η Βουλγαρία είναι χώρα της Ε.Ε. να υπενθυμίσω, η ΠΓΔΜ όχι) έτσι έπεσε το "σύρμα" για την ... βαλκανική οδό. Οι τοποθετήσεις αυτές και ο πλημμελής έλεγχος της προσφυγικής ιδιότητας των αιτούντων έφερε τα κλειστά σύνορα και τις εικόνες της Ειδομένης.

 

2. Δεν μου αρέσει να εισάγω και να δείχνω ανθρωπισμό σε ανθρώπους που δεν σέβονται το χώρο που τους φιλοξενεί. Άνθρωποι που δηλώνουν ότι δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα και που θέλουν να πάνε στη Μακεδονία (και το λένε αυτό εντός ελληνικού εδάφους), διαδηλώνοντας στον Πειραιά, σπάζοντας κέντρα κράτησης και κάνοντας είδηση το ότι μαζεύουν τα σκουπίδια τους δεν θεωρώ ότι αξίζουν της προστασίας του κράτους. Δηλαδή να τους μαζεύουμε και τα σκουπίδια? Δεν λέω για την τελική διάθεση, προφανώς απορριματοφόρο θα περνάει, αλλά δείχνουν κάτι εικόνες με απέραντα σκουπιδαριά και ανθρώπους που απλά πετάνε στο δρόμο ότι χρησιμοποιούν. Αιδώς.

 

3. Όπως αναχαιτίζονταν πάντα. Φυσικά και είμαι υπέρ του να αναχαιτιστούν τα σκάφη γνωρίζοντας ότι αυτό θα στοιχίσει ανθρώπινες ζωές. Είναι προφανές ότι αντί να οργανώνει στρατό η Ιταλία με την Αλβανία στα ελληνοαλβανικά σύνορα, αντί να οργανώνει στρατό η ΠΓΔΜ και η Βουλγαρία στα σύνορα, θα έπρεπε να υπάρχει η γραμμή άμυνας στη θάλασσα. Ναι, θα υπάρξουν θύματα, και αυτά τα θύματα θα δώσουν το μήνυμα ότι ο δρόμος είναι κλειστός. Και έτσι, η Ευρώπη θα μπορέσει να πάει κανονικά στην Τουρκία και να κάνει αυτό που λέμε όλοι, να πάρει όσους πρόσφυγες θέλει ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ που είναι χώρα όμορη με την εμπόλεμη ζώνη και να μην περιμένει να της έρθουν τζάμπα μέσω των διάφορων οδών. Ναι, θα πληρώσει αδρά την Τουρκία και τη μετακίνησή τους, αλλά βλέποντας το δάσος και όχι το δέντρο, οι 100-200 που θα πνιγούν από τις αναχαιτίσεις θα είναι λιγότεροι από αυτούς που έχουν πλέον πνιγεί και από αυτούς που θα βρεθούν να ζουν σε άθλιες συνθήκες εντός του Ελληνικού εδάφους (γιατί ό,τι κι αν κάνει ο Σύριζα είναι γνωστό ότι η επόμενη κυβέρνηση που θα έρθει θα δημιουργήσει κλειστά κέντρα για όλους - όπως είναι γνωστό ότι με 160 ευρώ σύνταξη και διαρκώς μειούμενο αφορολόγητο ο Σύριζα χάνει τα επιχειρήματά του και στην οικονομία). Φυσικά και αυτό δεν είναι αποτελεσματικό. Απλά το κλείσιμο με αυτό τον τρόπο θα μειώσει τη ροή στο 10% της σημερινης, καθιστώντας άμεσα το πρόβλημα διαχειρίσιμο. 50.000 το εξάμηνο μπορούμε να τους διαχειριστούμε πιο εύκολα από 50.000 σε 2 βδομάδες.

 

4. Όταν κρίνουμε απόψεις, καλό είναι να έχουμε εικόνα της διεθνούς κατάστασης. Η Αγγλία (μια ομολογουμένως πιο εύπορη χώρα από την Ελλάδα), δήλωσε ότι θα πάρει 20.000 μετανάστες μέχρι το 2020 (διαμέσου της Theresa May, μιας καρατζαφερικής περσόνας του θιάσου του Κάμερον, που όμως βρίσκεται στην κυβέρνηση). Ευθαρσώς δήλωσε ότι το Γκρέητ Μπρίταιν, δεν μπορεί να σώσει τον κόσμο αλλά συμβολικά να βοηθήσει κάποιους ανθρώπους. Έχω περάσει το Καλαί 3 φορές τους τελευταίους 6 μήνες. Εκεί να δεις συνθήκες ... Ειδομένης, και τι ωραίο που έιναι να ζεις στη σκηνή και να σε βρέχει ο Ατλαντικός, δροσούλα όμορφη, βροχούλα να ξεπλένεσαι κλπ. Κι όμως, το ανάλγητο βρετανικό κράτος δεν ανοίγει τα σύνορα. Γιατί άραγε? Είναι τόσο απάνθρωποι? Είναι τόσο φασίστες? Δεν νομίζω. Αυτό που ζούμε σήμερα στην Ελλάδα είναι μία ιδιόρρυθμη κατάσταση να έχουμε ένα πλήθος ανθρώπων να θέλουν να πάνε Αγγλία - Γερμανία. Η Αγγλία δήλωσε ότι θα πάρει 20.000, έχει στιβαγμένους στο Καλαί αρκετές χιλιάδες και έτσι το μήνυμα πέρασε ότι μόνο η Γερμανία έχει ανοίξει τις πόρτες. Η Αγγλία, υπολογίζει πολύ προσεκτικά το ότι οι 20.000 που θα πάρει με το που μπουν, θα αρχίσουν να ζητάνε. Και σε αντίθεση με την Ελλάδα που είμαστε ψωμόλυσσες και λάτρεις της εξωθεν βοήθειας, οι Άγγλοι θα τους πληρώσουν από το υστέρημά τους διότι θεωρούνται πλούσια χώρα και δεν δικαιούνται τόσο ποσοστό ευρωπαϊκής βοήθειας όσο η Ελλάδα. Οπότε θα πρέπει να κόψουν από αλλού, π.χ. το σύστημα υγείας. Για να το περάσεις αυτό στον Άγγλο να δεις τον ανθρωπισμό του. Η Γερμανία απ'την άλλη έχει την Άγγελα να δηλώνει από καιρού εις καιρόν ότι δεν μπορέι να τους ενσωματώσει αλλά προσωρινά να τους κρατήσει μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος. Εγώ πιστεύω ότι έχει έλλειψη από εργατικό δυναμικό και θέλει να δημιουργήσει μία κατηγορία με μισθό λιγότερο των stage στα πρότυπα των εργατών της Κίνας, που προέρχονται από εσωτερική μετανάστευση. Οπότε θα κρατήσει τους αξιόμαχους και αυτούς που όντως μπορεί να τους εξασφαλίσει μια εργασία, με μισθό κάτω από τα όρια της φτώχιας αλλά με κοινωνικές παροχές (στέγη σε κάποιο καταυλισμό - όχι πολύ μακριά από την πρόταση της ΧΑ για στρατόπεδα εργασίας). Αυτά τα γράφω γιατί υπάρχει μια ρητορική ότι η Ευρώπη περιμένει με ανοιχτές αγκάλες να έρθουν οι καταφρονεμένοι για να τους δείξει τις ευρωπαϊκές αξίες.

 

5. Η μαζική μετανάστευση μειονοτήτων έχει αποτύχει. Η θεωρία της ενσωμάτωσης αποτυγχάνει κάθε φορά που ένας βρετανός, γάλλος ή βέλγος υπήκοος, γεννηθείς εις τας Ευρώπας όντας 2ης γενιάς μετακομίζει στην ανατολική Συρία ώστε να κυρήξει τον ιερό πόλεμο στην πατρίδα του που τον καταπιέζει διότι αφήνει τη γυναίκα χωρίς μπούρκα, αφήνει να εκδηλώνονται θρησκείες διάφορες της Ισλαμικής κλπ άλλα ειδωλολατρικά. Οι αστειότητες που διαβάζω για ενσωμάτωση των Σύριων είναι απλά γελοία κείμενα, για να ενσωματώσεις κάποιον πρέπει ο ίδιος να θέλει να απαρνηθεί το ποιόν του. Και δεν γνωρίζω πολλούς που να θέλουν να απαρνηθούν τον τόπο καταγωγής τους, ειδικά όταν η θρησκεία τους βοηθάει προς τη μη ενσωματωση. Έχω δει πολλούς μετανάστες 2ης γεννιάς στην Αγγλία να μιλάνε χειρότερα Αγγλικά από εμένα, που ούτε Αγγλία έχω γεννηθεί ούτε είμαι Άγγλος πολίτης αλλά ένας εμιγκράντε εκ Ε.Ε.  

 

Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να σώσει τον κόσμο. Μπορεί να βοηθήσει, αλλά σε ένα πλαίσιο διεθνών συμφωνιών. Όταν οι συμφωνίες δεν τηρούνται, η Ελλάδα αναγκάζεται να κλείσει τα σύνορά της. Και φυσικά θα πρέπει να δηλώνει παντού και πάντα ότι τα σύνορά της δεν είναι ανοικτά. Ειδάλλως όλες οι χώρες με χειρότερη οικονομική κατάσταση από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο έχουν πολίτες που θα ήθελαν άνετα να μεταναστεύσουν στην Ε.Ε., και άρα να μεταβούν δια θαλάσσης στην Ελλάδα. Με μια πρόχειρη εκτίμηση οι άνθρωποι αυτοί είναι περί το 1 δις και αμφιβάλω εάν η Ελλάδα μπορεί να βοηθήσει ακόμη και το 1% αυτών. (10.000.000). Αμφιβάλλω και για τη δυνατότητα της Ευρώπης να στηρίξει αυτά τα νούμερα. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2,8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

πριν 9 ώρες, το μέλος vgiozo έγραψε:

Επειδή έβαλες ως υποκείμενο και ήρωα της μελλοντολογίας σου έναν απόγονο μεταναστών δεν μπορείς να μεταμφιέσεις αυτό που παρουσιάζεις ως δέον, δηλαδή τη φυσική εξόντωση των θυμάτων, ούτε και να αλλάξεις τον χαρακτήρα της πράξης.

 

Είναι αυτό που σου έλεγα παραπάνω, ότι οι φωστήρες κινδυνολόγοι που συγκροτούν τις "αντίρροπες δυνάμεις" ρητορεύουν με τρόπο που στοχοποιεί τη φυσική υπόσταση ανθρώπων που το μόνο σίγουρο είναι πως είναι θύματα και το τελευταίο που θέλουν είναι να μείνουν στην Ελλάδα (και εν πρώτοις να εγκαταλείψουν το σπίτι τους, να πουλήσουν υπάρχοντά τους, να μεταφερθούν ως σκλάβοι σε άθλιες συνθήκες και να τους φέρονται ως υπανθρώπους).

 

...γιατί χωρίς την ακραία υπαρξιακή κινδυνολογία, δεν μπορεί να συγκροτηθεί με άλλο τρόπο αυτή η εξίσου ακραία αντίδραση...

 

Κι αυτή η αντίδραση και οι σκέψεις είναι στο χαρακτήρα τους ομόλογες με εκείνες αυτών που η ίδια η ρητορεία κατηγορεί ως ηθικούς πολικούς τελεστές της καταστροφής (όπως λέει ο φίλος παραπάνω).

 

Προσωπικά παρατηρώ το εξής παράδοξο:

 

1) Αυτοί που ασκούν τη μεγαλύτερη εξουσία επί των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων στη χώρα είναι φυσικά απόντες, αλλά η ρητορεία των "αντίρροπων δυνάμεων" ελάχιστα τους περιλαμβάνει στο "πρακτέον", στο πώς δηλαδή θα αντιμετωπίσουμε τους ίδιους και τις πρακτικές τους.

 

...Αντίθετα (όπως κατέδειξε κι ο Καραμπελιάς με τα "επιχειρήματά" του) προς εκείνους τους θεσμούς και τα κέντρα εξουσίας που ορίζουν τις πολιτικές του κράτους σε όλα τα πεδία, κάνουμε τους "καλούς μαθητές" που πρέπει να εσωτερικεύσουν τον επιβαλλόμενο κανόνα...

 

2) Αυτοί που δεν ασκούν καμία εξουσία πολιτική και οικονομική, που στη πράξη στερούνται και τα στοιχειώδη δικαιώματα και επιβιώνουν (αν επιβιώνουν) σε απάνθρωπες συνθήκες είναι οι φυσικά παρόντες, αλλά αυτοί είναι που στοχοποιούνται ως πρωταρχική υπαρξιακή απειλή και πηγή "εσχατολογικών" κακών για τη χώρα.

 

 

Μήπως λοιπόν, ορισμένοι

- μπροστά στη πλήρη αδυναμία τους (λόγω πολυπλοκότητας ή επειδή πιστεύουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική) να καταδείξουν ένα δρόμο ανάκτησης πολιτικών και οικονομικών δικαιωμάτων, αποκατάστασης της νομικής, πολιτικής και οικονομικής υπόστασης της χώρας

- στοχοποιούν εν γνώσει τους εκείνους που είναι πλήρως αδύναμοι να αμυνθούν, αλλά προσφέρουν το εύκολο θύμα και τον εύκολα υποδείξιμο "θύτη", ώστε χειραγωγήσουν πολιτικά και ηθικά τον πληθυσμό για να μην στραφεί εναντίον των ίδιων και των υπευθύνων και των πολιτικών τους, αλλά να του κάτσουν στον σβέρκο του κάνοντας τον μαέστρο των πογκρόμ (κι οι υπόλοιποι βρίσκουν εκεί "παραμυθία" και διέξοδο για τις ίδιες αδυναμίες) ;

 

 

...έτσι λοιπόν συγκροτείται ένα διανοητικά, πολιτικά, ηθικά αντιφατικό τοπίο

- αφενός μιλιταριστικών ονειρώξεων επίδειξης απόλυτης δύναμης και επικράτησης, φυσικού"αφανισμού του εχθρού

- αφετέρου συνεχιζόμενης παράδοσης των κατευθυντήριων αρχών της οικονομίας και της πολιτικής σε ένα έξωθεν κέντρο που κι αν δεν ξέρει, "ξέρει" καλύτερα από εμάς.

 

...Αφού οι γεωπολιτικές, οικονομικές πραγματικότητες είναι υπερβολικά περίπλοκες για να πλοηγηθούν σε αυτές,

...Αφού δεν έχουν καμία άλλη πηγή οράματος και ιδεολογίας για το μέλλον, από αυτή που και πάλι εισάγουμε / δανειζόμαστε (μ' αυτές αντράφηκαν κι οι ίδιοι)

σου λένε ας βρούμε ένα τρόπο να εξασφαλίσουμε ή να διεκδικήσουμε μια θέση στο εσωτερικό πολιτικό τοπίο, παριστάνοντας τον χορογράφο του χάους...(κι οι ακόλουθοι χαίρονται να μετέχουν στη κοινότητα των "πεφωτισμένων")

 

Ας παραδεχθούμε πρώτα απ' όλα ότι αυτές οι λογικές καταδεικνύουν την αποτυχία λελογικευμένης σκέψης και αντίδρασης και μάλιστα την πλήρη παράδοση σε αυτή την αποτυχία.

 

Από την άλλη σκιαγραφούν ακριβώς το παράδειγμα της χώρας-"μπανανίας", με τον εξωτερικό αφέντη, τον ντόπιο συνασπισμό των κυνικών και αυταρχικών "προθύμων", και τον "εσωτερικό εχθρό", το κυνήγι του οποίου είναι η μόνη εκδοχή "τάξης" που επικρατεί.

 

Εξίσου παράδοξο και αντιφατικό ότι μερικοί επικαλούνται

- την θρησκεία και τη διάσωσή της,

- τον πολιτισμό και την διάσωσή του

- κομμάτια του διεθνούς δικαίου

για να δικαιολογήσουν αμεσότερα οι πιο θαρραλέοι, πιο έμμεσα/κεκαλυμμένα/συνδηλωτικά κι εκ του αποτελέσματος οι περισσότεροι, λογικές και πρακτικές που το μόνο που ΔΕΝ κάνουν είναι να τιμούν και να διασώζουν αυτή τη θρησκεία, τον πολιτισμό και τα ιδανικά.

...μάλλον χρειάζονται μερικές φορές αυτά τα πιο υψηλά και ιερά ιδανικά για να καθάρουν τις πιο ανίερες πράξεις και σκέψεις...

 

 

Χωρίς να εχθρεύομαι προσωπικά τη θρησκεία, δεν μπορώ να διαβάζω χωρίς μειδίαμα επαίνους για την Εκκλησία που αγνοούν στη συνεκτίμηση κάποιες σταθερές της πορείας της

- πως είναι πρόθυμη να στηρίξει την πιο αυταρχική εξουσία, αρκεί να της δώσει ένα μερτικό (η Εκκλησία προσφέρει νομιμοποίηση ως αντάλλαγμα)

- πως είναι πρώτη στις "business" μαζί με τους πιο ηθικά ανάπηρους φεουδάρχες έως τραπεζίτες

- πως μπορεί να συμπαραταχθεί με δυνάμεις εθνοκάθαρσης, κατοχής, εκμετάλλευσης, αρκεί να εξασφαλίζει ένα μίνιμουμ των συμφερόντων της.

 

Τα καλά τα κάνει λιγότερο η Εκκλησία και περισσότερο εκείνοι οι θρησκευόμενοι άνθρωποι που τιμούν τη πίστη τους (που δεν τη τιμούν όσοι την φορούν ως "παράσημο")-που κατά τόπους είναι κι αυτοί που στην ουσία χρηματοδοτούν και τα γεύματα που προσφέρονται ανά την επικράτεια.

 

Αντί να πλατειάζεις θεωρητικολογώντας σε μακρόσυρτα σεντόνια πάνω σε απόψεις που δεν έγραψα, καλό θα ήταν να απαντήσεις σε ένα βασικό ερώτημα: Πόσους ανθρώπους αντέχει ένας λαός 10 εκατομμυρίων πριν αρχίσει να αλλοιώνετε ο πολιτισμός του;

Επειδή πριν την κρίση πηγαίναμε για τα 2 εκατομμύρια, έφυγαν 400 – 500 χιλ αλλά οι υπόλοιποι παρέμειναν. Τα επόμενα χρόνια υπολογίζετε ότι μόνο από την Αφρική θα φύγουν γύρω στα 100 εκατομμύρια.

Μην κολώνεις, γράψε μου όποιο νούμερο σου κατέβει.

Έγινε επεξεργασία από ΓιαγκΤ
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

"Στις 3 Μαΐου 1866, ο Μαρξ έλαβε από την Επιτροπή των Γερμανών ραφτεργατών του Λονδίνου, υλικό σχετικά με Γερμανούς ειδικευμένους ράφτες που χρησιμοποιούνταν ως απεργοσπάστες από Ολλανδούς και Βρετανούς εργοδότες. Στις 4 Μαΐου, έγραψε το κομμάτι «Μια προειδοποίηση» και το έστειλε στον Λημπκνεχτ εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής, για να δημοσιευθεί σε Γερμανικές εφημερίδες. Ο Μαρξ, κατόπιν οδηγίας του Κεντρικού Συμβουλίου της Διεθνούς, έγραψε αυτήν την έκκληση σε σχέση με την εισαγωγή Γερμανών και Δανών ραφτεργατών στη Σκωτία, εισαγωγή που είχε σκοπό τη χρησιμοποίησή τους ως απεργοσπαστών..."
Το παρον αρθρο αφορά τους παράνομα εισελθοντες οικονομικούς  μετανάστες και οχι τους πρόσφυγες.
Ακολουθεί η επιστολή του Μαρξ.

 

Quote

Εδώ και λίγο καιρό, οι ραφτεργάτες του Λονδίνου ίδρυσαν μια γενική ομοσπονδία για να υποστηρίξουν τα αιτήματά τους εναντίον των εργοδοτών, που στην πλειοψηφία τους είναι μεγαλοκαπιταλιστές. Το ζητούμενο δεν είναι μόνο να ανέβουν οι μισθοί στα επίπεδα των διαρκώς αυξανομένων τιμών των μέσων επιβίωσης αλλά και να μπει ένα τέλος στην υπερβολικά σκληρή μεταχείριση των εργατών σ’ αυτόν τον κλάδο της βιομηχανίας. 

 

Οι εργοδότες κοίταξαν πως θα ματαιώσουν αυτό το σχέδιο, φέρνοντας εργάτες απ’ το Βέλγιο, τη Γαλλία ή την Ελβετία. Πάνω σ’ αυτό το θέμα, το Κεντρικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ένωσης Εργατών δημοσίευσε στις βελγικές, γαλλικές και ελβετικές εφημερίδες μια προειδοποίηση, η οποία είχε πλήρη επιτυχία. Η μανούβρα των εργοδοτών του Λονδίνου απέτυχε’ αναγκάστηκαν να συνθηκολογήσουν και να ανταποκριθούν στα δίκαια αιτήματα των εργατών. 

 

Έχοντας ηττηθεί στην Αγγλία οι εργοδότες προσπαθούν τώρα να πάρουν αντίμετρα, ξεκινώντας απ’ τη Σκωτία. Σαν αποτέλεσμα των όσων συνέβησαν στο Λονδίνο, αναγκάστηκαν αρχικά και στο Εδιμβούργο να συμφωνήσουν σε μια αύξηση μισθών 15%. Την ίδια στιγμή όμως μυστικά έστειλαν στη Γερμανία ανθρώπους για να στρατολογήσουν εργάτες, ειδικά απ’ τις περιοχές του Ανόβερου και του Μεκλεμβούργου και να τους φέρουν στο Εδιμβούργο. Η πρώτη ομάδα έχει ήδη μεταφερθεί. Ο σκοπός αυτής της εισαγωγής εργατών είναι ίδιος με την εισαγωγή Ινδών κούληδων στην Τζαμάικα, δηλαδή η διατήρηση της δουλείας. 

 

Αν οι εργοδότες του Εδιμβούργου πετύχουν, μέσω της εισαγωγής Γερμανών εργατών, να εξουδετερώσουν τις παραχωρήσεις που ήδη έχουν κάνει, αυτό θα έχει αναπόφευκτα το αντίκτυπό του και στην Αγγλία. Και αυτοί που θα υποφέρουν περισσότερο θα είναι οι ίδιοι οι Γερμανοί εργάτες, που στη Μεγάλη Βρετανία είναι περισσότεροι απ’ τους εργάτες άλλων εθνών της ηπειρωτικής Ευρώπης. 

 

Αυτοί οι ίδιοι οι νέο-εισαγόμενοι εργάτες, όντας τελείως αβοήθητοι σε μια ξένη χώρα, θα βυθιστούν σύντομα στο επίπεδο ενός παρία. Είναι ζήτημα τιμής για τους Γερμανούς εργάτες ν’ αποδείξουν στους εργάτες των υπολοίπων χωρών ότι κι αυτοί, όπως οι αδελφοί τους στην Γαλλία, στο Βέλγιο και στην Ελβετία, γνωρίζουν πώς να υπερασπιστούν τα κοινά συμφέροντα της τάξης τους και δεν θα γίνουν υποτακτικά όργανα του κεφαλαίου στον αγώνα του ενάντια στην εργατική τάξη. 

 

Για λογαριασμό του Κεντρικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης Εργατών Καρλ Μαρξ, Λονδίνο 4 Μαΐου 1866

 

Κοινώς, μια χαρά ξέρουν τι κάνουν. Φθηνά εργατικά χέρια για όλη την Ευρώπη.

Και κάτσε εσύ κι ασχολήσου με το πως περνάνε, που πάνε, ποιοί θα τους πάρουν, κλπ.

Μια Μανωλάδα θα γίνει η Ευρώπη με άνεργους Ευρωπαίους και σκλάβους μετανάστες.

Link to comment
Share on other sites

πριν 14 ώρες, το μέλος Γιάννης_84 έγραψε:

Η επίκληση της επιχειρησιακής δυσκολίας αποτροπής είναι απλά δικαιολογία. Υπάρχει η δυσκολία, δεν το αρνούμαι, αλλά στην πράξη καμία ελληνική κυβέρνηση δεν κατέβαλε πραγματική προσπάθεια αποτροπής. Αντιθέτως μεθοδεύουν την προσθήκη των μεταναστών στο εκλογικό σώμα ώστε να έχουν νέα παρθένα εκλογική πελατεία. Ακόμα κι αν δεχτούμε όμως αυτή τη δικαιολογία, το πράγμα δεν σταματάει εκεί. Έχει τεράστια σημασία το τι γίνεται μετά. Πρέπει με ΚΑΘΕ τρόπο να καταλάβουν (κατά προτίμηση πριν έρθουν) ότι η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να τους εξασφαλίσει ΤΙΠΟΤΑ, ούτε καν τη μετάβασή τους σε άλλες χώρες. Στις οποίες σημειωτέον, το πρώτο πράγμα που επιδιώκουν μόλις στεριώνουν, είναι να προσπαθούν να τις κάνουν να μοιάζουν με αυτές από τις οποίες έφυγαν τρέχοντας και όχι φυσικά να προσαρμοστούν σε κάτι το οποίο είναι πανθομολογουμένως καλύτερο από αυτό από το οποίο έφυγαν! Αυτό ας το καταλάβουν όσοι βλέπουν συναισθηματικά το θέμα.

 

Λόγω της περιοχής στην οποία εργάζομαι, έρχομαι σε καθημερινή επαφή με μετανάστες, και παλιούς "φτιαγμένους" και φρέσκους που σκάνε μύτη με φίλους για να συνεννοηθούν με αγγλοελληνικοπαστούν μαζί μου. Ελάχιστοι κρύβουν το μίσος και την περιφρόνησή τους για αυτή τη χώρα και όχι μόνο. Το τι έχω ακούσει από αντιΆσαντ* Σύριο να μου λέει σε άπταιστα ελληνικά καλά να πάθουν στο Μπατακλάν, από Μπαγκλαντεσιανούς να μου λένε ξερά και χωρίς αφορμή πόσο ηλίθιοι είναι οι Έλληνες (εκλογική περίοδος), Αλβανάκια (ξέρετε, από αυτά που έχουν λάβει την ελληνική παιδεία) να συζητάνε μεταξύ τους για το πόσα εδάφη τους κατέχει η Ελλάδα (έλεος), Αλβανίδα να μου λέει χωρίς λόγο ότι τα κορίτσια τους δεν είναι πouτάνες σαν τα δικά μας, και άλλα τέτοια ελπιδοφόρα για την αρμονική συνύπαρξη.

 

Τι εννοείς καμία κυβέρνηση δεν πήρε μέτρα αποτροπής?
Τα μέτρα αποτροπής είναι να πας και να τους διώξεις όσο ειναι ακόμα σε Τουρκικα νερά. Θες να μου πεις πως θα το κάνεις αυτό χωρίς να προκαλέσεις θερμό επεισόδιο την στιγμή που τα νερά στα σημεία που έρχοντε οι βάρκες ειναι γκρίζες ζώνες? Δεν βλέπεις το πρακτικό πρόβλημα που υπάρχει ή πιστευεις ότι η Τουρκία θα αφήσει Ελληνικό σκάφος να διώχνει τους μετανάστες πίσω στις ακτές της? 
Ακόμα και να μην υπήρχε αυτό, προσωπικά θα είχα πρόβλημα αν η χώρα μου συμπεριφερόταν βάναυσα σε μετανάστες πολέμου που αιτούνται άσυλο..

Ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να τους εξασφαλίσει τίποτα το ξέρουν, τα έχουμε πει αμέτρητες φορές, ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ, για δες που θέλουν να πάνε όσοι είναι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Αθήνα, για ρώτα αυτούς που έρχεσαι καθημερινά σε επαφή μαζί τους.. Θέλουν να φύγουν να πάνε σε άλλη χώρα της Ευρώπης ή θέλουν να κάτσουν στην Ομόνοια? 

Όσο για το ότι θέλουν να κάνουν την νέα χώρα σαν την χώρα από την οποία έφυγαν , δεν έχω ακούσει μεγαλύτερη ρατσιστική βλακεία. Για δώσε παράδειγμα, τι θέλουν να κάνουν? Να έχουν τόπο λατρείας για να δοξάζουν τον Αλλάχ? Καλά κάνουν, ανεξιθρησκεία έχουμε, δεν είδα καμία χώρα να απαρνείται τον Χριστιανισμό λόγω των δεινών που προκάλεσαν οι σταυροφορίες, ή η Ιερά εξέταση, ή το κυνήγι μαγισσών..

Έγινε επεξεργασία από Myralis
Link to comment
Share on other sites

http://www.kathimerini.gr/851227/opinion/epikairothta/politikh/yparxoyn-kai-sto-visegkrant-dhmoyhfismata-arxontes-moy

Quote

Τελικά η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις. Οι έμπειροι ξέρουν πως στην πολιτική δεν πρέπει ποτέ να λες ποτέ. Για τη λαϊκιστική πολιτική, μάλιστα, αυτό φαίνεται να ισχύει διπλά. Πώς να εξηγήσεις αλλιώς πως οι εγχώριοι αυτοαποκαλούμενοι πατριώτες μεταμφιέστηκαν σε μια νύχτα σχεδόν σε φεντεραλιστές. Οι οπαδοί του εγχώριου εθνολαϊκισμού, που ασταμάτητα κατηγορούσαν την Ευρωπαϊκή Ενωση πως εξευτέλιζε την εθνική μας αξιοπρέπεια, οι πολιτικές δυνάμεις που έκαναν σημαία τους την επανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, ξαφνικά, λόγω της τρομακτικής απειλής του προσφυγικού ζητήματος, μετατράπηκαν σε υπερμάχους της ευρωπαϊκής πολιτικής και των συλλογικών της αποφάσεων. Πάνε περίπατο πια τα κοινοβούλια και οι λαοί. Τώρα απερίφραστα δηλώνουν πως είναι η ώρα του σεβασμού των συλλογικών ευρωπαϊκών αποφάσεων.

Κοίτα να δεις τι κάνει ο φόβος!

Είναι θετικό γεγονός πως η ρητορική της κυβέρνησης στο προσφυγικό θυμίζει τις πιο φιλοευρωπαϊκές στιγμές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Μόλις προχθές στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματός του, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας κατέκρινε, ορθώς, το κλείσιμο των συνόρων και την άρνηση κάποιων χωρών για επιμερισμό της ευθύνης, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι καθ’ όλα αντιευρωπαϊκές και αντιβαίνουν στο πλαίσιο αξιών και στις ιδρυτικές συνθήκες της Ε.Ε. Πόσο παράξενα ηχεί στα αυτιά μου, ο ηγέτης που απειλούσε να φέρει τα πάνω κάτω στην Ευρώπη και μερικούς μήνες νωρίτερα καλούσε από τη Μόσχα τους συμπατριώτες του να ανοιχτούν προς άλλες θάλασσες, να επικαλείται τώρα τις συνθήκες και τις κοινές αξίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Συνθήκες και αξίες που, ειρήσθω εν παρόδω, διαμορφώθηκαν από φιλελεύθερους, χριστιανοδημοκράτες και σοσιαλδημοκράτες και, πάντως, όχι από κομμουνιστές ή συντηρητικούς ευρωσκεπτικιστές θαυμαστές του Πούτιν.

Τώρα, οι μέχρι χθες οπαδοί του «go back» προσδένονται στο άρμα των πλούσιων Γερμανών και Ολλανδών που αντιμάχονταν. Η επιπλέον ειρωνεία αφορά το γεγονός πως οι χώρες του Βίσεγκραντ δεν είναι τίποτε πλούσιοι ταξικοί εχθροί σε διεθνές επίπεδο. Αντίθετα, το κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της καθεμιάς από τις τέσσερις χώρες του Βίσεγκραντ (Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία) βρίσκεται κάτω από τον μέσο κοινοτικό όρο και μάλιστα η Πολωνία και η Ουγγαρία είναι φτωχότερες από την Ελλάδα. Με άλλα λόγια, πάνε περίπατο πια οι «ταξικές» προσδοκίες για συμμαχίες των φτωχών εναντίον πλουσίων. Η ανάγκη κάνει την κυβέρνηση να γαντζωθεί από τη Μέρκελ. Απολύτως λογικό στην κατάσταση που βρισκόμαστε!

Τέλος, η ιστορία με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό δείχνει να αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα. Φαντάζεστε τι είχε να γίνει αν κάτι τέτοιο έπρατταν οι προηγούμενοι κυβερνώντες; Τι κραυγές εθνικής υπερηφάνειας θα είχαν ακουστεί; Το 1998, ως γραμματέας της Νεολαίας του Συνασπισμού, ο Αλ. Τσίπρας υποδεχόταν με άγριες διαδηλώσεις τον πρόεδρο Κλίντον. Σήμερα, περιμένει τη στήριξη των Αμερικανών και τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ όσο ίσως κανείς Ελληνας πρωθυπουργός τα τελευταία χρόνια.

Το κακό για την ελληνική κυβέρνηση είναι πως ο λαϊκισμός δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φρούτο. Είναι μια καλλιέργεια, που ευδοκιμεί στα εύφορα χωράφια της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Βλέπετε, τα τελευταία χρόνια οι δυσαρεστημένοι από τις κυβερνητικές επιδόσεις Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πολίτες γοητεύονται από κάθε λογής λαϊκισμό, που κατηγορεί τους ξένους και τις εγχώριες ελίτ (το 1% όπως αρέσκονται να τονίζουν) και υπόσχεται να ξαναδώσει πίσω τη «χαμένη» εθνική κυριαρχία. Από τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Μπέρνι Σάντερς στις ΗΠΑ μέχρι το Ποδέμος στην Ισπανία, τη Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία ή τον Βίκτορ Ορμπαν στην Ουγγαρία, ο στόχος είναι παντού ο ίδιος.

Οπως, όλοι οι λαϊκισμοί, έτσι και αυτός των χωρών του Βίσεγκραντ είναι αφελής, ευέξαπτος, αθυρόστομος και ανυπόμονος. Προκειμένου να ικανοποιήσει τα ξενοφοβικά ένστικτα της εκλογικής του πελατείας, δεν διστάζει να επιτεθεί στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που θεωρεί πως υπονομεύουν την εθνική κυριαρχία και εκπορεύονται από διαπλεκόμενες ελίτ των Βρυξελλών, που εξυπηρετούν τη γερμανική πολιτική. Ο δημοφιλής Ούγγρος πρωθυπουργός Ορμπαν πρότεινε, μάλιστα, τη διενέργεια δημοψηφίσματος ώστε να εγκρίνουν οι πολίτες της χώρας του την ευρωπαϊκή πολιτική στο προσφυγικό. Σας θυμίζει κάτι αυτό; Προφανώς σας θυμίζει.

Το δυστύχημα με τον εθνολαϊκισμό βρίσκεται στο γεγονός πως οι βρυχηθμοί του προέρχονται από χάρτινες τίγρεις, όπως θα έλεγε ο πρόεδρος Μάο, που καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα μπροστά σε σύνθετα προβλήματα. Η αδυναμία των λαϊκιστών να αντιληφθούν το διεθνές περιβάλλον και τις δυναμικές του είναι πασιφανής. Δυστυχώς για τη χώρα μας, η κυβέρνηση βρέθηκε απροετοίμαστη και απομονωμένη μέσα στην καταιγίδα και τώρα επιχειρεί με κινήσεις της τελευταίας στιγμής να γλιτώσει την καταστροφή. Το αν θα σώσει την παρτίδα δεν είναι πλέον αποκλειστικά στο χέρι της και πολύ φοβάμαι ούτε στο χέρι των ισχυρών δυνάμεων της Ευρώπης και των ευρωπαϊκών θεσμών. Βλέπετε και στο Βίσεγκραντ υπάρχουν εκλογές και δημοψηφίσματα, όχι μόνο στην Ελλάδα.

 

 

Bonus: ''τα ανοιχτά του ενός, κλειστά του άλλου'' (σύνορα)

 

Link to comment
Share on other sites

Μία ώρα πριν, το μέλος colt3003 έγραψε:

Υπάρχουν και στο Βίσεγκραντ δημοψηφίσματα, άρχοντές μου! | Απόψεις | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

 

Bonus: ''τα ανοιχτά του ενός, κλειστά του άλλου'' (σύνορα)

  Reveal hidden contents

 

Πιο πολύ ταιριάζει στον Τσίπρα η πάρα κάτω θεωρία

 

Λένε ψέµατα οι ηγέτες της ΕΕ

Παράθεση


Έχει άραγε συµφωνήσει ο Αλέξης Τσίπρας µε την Άνγκελα Μέρκελ η µεν Ελλάδα να δεχτεί να εγκλωβιστούν στη χώρα µας καµιά εκατοσταριά χιλιάδες πρόσφυγες, οι δε Γερµανοί και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι να χαλαρώσουν λιγάκι τη θηλιά που έχουν βάλει στο λαιµό του ελληνικού λαού στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό, στα κόκκινα δάνεια κ.λπ.; Να του δώσουν δηλαδή του Τσίπρα περισσότερο χρόνο για να εκτελέσει τις εντολές τους; Για υποψία πρόκειται µέχρι στιγµής. Δεν έχουµε κάποια πληροφορία. Υπάρχουν όµως γεγονότα που ενισχύουν κατά πολύ τις υποψίες µας και αυτό µας προβληµατίζει.

Η σχετική «βόµβα» έσκασε όταν την Τετάρτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συµβουλίου, ο απεχθής Πολωνός Ντόναλντ Τουσκ, έγραψε στο τουίτερ: «Οι παράνοµες µεταναστευτικές ροές κατά µήκος των Δυτικών Βαλκανίων έφτασαν στο τέλος τους. Δεν πρόκειται για ζήτηµα µονοµερών ενεργειών, αλλά για κοινή ευρωπαϊκή απόφαση των 28 (της ΕΕ). Ευχαριστώ τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων για την υλοποίηση µέρους της συνολικής στρατηγικής της ΕΕ για την αντιµετώπιση της µεταναστευτικής κρίσης»! Ώπα! Ώστε έλεγε ασύστολα ψέµατα ο Αλέξης Τσίπρας µετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ!

 

Δεν είναι φυσικά µόνο ο Τσίπρας σε ρόλο πολιτικού απατεωνίσκου. Όταν ο Τουσκ ισχυρίζεται ότι το κλείσιµο του διαδρόµου των Δυτικών Βαλκανίων συνιστά «κοινή ευρωπαϊκή απόφαση των «28» της ΕΕ, αυτό σηµαίνει ότι και οι 28 ηγέτες των κρατών – µελών της ΕΕ κοροϊδεύουν τους λαούς τους, θεωρώντας τους ηλίθιους που θα καταπιούν οτιδήποτε τους σερβίρουν αυτοί. Αυτό αποκάλυψε επί της ουσίας ο Τουσκ. Προφανώς και είναι ηλίθιος όποιος νοµίζει ότι είτε η ΠΓΔΜ και η Σερβία που φιλοδοξούν να µπουν στην ΕΕ είτε η Κροατία και η Σλοβενία που συνεργάστηκαν ακόµη και µε τους Γερµανούς ναζί, θα τολµούσαν ποτέ να κάνουν κάτι που δεν είχε την έγκριση της Γερµανίας – πόσω µάλλον να έλθουν σε ευθεία σύγκρουση µε την πολιτική του Βερολίνου! Αφού ξέρουν ότι από τη Γερµανία εξαρτάται η τύχη των κρατών τους. Είναι προφανές λοιπόν ότι µε πλάγια µέσα τους είχε δοθεί η γερµανική εντολή να τηρήσουν τέτοια στάση ακριβώς.


 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 3 ώρες, το μέλος Myralis έγραψε:

Τι εννοείς καμία κυβέρνηση δεν πήρε μέτρα αποτροπής?
Τα μέτρα αποτροπής είναι να πας και να τους διώξεις όσο ειναι ακόμα σε Τουρκικα νερά. Θες να μου πεις πως θα το κάνεις αυτό χωρίς να προκαλέσεις θερμό επεισόδιο την στιγμή που τα νερά στα σημεία που έρχοντε οι βάρκες ειναι γκρίζες ζώνες? Δεν βλέπεις το πρακτικό πρόβλημα που υπάρχει ή πιστευεις ότι η Τουρκία θα αφήσει Ελληνικό σκάφος να διώχνει τους μετανάστες πίσω στις ακτές της? 
Ακόμα και να μην υπήρχε αυτό, προσωπικά θα είχα πρόβλημα αν η χώρα μου συμπεριφερόταν βάναυσα σε μετανάστες πολέμου που αιτούνται άσυλο..

Ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να τους εξασφαλίσει τίποτα το ξέρουν, τα έχουμε πει αμέτρητες φορές, ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ, για δες που θέλουν να πάνε όσοι είναι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Αθήνα, για ρώτα αυτούς που έρχεσαι καθημερινά σε επαφή μαζί τους.. Θέλουν να φύγουν να πάνε σε άλλη χώρα της Ευρώπης ή θέλουν να κάτσουν στην Ομόνοια? 

Όσο για το ότι θέλουν να κάνουν την νέα χώρα σαν την χώρα από την οποία έφυγαν , δεν έχω ακούσει μεγαλύτερη ρατσιστική βλακεία. Για δώσε παράδειγμα, τι θέλουν να κάνουν? Να έχουν τόπο λατρείας για να δοξάζουν τον Αλλάχ? Καλά κάνουν, ανεξιθρησκεία έχουμε, δεν είδα καμία χώρα να απαρνείται τον Χριστιανισμό λόγω των δεινών που προκάλεσαν οι σταυροφορίες, ή η Ιερά εξέταση, ή το κυνήγι μαγισσών..

 

Εννοώ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ προσπάθεια αποτροπής. Ουσιαστική προσπάθεια. Αυτή η προσπάθεια δεν ξεκινάει και τελειώνει μόνο στο πως αντιμετωπίζεις τη βάρκα που πλησιάζει και το τουρκικό πολεμικό ή λιμενικό που τη συνοδεύει. Και δεν ανέφερα κάτι για βάναυση συμπεριφορά. Αλλά αυτό είναι το μόνιμο επιχείρημα που ακούς: "Μα τι θέλεις να γίνει; Να πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία; Ή μήπως να τους βυθίζουμε τις βάρκες;" Και όπως φαίνεται τελικά επικρατεί το μπάτε σκύλοι αλέστε ως μοναδική ρεαλιστική επιλογή. Ο σημαντικότερος άνθρωπος που δικαιούταν πραγματικά άσυλο στην Ελλάδα ή οπουδήποτε αλλού ήταν ο Οτσαλάν και η πανέξυπνη κυβέρνησή μας τον έδωσε στεγνά. Τους ανθρώπους που το έκαναν αυτό δεν είδα να τους τιμωρεί ιδιαίτερα το εκλογικό σώμα. Μάλλον την τότε εποχή ο Έλληνας ενδιαφερόταν περισσότερο να παραμείνουν άφθονα τα διακοποδάνεια...

 

Τους έχω ρωτήσει. Οι καινούριοι ναι, θέλουν να φύγουν, οι παλιοί όμως που έχουν μάθει τα κόλπα μια χαρά να μείνουν θέλουν. Που θα βρουν αλλού τέτοια κορόιδα σαν εμάς για να παρασιτούν; Και μάντεψε τι θα γίνεται όλο και περισσότερο και με τους καινούριους όσο περνάει ο καιρός που παραμένουν εγκλωβισμένοι.

 

Ρατσιστική βλακεία ε; Μάλιστα. Έχεις δίκιο ότι είναι πράγματι μία ρατσιστική βλακεία αυτών που το επιδιώκουν και σκέτη βλακεία αυτών που δεν το καταλαβαίνουν. Εσύ νομίζεις ότι το μόνο που θέλουν είναι να έχουν τόπο λατρείας ε; Τι όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος. Το ότι υπάρχουν γειτονιές ευρωπαϊκών πόλεων που δεν εφαρμόζεται ο νόμος του αντίστοιχου κράτους το έχεις υπόψη; Μήπως έχεις δει πλακάτ σε διαδήλωση να λέει "no democracy, only islam" και άλλα τέτοια; Ο νόμος της Σαρία σου λέει κάτι; Έχεις ακούσει κάτι για ριζοσπαστικοποιημένους μουρλούς και τη δράση τους και πόσο μεγάλη απήχηση έχουν στους... κακόμοιρους μετανάστες; Δεν έχω θέσει καθόλου το θέμα του Χριστιανισμού σε κανένα μήνυμά μου αλλά μιας και το ανέφερες, έχεις υπόψη ποιας θρησκείας πιστοί αποτελούν ΣΗΜΕΡΑ τους πιο διωκόμενους παγκοσμίως; Ακόμα και οι σταυροφορίες και το κυνήγι μαγισσών του Μεσαίωνα, δεν είναι τίποτα μπροστά στις δράσεις των ισλαμιστών. Και στο κάτω κάτω κανένας "δυτικός" δεν λέει ότι καλώς υπήρξε η ιερά εξέταση ούτε και υπάρχουν σήμερα θεοκρατικά καθεστώτα στη λεγόμενη δύση η οποία όντως εφαρμόζει την ανεξιθρησκεία με αρκετά ικανοποιητικό τρόπο. Στις χώρες για τις οποίες μιλάμε υπάρχει πραγματική ανεξιθρησκεία;

 

Και για όσους έχουν εθελοντικά υιοθετήσει τύψεις για τα δεινά της Μέσης Ανατολής, ας έχουν υπόψη ότι σε αυτές τις χώρες γίνεται αδιάκοπα της σφαγής σχεδόν από πάντα και δεν τους φταίει καμία Αμερική και κανένας καπιταλισμός ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Τα δυτικά λαμόγια το μόνο που κάνουν είναι να επηρεάζουν κάθε φορά τους νικητές σύμφωνα με τα συμφέροντά τους και με βάση το υπέρτατο προστατευόμενο εκ μέρους της Δύσης αγαθό το οποίο είναι η ασφάλεια ενός εκλεκτού κράτους εκεί κάτω... το οποίο btw αποτελεί μία από τις ρατσιστικότερες κρατικές οντότητες που υπάρχουν και οι πρακτικές του είναι στο απυρόβλητο από πλευράς της κατά τ' άλλα ευαίσθητης σε τέτοια θέματα διεθνούς κοινότητας.

 

 

Πάρε και μερικά δείγματα ρατσιστικής βλακείας όπως είπες:

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=413098

http://www.capital.gr/story/3095651

http://www.tribune.gr/world/news/article/65699/imamis-tou-londinou-sintoma-saria-erchete-stis-gitonies-sas.html

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2020382/You-entering-Sharia-law-Britain-As-Islamic-extremists-declare-Sharia-law-zone-London-suburb-worrying-social-moral-implications.html

http://www.gatestoneinstitute.org/5128/france-no-go-zones

http://mg.co.za/article/2016-01-16-nigeria-tops-list-for-christians-killed-for-their-faith

http://www.persecution.org/awareness/persecuted-countries/

 

islamdemocracy.png

islamdemocracy2.png

864170-islamic-protest-in-sydney.jpg

qq4hgx.jpg

islam-demonstration.jpg

sharianetherlands2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καμία σταυροφορία και ευτυχώς δεν υπάρχει κανένας που να την επιδιώκει. Καλή η ειρωνία αλλά το θέμα είναι σοβαρό. Οι σταυροφορίες ανήκουν οριστικά στο παρελθόν ενώ η τζιχάντ είναι σημερινή.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ναι, και ευτυχώς πέρασαν αιώνες από τότε και ευτυχώς κανείς μας δεν λέει ότι καλώς έγιναν. Αυτό δε σε καλύπτει; Πρέπει να αλωνίζουν οι τζιχαντιστές για να πατσίσουμε; Και στο κάτω κάτω οι ελληνικοί πληθυσμοί υπήρξαν θύματα των σταυροφοριών, όχι θύτες.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Γιάννης_84 said:

Και στο κάτω κάτω οι ελληνικοί πληθυσμοί υπήρξαν θύματα των σταυροφοριών, όχι θύτες.

Ναι βέβαια...

Quote

In June 1097 the crusaders and the Greeks took one of the emperor's key objectives, the formidable walled city of Nicaea, 120 miles from Constantinople.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/98048/enoikiasi-diamerismaton-se-prosfyges-megalo-endiaferon-alla-kai-antidraseis

Quote

«Το Σωματείο PR.A.K.S.I.S στα πλαίσια του Προγράμματος «RELOCATION SCHEME AND EMERGENCY REPORT» αναζητά προς μίσθωση διαμερίσματα, μονοκατοικίες σε όλη την Αττική με προδιαγραφές φιλοξενίας από 4 έως 6 άτομα. Να είναι άνω των 60 τ.μ, σε καλή κατάσταση, άμεσα διαθέσιμα, χωρίς οφειλές σε ΔΕΚΟ και κληρονομικές εκκρεμότητες. Μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος, ιδιωτών - ιδιοκτητών, επαγγελματιών και εταιρειών διαμεσολάβησης θα υπάρξει επιτόπια εκτίμηση και αξιολόγηση από ειδικευμένη ομάδα της PR.A.K.S.I.S. προκειμένου να εισηγηθούν την μίσθωση των ακινήτων.

Λεφτά υπάρχουν για να παίζονται παιχνίδια.

 

Μη μου πείτε ότι όλοι αυτοί οι "μετριοπαθείς" που εισρέουν στην Ευρώπη(πολύ περισσότερο εδώ) εν γνώσει όλων των κυβερνήσεων δεν είναι σχέδιο για κάτι χειρότερο;

Φοβάμαι μην έχουμε τίποτα ευρω-χωροφυλακές σε ενδεχόμενο εξέγερσης υποκινούμενης ή μη όλων αυτών των δύστυχων(μαζί με τα εγκληματικά στοιχεία).

Σαρία μέσα στο UK και να προσποιούμαστε ότι όλα είναι νορμάλ;

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ποια ειναι η ουσιαστική προσπάθεια? Δώσε μου μια ρεαλιστικη λύση σε παρακαλώ στο να σταματήσουμε τις βάρκες και να μην πάμε σε πόλεμο και θα παω να το πω στον Στρατηγό της περιοχής της Λέσβου που υπηρετώ!!


Περί παλιών και καινούργιων, προφανώς ο 10 χρόνια μετανάστης δεν θα θέλει να φύγει, και μου λες ότι οι καινούργιοι θέλουν να φύγουν, που ειναι το πρόβλημα σου λοιπόν?


Οκ, πάω και εγώ να πετάξω μερικά φει-βολάν και να βάλω άλλα τόσα αυτοκόλλητα που να γράφουν "You are now entering a Myralis Law area" , και αυτόματα δεν ισχύουν οι νόμοι της χώρας εκεί...

Λίγο σοβαρότητα δεν βλάπτει και μου φέρνεις παράδειγμα από ακτιβισμό που έγινε πριν 5 χρόνια? Δώσε μου ένα απτό παράδειγμα περιοχής που δεν ισχύουν οι νόμοι της χώρας και να ισχύει ο Shariah Law

Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, Wizard! said:

Ναι βέβαια...

. In June 1097 the crusaders and the Greeks took one of the emperor's key objectives, the formidable walled city of Nicaea, 120 miles from Constantinople.

 

Νίκαια !

 

Αμιγώς Ελληνικό όνομα ποιυ δώθηκε στην πόλη απο Έλληνες, οι οποίοι εκδιώχθησαν (και όχι ειρηνικώς) απο την πόλη τους απο την ανερχόμενη θρησκεία του μουσουλμανισμού, η οποία όσο και να σε χαλάει είναι μεταγενέστερη απο τις 3 μονοθειστικές (χριστιανισμός, εβραισμός, μουσουλμανισμός) .

Επομένως, και αν εδραστούμε στη δική σου ρεβανσιστική λογική, οι Έλληνες δεν έλαβαν μέρος σε επεκτατικό πόλεμο, αλλά σε ανακατάληψη πατρογονικών εστιών.

 

Χρήσιμο πόνημα για μελέτη ''οι λαοί των Βαλκανίων'' του Β. Ραφαηλίδη, όπου θα ανακαλύψεις ποιές οι απαρχές της δυναστείας των οσμανίδων (και δημιουργών της Οθωμανικής αυτοκρατορίας), καθώς και πότε εμφανίστηκε η μουσουλμανική θρησκεία στα εδάφη της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, και πως αυτή γιγαντώθηκε.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

πριν 46 λεπτά, το μέλος Wizard! έγραψε:

Ναι βέβαια...

 

Καλά τώρα είναι σοβαρό επιχείρημα αυτό; Οι λεγόμενοι σταυροφόροι δεν είναι αυτοί που γονάτισαν την Ανατολική Ρωμαϊκή (σήμερα καλούμενη Βυζαντινή) αυτοκρατορία το 1204; Δηλαδή τώρα ξαφνικά θα βάλουμε την Ελλάδα στη λίστα των σταυροφόρων ως δικαιολογία για το τι κάνουν σήμερα οι τζιχαντιστές; Πόσο άκυρο είναι αυτό;

πριν 45 λεπτά, το μέλος Myralis έγραψε:

Ποια ειναι η ουσιαστική προσπάθεια? Δώσε μου μια ρεαλιστικη λύση σε παρακαλώ στο να σταματήσουμε τις βάρκες και να μην πάμε σε πόλεμο και θα παω να το πω στον Στρατηγό της περιοχής της Λέσβου που υπηρετώ!!


Περί παλιών και καινούργιων, προφανώς ο 10 χρόνια μετανάστης δεν θα θέλει να φύγει, και μου λες ότι οι καινούργιοι θέλουν να φύγουν, που ειναι το πρόβλημα σου λοιπόν?


Οκ, πάω και εγώ να πετάξω μερικά φει-βολάν και να βάλω άλλα τόσα αυτοκόλλητα που να γράφουν "You are now entering a Myralis Law area" , και αυτόματα δεν ισχύουν οι νόμοι της χώρας εκεί...

Λίγο σοβαρότητα δεν βλάπτει και μου φέρνεις παράδειγμα από ακτιβισμό που έγινε πριν 5 χρόνια? Δώσε μου ένα απτό παράδειγμα περιοχής που δεν ισχύουν οι νόμοι της χώρας και να ισχύει ο Shariah Law

 

Υπάρχουν πράγματα που γίνονται πριν έρθουν, άλλα για τη στιγμή που έρχονται, και άλλα αφού έρθουν. Με μία επίμονη και συστηματική προσπάθεια και στα τρία στάδια, θα φύγουν περισσότεροι από όσοι φεύγουν τώρα, θα έρχονται λιγότεροι από όσοι έρχονται τώρα και θα αποθαρρυνθούν περισσότεροι μελλοντικοί. Όσο για τον επαπειλούμενο πόλεμο με την Τουρκία εννοείται ότι κανείς μας δεν τον θέλει. Οφείλουμε όμως να είμαστε έτοιμοι και πειστικοί για το αντίθετο για να μας παίρνουν και λίγο περισσότερο στα σοβαρά και οι φίλοι και οι μη φίλοι γιατί τώρα η καρπαζιά πάει σύννεφο. Τόσα χρόνια αποδυναμώνεται σταδιακά και συστηματικά η χώρα και τώρα που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, το παίζουμε ότι δεν γίνεται τίποτα άρα άστο όπως είναι.

 

Το πρόβλημά μου δεν είναι ότι θέλουν να φύγουν, είναι ότι οι άλλες χώρες πλέον δεν αστειεύονται, άρα δεν μπορούν να φύγουν ασχέτως του τι θέλουν και αυτό δεν είναι κάτι ξαφνικό. Όλοι ήξεραν τι θα γίνει και δεν έκαναν τίποτα για να το αποτρέψουν.

 

Υπάρχουν και ΤΩΡΑ στην Αθήνα γειτονιές που δεν ισχύουν οι νόμοι και όχι λόγω των φέηγ βολάν. Στην πράξη μιλάμε. Δεν έχεις ακούσει κάτι ε; Υπάρχει περιστατικό σε γνώση μου (και όχι μόνο εννοείται) όπου Αφγανοί διέλυσαν μαγαζί Αιγυπτίου επειδή η γυναίκα του δεν φορούσε τίποτα στο κεφάλι. Στην Αθήνα! Οι παραπομπές/φωτογραφίες που σου έστειλα δεν σε πείθουν επειδή δεν είναι χθεσινές; Δηλαδή τώρα όλοι αυτοί έχουν ηρεμήσει και έγιναν άνθρωποι θέλεις να μου πεις; Το Μπατακλάν είναι πριν 5 χρόνια; Το ότι κάποιοι δράστες του Μπατακλάν ήταν μεγαλωμένοι στην ανεκτική Γαλλία σου λέει κάτι; Το ίδιο και στο Charlie ebdo. Η εικόνα της σημερινής Αθήνας σου λέει κάτι; Το Charlie ebdo είναι πριν 5 χρόνια; Το ρωσικό επιβατικό αεροπλάνο είναι πριν 5 χρόνια; Τα γεγονότα της Κολωνίας είναι πριν 5 χρόνια; Τα γεγονότα Δανίας, Σουηδίας είναι πριν 5 χρόνια; Το ότι το συχνότερο όνομα νεογέννητου παιδιού στην απομακρυσμένη Αγγλία είναι το mohhamad σου λέει κάτι για το μέλλον της πολιτισμένης Ευρώπης ή για το μέλλον της κοντινής Ελλάδας;

 

 

Το να περιγράψω εγώ ή κάποιος άλλος ένα επιχειρησιακό σχέδιο ανάσχεσης κτλ, να αναλύσω πως θα αποφύγουμε πόλεμο με την Τουρκία ή πως θα τον κερδίσουμε ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο δεν είναι δουλειά μου. Αν υπήρχε εύκολος μαγικός τρόπος να μην έρχονται θα το ήθελες; Αν ναι, τότε επειδή δεν υπάρχει μαγικός τρόπος θα πιάσουμε τους πραγματικούς. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες. Δουλειά του πολίτη είναι να ξέρει ποιο είναι το κοινό συμφέρον, να ζητάει/οδηγεί από την ηγεσία (για αυτό έχουμε δημοκρατία) να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση και να είναι διατεθειμένος να υποστεί τις ανάλογες θυσίες για το κοινό καλό. Το κοινό καλό δεν περιλαμβάνει να γεμίσει τζαμιά η Ευρώπη μέσα στα οποία να ριζοσπαστικοποιούνται υποψήφιοι αποκεφαλιστές. Τουλάχιστον όχι σύμφωνα με τη δική μου θεώρηση.

Έγινε επεξεργασία από Γιάννης_84
προσθήκες παραδειγμάτων
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@wizard

 

"In June 1097 the crusaders and the Greeks took one of the emperor's key objectives, the formidable walled city of Nicaea, 120 miles from Constantinople."

 

 

Πέθανε μας σήμερα.

 

Σήμερα μάθαίνουμε απο έγκυρες λοιπόν πηγές ότι οι ΕΛΛΗΝΕΣ "εκδράμανε" μαζί με τον στρατό της Καθολικής εκκλησίας προς μια μουσουλμανική  χώρα. Τότε που Βυζάντιο και Μοσουλμανοι αντιμάχονταν για τον Α, Β, Γ λόγο. Απίστευτο!!!

 

Τουλάχιστον για την ισορροπία εδω μέσα θα μπορούσες να το παραφράσεις και να γράψεις "In June 1907 the crusaders and the Byzantines....."

 

Άτιμο πράγμα το internet τελικα. Σε εκμοντερνίζει με τις απανταχού μπαρούφες που γράφει ο κάθε βλαξ και βεβαίως οι "κουλτούρες" της εποχής, τον θεωρούνε και ΠΗΓΗ...
___________________________________________

 

Απορώ ακόμα πάντως που συνεχίζουμε να μην βλέπουμε την διαφορά στην ΒΑΣΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ των μεν  και των δε...

 

Το ότι δεν βλέπουμε το πόσο εύκολα στο σύνολο τους όλοι αυτοί εκεί, μπορούν να διαπράξουν κάτι ΒΙΑΙΟ στον χ, ψ, είτε για προσβολή της θρησκείας, της πατρίδας του, της οικογένειας του κλπ κλπ. Το εφαρμόζουν μεταξύ τους, αποτελεί νόμο στα περισσότερα μέρη εκεί κάτω, ο οποίος "νόμος"  συνάγει με την ΗΘΙΚΗ τους, και εμείς διερωτώμεθα ακόμα τον λόγο που θα μπορούσαν να διαπράξουν βία κατά ενός τρίτου έστω και αν βρίσκονται σε ξένη χώρα.

 

Εμείς πχ εδώ ότι προανέφερα, το σνομπάρουμε, το χλευάζουμε το καίμε στις πορείες. Και όλοι απλά την επόμενη στιγμή πάμε για καφέ.

 

Τι θέμε τελικά; Το Α ή το Βου;

 

 

 

 

 

Έγινε επεξεργασία από Snips
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, colt3003 said:

Επομένως, και αν εδραστούμε στη δική σου ρεβανσιστική λογική, οι Έλληνες δεν έλαβαν μέρος σε επεκτατικό πόλεμο, αλλά σε ανακατάληψη πατρογονικών εστιών.

Ουδέποτε ανέφερα για ραβανσισμό ή επεκτατικό πόλεμο. Επιχειρήματα σε πράγματα που δεν είπα, δεν έχουν κανένα νόημα. Τώρα, για την ανακατάληψη, να φτάσουμε και στους Πελασγούς τότε να δούμε ποιός ήρθε πρώτος, σαν τα 5χρονα.

 

2 hours ago, Γιάννης_84 said:

Καλά τώρα είναι σοβαρό επιχείρημα αυτό; Οι λεγόμενοι σταυροφόροι δεν είναι αυτοί που γονάτισαν την Ανατολική Ρωμαϊκή (σήμερα καλούμενη Βυζαντινή) αυτοκρατορία το 1204; Δηλαδή τώρα ξαφνικά θα βάλουμε την Ελλάδα στη λίστα των σταυροφόρων ως δικαιολογία για το τι κάνουν σήμερα οι τζιχαντιστές; Πόσο άκυρο είναι αυτό;

Το αυτό με τον παραπάνω. Εγώ δεν έγραψα ποτέ ότι είναι δικαιολογία οι Σταυροφορίες. Είπα ότι τα ίδια κάναμε, αλλά αυτά είναι περασμένα ξεχασμένα, ενώ τώρα μας ενοχλούν. Όσο για τους Έλληνες, εσύ τους έθεσες ως θύματα και όχι θύτες και σου εξηγώ ότι ήταν και θύτες. Μη διαβάζετε και ερμηνεύετε ότι κι όπως σας συμφέρει.

 

32 minutes ago, Snips said:

"In June 1097 the crusaders and the Greeks took one of the emperor's key objectives, the formidable walled city of Nicaea, 120 miles from Constantinople."

 

Τουλάχιστον για την ισορροπία εδω μέσα θα μπορούσες να το παραφράσεις και να γράψεις "In June 1907 the crusaders and the Byzantines....."

Τελικά οι Βυζαντινοί ήταν Έλληνες ή όχι; Γιατί αν δεν ήταν, έχουμε ως δεδομένο ότι οι Έλληνες εξαφανίστηκαν κάτω από τη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία.  Όχι όπως μας βολεύει.

Όσο για την πηγή, δε θα το σχολιάσω... Αναφέρεται επίσημα στα βιβλία της Ιστορίας και του δικού μας σχολείου, δεν το βρήκα σε κανένα blog...

 

Link to comment
Share on other sites

Αφού λοιπόν δεν είμαστε 5χρονα, και αφού δεν είναι δικαιολογία τότε γιατί επικαλούμαστε τις σταυροφορίες που έγιναν πριν τόσους αιώνες; Αποτελεί κάποιου είδους δικαίωση για σένα ή κάποιους άλλους ότι τα περασμένα ξεχασμένα χρειάζεται να τα ξαναθυμηθούμε; Το ότι όπου μας συμφέρει ήταν Έλληνες και όπου δεν μας συμφέρει, ήταν Βυζαντινοί, τι σχέση έχει; Το επιχείρημα που λέει ότι "τα ίδια κάναμε" που ακριβώς αποσκοπεί; Τι ακριβώς δικαιολογεί; Το ότι οι τύποι είναι σχεδόν χίλια χρόνια πίσω; Αν είναι αυτό το νόημα του επιχειρήματος τότε συμφωνώ: είναι χίλια χρόνια πίσω και δεν τους θέλω να προσπαθούν να με πάνε και μένα στην εποχή τους.

Έγινε επεξεργασία από Γιάννης_84
περασμένα ξεχασμένα
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Wizard! said:

Τελικά οι Βυζαντινοί ήταν Έλληνες ή όχι; Γιατί αν δεν ήταν, έχουμε ως δεδομένο ότι οι Έλληνες εξαφανίστηκαν κάτω από τη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία.  Όχι όπως μας βολεύει.

Όσο για την πηγή, δε θα το σχολιάσω... Αναφέρεται επίσημα στα βιβλία της Ιστορίας και του δικού μας σχολείου, δεν το βρήκα σε κανένα blog...

 

 

Σαφώς και ο Έλληνας δεν έχει καμία σχέση με το Βυζάντιο. Άσε την Αρβελέρ, τον Ζουράρι και το παπαδομάνι να λένε τα δικά τους επι αιώνες, περί δήθεν μεγαλουργίας κάποιων. Θεοκρατία και Έλληνας ποτέ δεν πήγαιναν πακετο. Κανείς δεν εξαφανίστηκε κάτω από τη Ρωμαική αυτοκρατορία. Περισσότερο κάτω από το Βυζάντιο "εξαφανίστηκε ότι εξαφανίστηκε.

 

"Βιβλία της Ιστορίας του δικού μας σχολείου". Αυτό και αν δεν θέλει σχόλιο. Το τι γίνεται στην Εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια είναι πασιφανές.

Και μάλλον αφήνουμε το μεταναστευτικό και πιάνουμε τα περι θρησκείας.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.